Ter nagedachtenis aan Serena Shim – de vermoorde journaliste

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Het is vandaag op de kop af precies 3 jaar geleden dat de Amerikaanse journaliste Serena Shim vermoord werd in Turkije, als wil de westerse media en Turkije ons laten geloven dat het een auto ongeluk was!

Gerelateerde afbeelding

Serena  Shim 10 oktober 1985 in Detroit , Michigan ; † 19 oktober 2014 in Suruç , Turkije .

Zij was een Amerikaanse journaliste . Tijdens haar verslaggeveing over Ain al Arab (in het westen bekend als  Kobane (Koerdische naam)  voor het Iraans/Libanese  TV- station Press TV werd ze vermoord, de officiele versie luidt een auto ongeluk, maar we weten dat ze vermoord werd i.o.v. Turkije en waarschijnlijk NAVO/EU.

Serena Shim werkte voor Press TV uit Libanon, haar werkgebied was Irak, Oekraïne en Turkije. Ze was getrouwd en liet twee kinderen na.

Serena Shim was vanaf 11 oktober 2014, in Turkije om te rapporteren over de strijd in Kobane en om de beschuldigingen te onderzoeken dat Turkije het terrorism , n.l. ISIS zou ondersteunen  in de provincie Sanliurfa , een landelijk gebied in de buurt van de Syrische grens. 

Spionage beschuldigingen van Turkije 

Op 17 oktober 2014, twee dagen voor haar dood, meldde Shim dat de Turkse inlichtingendienst MİT haar van spionage beschuldigde.

Zij  filmde hoe  ISIS-strijders, op klaarlichte dag naar Syrië werden gesmokkeld  via de Turkse grens naar Syrië . Ze meldde dat ze gezien had dat ISIS-strijders werden vervoerd in vrachtwagens met het logo van de World Food Organization en andere NGO organisaties.  WHO is het Voedselprogramma van de Verenigde Naties.  In een tv-interview zei Shim dat ze “niets te verbergen” had , maar ze was “enigszins bezorgd” over de Turkse inlichtingendienst die haar  van “spionage” beschuldigde – maar zo zei ze;  ze deed niets anders dan haar werk.  En dat was zo, naderhand is via diverse bronnen naar buiten gekomen dat Turkije, m.n. in Antalya de basis was voor IS rekruten, zij haddan daar zelfs een eigen woonwijk, met goedkeuring van de Turkse overheid en medeweten van de NAVO/EU.

Lees mijn artikel over  Erdogan en NAVO bondgenoten van IS :

Erdogan en NAVO bondgenoten van IS

In dit artikel vertelt Yala (de Turkse terrorismebestrijdingambtenaar dat Turkije en Europa bewust ISIS sponsorde en Erdogan’s zoon diep verwikkeld was in de olieverkoop van ISIS naar Europa.

Haar dood

Serena Shim is overleden op 19 oktober 2014 in een verkeersongeluk op weg terug van Suruç naar haar hotel. Volgens de rapporten van de Turkse regering-georiënteerde krant Hürriyet botsde de huurauto van Shim, die met haar neef onderweg was, met een betonmixer (voertuig).

Shim overleefde het ongeluk maar stierf aan een hartaanval nadat zij naar een onbekende plaats is gebracht was. Dat is de officiële Turkse versie

Terwijl Hürriyet , samen met het Turkse persbureau Doğan Haber Ajansı , meldde dat de bestuurder onmiddellijk was gearresteerd, zei het Iraans/Libanese TV-station Press TV dat Serena Shim’s dood ‘verdacht’ was en beweerde dat van de bestuurder als van het voertuig geen spoor te bekenen was.

Şanlışra’s gouverneur İzzettin Küçük ontkende de beschuldiging van Press TV en veroordeelde hun beschuldigingen als ” totaal zonder bewijs uit de lucht gegrepen” met de bedoeling  “pogingen” om Turkije in een moeilijke situatie te brengen”.  

Amerikaanse journalist die voor auto-ongeluk in Iran werkt

Bron: Hurriyet, Uitpers, Wikipedia, Sabah

Flattr this!

Is oorlog met Iran onvermijdelijk?

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor war with iran cartoon

Is de elite, of hoe we het ook noemen, schaduwregering, klaar om hun volgende oorlog te beginnen? Syrië is verloren voor hen, Irak bijna, Afghanistan is een drugsoord en bijna verloren aan de Taliban, Noord-Korea een optie, dus op naar de volgende oorlog! De wapenindustrie moet winst maken en de binnenlandse problemen zowel in de VS als Europa, worden onder het bed geschoven. Regeringen zijn niet betrouwbaar, geven geen zier om de “gewone”bevolking, het kapitalisme zegeviert en geld gaat boven mensen.

Lees wat Pat Buchanan in de VS hier, vanuit het oogpunt van de VS te zeggen heeft:

Patrick Buchanan was een senior adviseur van drie Amerikaanse presidenten, twee keer zelf kandidaat voor de Republikeinse presidentiële benoeming en  genomineerde voor de “Reform” Party in 2000.

Met zijn (Trump) verklaring afgelopen vrijdag dat het Iraanse kernovereenkomst niet in het nationale belang is, kan president Donald Trump ons op de weg naar de oorlog met Iran hebben gezet.

Inderdaad, het is erg makkelijk om de aankomende oorlog te zien en ook te zien hoe de VS haar voorbereidingen aan het treffen zijn.

Nadat de nucleaire overeenkomst, ondertekend was door alle vijf permanente leden van de Veiligheidsraad, “decertificering” was aangenomen, moet het congres(VS)  binnen 60 dagen de sancties opheffen als Teheran ondertekend.

Als het congres (VS) deze sancties niet opgeft en de overeenkomst opzegt, zo zei Trump, dan zal hij er persoonlijk voor zorgen dat de overeenkomst opgezegd wordt!

Waarom? Is Iran in strijd met de voorwaarden van de overeenkomst? Bijna niemand beweert dat – niet de VN-nucleaire inspecteurs, niet de NAVO-bondgenoten, niet eens Trumps nationale veiligheidsteam.

Iran leverde al  20 procent van zijn verrijkt uranium in, sloot de meeste centrifuges af en maakte zelfs de meest opdringerige inspecties van alle nucleaire installaties mogelijk. Zelfs al vóór de deal, vermeldde maar liefst 17 Amerikaanse intelligentiebureaus, ook dat ze geen bewijs kon vinden van een Iraans nucleaire bomprogramma.

Inderdaad, als Iran een bom wilde, zou Iran een bom hebben gehad.

Iran  blijft voor de eenvoudige reden een niet-nucleaire wapenstaat. De vitale nationale belangen van Iran dicteren dat zo en het blijft zo!

Als het grootste Sjiïtische volk met 80 miljoen mensen, het meest geavanceerde in de regio, is Iran voorbestemd om de voornaamste kracht in de Perzische Golf te worden. Maar op een voorwaarde: Ze vermijdt de grote oorlog met de Verenigde Staten die Saddam Hussein niet heeft vermeden.

Iran stopte elk bomprogramma dat het had omdat niet het zelfde lot van Irak te ondergaan. De VS wilde en nu helemaal onder Trump, Iran opsplitsen, zoals met vele landen die met het geld van “George Soros” zijn organisatie “Open Borders” een zogenaamde “Color Revolutie kregen, met als gevolg oorlog, anarchie en opsplitsing van etnische minderheden en hun drang naar onafhankelijkheid, zo dat de chaos nog erger wordt en het een makkelijke prooi is om weer gekoloniseerd te worden voor de VS en haar bondgenoot NAVO/EU. Iran bestaat uit vele minderheden zoals de Azeri’s, Arabieren, Koerden en Baluchen.  Irak werd de Amerikanen werd verdeeld in Soenni, Shiite, Turkmen, Yazidis en Koerden. De rest is geschiedenis!

Teheran wil geen oorlog met de VS. Het is de oorlogspartij in Washington en zijn bondgenoten in het Midden-Oosten – Bibi Netanyahu (Israël) en het de Saoedische-regime – die graag oorlog willen met Iran en deze samen met de Verenigde Staten te beginnen, nartuurlijk moeten de bondgenoten van de VS, NAVO/EU meedoen, zij hebben immers verdragen met elkaar en veel Europese landen zijn vazalstaten van de VS. Duitsland is sind 1945 bezet door de VS, niet officieel natuurlijk, maar de realiteit is iets anders dan wat politici ons voorhouden.

Toch kunnen zelfs eerdere botsingen met Iran al heel erg snel beginnen.

In het oosten van Syrië hebben de zogenaamde VS-gesteunde en Koerdische Syrische Democratische Krachten  Raqqa ingenomen. Maar als  ISIS in zijn hoofdstad is vernietigd, of liever gezegd met toestemming van de VS gevlucht en geevacueerd begint het eindspel in Syrië,  het Syrische leger heeft Deir-Ez-zor veroverd, de hoofdstad van de provincie, de stad die ligt aan de weg van Bagdad naar Damascus.

Hierdoor zal het  leger van Bashar Assad ervoor zorgen dat de weg van Baghdad naar Damascus voor Hezbollah naar Libanon open blijft.

Als de VS van plan is het SDF te gebruiken om het grensgebied te veroveren, zouden we ons kunnen gaan bevinden in een gevecht tussen het Syrische leger, Hezbollah , de Iraniërs en misschien zelfs de Russen tegen de VS en haar bondgenoten, de Koerden maar ook de NATO/EU, de zogenaamde coalitie.

Zijn we er klaar voor?

In Irak heeft het nationale leger de olierijke provincie Kirkuk en haar hoofdstad veroverd. De Koerden hadden Kirkuk veroverd nadat het Iraakse leger was gevlucht van de ISIS-invasie. Waarom vecht een Amerikaans-opgeleid Irakese leger tegen een Amerikaans-getraind Koerdisch leger? Dit is de tactiek van de VS en NAVO, heers en verdeel, zet bevolkingsgroepen tegen elkaar op zo krijg je anarchie en kun je deze landen makkelijker beheersen!

De regionale regering van Koerdistan heeft afgelopen maand ingestemd voor onafhankelijkheid (Soros maatje Bernard Henry Levy was daar nog even op visitie). Dit zorgde voor alarmbellen in Turkije en Iran, evenals Bagdad. Een onafhankelijk Koerdistan zou in beide landen kunnen dienen als magneet voor Koerden om ook daar de onafhankelheid uit te roepen.

Erdogan was al snel om naar Rusland te gaan om met de Russen een verdag te sluiten, ivm de aankomende oorlog tegen de Koerden en de VS/NAVO.

Het leger van Bagdad heeft Kirkuk ingenomen om afscheiding uit Irak te voorkomen in een burgeroorlog met de Koerden.

Hoe  staat Iran hier in?

In de oorlog tegen ISIS waren ze de facto bondgenoten.  ISIS en al-Qaida, waren  voor iedereen teroristen. Maar als de VS haar voornemens om de SDF te gebruiken en zo de Iraakse-Syrische grens vast te gaan leggen, zouden Syrië, Iran, Hezbollah en Rusland daar tegen zijn en kunnen ingrijpen.

Zijn we klaar voor een dergelijke botsing?

Afbeeldingsresultaat voor war with iran cartoon

De Amerikanen komen ” face to face” in het zogenaamde mainstream propaganda nieuws met enkele van deze nieuwe realiteiten, die de gewone bevolking ertoe moet verleiden om in het leger te gaan dienen om zogenaamd Amerika te beschermen en haar interesse gebied.

