De VS geven weer miljoenen dollars aan de Witte Helmen – Al-Queda!

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Gerelateerde afbeelding

De oorlog in Syrië is zo goed als verloren, dus de VS en haar vazalstaten/ bondgenoten, kunnen geen gezichtsverlies gebruiken en proberen Al-Queda weer nieuw leven in te blazen, zogenaamd voor het grote publiek in het westen gaan zij, na de financiering een tijd lang “bevroren”te hebben, wederom geld geven aan de Witte Helmen, die eigenlijk Al-Queda zijn!

 

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat president Donald Trump ermee instemt (de schaduwregering Trump zelf heeft geen keus, hij moet alleen tekenen en de clown uithangen) om 6,6 miljoen dollar beschikbaar te stellen voor de financiering van de zogenaamde “Witte Helmen” een organisatie die verbonden is met de terroristische organisatie genoemd Al-Queda.

Trump kondigde onlangs, de opschorting van de financiering aan omdat bekend gemaakt was dat Al-Queda ook gefinancierd wordt door Turkije en Qatar, beide voorstanders van terrorisme in Syrië (Afrin etc etc..). Maar dat mag de pret niet drukken, wat zij kunnen kan de VS ook en nog beter, gezien haar historie afgelopen decennia’s!

Heather Nauert, woordvoerster van het Ministerie van Buitenlandse zaken van de VS, zei in haar verklaring van afgelopen donderdag in het Witte Huis dat “de VS de witte helmen weer gaat steunen.”

De steun van de VS bevestigt de band met de terroristische organisatie die wordt gebruikt als hulpmiddel om de plannen van Washington te implementeren. Het sponsoren van Jihadisten om zo de macht en bezetting van Syrië te bewerkstelligen. Wie dacht dat het spel over is nu Syrië zo goed als bevrijd is, heeft het mis! De VS, d.w.z. de “Deep State – schaduwregering”, wil de wereld veroveren, het ultieme doel is de één-regering-heerschappij (punt 7 van de agenda zie onder). Natuurlijk zijn er nieuwe plannen gesmeed, afgelopen week op de Bilderberg vergadering, waar deze dingen op de agenda stonden!

TURIJN, 5 JUNI 2018 – De 66e Bilderberg Meeting zal plaatsvinden van 7 – 10 juni 2018 in Turijn, Italië.  131 deelnemers uit 23 landen zullen aanwezig zijn. Zoals altijd is een diverse groep politieke leiders en experts uit de industrie, financiën, de academische wereld en de media (MSM) uitgenodigd. De lijst met deelnemers  en de agenda zoals hieronder is gepubliceerd is beschikbaar op

http://www.bilderbergmeetings.org/meeting_2018.html.

http://www.bilderbergmeetings.org/participants2018.html

Agenda

 1. Populism in Europe
 2. The inequality challenge
 3. The future of work
 4. Artificial intelligence
 5. The US before midterms
 6. Free trade
 7. US world leadership 
 8. Russia
 9. Quantum computing
 10. Saudi Arabia and Iran
 11. The “post-truth” world
 12. Current events

Verder met Syrië: het Syrische Arabische (SAA) leger heeft veel documenten in de  bevrijde gebieden gevonden, van de Witte Helmen en daaruit blijkt dat zij gekoppeld zijn aan Jabhat al-Nusra en Al-Queda.

Ook zijn er ingrediënten voor chemische aanvallen en de voorbereiding ervan gevondenen, die ingezet zouden worden tegen de burgerbevolking met als doel het beschuldigen van de Syrische regering  onthulde het Syrische Arabische leger.

Bron: SANA, SPUTNIK, RT, Bilderberg, Youtube

Please follow and like us:
0

President Assad’s interview met “The Sunday Mail”: De VK heeft de Witte Helmen publiekelijk gesteund terwijl zij een onderdeel van Al Qaida zijn!

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

President Bashar al-Assad zei tegen de journalist van de “Sunday Mail” het VK (Engeland) heeft de Witte Helmen, een tak van Al Qaeda en Jabhat al-Nusra, in verschillende gebieden van Syrië, gesteund, met de nadruk dat Syrië de Witte Helmen beschouwt als een dodelijke PR-stunt van het VK.

In een interview vandaag, zondagmorgen, dat werd gegeven aan de Britse krant “The Sunday Mail”, beweerde president al-Assad dat de vermeende chemische aanval in Douma werd opgevoerd als een toneelstuk door het VK, Frankrijk en de VS.

Hij zei ook dat er communicatie was geweest van verschillende geheime diensten in Europa, maar deze is onlangs gestopt omdat ze niet serieus zijn.

Hij benadrukte dat de aanwezigheid van de VS en het VK in Syrië illegaal is en een invasie vormt, omdat het de soevereiniteit van Syrië schendt.

President Assad bevestigde dat Syrië de belangrijkste partij is die ISIS bevecht en dat elke centimeter van Syrisch grondgebied zal worden bevrijd.

Hij zei verder dat de enige beslissing over wat er in Syrië gaande is en wat er gaat gebeuren, een Syrische beslissing is, en niemand mag daar enige twijfel over hebben.

Hierna volgt de volledige tekst van het interview:

Vraag 1: Meneer de President, vanaf 31 maart 2018 is de totale som van de financiering die de Britse regering aan de Witte Helmen heeft gegeven, ook bekend als de Syrische Civiele Bescherming, 38,4 miljoen GBP. Tegelijkertijd beschuldigt Rusland Groot-Brittannië van het helpen uitvoeren van de aanval die plaatsvond in Douma via deze organisatie, de Witte Helmen. Gelooft u dat het waar is?

President Assad: Absoluut, zonder twijfel. Groot-Brittannië, Frankrijk en de VS volgen en hanteren hetzelfde beleid. Dat gezegd hebbende, om volledig openhartig  te zijn,  Groot-Brittannië en Frankrijk zijn politieke satellieten van de VS. Het VK steunde publiekelijk de witte helmen die een tak zijn van Al Qaeda, al-Nusra, in verschillende delen van Syrië. Zij (Groot-Brittannië) hebben veel geld uitgegeven en beschouwen de witte helmen als een PR-stunt voor het VK. Dus ja, het werd zeker door deze drie landen samen georganiseerd en het VK is zeker betrokken.