De mensen die de toekomst van het Midden-Oosten zullen beslissen, moeten de de mensen zijn die daar wonen. Deze boodschap is voor dovemansoren in de VS en EU, doodeenvoudig omdat zij het imperialisme en koloniale gedachtengoed niet op willen geven en verder gaan met zicht verrijken ten koste van andere. Echter is de wereld nu ook door hun toedoen een globaliserende wereld waar Afrikanen ook vinden dat zij recht hebben op een betere toekomst en rijkdom, dus massaal naar Europa komen, geef ze eens ongelijk!

Bashar Assad, samen met zijn leger en luchtmacht, ondersteund door de luchtmacht van Vladimir Poetin, het Islamitische Revolutionaire korps van Iran en Hezbollah, hebben de Syrische oorlog gewonnen ,omdat ze  bereid waren om te vechten en te sterven voor hun land om het terug te winnen.

Afbeeldingsresultaat voor war with iran cartoon

 

Amerikanen en Europeanen leven niet daar in het Midden-Oosten. Weinig Amerikanen en Europeanen zijn zich er bewust van wat daar aan de hand is. Bewust “dom” gehouden door politiek en media. Alleen zij die zoeken en willen weten, zullen de waarheid vinden!

Donald Trump werd niet gekozen om dat te doen, althans zo dachten velen, hij heeft zand in de ogen van veel Amerikanen en Europeanen gestrooid, hij zou geen oorlog gaan voeren. Maar degene die op de hoogte zijn weten dat een utopie is, de schaduwregering, bestaande uit de wapenlobby, AIPAC, multinationals, olie bedrijven zoals EXXON, SHELL en de elite van de Bilderberg, George Soros of Bernard Henry Levy en niet te vergeten het YINON plan van een groter Israël, hebben hun plannen al klaar voor de volgende oorlog! Geen Trump of elke andere politiek leider kan daar tegenin gaan, zij zijn slechts de marionetten van de elite en een ieder die denkt dat we democratische en “vrije” verkiezingen in Europa of de VS hebben moet snel wakker worden!

Bron: Pat Buchanan, wikipedia.

Flattr this!

In het Bolshoi ijspaleis van Sochi, Rusland, de openingsceremonie van het 19e World Youth and Students Festival

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor 19th world youth festival sochi opening by putin

Afbeeldingsresultaat voor 19th world youth festival sochi

 

Deze dagen is het druk in Sochi, Rusland (prachtige zwarte zee badplaats met Olympisch stadion). Ik was van plan, ervoor uitgenodigd, er naar toe te reizen, maar door persoonlijke omstandigheden niet mogelijk, dus geef ik verslag via bronnen vanuit Sochi!

Sochi

Afbeeldingsresultaat voor sochi

Sochi is een Russische stad in het zuiden van kraj Krasnodar iets ten noorden van de grens met de Georgische regio Abchazië aan de Zwarte Zee in de Noordelijke Kaukasus.

Het is de belangrijkste Russische badplaats en wordt ook wel de “Russische rivièra” genoemd. De agglomeratie Groot-Sotchi omspant een lengte van 147 kilometer en wordt ook wel de ‘op een na langste stad ter wereld’ genoemd, al bestaat Groot-Sotsji uit meerdere plaatsen. De agglomeratie loopt van de rivier de Sjepsi tot de rivier de Psou, die tevens de grens is met Abchazië.

Het Internationaal Olympisch Comité wees in juli 2007 de Olympische Winterspelen van 2014 toe aan Sotchi.

 

Het 19th World Festival of Youth and Students geopend in Sochi op 15 Oktober 2017 – gehouden tot 22 Oktober 2017

Afbeeldingsresultaat voor 19th world youth festival sochi opening by putin

In het Bolshoi Ijspaleis van Sochi werd de openingsceremonie van het Wereldfeest van Jeugd en Studenten gehouden op zondag 15 oktober j.l.

De president van de Russische Federatie Vladmir Putin opende  het 19e Wereldfestival voor Jeugd en Studenten. President Poetin wenste  de deelnemers een mooi en leerrijk festival! De president zei verder dat het festival, broederschap en de uitkomst van hun dromen van de deelnemers zal kunnen vervullen. “Deze jonge generatie brengt innovatieve ideeën in de wereld. Het is gebruikelijk voor jullie om te experimenteren, te argumenteren. Ga verder! Maak je toekomst! Durf de wereld te veranderen, maak het een betere plek . Het is allemaal in jouw handen! Ga gewoon door, “zei President Vladimir Poetin.

Bij de openingsceremonie gaf de president van de Wereld Federatie van de Democratische Jeugd Nicolas Papademitriou zijn speech. In de eerste plaats dankte hij  de president van Rusland en de Russische bevolking voor het mogelijk maken van het festival. “We worden ontvangen door het land van helden, zei hij. Het land dat het fascisme versloeg en honderd jaar geleden de loop van de geschiedenis veranderde “, aldus de heer Papademitirou. In zijn toespraak veroordeelde hij fascisme, kolonialisme, imperialisme. “Het Festival leidt ons tot eenheid, dus laten we verenigd worden in de naam van vrede!”

Igor Krutoi, de beroemde muziekproducent en Alexei Sechenov, lid van de Russische Televisie Academie, produceerde de show.

De ceremonie was gewijd aan de belangrijkste problemen van de moderne wereld: milieu, armoede, onderwijs, energie, informatie en wetenschap die de basis legde voor dit festival. Sprekers uit verschillende delen van de wereld die een verschil hebben gemaakt in het oplossen van mondiale problemen, zijn ook uitgenodigd om deel te nemen. Hun toespraken waren verstrengeld met optredens van Russische beroemdheden zoals Dima Bilan, Polina Gagarina, Teona Dolnikova, Nyusha, Alexander Panayotov, Yulia Parshuta, Tolmachevi zussen, Sergei Lazarev.

De eerste spreker was Artem Oganov, een theoretische kristallograaf, mineralogist, chemicus, natuurkundige en materiaalkundige. In zijn toespraak benoemde hij de moderne wetenschap en de nieuwe prestaties in de chemie. “Computertechnologie heeft ons geholpen om verbindingen te ontdekken die onmogelijk waren voor de klassieke chemie om te ontdekken”. Hij deed een beroep op de jongeren om dapper genoeg te zijn om hun dromen te vervolgen, nieuwe ontdekkingen te maken, hen te promoten en hun ideeën tot leven te brengen. ‘Een wetenschapper moet zo dapper zijn als een atleet! Ga ervoor!”

Ksenia Alferova en Egor Beroev, oprichters van de Ya Est! Charity Foundation, gericht op de manier waarop de samenleving mensen met speciale behoeften omgaat zeiden het volgende: “Sommige mensen zijn autistisch, terwijl anderen artistiek zijn. Waarom zou men hen  negeren? “- Samenwerking ook met andersdenkenden is van cruciaal belang.

Het onderwerp milieu werd bij de openingsceremonie gepresenteerd  door Afroz Shah uit India . Hij verzamelde vrijwilligers onder het volgende motto: van slumbewoners naar Bollywood-sterren. Het kostte hem en de vrijwilligers 86 weken om 5400 ton afval van het strand te verwijderen. “We zijn ervan overtuigd dat regeringen verantwoordelijk zijn voor de schoonheid van onze rivieren, meren en oceanen, maar ze doen het niet goed. Daarom draagt iedereen van ons  deze verantwoordelijkheid. Als we afval produceren, moeten wij ook degenen zijn om het op te ruimen “- verklaarde Afroz Shah, die jonge mensen oproept tot actie.

Afbeeldingsresultaat voor 19th world youth festival sochi opening by putin

Het onderwerp van Energie in het algemeen en de beschikbaarheid ervan in Afrika werd aan de kaak gesteld door Simbarashe Mhuriro uit Zimbabwe, oprichter en CEO van Oxygen Africa. Zijn bedrijf ontwikkelt hernieuwbare energiebronnen in Afrika en hij is van mening dat dit enorme probleem opgelost kan worden als jonge mensen moedig genoeg  zijn om hun ideeën in het echte leven om te zetten. “Droom, inventeer en pas je ideeën in energie toe”, zei Simbarashe Mhuriro.

De spreker over armoede was Gamal Albinsaid, een arts en een sociaal ondernemer uit Indonesië. Hij stichtte het Garbage Clinical Insurance Project, waardoor iedereen (armen) een dokter kan bezoeken in ruil voor het verzamelen van afval. Gamal vertelde een verhaal van een driejarig meisje dat stierf omdat ze geen medische hulp kon bekostigen. “Wees niet trots op je idee. Ga gewoon een probleem  oplossen “, aldus Gamal Albinsaid.

Een ander onderwerp was medicijnen. Het werd gepresenteerd door Alina Kudryavtseva, een wetenschapper die een doorbraak heeft gemaakt in de strijd tegen kanker. Ze decodeerde een aantal van de kankervormingsmechanismen (hoe en waarom gewone cellen veranderen in kankerachtige). Ze roept op deze nieuwe uitvindingen te steunen voor de bestrijding van deze dodelijke ziekte.

Het onderdeel Internet werd gepresenteerd door de zussen Grace Loo en Elisa Chang. Ze waren niet bewust van het bestaan van elkaar tot ze 25 werden, dankzij de moderne technologie van het Internet vonden ze elkaar en leven nu samen.

Het festival is nu van start gegaan en ik zal meer berichten over het verloop en afsluiting van het festival!

 

Bron: Sochi, Wikipedia

Flattr this!

President Bashar Al-Assad’s Interview met de Russische krant Pravda over de 3e wereldoorlog

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 3

 

Vertaling Sonja, Pravda en SANA

 

 

Vraag 1: Hartelijk dank, mijnheer de President. Het is een grote eer voor mij en ik ben er erg trots op om U te interviewen. Oké, ik zal beginnen met mijn vragen. De situatie in Syrië wordt gevaarlijker en onvoorspelbaarder. Waarom? Omdat dit conflict groter wordt met meer deelnemers en meer spelers. Bijvoorbeeld,  we hebben nu  Syrië, Iran, Libanon – Ik bedoel Hezbollah-Rusland en Turkije, tegen de grote coalitie van de VS en China toont interesse. Ik bedoel, heeft U enige zorgen dat dit conflict resulteert in een derde wereldoorlog, of misschien is het al het begin van de derde wereldoorlog?

President Assad: Als we het probleem willen oplossen, moeten we de bron van het probleem aanpakken; het is terrorisme. En het maakt niet uit wie er nu in Syrië vecht, het belangrijkste is wie de terroristen ondersteunt, elke uur en elke dag. Dat is het belangrijkste probleem. Als we dat probleem oplossen, is dit gecompliceerde beeld dat u beschreven heeft niet van belang  … Ik bedoel, het is geen groot probleem, we kunnen het probleem oplossen. Dus, het gaat niet om hoeveel landen er nu meedoen, het gaat om hoeveel landen de terroristen ondersteunen, omdat de Russen, Iran en Hezbollah  bondgenoten zijn en ze kwamen hier legaal in Syrië . Zij ondersteunen ons tegen de terroristen, terwijl de andere landen die u beschrijft die zich ermee bemoeien, de terroristen ondersteunen. Dus, het gaat niet om het aantal, het gaat om het belangrijkste probleem dat terrorisme is. Ten tweede gaat het over de 3e wereldoorlog. Deze term is onlangs veel gebruikt, vooral na de recente escalatie en de situatie in Syrië. Ik zou zeggen de situatie die we, de afgelopen weken  hebben gezien en de laatste paar maanden meer is dan een koude oorlog, maar net nog geen 3e wereldoorlog. Ik weet niet wat ik het moet noemen, maar het is niet iets dat ooit bestaan heeft, omdat ik  denk dat het Westen en vooral de Verenigde Staten, zelfs na de ineenstorting van de Sovjetunie, hun koude oorlog nooit hebben stopgezet.

Journalist ja het gaat nog steeds door de koude oorlog

President Assad: Je hebt veel fasen in deze oorlog  en Syrië is een belangrijke speler. Je ziet meer escalatie dan afgelopen jaren, maar het gaat erom het in stand houden van de hegemonie van de Amerikanen over de hele wereld, waardoor niemand een partner kan zijn op politieke of in de internationale arena, Rusland of zelfs hun bondgenoten in het Westen. Dit is de kern van deze oorlog die je beschreef als de derde wereldoorlog die bestaat, het is een wereldoorlog, maar het is geen militaire oorlog. Een deel ervan is militair, een deel terrorisme en zogenaamde veiligheid en het andere is politiek en propaganda. Dus, juist, maar op een andere manier, niet alleen  Syrië; Syrië maakt onderdeel uit van deze oorlog.

Vraag 2: Maar U zei … Syrië werd onderdeel van deze oorlog. Waarom Syrië? Ik bedoel, Syrië is een  groot land, ik bedoel, er is olie, maar niet zoals Saoedi-Arabië. Waarom precies Syrië?

President Assad: het heeft veel aspecten Als u over het regionale conflict wilt praten, heeft Syrië een goede relatie met Iran, een probleem voor Saoedi-Arabië, die Iran volledig willen vernietigen, misschien in politieke zin en misschien in materiële zin of in de feitelijke zin, om verschillende redenen. Dus ze wilden dat Syrië tegen Iran  gaat vechten, daarom zou het de vernietiging van Syrië negatief kunnen beïnvloeden.

Zij, Syrië en Rusland zijn al decennia lang bondgenoten. Hun gedachte en tactiek is  de positie van Syrië te ondermijnen en hoe kunnen we de Russen negatief beïnvloeden. Maar er is nog iets anders; Het gaat om de historische rol van Syrië. Syrië heeft al eeuwenlang deze rol in de regio gespeeld, het was altijd het middelpunt van de geopolitieke dynamiek in het Midden-Oosten. Dus, het beheersen van Syrië – sinds de farao’s, nog voor Christus.

Zo heeft het een rol, geopolitiek, de samenleving, omdat Syrië het middelpunt tussen de verschillende culturen in deze regio is; Wat er ook in Syrië gebeurt, zal de regio altijd negatief en positief beïnvloeden, zodat het bestaan van Syrië erg belangrijk is. Hoewel Syrië klein is, is het heel belangrijk om de rest van de regio te beheersen. Ten tweede, Syrië is een onafhankelijk soeverein land, en het westen accepteert geen onafhankelijk en soeverein land, Syrië als een klein land, of Rusland als een grote macht. Dat is hun probleem met Rusland, Syrië en alle andere soevereine landen!

Vraag 3: Sommige westerse media vinden dat de oorlog in Syrië nu een rechtstreeks conflict tussen Rusland en de VS word. Ben U het daarmee eens?

President Assad: Ja, om een ​​simpele reden: wat ik in het begin zei over de kwestie van het terrorisme; Rusland wilde om verschillende redenen het terrorisme bestrijden, niet alleen in Syrië, niet alleen in  Rusland, maar in de rest van de regio, in Europa en de rest van de wereld. Ze begrijpen wat de betekenis an terrorisme is, terwijl de Verenigde Staten altijd sinds de Afghanistan oorlog in de vroege jaren tachtig tot en met vandaag denken dat ‘terrorisme een speelkaart is’ die we kunnen spelen en aftroeven.

Journalist: Ja.

President Assad: Je kunt het zo uitleggen. Zo praat je over twee verschillende entiteiten, twee verschillende ideologieën, twee verschillende benaderingen. Dat is natuurlijk om dit in een conflict te hebben; zelfs als er een dialoog is, zijn ze niet op dezelfde radio frequentie zo te zeggen!

Vraag 4: We  hebben nu we een nieuwe speler in deze regio. Oké, ik bedoel, het was een Turkse interventie en niemand spreekt erover, alsof  er niets gebeurd is. Wat is uw mening over de rol van Turkije in deze oorlog en over deze interventie (Idlib)?

President Assad: Als we vanaf vandaag beginnen, is het een invasie.

Journalist: Invasie!

President Assad: Deze aanval is een inval, of het nu een op een klein of een groot deel van het Syrische grondgebied is; Het is invasie, tegen de internationale wet, tegen de moraal, tegen de soevereiniteit van Syrië. Maar wat willen de Turken met deze invasie? Ongeacht het masker dat ze dragen om hun intentie, echte bedoelingen te bedekken?  Hun echte intentie is dat zij  ISIS en Al-Nusra ondersteunen, sinds het begin van het conflict.

Journalist: U denkt dat ze het nu nog steeds steunen?

President Assad: Ze ondersteunen het nog steeds, maar ze zeggen: “We vechten tegen ISIS.

Journalist: Het is belachelijk. Wat ze vertellen, is het belachelijk wanneer ze zeggen dat we tegen ISIS vechten . Zij maakten ISIS (samen met de VS).

President Assad: Natuurlijk hebben ze  ISIS gemaakt, zij hebben ISIS ondersteund, ze geven (nog steeds) alle logistieke ondersteuning en ze laten ze onze olie verkopen door terroristen (ISIS), door hun grondgebied open te stellen, met de deelname van de zoon van Erdogan, die een grote rol speelt! Ze waren allemaal allemaal betrokken bij de relatie met ISIS. De hele wereld weet dit. Maar met deze invasie wilden ze laten zien dat niet meer met ISIS samenwerken, zo spreken ze nu over nieuwe gematigde krachten (gematigde rebellen), die dezelfde zijn als ISIS . Gewoon een spel, het is gewoon een toneelstuk voor de rest van de wereld. Omdat hij Al-Nusra in Syrië wilde steunen.

Journalist: Hij ondersteunt al-Nusra.

President Assad: Ja en hij wilde – Erdogan  – een rol in de oplossing voor Syrië , het maakt hem niet uit wat voor soort rol. Hij voelde dat hij  het afgelopen jaar geïsoleerd was vanwege ISIS.

Journalist: Maar zijn doel is nog steeds om Syrië als een deel van het Ottomaanse Rijk te zien. Voor hem is het slechts zijn grondgebied.

President Assad: precies zijn ideologie is een mix tussen de broederschap ideologie die gewelddadig en extremistisch is en het Ottomaanse Rijk, of Sultanaat.

Journalist: Ambities, ja.

President Assad: En zo denkt hij met deze twee ideologieën, hij wil een mengsel maken om deze regio te beheersen. Daarom steunde hij het Moslim Broederschap in elk land, waaronder Syrië.

Vraag 5: Nadat een Russische vliegtuig door de Turken werd neergeschoten, stopte Rusland de relatie met Turkije. Nu heeft hij zijn excuses gemaakt, en … het het lijkt weer op een vriendschap uit te draaien, toerisme, diplomatieke relaties etc…. Poetin noemde dit een “mes in de rug” toen dit vliegtuig door de Turken werd neergeschoten. Denk je dat de Russen misschien een fout maken om Erdogan weer te vertrouwen na zijn verraad?

President Assad: Nee, eigenlijk,  kijk ik positief naar deze relatie.

Journalist:  positief ?

President Assad: Ja, positief. Waarom?

Journalist: Waarom?

President Assad: We hebben het over twee partijen, we houden er rekening mee dat deze twee partijen, ze zijn in verschillende posities; Rusland baseert zijn beleid op het internationale recht, respecteert de soevereiniteit van andere staten en begrijpt de gevolgen van het terrorisme dat overal ter wereld heerst, terwijl de andere partij, de Turkse partij, zijn beleid baseert op de ideologie van het Moslim Broederschap.  Ze respecteren de soevereiniteit van Syrië niet en ze ondersteunen de terroristen. Dus, je kan zien dat er polarisatie is,  precies of helemaal tegenover elkaar. Dus, door middel van deze toenadering, laten we zeggen tussen Rusland en Turkije, dat het de enige hoop is die we hebben als Syrië, misschien kan Rusland enkele veranderingen in het Turkse beleid maken of althans proberen. Dit is onze hoop en ik ben ervan overtuigd dat dit de eerste keer is van de Russische diplomatie naar Turkije ; teneinde de schade van de verwoesting met het Syrische grondgebied door de Turkse regering te verminderen of stoppen. Ik hoop dat ze hem kunnen overtuigen dat ze moeten stoppen met het ondersteunen van terroristen, stop met de doorstroming van terroristen en geld voor terroristen door hun grenzen.

Journalist: Maar voor Erdogan zijn deze terroristen een instrument van invloed. Hij zal nooit dit instrument opgeven, het is zijn volk, en als hij met hen wil vechten, zullen ze met hem vechten. Ik bedoel, hij … het is een groot risico voor hem om sponsoring van terrorisme te stoppen, het is een groot risico voor zijn macht.

President Assad: Ja, daarom heb ik niet gezegd dat de Russen zijn beleid zullen veranderen; Ik zei dat ze de schade zullen kunnen verminderen, omdat hij – ik bedoel, iemand die tot de gewelddadige en extremistische en fanatische ideologie van het Moslim Broederschap behoort,  geen rechtstreeks persoon kan zijn, ik bedoel eerlijk te zijn en realistisch. Dus, waar je over praat is heel realistisch. Ik ben het honderd procent met u eens. Maar je moet het proberen, als hij maar een procent veranderd, is dat goed, als hij tien procent veranderd, beter. Je hoeft niet de volledige verandering te hebben en we hebben geen hoop, we verwachten niet veel, vooral niet met iemand zoals Erdogan en zijn clique, maar elke verandering op dit moment, is goed en deze hoop, hebben we, door deze relatie. En ik denk dat dit de wijsheid is van de beweging van de Russische regering naar de Turkse regering, niet omdat ze deze regering vertrouwen, maar ze hebben goede relaties met landen en mensen nodig en dat is helemaal correct.

Vraag 6: Voor mij is het vreemd. Daesh, ISIS, met hun ideologie, bedreigen nooit Israël, en Israël bedreigt nooit Daesh, ISIS. Het is een soort overeenkomst misschien niet op vriendschap – maar neutraliteit. Waarom denkt U dat het zo is? En wat is de rol van Israël in deze oorlog?

President Assad: Niet alleen ISIS, natuurlijk, of Daesh, niet alleen al-Nusra. Iedereen, elke terrorist die naar de wapens grijpt  en in Syrië begon te doden en te vernietigen, werd door Israël ondersteund, ofwel indirect door middel van de logistieke steun aan de grens, of soms door de directe inbreuk door Israël tegen Syrië in verschillende gebieden in Syrië. Waarom? Omdat Israël onze vijand is, omdat zij ons land bezetten en ze naar Syrië als vijand kijken en zij denken dat ze  de positie van Syrië ondermijnen en het zwakker maken als een geheel, zoals de samenleving, als leger, als staat, het zal niet voorkomen dat Israël  vrede krijgt en dat ook niet wil,  de prijs van de vrede is om de “Golan Height”s aan Syrië terug te geven. Dus, voor hen is Syrië nu druk  met een ander probleem, en denkt niet meer aan Golan of het vredesproces , of zelfs maar iets te doen om zijn land terug te krijgen. Daarom ondersteunt Israël elke terrorist en er is geen tegenstrijdigheid tussen Israël en een organisatie zoals Al-Nusra of ISIS of een organisatie met een al-Qaeda-verbonden organisatie.