Vraag 2: De Britse premier Theresa May zei dat ze er geen twijfel over had dat het Syrische “regime” achter de chemische aanvallen van afgelopen 7 april, stond en haar critici vertelde haar, dat de deelname van Groot-Brittannië juist en legaal was en volgens het internationaal recht toegestaan ​​was om humanitair lijden te verlichten. Hebben staten geen verantwoordelijkheid om zich te beschermen tegen oorlogsmisdaden? Hoe is de deelname van het VK  tegen Syrië gerechtvaardigd onder internationaal recht?

President Assad: volgens haar verklaringen, toen Groot-Brittannië en de VS Irak in 2003 illegaal hebben aangevallen en miljoenen mensen hebben gedood, massavernietiging hebben veroorzaakt,  ​het aantal weduwen en gewonden immens groot is – zou volgens de logica van May elke regering het recht hebben, om deze oorlogs handelingen te rechtvaardigen en zou het legaal en volgens het internationaal recht toestaan! Dit is geen​ menselijk leed verlichten dit is oorlog!  Dit ten eerste.

Ten tweede, ze vertelden een leugen; ze hebben hun eigen publieke opinie – het Britse publiek – geen enkel bewijs gegeven. Nadat we al-Ghouta, waar de vermeende aanslag plaatsvond, bevrijdden, vroegen vele buitenlandse journalisten, sommigen tegen de Syrische regering, de lokale bevolking over de chemische aanval, en zij zeiden: “We hebben geen enkele chemische aanval gezien, het is niet gebeurd! “Het was een leugen, vooral nadat we het gebied hadden bevrijd, bevestigde onze informatie dat die aanval niet plaats heeft gevonden. De Britse regering zou eerst moeten bewijzen dat de aanval heeft plaatsgevonden en dan moeten ze bewijzen wie verantwoordelijk is – natuurlijk gebeurde dit niet.

Er was geen aanval; dit is waar de leugen begint. Nogmaals, het ging niet om de aanval; De kern van het probleem is dat ze de Syrische regering willen ondermijnen, omdat ze de Syrische regering moesten veranderen en omverwerpen aan het begin van de oorlogsgebeurtenissen in Syrië (regime-change – color revolutie ten gunste van de gas/pijpleidingen en wereld dominantie). Ze blijven falen, ze blijven leugens vertellen en ze blijven een uitputtingsslag tegen onze regering voeren.

Vraag 3: Er zijn onbevestigde berichten verspreid dat de Syrische regering westerse reguliere strijdkrachten en Britse strijders heeft gevangen genomen. Kunt u dit bevestigen of een licht werpen op deze rapporten?

President Assad: Er zijn strijders van over de hele wereld die de Jihadisten helpen. Ik zou niet zeggen dat we Britse strijders hebben die nog leven. De meeste van die strijders zijn gedood, ze zijn hier gekomen om te sterven en naar het paradijs te gaan, dat is hun ideologie.

Journalist: Maar u bevestigt dat zij dood zijn en dat zij uit deze landen kwamen?

President Assad: Ja.

Vraag 4: Zijn er pogingen ondernomen, zelfs via bemiddelaars of derden, door de Britse regering of haar inlichtingendiensten om de communicatie met Syrië voor inlichtingen om welke reden dan ook tot stand te brengen?

President Assad: Nee. We hadden wel berichten van verschillende geheime diensten in Europa, maar die zijn onlangs gestopt omdat ze niet serieus zijn. Ze willen informatie uitwisselen, ondanks dat hun regeringen en politiek tegen de onze zijn, dus we hebben gezegd dat wanneer je een politieke paraplu hebt voor dit soort samenwerking, of laten we zeggen wanneer je je politieke positie verandert, we klaar zijn. Nu is er geen samenwerking met Europese inlichtingendiensten, ook niet de Britten.

Vraag 5: Maar er zijn geen pogingen gedaan door Groot-Brittannië om communicatielijnen te openen, voor zover u weet, zelfs niet via bemiddelaars?

President Assad: zelfs als er een soort poging is, bespreken we het niet; het is triviaal, of het nu is of niet.

Vraag 6: Wat zijn uw opvattingen over May en Trump’s benadering van de problemen in het Midden-Oosten en specifiek in Syrië en wat is het verschil tussen hun interventies in de regio en die van Poetin?

President Assad: Een heel groot verschil: de Russen waren uitgenodigd door de Syrische regering, hun aanwezigheid in Syrië is legitiem, hetzelfde voor de Iraniërs. Terwijl het voor de Verenigde Staten, het VK, illegaal is, het een invasie, ze schenden de soevereiniteit van Syrië – een soeverein land. Hun bestaan ​​is dus  niet legaal, het is onwettig !!

Journalist: Maar hoe zien jullie het in Syrië, zowel May als Trump?

President Assad: het gaat niet om May of Trump; het gaat over de westerse politici in het algemeen, de westerse regimes in het algemeen. Ze accepteren niemand die een ander standpunt heeft, elk land, elke regering, elke persoonlijkheid. Dit is het geval met Syrië; Syrië is onafhankelijk in zijn politieke posities, we werken voor onze nationale belangen en we zijn geen marionettenstaat. Zij accepteren deze realiteit niet. Dus de hele benadering van Syrië in het Westen is “we moeten deze regering veranderen, we moeten deze president demoniseren, omdat ze niet passen in ons beleid.” Dit is de situatie, al het andere zijn leugens, ze praten over chemische wapens, ze praten over de slechte president die de goede mensen vermoordt, vrijheid, vreedzame demonstratie; al deze leugens zijn onderdeel voor het hoofddoel, namelijk regimeverandering.

Dus mijn antwoord op je vraag over hoe ik het zie is: dit is koloniaal beleid, zo zien we het, en dit is niet nieuw. Ze hebben dit beleid nooit veranderd sinds de oude manier van kolonialisme die bestond in het begin van de 20e eeuw en de 19e eeuw en zelfs daarvoor, maar vandaag is het bedekt door, laten we zeggen, een nieuw masker of verschillende maskers.

Vraag 7: Uw belangrijkste mondiale tegenstanders van vandaag zijn Trump, Netanyahu en Saoedische kroonprins Mohammad ibn Salman, een rij van ongewone, impopulaire personages. Ziet U er goed uit in vergelijking, met deze despoten?

President Assad: ik kan mezelf niet met iemand vergelijken, omdat ik zelf niet objectief zou oordelen, dus stel deze vraag beter aan anderen. Maar als je een objectief antwoord wilt hebben, moet je op zoek naar de echte feiten, niet naar de propaganda die nu zeven jaar in de westerse media circuleert. Dus, aan het einde, maakt het mij niet uit hoe ik er in vergelijking met die eruit zie; voor mij is het belangrijk hoe ik er in de ogen van de Syrische bevolking uitzie, dat is mijn focus.