Vraag 7: Uw leger heeft veel mensen verloren, dat is natuurlijk, maar aan de andere kant, wanneer ik in Damascus zit in cafés, zie ik in de cafés in de ochtend vele jonge mensen koffie drinken en vraag mij af : “wie zijn deze jonge mannen, waarom zijn ze niet aan het vechten? “Het zijn studenten, ook zie ik fitnesscentra vol jongeren wat doen ze daar? Stuur ze allemaal naar het leger! Ik bedoel, ik begrijp niet waarom heb je deze algemene mobilisatie van het leger niet ? Zoals we dit in de patriottische oorlog zien, in het algemeen, toen wij in Rusland de grote oorlog hadden, stuurden we alle mannen naar het front!

President Assad: Wat we nu hebben is een gedeeltelijke, laten we zeggen, mobilisatie. Waarom gedeeltelijk? Wat is de betekenis van gedeeltelijk? Algemene mobilisatie betekent dat iedereen moet vechten, anders zeggen we, militaire fronten. Het betekent dat je niemand op de universiteiten hebt, dat je geen leraren hebt op scholen, dat je geen werknemers hebt om iets te doen, zelfs de vrachtwagens, de auto’s, worden beheerd door de overheid en alles wat dat zou doen, moet dan deel uitmaken van deze oorlog. Dat zou wel goed zijn als deze oorlog een paar weken of een paar maanden zou duren, maar voor een oorlog die al bijna zes jaar woedt, betekent dit de verlamming van de samenleving en de verlamming van de staat en je zal de oorlog niet winnen als je een verlamde samenleving hebt. Zo moet je evenwicht hebben tussen de oorlog en tussen de basisbehoeften van de samenleving, de universiteit en de diensten die u aan de mensen moet aanbieden. Daarom is het cruciaal om dat evenwicht te maken. Dus, dat is ons standpunt.

Vraag 8: Maar zelfs bij  TV-programma’s, al begrijp ik geen Arabisch, maar als ik deze zie, is het net alsof het vrede is, weinig van de oorlog, en daarna sport, kinderen, scholen. Ik kijk dit en denk ‘oh mijn god!’ In het land hoor ik hoe mijnen en explosies in de stad afgaan, maar niets op TV. Misschien is het te veel, misschien moet je mensen … als je patriottisme in mensen wilt uitdrukken, elke dag moet uitleggen, ‘jongens, we zijn in een grote oorlog!’ En dat is precies wat elk land doet, maar ik doe het niet zoals deze foto van vreedzaam leven. Het bestaat hier niet!

President Assad: Onze, laten we zeggen,  media zijn niet losgekoppeld van wat er aan de hand is, maar je moet het evenwicht hebben tussen hoeveel je een natuurlijk leven moet hebben, niet helemaal een normaal leven natuurlijk … Dus je hebt dit evenwicht nodig. Uiteraard heeft u veel verschillende standpunten over de media, omdat de media over de perceptie gaat en wat u zegt, waarover u het nu spreekt, horen we het in Syrië; hoe doen ze dit? En als ze te veel naar de oorlog gaan, zeggen ze Oke, niet alles is oorlog, we moeten een normaal leven proberen te leven of we moeten het leven laten doorgaan, laten we zeggen, niet het normale leven; maar om het leven aan de gang te houden. Dus, deze balans is niet makkelijk, je hebt verschillende standpunten, maar op het einde is de belangrijkste uitdaging niet alleen de oorlog; De grootste uitdaging is hoe kunt u leven op de dagelijkse basis. Als u dit leven niet probeert te leven, zullen de terroristen u verslaan, omdat dat hun doel is.

Journalist: We leefden tijdens de Grote Patriottische Oorlog , alle steden waren leeg, er waren alleen vrouwen. Oké, artsen natuurlijk, een soort leraar, maar iedereen was weg naar het front. Ik zal u een voorbeeld geven van mijn familie: er waren vier broers naar het front samen met mijn vader en mijn vader verliet de school, met dertien jaar ging hij naar de fabriek om bommen te maken. Dat het was niet normaal natuurlijk.  Maar we zouden deze oorlog nooit winnen als we niet al onze mannen naar het front zouden sturen.

President Assad: Ja, maar als je over oorlog praat, is oorlog niet alleen militair; oorlog is alles. Het belangrijkste deel van onze oorlog, zijn niet alleen terroristen, die evenwijdig, of even belangrijk is als het terroristische probleem, is de economie. We zijn onder embargo, dus we moeten ons best doen om dit wiel vooruit te bewegen.

Journalist: ik begrijp het.

President Assad: Daarom moet je al je inspanningen in dit leven leggen, want zonder dit, een natuurlijke leven kan je geen economie hebben, als iedereen thuis wil blijven en alleen het leven van de oorlog leeft, produceert je niet.

Vraag 9: Waarom vroeg ​​u hulp aan Rusland bijna op het meest kritiek moment? Bijna alles was ingestort, het leger bijna verslagen?

President Assad: In de eerste plaats is er altijd een traditionele relatie tussen Syrië en Rusland geweest en tijdens de ergste tijden in ons land en na de ineenstorting van de Sovjetunie, was de relatie goed, het was nooit slecht.

Journalist: daarom kon Syrië hulp vragen?

President Assad: Nee, we hebben vanaf het begin  hulp gevraagd, maar de escalatie was nog niet zo erg als in 2015 , daarvoor was het Syrische leger  in opmars om onze vijanden te elimineren, toen ze zagen dat we gingen winnen, begon het te escaleren door meer terroristen uit het buitenland te brengen, buitenlanders (huurlingen) uit meer dan honderd landen. Syrië is een klein land, en de bevolking is niet erg groot. Dus, we hadden de hulp nodig van onze vrienden. Iran heeft ingegrepen, Hezbollah maar  Rusland als een grote macht was van cruciaal belang om het machtsevenwicht op de grond te veranderen. Daarom vroegen we de hulp van Rusland. Zij hebben ons eerder geholpen; Misschien niet direct met de luchtmacht (bombardementen), maar ze zonden ons alles, elke logistieke ondersteuning die we wilden hebben al voor de oorlog.  Er wonen en werken vele Russen bij ons, we hebben militaire experts die al vier decennia lang in Syrië wonen. Zij zagen  dat het in d 2014  begon te veranderen ten gunste van de terroristen, met steun van het Westen en andere landen zoals Saoedi-Arabië, Turkije en Qatar, toen waren de Russen bereid om direct in te grijpen. Daarom hebben we hen uitgenodigd en hun hulp gevraagd en omdat we ze  vertrouwen. We vertrouwen op hun politiek, een politiek op basis van moraal voor belangen. We vertrouwen erop omdat we weten dat ze ons wilden steunen omdat ze de terroristen wilden elimineren, niet omdat ze ons iets anders van ons  willen vragen, dat hebben ze nooit gedaan. Tot op dit moment hebben ze ons nooit gevraagd, in ruil voor hun hulp. Al deze factoren hebben mij, de Syrische regering en de instellingen aangemoedigd om de Russische hulp te vragen en te accepteren.

Vraag 10: Voor deze zogenaamde revolutie weet ik zeker dat Uw land zogenaamde hulp en dreigingen hebt ontvangen van de huidige vijanden; een soort aanbod, zeg maar. Wat wilden ze eigenlijk? Ik hoorde bijvoorbeeld, dat Qatar een pijpleiding door Syrië wilde maken. Is dat waar of niet? Heeft U ooit een soort zeg maar aanbod gehad?

President Assad: De zogenaamde hulp en bedreigingen begonnen direct na de crisis. Journalist: Ah-ha, oke. President Assad: Omdat ze de crisis wilden gebruiken ; ‘zoals Als je dit doet, zullen we je helpen.’

Journalist: Maar wat wilden zij precies?

President Assad: Voor de crisis was er geen zogenaamde hulp of dreiging.  Ze wilden indirect gebruik van Syrië. Geen hulp aanbieden, ze wilden ons overtuigen om iets te doen. Het belangrijkste probleem was destijds de nucelaire macht van Iran. Het was het belangrijkste probleem over de hele wereld en Syrië moest Iran overtuigen om tegen zijn interesses, in te gaan. Frankrijk probeerde en Saoedi-Arabië wilde dat we destijds de relatie met Iran zouden vebreken, ze haten Iran.

Journalist: Maar hoe zit het met deze pijpleiding? Is het echt waar dat ze deze pijpleiding door Syrië wilden maken?

President Assad: Nee, ze hebben er niet over gesproken, maar omdat Syrië in dit opzicht een kruispunt zeg maar zou zijn, dachten ze een pijpleiding door het oosten; Iran, Irak, Syrië, en het zuiden van Eurpa, van de Golf staten naar Europa. Ik denk niet dat het Westen dacht dat Syrië dit zou accepteren – want Syrië is en was geen “puppet” van  het Westen. Zo vinden we dat dit een van de factoren is waar ze niet direct over hebben gesproken maar boos over waren. Toen ze zagen dat het conflict bijna ten einde was, begonnen de Saoediërs direct met …

Journalist: Direct van wie?

President Assad: van de Saoediërs.

Journalist: Van de Saoediërs?.

President Assad: Zij zeiden als je de relatie met  Iran verbreekt, gaan we je helpen. Zo zeiden ze het letterlijk .

Vraag 11: U zei in een van uw interviews dat deze oorlog heel heel erg moeilijk is. U zei het is eenvoudig om terroristen te doden, maar een ideologie doden, veel moeilijker is. En toen ik aan het front was en met diverse officieren sprak zeiden ze:  ‘Als je met een man moet vechten, die niet bang is om te sterven’ , want voor jihadisten is het gewoon plezier om te sterven,  72 maagden wachten op hem in het paradijs, tja, dan is dat  moeilijk. En onze mensen (het Syrische leger en alliantie), zijn “normale” mensen, ze zijn bang om te sterven, zoals een ieder. Hoe moeilijk is het om deze ideologie te doden?

President Assad:  Correct Als je praat over die strijders, die ideologische strijders of terroristen, laten we zeggen, die tegen ons leger vechten, is de enige manier  om tegen ze te vechten hen te doden. Je hebt geen andere manier of keus. Ze zijn niet klaar voor een dialoog dus heb je geen tijd om een ​​dialoog te voeren, je wilt je burgers beschermen, dus je moet ze doden. Maar dat is niet genoeg; het is alsof het regenereert … zoals videospelletjes; je regeneert alles wat je wilt. Je vermoordt één, je krijgt er weer tienvoor  terug, dus er is geen einde aan dat probleem. Het belangrijkste is op de middellange termijn en op de lange termijn deze ideologie te bestrijden via een soortgelijke maar matige ideologie. Ik bedoel dat je geen extremisme in de islam kan bestrijden met een andere ideologie maar de gematigde islam.  Dat is dus, de enige manier, maar dat heeft tijd nodig, het duurt generaties, werk aan deze jonge generaties, maar het geld dat wordt betaald door de Saoedische-regering en Saoedische-NGO’s en Saoedische instellingen zijn ter bevordering van hun Wahabi-ideologie over de hele wereld. U kunt niet zeggen: “Ik ga deze ideologie bestrijden” en tegelijkertijd hun sheikhs of imams toestaan ​​om in hun madrasa’s  deze  donkere ideologie te bevorderen. Het is onmogelijk. En dat is wat er nu  sinds vele jaren in Europa gebeurt. U praat over generaties die nu al voor deze generaties in Europa wonen, de derde of vierde generatie die in Europa woont, dit zijn de terroristen uit Europa. Ze leefden nooit in het gebied van herkomst van hun ouders, ze spreken bijna geen Arabisch, misschien lezen ze de Koran zonder te weten wat er staat, het zijn extremisten.  Europa staat toe dat deze  Wahabi-ideologie  geinfiltreerd is in hun landen en moskeeën. Dus, we moeten met veel dingen tegelijk omgaan; je moet met de media omgaan, hoe moeijlijk het is om met hun geindoctrineerde media te maken te krijgen in Europa, weet Rusland maar al te goed, deze mediaoutlets worden door de petrodollar uit Saoedi-Arabië en andere Golfstaten gefinancierd  om wederom extremisme te bevorderen. Hoe met dit om te gaan? U ziet het heeft veel aspecten en heeft veel parallelle paden tegelijk nodig. Dit is de enige manier om hen te verslaan.