Vraag 8: In 2013 vertelde u mij: “Syrië ligt geografisch, politiek, sociaal en ideologisch aan de breuklijn” en waarschuwde dat spelen met deze breuklijn ernstige repercussies zal hebben in het Midden-Oosten en Europa.

President Assad: Ja, we zitten aan de breuklijn, de afgelopen vijf jaar hebben aangetoond dat ik gelijk had, want kijk eens naar de repercussies over de hele wereld, kijk naar het terrorisme dat zich over de hele wereld verspreidt vanwege de chaos die wordt ondersteund door het westen in Syrië. Kijk naar de verschillende aanvallen in Europa, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en andere landen. Kijk naar de vluchtelingencrisis in Europa. Dat komt door de breuklijn waar ik het vijf jaar geleden over had.

Vraag 9: Vijf jaar later sinds U mij dit vertelde, of omdat U dat zei, werd, ISIS werd geboren, U ziet U zelf als het belangrijkste bolwerk tegen hen, waarom is dat?

President Assad: voor ISIS zijn wij de belangrijkste partij die ISIS heeft bestreden met steun van de Russen en Iraniërs in de afgelopen jaren. Geen enkele andere partij doet hetzelfde, zelfs niet gedeeltelijk. Als je wilt praten over het Westen en de westerse militaire alliantie onder leiding van de Amerikanen, heeft het eigenlijk ISIS gesteund en gemaakt, omdat ze het Syrische leger hebben aangevallen telkens als we aanvallen of we zijn aangevallen door ISIS; het laatste incident gebeurde slechts enkele dagen geleden, toen ISIS het Syrische leger opnieuw aanviel en natuurlijk versloeg  en in reactie daarop vielen de Amerikanen onze troepen in het oostelijke deel van Syrië weer aan. ISIS zijn de creatie van de VS!

Vraag 10: Was de wereld verkeerd in het isoleren van U gedurende de laatste zeven jaar?

President Assad: het concept van het isoleren van een land is in het algemeen verkeerd. In deze wereld, in de moderne politiek, zelfs in de politiek van weleer, heb je communicatie nodig. Wanneer je een land isoleert, isoleer je jezelf van de realiteit in dat land, dus je wordt politiek blind. Dus, het concept is verkeerd.

Vraag 11: Meneer de President, sommigen beschouwen U als een internationale paria, een dictator, met bloed aan uw handen, geef me een argument waarom u dat niet bent, toen in de afgelopen zeven jaar honderdduizenden Syriërs werden gedood, gearresteerd, gevangengezet en zelfs gemarteld?

President Assad: Dus, het verhaal waar u het over hebt, of laten we zeggen het westerse verhaal, dat ik een slechte president ben; hij vermoordt zijn eigen mensen, en de hele wereld is tegen hem omdat hij een internationale paria is, maar hij zit al zeven jaar in zijn positie terwijl hij iedereen in deze wereld bevecht?  Kun jij je lezers overtuigen van dit verhaal? Het houdt geen stand, ik bedoel de verschillende factoren van dit verhaal, het is niet logisch, het is niet realistisch. Dus deze president is in zijn positie omdat hij de steun heeft van zijn eigen mensen, dus hoe kan hij deze steun krijgen terwijl hij dezelfde mensen vermoordt? Dus het verhaal is niet correct. We vechten tegen de terroristen en die terroristen worden gesteund door de Britse regering, de Franse regering, De Duitse en de Amerikanen en hun andere marionetten (NAVO), zowel in Europa als in onze regio. We vechten tegen ze en we hebben publieke steun in Syrië om die terroristen te bestrijden. Dat is waarom we oprukken en winnen. We kunnen deze vooruitgang niet maken alleen omdat we Russische en Iraanse steun hebben; zij kunnen de populaire steun niet vervangen en het bewijs van waar ik het over heb: de sjah van Iran, de westerse marionet, hij kon de spanningen van het Iraanse volk niet verdragen en hij stortte in, het hele systeem zakte binnen enkele weken ineen en hij moest zijn land ontvluchten.

Vraag 12: Maar ondanks de steun van vele Syriërs, blijft het een feit dat er duizenden, tienduizenden mensen zijn die zijn gedood en gevangen zijn gezet.

President Assad: Natuurlijk spreekt u over een oorlog; er is geen goede oorlog, er is geen vreedzame oorlog. Dat is waarom oorlog slecht is. Dus, als je het hebt over oorlog, is het natuurlijke en het vanzelfsprekende resultaat dood en bloed, gevangen, overal, maar de vraag is: wie is deze oorlog begonnen en wie deze oorlog gesteund heeft? Het Westen. Het Westen steunde de oorlog vanaf het allereerste begin en het steunde de terroristen die overal begonnen te exploderen om overal en iedereen te vermoorden en te onthoofden. Het Westen ondersteunde Al Qaida. Dus, het is niet genoeg om te zeggen dat er moord is. Natuurlijk zijn er doden; dat is vanzelfsprekend, maar wie is er begonnen? Het Westen is in de eerste plaats verantwoordelijk.

Vraag 13: Het Westen is verantwoordelijk, maar sommigen zeggen ook dat de president de verantwoordelijkheid zou moeten dragen.

President Assad: elke Syriër kan verantwoordelijkheid dragen vanwege wat er in Syrië gebeurt. Dat is een ander probleem, dit is een Syrisch probleem, we bespreken het niet met het Westen. Het is niet de rol van het Westen om ons te vertellen wie verantwoordelijk is in Syrië, de president of de regering,  het leger of de terroristen, dit is een kwestie van Syrië; wij beslissen wie. Het Westen is niet in staat om ons te vertellen en is  uiteindelijk niet haar rol , maar zij hebben schuld , omdat,  het interveneert in een soeverein land en verantwoordelijk is voor de vele moorden in ons land, ongeacht zijn verhaal en zijn leugens.

Vraag 14: Rusland lijkt veel beslissingen te nemen over Syrië, of het nu gaat over buitenlandse troepen die zich terugtrekken om deals te sluiten met Israël over Zuid-Syrië, waar U  wapens heeft. Neemt Rusland nu uw beslissingen?

President Assad: Rusland vecht namens de internationale wet (het Internationale Recht) en een deel van deze internationale wet is de soevereiniteit van verschillende landen, Syrië is daar één van. Hun politiek, hun gedrag, hun waarden gaan niet over bemoeien of dicteren; ze doen het niet. We onderhouden al meer dan zestig jaar een goede relatie met Rusland, bijna zeven decennia. Ze proberen nooit, tijdens onze relatie, te dicteren, zelfs als er verschillen zijn; omdat er oorlog is en omdat er nu een hoge dynamiek in de regio is, is het normaal dat er verschillen zijn tussen de verschillende partijen, of dat nu binnen onze regering of andere regeringen is; Rusland-Syrië, Syrië-Iran, Iran-Rusland en binnen deze regeringen, dat is heel natuurlijk, maar aan het eind, is het enige besluit over wat er gaande is in Syrië en wat er gaat gebeuren, een Syrische beslissing. Niemand mag hier enige twijfel over hebben, ongeacht de verklaringen die u misschien hoort, omdat ik weet op welke basis de vraag gesteld is!

Journalist: gebaseerd op verschillende verklaringen.

President Assad: Precies.

Vraag 15: Waarom heeft Rusland u niet de S300 gegeven die zij al jaren beloofden, in een tijd dat Israël vrijwel elke week Syrië treft, en waarom coördineert Rusland de doelen van deze aanvallen achter de schermen met uw vijanden?

President Assad: Rusland heeft nooit iemand gecoördineerd tegen of met Syrië, noch politiek noch militair, dat is tegenstrijdig; hoe kunnen ze het Syrische leger vooruit helpen en tegelijk met onze vijanden werken om ons leger te vernietigen?

Journalist: Maar ze weten meestal van tevoren waar de aanvallen zullen plaatsvinden …

President Assad: Nee, nee, dat is niet waar, dat is zeker niet waar. We kennen de details. Met betrekking tot de S300, waarom zij  hebben aangekondigd en daarna gestopt erover te praten, vraag het maar aan de Russische functionarissen. Het is een politieke verklaring, ze hebben hun eigen tactieken. Maar of ze het nu sturen of niet, dit is een militair probleem; daar praten we niet over.

Vraag 16: Functionarissen van het Pentagon hebben gewaarschuwd dat ze militaire vergeldingsacties zullen plegen als u met hun bondgenootschap rommelt. Bent U ooit van de militaire aanwezigheid van de VS in Syrië af, of bereid  rechtstreeks met hen te vechten?

President Assad: Sinds het begin van de oorlog zijn de Amerikanen en hun bondgenoten niet gestopt met het bedreigen van Syrië, ze zijn niet gestopt met het ondersteunen van de terroristen en ze zijn (nog) nooit bij verschillende gelegenheden direct tegengehouden. Maar desondanks zijn we opgeschoten tegen de terroristen en hebben we gezegd dat we elke centimeter van Syrië zullen bevrijden, ongeacht enige verklaring of aanval. Dit is ons land en dit is onze plicht; het is geen politieke mening, het is een nationale plicht. We gaan in die richting vooruit, ongeacht de militaire of politieke positie van onze tegenstanders.

Vraag 17: U hebt gezegd dat U elke centimeter van het Syrisch grondgebied terug zal veroveren, hoelang verwacht U, dat dit u zal duren?

President Assad: dit gaat niet alleen over het Syrische leger en de terroristen, of over de gebeurtenissen binnen de grenzen van ons land, anders had ik u misschien een precies tijdschema gegeven. Maar ik heb altijd gezegd dat we in minder dan een jaar dit conflict kunnen oplossen, het is niet erg ingewikkeld. Wat het gecompliceerd heeft gemaakt, is de externe interventie. Hoe meer we opschieten, hoe meer steun de terroristen hebben vanuit het Westen. Kijk bijvoorbeeld, we stonden slechts twee weken geleden op het punt om een verzoening te bereiken in het zuidelijke deel van Syrië, maar het Westen bemoeide zich en vroeg de terroristen dit pad niet te volgen om het Syrische conflict te verlengen. Dus, we denken dat hoe meer vooruitgang we politiek en militair maken, hoe meer het Westen, vooral de VS, het VK, Duitsland en Frankrijk, zullen proberen het te verlengen en de oplossing verder van de Syriërs uit te stellen. Maar desondanks sluiten we de kloof tussen deze twee.

Vraag 18: Meneer de President, over drie jaar komt u  aan het einde van uw voorzitterschapstermijn, en het zijn  lange zeven jaar geweest en de komende twee jaar denkt u dat u weer als president zult optreden, of  neemt U op  een dag het besluit dat het tijd is om een ​​pauze te nemen?

President Assad: het is nog vroeg om erover te praten; je hebt het over drie jaar vanaf nu. In drie jaar  weet niemand hoe de situatie in ons land zal zijn. Als ik voor het presidentschap ga, zijn er twee factoren: ten eerste wil ik – om persoonlijke reden de verantwoordelijkheid  nemen en ten tweede – wat het belangrijkste is, de wil van het Syrische volk. Aanvaarden zij die mij als persoon? Is de overeenstemming over mij als president nog steeds hetzelfde, of zal het Syrische volk van standpunt veranderen? Dus over drie jaar zullen we naar deze twee factoren moeten kijken en dan beslissen of het gepast is of niet.

Vraag 19: Hoe denkt U  dat de geschiedenis U zal herinneren?

President Assad: Dat hangt van welke geschiedenis : de Westerse geschiedenis? Het zal slecht zijn; het gaat om leugens, leugens en leugens die ze vertellen; dezelfde leugens die we niet alleen over ons heden hebben gehoord, maar ook over het verleden. Onze Syrische geschiedenis aan de andere kant, waar ik het meeste om geef, zal hoop ik, mij herinneren als iemand die tegen terroristen vocht om zijn land te redden, dat was mijn plicht als president.

Vraag 20: Heeft U, met het WK om de hoek, een favoriet team?

President Assad: In deze omstandigheden, ja, mijn favoriete team is het Syrische leger, om de terroristen te bestrijden.

Journalist: Welke favoriete Britse teams, voetbalteams?

President Assad: Nee, ik volg niet.

Vraag 21: Het is zeven jaar oorlog geweest, wat doet U om stoom af te blazen, hobby’s etc.?

President Assad: sport is geen hobby, het wordt een deel van je gezondheid en een deel van je dagelijkse routine, omdat een goede gezondheid belangrijk is om actief te blijven. We kunnen het dus niet als entertainment beschouwen; er is geen tijd of gemoedstoestand hier voor entertainment. Je leeft met de oorlog, de moord, met het terrorisme. Dat is dus de enige hobby die een gewoonte is geworden, een dagelijkse gewoonte die afhangt van de tijd en de omstandigheden.