Vraag 12: Vele van deze strijders hebben altijd iets mystieks gevoeld  voor Damascus  en misschien begrijp ik daarom, waarom er zoveel huurlingen hier komen. Een theologie professor, een islamitische theoloog, vertelde mij dat ze echt in de stad geloven “Dabiq”, het zal een apocalyps zijn en de belangrijkste strijd tussen het kwaad en het goede zal daar zijn en zijn er klaar voor … omdat ik zelf in Bosnië was begrijp ik hun mentaliteit, bijvoorbeeld; veel huurlingen gingen al in Bosnië vechten en ze zeiden allemaal dat ze naar Dabiq gingen. Voor hen is het een mystieke betekenis. Hoe breng je hen op andere gedachten?

President Assad: precies precies.

Journalist: Het grote propaganda verhaal is ‘ga naar Dabiq, ga naar Syrië, want daar is de belangrijkste plaats voor de Apocalyps!’

President Assad: Een heilige plek nu voor hen, voor de gevechten.

Journalist: Ja, het is als een heilige plaats.

President Assad: Zij bedoelen, als je naar het paradijs wilt, moet je eerst naar Syrië gaan. Misschien als je ergens anders dood gaat, ga je niet naar het paradijs. Dit is onderdeel van hun verwerpelijke ideologie.

Journalist: Zijn ze zo er zeker van dat ze in Syrië gaan sterven en rechtstreeks naar het paradijs gaan?

President Assad: Zo denken ze. Sommigen van hen denken dat als ze meer onschuldigen mensen doden, ze bijvoorbeeld de Iftar tijdens de Ramadan vieren  met de Profeet boven in het paradijs.  Zo geloven ze. Ze zijn gehersenspoeld, zodat je ze niet kan beschuldigen, ze zijn onwetend, de meeste van hen zijn tieners, ze worden gebruikt.

Journalist: Ja, ja, soms kinderen.

President Assad: precies Maar het gaat over de extremisten die al decennia lang  gewerkt hebben om deze hersenen te “brainwashen” en dit extremisme in de moslimwereld en de moslimgemeenschappen buiten de moslimwereld, in het westen en m.n. Europa te verspreiden.

Vraag 13: Ben U blij met de resultaten van de Russische interventie ? Ze hebben dit serieus aangepakt?

President Assad: Voor de interventie, hoewel er deze zogenaamde Amerikaanse alliantie was, ik zeg een zogenaamde ‘alliantie’ die voor mij een ontwrichtende alliantie is, gebeurde er niets, ISIS breidde zich uit, ISIS en Al-Nusra groeiden, ze hadden meer rekruten, meer wervingen dan ooit. Ze (Europa) hadden meer olie wat ze door Turkije  exporteerde, enzovoort. Na de Russische interventie stopte dit alles en de controle van de terroristen.

Dit is het in het kort. Dus, de realiteit. Elk ander effect, ik bedoel, is triviaal. Dit is het belangrijkste effect; Ze veranderden de situtaie, voor de terroristen, zij werden verslagen.

Vraag 14: De Koerdische vraag, ik was in al- Qamishli, en zij willen een federatie zeggen ze. Zij zeiden: “Ons ideale staatsmodel, is Rusland. Rusland heeft veel nationaliteiten en zij maken de Russische Federatie. Waarom kan Syrië geen federatie zijn? “En eerlijk gezegd, niemand van de Koerden sprak met mij over afscheiding of een onafhankelijke staat.  Ze zeiden: “We willen bij Syrië horen, maar we willen autonomie.” Bent u het hiermee eens of niet? Omdat ze echt goede vechters zijn tegen ISIS.

President Assad: Laat me de verschillende aspecten van dit probleem verduidelijken. Allereerst kunnen we niet praten over een gemeenschap, een volledige gemeenschap in Syrië, dat het iets wil, zoals het praten over de Koerden of de Turken of de Arabieren of de Tsjetsjenen of de Armeniërs of een andere gemeenschap die we hebben. Zo kunnen we alleen over een deel van de Koerden praten, slechts een deel van hen ziet het in deze context. De meerderheid van hen niet, die willen onafhankelijkheid.

Journalist: Ik spreek niet over de Koerden in Damascus.

President Assad: Ja, ik bedoel zelfs in het noorden, een deel van hen spreekt hierover. Dit is het eerste. Ten tweede, als je over federalisme of een ander soortgelijk systeem praat, moet het onderdeel zijn van de grondwet en de grondwet is niet eigendom van de overheid – de grondwet weerspiegelt de wil van het Syrische volk. Dus, als ze een bepaald politiek systeem in Syrië willen hebben, moeten ze het onder de Syriërs promoten. Ze kunnen het niet met mij bespreken, zelfs als ik  “ja” zeg, is dat geen goed idee. Ik kan het niet aan hen geven, ik bezit het niet, ik bezit niet het politieke systeem in Syrië. Alles moet democratisch afgestemd worden, bijvoorbeeld in een referendum!

Journalist: Zoals een referendum!

President Assad: Precies, een referendum door het Syrische volk die moeten het recht hebben om ja of nee te zeggen. Ten tweede, sommige mensen, ze praten over Koerdisch federalisme in het noorden, ongeacht waar ik over heb gesproken.  Zijn de meerderheid in dat gebied Arabieren. Dus hoe kan je Koerdisch federalisme hebben terwijl je een meerderheid van de Arabieren hebt?

Journalist: Maar U heeft contacten met hen?

President Assad: Ja natuurlijk. We  onderhandelen, en praten  altijd-

Journalist: Heeft U momenteel onderhandelingen met hen?

President Assad: Natuurlijk, altijd en hebben we hen tijdens de oorlog tegen ISIS ondersteund. We hebben hen wapens gestuurd, uw leger kent al deze details.

Vraag 15: Eerlijk gezegd, toen ik door Uw land reiste, zag ik geen soort oppositie zonder geweren, ik bedoel met wie kan spreken? Zijn er echte partners voor onderhandelingen, of is het “mission impossible”?

President Assad: Dit is een zeer belangrijke vraag, maar je moet het woord “oppositie” definiëren. Nu heeft het grootste deel van de wereld het woord “oppositie” gebruikt over mensen die wapens dragen en andere mensen vermoorden. Je noemt ze geen oppositie; “Oppositie” is een politieke term; Het kan geen militaire term zijn.

Journalist: Ja, dit is het probleem, maar iedereen heeft geweren. Wie is er om te spreken?

President Assad: precies Nu, als u over politieke oppositie wilt praten, kunt u naar namen zoeken. Je hebt politieke stromingen of politieke bewegingen –

Journalist: Welke? Wat zijn de namen  …?

President Assad: Je hebt nieuwe partijen, we kunnen namen krijgen, ik meen dat niet iedereen in het parlement zit, maar tijdens de crisis en zelfs voor de crisis had je er veel. Wij kunnen u een lijst geven met al deze namen. Je hebt nieuwe partijen die zich onlangs als tegenstanders aankondigden. Nogmaals, we kunnen u een lijst geven.  Maar de vraag is als u onderhandelt, dat is het cruciale punt van uw vraag, het gaat er niet om met wie ik  de onderhandelingen zal onderhandelen; de vraag is over wie invloedrijk is in de situatie, wie kan de situatie veranderen? Nu, als ik al met al deze tegenstellingen zit, of het nu binnen Syrië of buiten Syrië gaat, of ze echt patriottische opposities of oppositeiten zijn die verband houden met andere landen en niet aan het Syrische volk, laten we ervan uitgaan dat we met hen zijn overeengekomen, wat we hebben gezegd: “dit is goed voor de toekomst van Syrië.” De vraag is dan : wie zal de terroristen op de grond beïnvloeden? We weten allemaal dat de meerderheid van die terroristen  behoren tot Al Qaeda-geaffilieerde groepen, ISIS, Al-Nusra, Ahrar al-Sham en andere organisaties. Ze behoren niet tot een politieke beweging, ze maken zich geen zorgen over een ideologie, alleen over hun eigen ideologie, de Wahhabi-ideologie. Dus, zelfs als we met de politieke oppositie onderhandelen, kunnen wij de situatie niet veranderen. Dat is dus het belangrijkste onderdeel van het probleem. Dus,  correct; met wie ga ik onderhandelen?

Journalist: Ja, met wie?

President Assad: Het belangrijkste is wie de situatie samen met mij zal veranderen? Als overheid heb ik middelen. We kunnen dat veranderen. We vechten tegen terroristen. Maar wat kunnen die opposities doen? Dat is de vraag. Ik kan het niet beantwoorden. Zij moeten het beantwoorden. Zij moeten zeggen “we kunnen dit doen en we kunnen dat  doen.”

Vraag 16: Alle westerse media nemen alleen informatie over de situatie in Syrië van de SOHR het zogenaamd  “Syrisch Waarnemingscentrum voor de Rechten van de Mens”, naar ik begreep is dat een eenmans organisatie?

President Assad: Een man die in Londen woont.

Journalist: ik begrijp dit niet. Ik was geschokt toen ik erachter kwam, ik bedoel hoe  kunnen ze dit  gebruiken als een bron van informatie?

President Assad: Ja,  dat is wat het Westen wil; ze hebben niet echt informatie nodig.  Zij hebben iemand nodig om informatie te promoten die in hun agenda past en ze bevorderen in hun gepolitiseerde en betaalde newsoutlets en zoals u nu weet, worden de meeste mensen in het Westen voorgelogen over wat er in Syrië gebeurt en misschien ook wel over Oekraïne ik bedoel, hetzelfde dus voor  Rusland; ze probeerden – en ze slaagden erin – om de publieke opinie naar hun hand te krijgen met leugens en onzin dit is een van de instrumenten, propaganda en leugens. Het is niet het enige, ze hebben veel instrumenten, vergelijkbare hulpmiddelen zoals de White Helmets (Witte Helmen).

Journalist:  Wie zijn ze?

President Assad: Ze werken eigenlijk samen met al-Nusra in het gebied dat wordt beheerd door al-Nusra. Hoe kan je in hetzelfde gebied werken als je niet onder controle bent van al-Nusra? Nog belangrijker, veel van hun leden – er zijn video’s en foto’s van hen, vieren  de dood van Syrische leger soldaten , zij vieren op hun lichamen- verminken hen!

Journalist: Was … niet een tijdje  geleden, bedoelt U toen Amerika het Syrische leger bombardeerde?

President Assad: Nee, nee, in verschillende gebieden, in Aleppo.

Journalist: In verschillende gebieden?

President Assad: In Aleppo had je gevechten, zij de Witte helmen, schminkten of Photoshopped (te),  de lichamen van Syrische soldaten, de witte helmen of eigenlijk al-Nusra. Ze zeiden dat ze mensen hielpen en onschuldige burgers gedood waren door Rusland en het SAA en dat  het goede mensen zijn die hun leven opofferen om anderen en kinderen te helpen, dit emotionele beeld zou het publiek in het Westen beïnvloeden, we weten er alles van Netflix Hollywood!