Vraag 22: Uw vrouw is Brits en U woonde  vele jaren in Londen, is er iets specifieks dat U mist van uw dagen daar?

President Assad: ik woonde in Londen, ik studeerde er voor arts. Het is  onmogelijk om in een stad te wonen en je niet het gevoel hebt dat er een speciale band is met die stad of met de mensen waarmee je dagelijks samenwerkt. Dus je mist misschien deze relatie, maar ik leeft nu in tegenspraak; dat dezelfde stad die je leuk vindt, hetzelfde land is dat je land heeft aangevallen, wat niet goed is.

Journalist: Heel erg bedankt meneer de president.

President Assad: bedankt.

Bron: SANA, The Sunday Mail, Youtube

Please follow and like us:
0

Chemische aanval beschuldiging ‘nep’: Bashar Al-Assad Interview – over de 3e wereldoorlog!

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor chemische aanval douma nep cartoon

In een exclusief interview met Kathimerini (Griekse nieuwszender) ontkende de Syrische president Bashar al-Assad dat het Syrische leger chemische wapens tegen burgers gebruikte, hij beschuldigde de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en de Amerikaanse president Donald Trump van ophitsing en ondersteuning van terrorisme.

Syrië heeft zijn chemisch arsenaal in 2013 opgegeven, zei President Assad!

“Het “nep”-verhaal begon na de overwinning van het Syrische leger, niet eerder.”

President Assad beschuldigd Erdogan ervan “verbonden” te zijn aan de Islamitische Moslimbroederschapsbeweging.

Wat Trump betreft, die Assad een “dier” heeft genoemd, zei de Syrische President dat het hem niet stoorde “omdat ik de situatie behandel als een politicus, als een president.”

Begin van het interview

Alexis Papachelas: Er zijn beschuldigingen geuit door de VS en de Europeanen over het gebruik van chemische wapens en daarna was er een aanval. Wat is uw reactie daarop? Was er een chemische aanval? Was u daar verantwoordelijk voor?

President Bashar al-Assad: Ten eerste hebben we geen chemisch arsenaal meer,  we hebben het in 2013  overgedragen aan de OPCW, het internationale agentschap voor chemische wapens heeft hier destijds ook onderzoek gedaan, het is duidelijk  gedocumenteerd dat we er geen meer hebben.

Ten tweede, zelfs als we dat wel hadden gedaan, zouden we ze om veel verschillende redenen niet gebruiken. Maar laten we deze twee punten terzijde schuiven, laten we veronderstellen dat ons leger chemische wapens heeft en het is midden in de oorlog; waarom moet het worden gebruikt? Op het einde van de strijd? We zouden het ergens in het midden moeten gebruiken, of als de terroristen  vooruitgang geboekt hadden, maar niet wanneer het leger de strijd beëindigd en de terroristen het opgaven en zeiden: “We zijn klaar om het gebied te verlaten”, het leger de volledige controle over het gebied heeft. Dus het westerse verhaal begon na de overwinning van het Syrische leger, niet eerder. Toen we klaar waren met de oorlog, zeiden ze: “Ze gebruikten chemische wapens.” Onzin!

Ten tweede, het gebruik van massavernietigingswapens in een dichtbevolkt gebied, als in Douma – het veronderstelde gebied, dichtbevolkt dus en er zouden alleen maar 45 slachtoffers zijn? – wanneer je massavernietigingswapens in zo’n gebied gebruikt, zou je honderden of misschien wel duizenden slachtoffers hebben.

Ten derde, waarom doden alle chemische wapens – de veronderstelde of vermeende chemische wapens – alleen kinderen en vrouwen? Ze doden geen militanten of mannen?  Als je de video’s bekijkt, is het echt helemaal nep. Ik bedoel, als je chemische wapens hebt, hoe kunnen de dokters en verpleegkundigen dan veilig zijn, bloodgesteld aan de chemische stoffen, zonder beschermende kleding, zonder iets, gewoon water op de slachtoffers gooien en de slachtoffers, worden op een wonderbaarlijke wijze genezen, gewoon omdat je ze met water hebt gewassen?  Het is een farce, het is een toneelstuk, het is een heel primitief spel, alleen om het Syrische leger aan te vallen, omdat … Waarom? Dat is het belangrijkste: toen de terroristen verloren, verloren ook de VS, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en hun andere bondgenoten die Syrië wilden destabiliseren één van hun troefkaarten is nu weg en daarom moesten ze het Syrische leger aanvallen, alleen om het moreel te verhogen van de terroristen en om te voorkomen dat het Syrische leger meer gebieden in Syrië bevrijdt.

AP: Zegt u dat er een chemische aanval was en dat iemand anders verantwoordelijk was, of dat er niets was?

PBA: Dat is de vraag, want de partij die zei – naar verluidt – dat er een chemische aanval was, moest bewijzen dat er een aanval was. We hebben twee scenario’s: ofwel hadden de terroristen chemische wapens en die gebruikten ze opzettelijk, of misschien waren er explosies of zoiets, of er was helemaal geen aanval, omdat in alle onderzoeken in Douma mensen getuigden: “We hebben geen elke chemische aanval gezien, we hebben geen chemisch gas of geur geroken, “enzovoort. Dus we hebben geen indicaties, of bewijzen over wat er gebeurd is. Het westerse verhaal gaat daarover, dus die vraag zou gericht moeten zijn op de westerse media en politiek die zeiden dat er een aanval was. We moeten hen vragen: waar zijn uw concrete bewijzen over wat er is gebeurd? Ze praten alleen over rapporten. Rapporten kunnen beschuldigingen zijn. Bijvoorbeeld de video’s van de witte helmen – de witte helmen worden gefinancierd door het Britse ministerie van buitenlandse zaken – .

AP: In een tweet beschrijft de Amerikaanse president Donald Trump u als “het dier Assad.” Wat is uw reactie?

PBA: eigenlijk, als je president bent van een land, moet je eerst de moraal van je volk vertegenwoordigen voordat je je eigen moraal vertegenwoordigt. U vertegenwoordigt uw land. Vertegenwoordigt deze taal de Amerikaanse cultuur? Dat is de vraag. Dan is het moraal  erg slecht, en ik denk niet dat alle Amerikanen hierachter staan. Ik denk niet dat er een gemeenschap of volk is in de wereld met zo’n taal gebruik als de Amerikanen.

Ten tweede is het goede aan Trump dat hij zichzelf op een zeer transparante manier tot uitdrukking brengt, wat erg goed is in dat opzicht. Persoonlijk kan het me niets schelen, want ik behandel de situatie als politicus, als president. Het maakt mij  persoonlijk niets uit; het gaat erom of iets me zou beïnvloeden, mijn land, onze oorlog, de terroristen en de atmosfeer waarin we leven zou moeten beïnvloeden.

AP: Hij zei: “missie volbracht in Syrië.” Wat vindt u daarvan?

PBA: Ik denk dat de enige missie die mogelijk was,  toen ze ISIS hielpen ontsnappen uit Raqqa,  dat is bewezen door vele video’s en getuigen. De leiders van ISIS ontsnapten in Raqqa en begaven zich naar Deir ez-Zor om tegen het Syrische leger te vechten. De andere missie die volbracht was, is toen ze eind 2016 het Syrische leger aanvielen in het gebied rondom Deir ez-Zor toen ISIS Deir ez-Zor omsingelde en de enige aanwezigen was het Syrische leger. Het Syrische legerstond op het punt de aanval van de Amerikanen – en natuurlijk hun bondgenoten in te zetten –  Deir ez-Zor was op het op het punt aangeland om in handen te komen van ISIS. Dit is dus de enige missie die is volbracht. Als hij het heeft over het vernietigen van Syrië, is dat natuurlijk weer een missie. Als je het hebt over het bestrijden van terrorisme, weten we allemaal heel goed dat de enige missie die de Verenigde Staten in Syrië hebben uitgevoerd het steunen van terroristen is, ongeacht hun naam of de namen van hun fracties of bendes.

AP: Hij gebruikte die taal ook bij de Noord-Koreaanse leider en nu gaan ze elkaar ontmoeten. Kunt u zich indenken om Trump te ontmoeten ? Wat zou u hem vertellen als u hem recht in de ogen zou aankijken?

PBA: De eerste vraag die je me zou moeten stellen is: wat kun je bereiken? De andere: wat kunnen we bereiken met iemand die iets zegt vóór de campagne en het tegenovergestelde doet na de campagne, wie zegt er vandaag iets en doet morgen het tegenovergestelde, of misschien op dezelfde dag? Het gaat dus om consistentie. Hebben ze elke dag dezelfde frequentie of hetzelfde algoritme? Dus ik denk niet dat we in de tussentijd iets met een dergelijke administratie of president kunnen bereiken. Een andere reden is dat we niet denken dat de president van dat regime de controle heeft. We geloven allemaal dat de “Deep State”, de echte staat, de controle heeft over elke president, en dat is niets nieuws. Het is altijd al zo geweest in de Verenigde Staten, althans in de afgelopen veertig jaar,  sinds Nixon, misschien wel eerder, maar het wordt steeds grimmiger en duidelijker, en het ergste geval is Trump.

AP: Wanneer gaat u, uw missie volbrengen, gezien de situatie hier in Syrië nu?

PBA: ik heb altijd gezegd dat het zonder enige inmenging minder dan een jaar duurt voordat de stabiliteit in Syrië is hersteld; Daar twijfel ik niet aan. De andere factor is hoeveel steun de terroristen krijgen, iets wat ik je niet kan vertellen, omdat ik de toekomst niet kan voorspellen. Maar zolang het doorgaat, is tijd niet de belangrijkste factor. De belangrijkste factor is dat we op een dag dit conflict zullen beëindigen en Syrië onder controle van de regering zullen herenigen. Wanneer? Ik kan niet zeggen. Ik hoop dat het heel snel zal zijn.

AP: Er is de laatste tijd enige kritiek geweest, omdat u blijkbaar een wet hebt die zegt dat iedereen die binnen een maand zijn eigendom niet claimt, niet meer terug kan komen. Is dat een manier om sommige mensen uit te sluiten die het niet met uw eens zijn?

PBA: Nee, we kunnen niemand van hun eigendom onteigenen, door een wet, omdat de grondwet heel duidelijk is over het eigendom van een Syrische burger. Dit zou via een speciale procedure moeten gaan. Het is niet de eerste keer dat we zo’n wet hebben gehad om de  illegale gebieden opnieuw in te richten, omdat je te maken hebt met een mix van verwoeste en illegale voorsteden in verschillende delen van Syrië. Dus deze wet gaat niet over het onteigenen van iemand. Dat kan niet, ik bedoel, zelfs niet als hij een terrorist is. Laten we zeggen dat als je iemand wilt onteigenen, je een uitspraak van het gerechtelijk apparaat nodig hebt – je kunt het niet laten gebeuren door de gewone wet. Dus, er is een verkeerde interpretatie van die wet, of een voornemen om, laten we zeggen, een nieuw verhaal over de Syrische regering te creëren om het vuur van de publieke opinie in het Westen tegen de Syrische regering nieuw leven in te blazen. Maar over de wet, zelfs als u een procedure wilt, gaat het om het lokale bestuur, het gaat om het verkozen bestuur in verschillende gebieden, om die wet te implementeren, niet de overheid.

AP: Het is duidelijk dat de grootste bondgenoten in deze strijd Rusland en Iran zijn. Bent u bang dat ze misschien een te belangrijke rol spelen in de toekomst van het land nadat deze oorlog voorbij is?

PBA: als je praat over mijn bondgenoten, als president, zijn ze het Syrische volk. Als je het hebt over de bondgenoten van Syrië, dan zijn dat natuurlijk de Iraniërs en de Russen. Zij zijn onze sterkste bondgenoten, en natuurlijk China dat ons politiek steunde in de Veiligheidsraad. Wat betreft hen die een belangrijke rol spelen in de toekomst van het land, respecteren deze landen de soevereiniteit van Syrië en de nationale besluitvorming en bieden ze ondersteuning om hen te verzekeren. Iran en Rusland zijn de landen die het meest de soevereiniteit van Syrië respecteren.

AP: Het is een paar jaar geleden dat u Griekenland bezocht. Uw vader had een zeer nauwe band met enkele van de Griekse politieke leiders. Hoe zijn de relaties tussen Griekenland en Syrië deze dagen en wat voor soort boodschap zou u graag aan het Griekse volk willen sturen?