Journalist: En U weet zelfs niet van waar deze foto’s genomen zijn?

President Assad: Nee, nee, ze verifiëren niets, het is niet belangrijk. Nu, op internet, vind je iets, maar je kunt niets verifiëren. Je kijkt er gewoon na, je voelt je emotioneel omdat het beeld in Syrië zwart-wit moet zijn; de goede mensen tegen het slechte leger en kwaardaardige Russen of de slechte (Evil Dictator) president, slechte regering of de slechte ambtenaren, laten we zeggen. Dit is het enige, de foto’s  wat ze hebben om de publieke opinie te overtuigen  dat zij het goede Syrische volk steunen tegen hun slechte regering enzovoort. Je kent deze propaganda.

Vraag 17: Was de bevrijding van Aleppo, strategisch?

President Assad: Aleppo, we noemen we het  de “tweeling van Damascus” om vele redenen. Het is de tweede grote stad in Syrië, Damascus is de politieke hoofdstad, terwijl  Aleppo de industriële hoofdstad van Syrië was.

Journalist: Maar nu is er geen industrie meer,  ik was daar en zag dat alles in gestort is.

President Assad: precies De meeste fabrieken in Aleppo werken niet meer. De machines en alles andere werd gestolen door terroristen en werd naar Turkije gebracht.

Journalist: Maar als u Aleppo wilt opbouwen en regeren, wat zal het veranderen in de oorlog?

President Assad: Omdat het de tweede-

Journalist: Tweede stad is, maar je kan al-Nusra niet uitroeien, hun ideologie!

President Assad: In de eerste plaats heeft het politieke winst, op strategisch niveau, politieke winst en nationale winst. Vanuit het strategische oogpunt, en militair standpunt Het is de springplank, als een grote stad, om naar andere gebieden te gaan, om andere gebieden van de terroristen te bevrijden. Dit is het belang van Aleppo nu.

Journalist: Oké, het is bevrijd, maar wat is de volgende stap? Hoe om deze verbinding tussen Turkije en Idlib te verbreken? Omdat dit de belangrijkste bron is, de belangrijkste stroom van geld, soldaten, etc..

President Assad: Je kan het niet afsnijden of verbreken, omdat Idlib aan Turkije grenst, de Syrische-Turkse grens. Dus je kan het niet verbreken; je moet zogezegd een grote “schoonmaak”houden.  Het gebied blijven schoonmaken en de terroristen naar Turkije  terugsturen om terug te gaan naar waar ze vandaan komen of  hen te doden. Er is geen andere optie.

Vraag 18: Hoeveel buitenlandse huurlingen zijn erin uw land de afgelopen vijf jaar, gekomen?

President Assad: Niemand kan dit tellen, omdat we nu geen vaste grenzen meer hebben; ze gaan natuurlijk  regelmatig over de grenzen, maar de raming door een van de Duitse onderzoekscentra die enkele weken geleden werd gepubliceerd, spraken over honderden duizenden terroristen.

Journalist: honderden duizenden?

President Assad: Honderdduizenden. Ze praten over meer dan 300 duizend,

Journalist: Meer dan 300 duizenden?

President Assad: Ja. Ik weet niet of het juist is of niet, of precies of fout, maar als je over honderdduizenden praat, zelfs als je over honderd praat, is het een leger.

Journalist: Het is een leger.

President assad: precies Daarom blijft je vechten, maar je hebt nog steeds werving uit het buitenland, al wordt dit in Europa niet toegegeven. Zo praat je over honderdduizenden uit verschillende gebieden ter wereld en dit is echt heel realistisch; je hebt honderden duizenden terroristen over de hele wereld die dezelfde ideologie hebben, de Wahhabi-ideologie.  Dit is geen overdrijving.

Vraag 19: Ik sprak met de zogenaamde oppositie in Istanbul in 2012, met jonge mensen die me vertelden: “Wij willen mensenrechten, we willen mensenrechten.” Het waren seculiere gewone mensen zonder baard die bier tijdens de Ramadan dronken . Maar na een paar jaar werden ze fanatici. Dit is vreemd voor mij, ze waren heel seculier. En  hun commandanten in Daesh, in ISIS? Het zijn ex … ex-kolonels, ex-majors van het leger van Saddam Hussein. Zij zijn/waren ook seculiere mensen. Hoe wordt dit een leger van fanatici? Ik begrijp het niet.

President Assad: Een deel ervan is gerelateerd aan wat er gebeurde in Irak na de invasie in 2003, waar het Amerikaanse leger of de Amerikanen in het algemeen alles in Irak beheersten, inclusief de gevangenissen, de leider van ISIS en de meeste van zijn entourage waren in de zelfde gevangenis. Zo is ISIS gecreëerd in Irak onder Amerikaanse toezicht (Camp Bucca en Abu Graib).

Journalist: Het was misschien niet ISIS, in deze periode, maar Al-Qaeda?

President Assad: Nee, het heette IS, het was niet ISIS. Het was de ‘Islamitische staat van Irak’.

Journalist: Islamitische Staat?

President Assad: Omdat het destijds niet in Syrië was. Daarom werd het IS genoemd. Dat was in 2006.

Journalist: 2006?

President Assad: 2006!!

Journalist: Het was al in 2006 de Islamitische staat? President Assad: Natuurlijk. In 2006, voor de terugtrekking van de Amerikanen. Daarom speelden ze een directe of indirecte rol bij het creëren van ISIS. Nu, als het over Syrië gaat, als je het al over het begin van het probleem gaat voordat iemand over Al-Nusra of ISIS gehoord had!  Noemde ze het ‘ het Vrij leger FSA’ als een seculiere macht die zogenaamd tegen overheid en het leger vocht in Syrië. Eigenlijk, als je vanaf het begin (2011), dus als je terug naar het internet gaat en je video’s ziet,  foto’s, zie je het bewijs alles, de onthoofdingen begonen al na de eerste paar weken van de zogenaamde revolutie. Dus vanaf het begin was het een extremistische beweging, maar ze noemde zich toen het ‘Vrij leger’. Maar toen het groter en groter werd, en het  niet meer kon worden verborgen waar ze voor stonden, moesten ze bekennen dus werden ze Al-Nusra, hetzelfde als het ‘Free Syrian Army’, hetzelfde als ISIS.

Journalist: Maar fanatisme?

President Assad: Ze hebben dezelfde basis, dezelfde basis van extremisme,  het is hun gemeenschappelijke factor tussen al deze verschillende namen en organisaties.

Vraag 20: Mag ik u een persoonlijke vraag stellen?

President Assad: Ja natuurlijk.

Journalist: In 2012, toen Uw leven in zo’n groot gevaar was, toen Amerika al … bijna Syrië begon te bombarderen, waarom heeeft U uw  familie niet naar een veilige plek gestuurd?

President Assad: hoe kan je de Syriërs overtuigen om in hun land te blijven terwijl je je familie vraagt ​​om je land te verlaten? Dat kan niet. Je moet de eerste zijn, in patriottisme, laten we zeggen, aan het hoofd een voorbeeld zijn. Je moet de eerste zijn als president; jij, je familie en iedereen in de overheid, jouw medewerkers. U kunt de mensen in uw land niet overtuigen dat u uw land kan verdedigen terwijl u uw leger hen niet vertrouwt om uw familie te verdedigen. –

Journalist: Ik begrijp het!

President Assad: Dat is waarom het natuurlijk was. We hebben er nooit aan gedacht weg te gaan… Ik heb er nooit aan gedacht, eigenlijk.

Journalist: Hartelijk dank voor het interview.

President Assad: Bedankt dat U naar Syrië gekomen bent!

 

 

 

http://sana.sy/en/?p=90442 vertalen

Flattr this!

De Koerden het spel om olie en gas

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

 

Eigenlijk zou het geen probleem moeten of hoeven te zijn. Maar de grote spelers in het geopolitieke landschap hebben zo alle hun eigen redenen om de Koerden te gebruiken en de koerden? Die willen onafhankelijkheid, al jaren, maar het spel wordt zoals gewoonlijk niet op een “eerlijke” manier gespeeld!

De Koerden

De Koerden zijn een etnische groep in het Midden-Oosten , die vertegenwoordigd zijn in een  gebied dat grenst aan  delen van zuidoostelijk Turkije Koerdistan), noordwestelijk Iran (Oost-Koerdistan ), Noord- Irak ( Zuid-Koerdistan ) en Noord- Syrië (West-Kurdistan ).  De Koerden zijn cultureel, historisch en taalkundig geklasseerd als zijn verwant aan de Iraanse volkeren .

Globaal wordt het aantal Koerden geschat op een totaal van 30 miljoen, misschien zelfs wel 45 miljoen,  de meerderheid van de bevolking woont in de regio die zij als Groot-Koerdistan beschouwen . Er zijn echter belangrijke Koerdische diaspora gemeenschappen in de steden van West-Turkije, met name Istanbul . Een recente Koerdische diaspora is ook ontwikkeld in westerse landen, vooral in Duitsland . De Koerden zijn de meerderheidspopulatie in de autonome regio van Iraks Koerdistan , en zijn een belangrijke minderheidsgroep in de buurlanden van Turkije , Iran en Syrië , waar de Koerdische nationalistische bewegingen steeds meer autonomie en culturele rechten eisen.

Koerden in Syrië

Hieronder een korte beschrijving van de status en aantallen van de Koerdisch bevolking in Syrië

PYD militiaman bemannen een controlepunt in Afrin , Syrië 

Koerden vertegenwoordigen 9% van de bevolking van Syrië , in totaal ongeveer 1,6 miljoen mensen.  Dit maakt ze de grootste etnische minderheid in het land. Ze zijn meestal geconcentreerd in het noordoosten en het noorden, maar er zijn ook significante Koerdische populaties in Aleppo en Damascus. Koerden spreken vaak Koerdisch in het openbaar, tenzij alle aanwezigen dit niet doen. Volgens Amnesty International worden Koerdische mensenrechtenactivisten mishandeld en vervolgd. Wat een totale onzin is, Koerden waren en zijn nooit mishandeld in Syrië, dit is graag wat het westen wil horen en ook veel Koerden voeren dit argument op, om zo aandacht voor hun zaak te krijgen. 

Tot 2011, leefde de Koerden vreedzaam in Syrië, zij waren onderdeel van de Syrische samenleving, met behoud van eigen cultuur. De berichten in de westerse media dat zij onderdrukt zouden worden, kan deels afgedaan worden als onzin. Als je het uit het Koerdische perspectief ziet, is dat misschien zo, op scholen en in het openbare leven werd en wordt Arabisch gesproken en Koerdisch is niet toegestaan (logisch anders zou Fries b.v. ook gesproken moeten worden in b.v. Zuid-Holland). De regio waar zij leven hebben ook Arabische benamingen gekregen zoal Ain al-Arab (Het oog van Arabië = Kobani).

Daarom is het ook totaal idioot dat zij meestrijden om de strijd om Raqqa. Raqqa, de zogenaamde hoofdstad van het uitgeroepen kalifaat, werd oorspronkelijk bewoond door Arabische stammen en geen Koerden, die hebben daar in principe niets te zoeken. De VS en haar zogenaamde coalitie natuurlijk ook niet, maar dat weten we al jaren, hen gaat het alleen om de geopolitieke strategische belangen. Raqqa is een olierijk gebied, waar minderheden zoals Armenen en Alawieten woonden en de meerderheid uit Soennieten bestaat.

IS vernietigde meerdere historische gebouwen in de stad, en vestigde haar hoofdkwartier in de voormalige Armeense kerk. IS voerden met een rechtbank direct de sharia in. In het centrum vonden regelmatig publieke executies plaats (denk aan de kruisigingen van Christenen, het onthoofden van Alawieten). Veel Christenen en Alawieten ontvluchtten de stad. De achtergebleven christenen moesten als dhimmi de djizja betalen, een islamitische belasting om in stilte de eigen godsdienst te mogen belijden. Ook de soennitische bevolking kreeg te maken met terreur van de (voornamelijk buitenlandse) strijders van IS

Volgens een artikel in Syria Direct, een buitenlandse nieuwssite een zogenaamde Syrische gematigde oppositiekant, is alvast niet elke Koerd overtuigd van de Koerdische operatie in Raqqa. De Koerden hebben er weinig te verliezen, klinkt het en de Arabische inwoners zijn niet gediend door een overname van de Koerden, aldus een getuige uit het Koerdische stadsgedeelte van Al-Qamishli.

De Race om olie en gas

Afbeeldingsresultaat voor Koerden het spel om olie en gas cartoon

Er staat dan ook veel op het spel in de Eufraatvallei. In het oosten van Syrië, al liggen er enkel kleine stadjes en dorpen. In die streek liggen wel de belangrijkste olie- en gasvelden in Syrië. Voor de oorlog was dat goed voor een kwart van de inkomsten van de Syrische overheid; de voorbije jaren financierden die energiebronnen vooral de terreurgroep IS. Wie die velden op IS verovert, heeft de sterke kaarten voor de toekomst.

Er is nog een tweede en even belangrijk doel, met de opstoot oostwaarts kan er een verbinding over land tot stand gebracht worden met Irak, waar IS ook grotendeels verslagen is.

Het post-IS-tijdperk krijgt zo stilaan vorm en de grootmachten nemen hun posities in: de VS met hun SDF-bondgenoten tegenover Rusland met Assad en Iran. In het noordwesten van Syrië zitten dan de door Turkije gesteunde Syrische rebellen (FSA) en Al Qaeda en gelieerde extremistengroepen die gesteund worden door de VS en het westen (NATO) . Ook zonder IS lijkt dit een explosieve cocktail.

Het draait uit op een grote confrontatie, waar Barzani zijn kaarten gezet heeft op de VS en haar grootste bondgenoot Israël en NATO. Dit voor een vrije doorgang van de olie naar Europa, die in handen van IS was en nu grotendeels in Syrische handen.

Het is dus geen kwestie van een gevoel van vrijheid en democratie voor de overheden van de EU/NATO en VS, maar wie krijgt de olie in handen. Het hoogtepunt nadert in de stad Raqqa, een grote confrontatie kan er plaats gaan vinden!

Bron: Wikipedia, Syria Direct, Cartoons

Flattr this!

De “schaduwregering”, “Deep State”van de VS en Iran

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor trump en Iran cartoon

De Amerikaanse “deep State” is flink bezig met haar propaganda verhaal met een overvloed aan onwaarheden,  om een  verhaal op te bouwen dat Iran een nationale veiligheidsbedreiging voor de Verenigde Staten zou zijn en daarom moet het verdag (nucleaire) van tafel, niet direct maar er zal geen verlenging plaatsvinden.

De “New York Times”, het verlengstuk van de “deep state” met een eigen agenda, bericht vandaag het volgende (nog voordat Trump zijn speech gaat houden):

 

(NYT) -WASHINGTON – President Trump zal vrijdag (vandaag om 18:45) een speech houden, waarin hij zal aankondigen dat hij het akkoord niet opnieuw zal certificeren, zoals hij formeel elke drie maanden moet doen.

Daardoor moet het Congres wel een beslissing nemen over eventuele nieuwe sancties, die het akkoord alsnog kunnen ondermijnen.

Trump wil het Congres vragen drempels op te werpen die kunnen leiden tot nieuwe sancties als Iran die overschrijd

Kremlin

In een reactie op de aankondiging heeft het Kremlin in Moskou vrijdag gezegd dat het extreem negratieve consequenties heeft als de VS zich terugtrekt uit het akkoord met Iran. Volgens de Russen is de kans groot dat Iran dan ook uit de deal stapt.

“Dit zal de sfeer van voorspelbaarheid, veiligheid, stabiliteit en non-proliferatie in de wereld schaden”, aldus de woordvoerder van Vladimir Poetin. Hij verzekerde dat Rusland zijn beleid zou voortzetten om de verspreiding van kernwapens te voorkomen.

Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren is de vraag, de “deep State” is onberekenbaar en kan zorgen voor verassingen, zoals (gemaakt) terroristische aanvallen, die de geopolitiek kunnen beinvloeden en Trump zelf is van het onberekenbare soort!

Bron: https://www.nytimes.com/2017/10/13/us/politics/trump-iran-nuclear-deal.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&clickSource=story-heading&module=first-column-region&region=top-news&WT.nav=top-news

Flattr this!

De Ruslan Kotsaba zaak – vervolg

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afgelopen mei 2017, ontmoette ik Ruslan Kotsaba en had een interview met hem. Daar vertelde hij mij, dat hij tot een gevangenisstraf veroordeeld was door het Oekraïense regime.

 

Ruslan Kotsaba  is een Oekraïense journalist geboren in Ivano-Frankivsk (West-Oekraïne), die voor het publieke tv-kanaal ‘112’ werkte.  Hij was de eerste journalist die naar de Donbass-regio trok om er met eigen ogen te  zien wat er gaande was.  Zijn conclusie was dat het om een burgeroorlog ging, een broederoorlog.  In januari 2015 kondigde de regering een nieuwe mobilisatiegolf aan en Ruslan Kotsaba zweeg niet langer: hij wilde een oproep aan de  Oekraïners richten. De oorlog in het oosten is geen verdediging tegen ‘een Russische invasie’ zoals het officieel heet, maar een burgeroorlog.  Stop deze oorlog, stop het fascisme en praat, voor deze uitspraken is hij 564 dagen in de gevangenis gezet, omdat het de fascistische Oekraïense regering niet zinde.

Maar Ruslan Kotsaba liet het er niet bij zitten en was onlangs op een hoorzitting van het gerechtshof van Ivano-Frankivsk, Oekraïne.

Afgelopen donderdag 12 oktober nam het regionale gerechtshof van Ivano-Frankivsk, Oekraïne, de klachten in behandeling over het schandalige proces van  de blogger/journalist Ruslan Kotsaba.

Oekraïne ,Odessa 2 mei en het religieuze fascisme, 1 jaar later.

 

KORT BESCHRIJVING

De rechtbank van Kiev vernietigde de vrijspraak van het gerechtshof van Ivano-Frankivsk, daarom is Ruslan Kotsaba weer terug gegaan naar Ivano-Frankivsk, om een nieuwe zaak te (her)openen.

Ruslan Kotsaba werd in februari 2015 gearresteerd op verdenking van verraad aan het Oekraïnse regime. Na een rechtzaak die meer dan een jaar duurde, werd hij schuldig bevonden aan hoogverraad en het belemmeren van de Oekraïnse strijdkrachten en tot 3,5 jaar gevangenis veroordeeld.

Het hof van Beroep van Ivano-Frankivsk sprak Kotsaba in de zomer van 2016 vrij,  waarna hij werd vrijgelaten uit de gevangenis.

Kiev is het er niet mee eens en probeert de journalist wederom in de gevangenis te krijgen!

Bron: westnews.com.ua

www.freesuriyah.eu

Flattr this!

Syrische droom spat uiteen

Auteur: Shadie

Syrië is zojuist uitgeschakeld voor het WK in Rusland. Het land in een zeer bloedige oorlog, verloor in en tegen Australië, er werd  met 2-1 verloren. De eerste wedstrijd in Maleisië eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Syrië had lange tijd goede hoop in Sydney. Het kwam in de 6e minuut al op voorsprong door een goal van Al Soma die profiteerde na balverlies van Milligan. Al snel kwam Australië langszij via een kopbal van Cahill, na een voorzet van Leckie.

Australië was veel beter, The Socceroes hadden meer kansen en balbezit. Echter hield Syrië goed en stug stand waardoor de verlenging noodzakelijk was. Daarin pakte Mahmoud Al- Mawas in de 94 e minuut namens Syrië een rode kaart. Hierdoor kwam Australië via een kopbal van Cahill op 2-1. In de slotminuut van de verlenging raakte Al- Soma namens de rode adelaars nog de paal via een vrije trap.

 

syria f

 

bron

Flattr this!

“The Intercept” een VS anti-Assad-anti-Syrië mediaoutlet, zoals vele in het westen

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Dit is een voorbeeld met hoe het met de zogenaamde “vrije en onafhankelijke media” is gesteld!

Neem nu “The Intercept

The Intercept (Engels to intercept = onderscheppen) is een webzine (onlinetijdschrift), opgericht door Glenn Greenwald, Jeremy Scahill en Laura Poitras. Het webzine ging van start in februari 2014 en wordt gepubliceerd door First Look Media.

The Intercept is de eerste publicatie van First Look Media, een journalistiek platform, gefinancierd door eBay-oprichter Pierre Omidyar, die aangaf 250 miljoen dollar (183 miljoen euro) te zullen investeren in het project, waarvan 50 miljoen voor de start.

The Intercept heeft twee doelstellingen. Op korte termijn wil het een platform zijn voor de documenten van Edward Snowden in verband met de spionageaffaire rond de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA. Op langere termijn wil The Intercept uitgroeien tot een algemeen mediakanaal voor onafhankelijke onderzoeksjournalistiek en ‘moedig en onbevreesd problemen aankaarten inzake misbruik, financiële en politieke corruptie en schendingen van mensenrechten.

Mooi zou je denken, zij waren het die een interview hadden met Snowden, die nu asiel heeft in Rusland en vecht tegen de VS, NSA etc.

Maar als je hun artikelen goed doorleest, vindt je veel anti-Assad uitspraken, artikelen en reporters die tegen Assad, of liever gezegd het Syrische volk schrijven!

Op 21 september j.l., huurde The Intercept Maryam Saleh:

Maryam Saleh is onze nieuwe medewerker in Washington. Saleh werkte als immigratie advocaat en studeerde aan Northwestern University’s Medill School of Journalisiek. Haar profiel is verschenen in het Amerikaanse News & World Report, Public Radio International, Syria Deeply, de Tampa Bay Times – en The Intercept, waar ze sinds juli een redactielid  is.

Saleh’s personeelspagina bij The Intercept identificeert haar als:

Een redacteur en een verslaggever gevestigd in Washington, D.C., wiens werk zich richt op immigratie en nationale veiligheid.
Saleh tweets onder het geverifieerde account مريم @MaryamSaleh_. Haar Twitter pagina is bekroond met een foto van de Amerikaanse gefinancierde propaganda groep Kafranbel Media Center. De KMC en zijn oprichter hebben nauwe relaties met de Salafistische terroristen van Ahrar al-Sham. Maryam Saleh’s twitterprofiel begint met:  “Syrië, altijd; …”.

 

Op 30 september twittert Maryam Saleh:

Geverifieerd account @MaryamSaleh_
Hier is de periodieke herinnering dat slechts twee partijen in de oorlog in Syrië vliegtuigen exploiteren: het Assad-regime en Rusland.
4:53 – 30 sep 2017

Verschillende antwoorden op haar tweet stelden dat de uitspraak belachelijk en vals was. Israël, Turkije, Jordanië, de VS en andere leden van de coalitie tegen ISIS hebben allemaal Syrië gebombardeerd en blijven het dagelijks doen. Ze leiden tot grote schade en veel burgerlijke slachtoffers. Zelfs oudere tweets door Saleh zelf hadden dat toegegeven. Maar er was geen correctie of vervolg op de tweet hierboven.