PBA: Op dit moment zijn er geen formele relaties tussen Syrië en Griekenland; de ambassades zijn gesloten, dus er zijn geen relaties. Tegelijkertijd was Griekenland niet agressief ten opzichte van wat er in Syrië gebeurde. Het ondersteunde altijd een politieke oplossing, het ondersteunde nooit oorlog of aanvallen tegen Syrië. Uw land heeftt geen rol gespeeld om de terroristen te steunen, maar tegelijkertijd als lid – en een belangrijk lid van de EU – kon Griekenland geen enkele rol spelen door de andere landen de terroristen te laten stoppen, het overtreden van de internationale wetgeving door een soeverein land aan te vallen en bezet houden zonder enige reden, zonder enig mandaat van de Veiligheidsraad. Dus we waarderen  dat Griekenland niet agressief was, maar tegelijkertijd denk ik dat Griekenland die rol moest spelen, omdat het deel uitmaakt van onze regio. Het maakt deel uit van de EU, maar het is een brug tussen onze regio en de rest van Europa en het zal worden beïnvloed ook is het getroffen door de vluchtelingensituatie en het terrorisme heeft de laatste jaren Europa getroffen zo ook Griekenland en maakt nu deel uit van dat continent. Dus ik denk dat het normaal is dat Griekenland zijn rol in de EU begint te spelen om het probleem in Syrië op te lossen en het internationale recht te beschermen.

AP: Hoe zit het met Turkije? Turkije is een deel van uw land binnengevallen. Vroeger had u een redelijk goede relatie met president Recep Tayyip Erdogan. Hoe is die relatie nu na de Turkse invasie?

PBA: Allereerst is dit een agressie, dit is een bezetting. Elke Turkse soldaat op Syrische bodem vertegenwoordigt bezetting. Dat betekent niet dat het Turkse volk onze vijanden zijn. Slechts een paar dagen geleden heeft een politieke delegatie Turkije bezocht. We moeten onderscheid maken tussen de Turken in het algemeen en Erdogan. Erdogan is gelieerd aan de Moslim Broederschap. Misschien is hij niet georganiseerd, maar zijn aansluiting bij die ideologie, ik noem het een duistere ideologie. En voor hem, omdat net als het Westen, toen de terroristen de controle over verschillende gebieden verloren, en feitelijk de agenda van Turkije  het Westen, Qatar en Saoedi-Arabië niet konden implementeren, iemand zich ermee moest bemoeien. Dit is waar het Westen tussenbeide kwam tijdens de recente aanvallen op Syrië, en dit is waar Erdogan door het Westen, voornamelijk de Verenigde Staten, werd aangesteld om szich ermee te bemoeien om de situatie gecompliceerd te maken, omdat zonder deze inmenging de situatie al veel sneller zou zijn opgelost. Het gaat dus niet om persoonlijke relaties. Het doel  van de Moslimbroederschap overal ter wereld is om de islam te gebruiken om de controle over de regering in jouw land over te nemen en om meerdere regeringen te creëren met een dergelijke relatie, zoals een netwerk van Moslim Broederschappen over de hele wereld. Zij bouwen moskeeën werven aanhangers, geven geld en het kwaad is geschied!

AP: Tijdens een verkiezingscampagne, deze week zei hij (Erdogan) dat hij een nieuwe inval in Syrië zou gaan voorbereiden. Hoe gaat u hierop reageren als het gebeurt?

PBA: feitelijk heeft Erdogan de terroristen gesteund vanaf het allereerste begin van de oorlog, maar in die tijd kon hij zich verbergen achter woorden als “het beschermen van het Syrische volk”, “het Syrische volk steunen”, “de vluchtelingen ondersteunen”, “we zijn tegen het doden, “enzovoort. Hij was in staat om te verschijnen als een humanitaire president, laten we zeggen. Nu, vanwege deze omstandigheden, moet hij zijn masker afzetten en zichzelf als de agressor tonen,  dat is het goede aan het nu. Er is dus geen groot verschil tussen het hoofd van het Turkse regime dat zijn troepen naar Syrië stuurt en de terroristen steunt; dit is zijn proxy oorlog. Dus we vechten al zeven jaar tegen zijn leger. Het verschil tussen nu en toen zijn de uiterlijke kenmerken; de kern is hetzelfde. In die tijd konden we niet praten over bezetting – we zouden kunnen praten over het ondersteunen van terroristen – maar deze keer kunnen we praten over bezetting, wat de aankondiging  van Erdogan is en dat hij nu het internationaal recht schendt!

AP: Maar hoe kun je daar op reageren?

PBA: Allereerst vechten we tegen de terroristen en zoals ik zei, de terroristen voor ons zijn zijn leger,  het Amerikaanse leger en het Saoedische leger. Vergeet de verschillende fracties en wie  die fracties financieren; aan het einde van de dag werken ze voor één agenda en die verschillende spelers gehoorzamen één meester: de Amerikaanse meester. Erdogan voert zijn eigen agenda niet uit; hij implementeert alleen de Amerikaanse agenda  en hetzelfde geldt voor de andere landen (EU/NATO) in deze oorlog. Dus in de eerste plaats moet je de terroristen bestrijden. Ten tweede, als je meer gebieden beheert, moet je vechten tegen elke agressor, elk leger. De Turken, Fransen, wie dan ook, zij zijn allemaal vijanden; Zolang ze illegaal naar Syrië zijn gekomen, zijn ze onze vijanden.

AP: Maakt u zich zorgen over een Derde Wereldoorlog die hier in Syrië begint? Ik bedoel, zullen de Israëli’s de Iraniërs hier in U land zich treffen. Je hebt de Russen, je hebt de Amerikanen. Maakt u zich zorgen over die mogelijkheid?

PBA: Nee, om een ​​reden: omdat je gelukkig een wijs leiderschap hebt in Rusland, en ze weten wat de agenda van de “Deep State” in de Verenigde Staten is, het creëren van een conflict. Sinds de campagne van Trump, is het belangrijkste agendapunt  Rusland, om een conflict met Rusland te creëren, Rusland vernederen, Rusland ondermijnen, enzovoort. En we zitten nog steeds in hetzelfde proces onder verschillende scenario’s of verschillende nieuwe manieren. Vanwege de wijsheid van de Russen kunnen we dit voorkomen. Misschien is het geen volwaardige derde wereldoorlog, maar het is een wereldoorlog, misschien op een andere manier, niet zoals de tweede en de eerste, misschien is het geen nucleaire, maar het is zeker geen koude oorlog; het is meer dan een koude oorlog, minder dan een complete oorlog. En ik hoop dat we geen directe conflicten tussen deze superkrachten zullen zien, want dat is waar dingen voor de rest van de wereld uit de hand zullen lopen.