Vier dagen later werd ik bewust van haar eis, citeerde het en antwoordde:

@MoonofA
Moon of Alabama Retweeted مريم
Here’s your periodic reminder that @theintercept is a anti-Syrian propaganda rag …
9:24 AM – 4 Oct 2017

Een onmiddellijke reactie gevolgd waarmee Saleh op haar eigen 30 september tweets antwoordde:

Slechts drie minuten nadat de “The Intercept” and Saleh beschuldigd werden vanwege hun voor de hand liggende anti-Syrische propaganda, maakte ze een correctie op haar vier dagen oude tweet. In eerlijkheid – het was misschien niet de oorzaak van de tweet die deze “correctie” heeft veroorzaakt.

De Intercept nam een schrijver aan met een duidelijk partijdige positie in de Amerikaanse oorlog met Syrië. Ze is van plan om te rapporteren over de Amerikaanse ‘nationale veiligheid’ van de VS. Aangezien het conflict in Syrië een escalatie is  tot een grote machtstrijd.

Toch laat dit voorbeeld het belang inzien van dergelijke propaganda. Publiceren en propaganda in de media en hun auteurs kunnen inderdaad een groot effect hebben.

Flattr this!

De ‘Aleppo Hospital’ Smokescreen: Al-Qaeda-massacres in Syrië

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor aleppo hospitals all fake news from al-qaeda

 

Er is al veel over gesproken en gezegd, maar het moet herhaald worden, de misdadige leugens van de “mainstream”media MSM, ten koste van de Syrische bevolking en wij, behalve wakkere mensen, in het westen worden meestal glashard voorgelogen door de media en politiek, het volgende verhaal van Prof. Tim Anderson, uit 2016, maar nog steeds actueel!

In april-mei 2016, werden tientallen mensen vermoord in Aleppo en grote ziekenhuizen werden gebombardeerd door de NATO-gesteunde ‘rebellen’-groepen.

Ze (zogenaamde rebellen) werden zelfs gefilmd met hun  ‘helkanonnen’ terwijl ze schoten op burgers.

Intussen werden de “fantasieverhalen” op de westerse (mainstream MSM) media  over de belegerde stad, alsmaar groter.

Als u de westerse media geloofde, zou u denken dat de Syrische regering om een ​​onbekende reden zijn eigen ziekenhuizen heeft gebombardeerd en de enige pediatrische chirurg van Aleppo heeft gedood. Niets is verder van de waarheid verwijderd.

Afbeeldingsresultaat voor aleppo hospitals all fake news from al-qaeda

 

Aleppo was geconfronteerd met een grote operatie door het Syrische leger, na de bevrijding van Palmyra op 28 maart 2016 , om delen van de stad die door islamistische strijders bezet werden, terug te veroveren. Bijna de helft van Aleppo’s bevolking was verplaatst door de gevechten, maar er waren nog steeds over 1,5 miljoen inwoners in de westelijke kant van de stad (regerings deel).

De terugtrekking van het door het Saoedi-Arabië-gerunde ‘High Negotiations Committee’ van de vredesgesprekken in Genève op 21 april 2016,  werd de volgende dag gevolgd door een preventieve counter-offensief. Honderden raketten werden afgevuurd op overheidsgebouwen door een coalitie onder leiding van de internationaal verbannen terroristische organisatie Jabhat al Nusra.

Deze aanvallen kwamen voornamelijk uit ‘hell cannons’, grote gasbakken  gevuld met explosieven en soms chemicaliën. Ze hebben veel mensen gedood, straten, woongebieden, scholen en ziekenhuizen verwoest. Het Syrische leger reageerde hierop door de Al Nusra “strongholds” te bombarderen.

Aleppo dokter dr Nabil Antaki

Afbeeldingsresultaat voor nabil antaki

(http://www.informationclearinghouse.info/article44597.htm) Schatte destijds dat er meer dan 1,5 miljoen in de door de overheid beheerde westelijk deel van de stad leefden en  300.000 in het door de  “islamitische (Jahbat-Al-Nusra) geregeerde oostelijk deel.  Dr. Antaki klaagde dat de westerse media alleen maar over het verlies van leven in het oosten van Aleppo spraken, die volledig door Al Nusra werd gecontroleerd.

Hij verwijsde naar de NAVO-islamistische bomaanvallen op grote staatshospitalen, waaronder Ibn Rushd, al Dabbit en al Razi. Veel tientallen mensen zijn daar destijds gedood en gewond. Die aanvallen werden gefilmd door Syrische en Russische “newsoutlets”, maar heel weinig hiervan kwam door naar de westelijke media.

Dr Antaki was niet de enige Aleppo-arts die boos was. De Aleppo Medical Association, op zijn Facebook-pagina, veroordeelde de Western Propaganda-campagne (https://www.facebook.com/Aleppodoctors.org/photos/?tab=album&album_id=1174868069211596).

Het verhaal van Russische of Syrische luchtaanvallen op het ‘al Quds ziekenhuis’  werd buiten alle proporties opgeblazen in de westelijke media. Verhalen werden aangevuld met informatie van de Franse groep Médecins Sans Frontières (MSF, Artsen zonder Grenzen) en door de Amerikaanse regering gefinancierde groep de ‘White Helmets’ (die je hier kunt zien vieren hun ‘revolutie’ met Jabhat al Nusra hier:

https: // www.facebook.com/electronicresistanceteam/videos/1172411149468354/?hc_location=ufi). CCTV

liet zien dat mensen dit ‘ziekenhuis’ verlaten voor een explosie.

Het gebouw is in de zuidelijke wijk al-Sukkari , wat al jarenlang een bolwerk van Jabhat al Nusra is geweest. Veel mensen uit Aleppo hadden nog nooit van het  ‘Al Quds ziekenhuis’ gehoord.  Volgens Dr Antaki bestond dit ziekenhuis  niet voor de oorlog. Het moet in een gebouw zijn geïnstalleerd nadat de oorlog begon “. MSF-rapporten lijken dit te bevestigen.

Deze faciliteit was geen staats- of geregistreerde faciliteit. Niettemin beweerden de MSM (MainStreamMedia)-vertegenwoordigers zoals Pablo Marco en Muskilda Zancada: “Al Quds ziekenhuis is al meer dan 4 jaar functioneel, dus het was in principe onmogelijk dat deze informatie niet bekend was … de feiten wijzen erop dat dit een opzettelijke aanval is” (http: /dissidentvoice.org/2016/05/about-bias-and-propaganda-on-syria).

Inderdaad, de MSM getoonde medische voorzieningen in Syrië waren bijna uitsluitend in Al Nusra-gebieden (later ISIS, IS), zoals Douma, ten noordoosten van Damascus. Vaak gaven ze geld, maar geen artsen.

 

Er waren andere ernstige discrepanties in het ‘al Quds ziekenhuis’ verhaal. Pablo Marco vertelde (MSM) vertelde CNN en PBS dat “er  twee barrelbommen waren die dicht bij het ziekenhuis vielen … en toen viel de derde direct in de ingang”. Barrelbommen worden afgeschoten door helikopters. Toch sprak het persbericht van de MSM over een “airstrike” [die] het gebouw heeft verwoest … . Verslagen van de dodetal bedragen van 14 tot 50.

Afbeeldingsresultaat voor aleppo hospitals all fake news from al-qaeda

Maar het  gebouw stond er nog nog en nietin puin. Zoals Rick Sterling in zijn 7 mei ‘Open brief aan de MSM’ heeft aangegeven  (https://off-guardian.org/2016/05/07/open-letter-to-msf-about-bias-and-propaganda-on- Syrië /), de foto’s laten zien dat de faciliteit nog steeds stond en het leek een  grotendeels verlaten appartementencomplex”.

Nog meer schadelijk voor de MSM-verhalen  is het rapport dat de Russische satellietbeelden aantonen dat het beschadigde gebouw op 15 oktober 2015 in dezelfde staat was. Als dit juist is, liet het MSM-gesteunde ‘Al Quds-ziekenhuis’, blijkbaar een veldkliniek voor de al-Nusra-vechters en hun families inrichten.

De omvang van de leugens over het  ‘al Quds ziekenhuis’  verhulde en was een cover-up voor de bombardementen van de VS en de door haar gesteunde coalitie (EU/NATO) en Islamitische terroristen  op verschillende, echte openbare ziekenhuizen in Aleppo.

 

Neem de verwoestende bombardementen van het al-Razi-ziekenhuis, dat Al Alam heeft gemeld met 4 doden en 38  gewonden, (http://nl.alalam.ir/news/1812988).

In de ” Wall Street Journal” werden “westerse” Aleppo-slachtoffers van het al-Razi genoemd als zijnde slachtoffers van het zogenaamde Al-Quds ziekenhuis, dat leidde tot een beschuldiging aan het adres van  Rusland . De WSJ bracht citeerde zogenaamd een verwijzing, van een anti-Assad-Syrische bron: “bommen hadden ook het Al-Razi Ziekenhuis getroffen, een faciliteit in west Aleppo, waar veel gewonden behandeld werden” maar dit was niet zo erg getroffen als het Al-Quds.

(Http://www.wsj.com/articles/syria-hospital-hit-in-airstrike-blamed-on-russia-1461841686).

Afbeeldingsresultaat voor aleppo hospitals all fake news from al-qaeda

“Nep-nieuws op MSM”

De bombardement van  het Al Dabbit ziekenhuis kwam als een bericht in ” The (VK) Independent”. Volgens hun artikel werd dit ziekenhuis gecontroleerd door het regime,  zoals de  ‘Syrische regering’ toen en nu nog wordt genoemd.  Het rapport vermeldde dat er minstens 19 burgers waren gedood in een ziekenhuis door bombardementen van hun “eigen regime en de rebellen”, hier kwam het fabeltje: Assad bombardeert zijn eigen bevolking!

(http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/syrian-civil-war-hospital-in-regime-controlled-aleppo-partly-destroyed-by-rebel-shelling-as-more -a7011546.html). Het Syrische nieuwsagentschap SANA meldde dat op 3 mei 2016 dat het dodetal van de bombardement van het al-Dabbit-ziekenhuis opgelopen was tot 16 doden en 68 gewonden (http://sana.sy/en/?p=76237).

Nauwelijks aandacht gekregen in de MSM westelijke media was het bombardement van het grote Ibn Rushd ziekenhuis, maar gelukkig, voor bewijs materiaal heeft het  Russische tv-kanaal ANNA destijds de bombardementen gefilmd. (https://www.youtube.com/watch?v=afEd5HBb). Deze video is door You-Tube verwijders als zijn “fake”news (het account bestaat niet meer, dat doet het wel)!

De aanvallen op Aleppo waren vreselijk en veel, veel meer dan alleen ziekenhuizen.  Het Westen (EU/VS) , bombardeerde samen destijds met  Turkije en Saoedi-Arabië. Veel mensen kwamen om door deze bombardementen, die wederom in de MSM toegeschreven werden aan “Assad bombarbeert zijn eigen bevolking”

In de eerste drie jaar van deze oorlog, voordat ISIS in Syrië kwam, hebben de NAVO, VS, Turkije, Saoedi Arabië en Qatar meer dan twee derde van de openbare ziekenhuizen in Syrië gebombardeerd en honderden burgers hierdoor vermoord, met nog eens duizenden gewonden!

Bron: https://www.globalresearch.ca/the-aleppo-hospital-smokescreen-covering-up-al-qaeda-massacres-in-syria-once-again/5524250 Tim Anderson

 

Flattr this!