AP: Nu is er een zeer belangrijke vraag of Syrië weer een verenigd, volledig soeverein land kan zijn. Is dat echt mogelijk nadat alles is gebeurd?

PBA: het hangt ervan af wat de criteria zijn om verenigd land te zijn of niet. De belangrijkste factor om een ​​verenigd land te hebben is om eenheid in de hoofden van de mensen te hebben en omgekeerd. Wanneer die mensen elkaar als buitenlanders of vijanden beschouwen kunnen ze niet met elkaar leven en dat is waar je verdeeldheid zult krijgen. Laten we het nu hebben over feiten en realiteit – niet mijn mening, ik kan u nee zeggen, het zal niet verdeeld zijn en natuurlijk zullen we dat niet accepteren, maar het gaat niet om mijn wil of om mijn retoriek, om zeg dat we verenigd zullen worden; het gaat over de realiteit.

De realiteit, is nu, als je naar Syrië kijkt tijdens de crisis en niet alleen vandaag, vanaf het allereerste begin, zie je alle verschillende spectra van de Syrische samenleving met elkaar leven zelfs  beter dan voorheen. Deze relaties zijn beter dan voorheen, misschien vanwege het effect van de oorlog. Als je naar de gebieden kijkt die onder de controle van de terroristen staan, kun je hier een kleur van de Syrische samenleving zien, wat een heel, heel, heel smalle kleur is. Als je het over verdeeldheid wilt hebben, moet je de lijn zien, de scheidingslijn tussen etniciteit of sekten of religies, iets wat je niet ziet. Dus in werkelijkheid is er tot dit moment geen verdeling; je hebt alleen gebieden onder controle van de terroristen. Maar wat leidde tot die speculatie? Omdat de Verenigde Staten alles in het werk stellen om die controle, vooral nu in het oostelijke deel van Syrië, aan die terroristen te geven om de indruk te wekken dat Syrië niet opnieuw verenigd kan worden. Maar het zal verenigd worden; Daar twijfel ik niet aan.

AP: Maar waarom zouden de VS dat doen als je tegen dezelfde vijand vecht: islamitisch terrorisme?

PBA: omdat de VS meestal een agenda hebben en doelen hebben. Als het zijn doelen niet kan bereiken, grijpt het terug naar iets anders, namelijk het creëren van chaos. Creëer chaos totdat de hele atmosfeer verandert, misschien omdat de verschillende partijen het opgeven en ze zullen toegeven  en dit is waar ze hun doelen opnieuw kunnen implementeren, of misschien veranderen ze hun doelen, maar alleen als ze het niet kunnen bereiken , het is beter om elk feest te verzwakken en conflicten te creëren dit is niet uniek voor Syrië. Dit is hun beleid al decennia lang op elk gebied, in deze wereld.

AP: Als U terugkijkt, heeeft U dan het gevoel dat U fouten  heeft gemaakt  in het omgaan met deze crisis en de burgeroorlog toen het begon?

PBA: als ik geen fouten maak, ben ik geen mens; misschien op een dagelijkse basis heb ik fouten gemaakt. Hoe meer je werkt, hoe ingewikkelder de situatie, hoe meer fouten je waarschijnlijk zult maken. Maar hoe bescherm je jezelf zo veel mogelijk tegen het plegen van fouten? Allereerst raadpleeg je het grootste deel van de mensen, niet alleen de instellingen, inclusief het parlement, organisaties, enzovoort, maar ook de mensen, of het grootste deel van de samenleving, om deel te nemen aan elke beslissing.

Hoewel als je praat over de manier waarop ik me gedroeg, of de manier waarop ik leiding gaf, laten we zeggen, de regering of de staat tijdens de oorlog, de belangrijkste pijlers van het beleid van de staat waren en zijn om terrorisme te bestrijden – en ik denk niet dat terrorismebestrijding  verkeerd was, om te reageren op de politieke initiatieven van verschillende partijen extern en intern, ongeacht hun intenties, om een ​​dialoog met iedereen te voeren – inclusief de militanten, en tot slot verzoening. Dus, over de pijlers van ons beleid, denk ik dat de realiteit heeft bewezen dat we gelijk hadden. Wat betreft de details, natuurlijk, je maakt altijd fouten.

AP: Hoeveel gaat het kosten om dit land te reconstrueren en wie gaat dat betalen?

PBA: Honderden miljarden, het minimum is 200 miljard, en volgens sommige schattingen is het ongeveer 400 miljard dollar. Waarom is het niet precies? Omdat sommige gebieden nog steeds onder de controle van de terroristen staan, dus kunnen we niet precies inschatten wat de kosten zijn.

AP: Er is veel gespeculeerd. Als mensen bijvoorbeeld zeggen dat een politieke oplossing levensvatbaar is, moet je je misschien opofferen voor het welzijn van het land. Is dat iets dat in u opkomt?

PBA: Het grootste deel van mijn toekomst, als politicus, zijn twee dingen: mijn wil en de wil van het Syrische volk. Natuurlijk is de wil van het Syrische volk belangrijker dan mijn wil, mijn verlangen om in die positie te zijn of om mijn land te helpen of een politieke rol te spelen, want als ik dat verlangen en die wil heb en ik niet de publieke steun, ik kan niets doen. Na zeven jaar van mijn positie in die positie, als ik niet de meerderheid van de steun van het Syrische volk heb, hoe zou ik dat dan nu al meer dan zeven jaar kunnen volhouden, met al deze vijandigheid van de sterkste en de rijkste landen? Wie ondersteunt mij? Als het Syrische volk tegen mij is, hoe kan ik dan blijven? Dus, als ik voel dat de Syrische mensen niet willen dat ik  blijf, moet ik natuurlijk zonder enige aarzeling vertrekken.

AP: Er is veel bloed vergoten. Ziet u zichzelf tegenover de oppositie zitten en op de één of andere manier macht delen?

PBA: als je over bloed praat, moet je praten over wie dat bloed heeft vergoten. Ik was 10 jaar president voor de oorlog. Heb ik toen het Syrische volk al 10 jaar vermoord? Nee, zeker niet. Dus het conflict begon omdat iemand, eerst en vooral één deel van het Westen, de terroristen steunde en zij dragen de verantwoordelijkheid voor deze oorlog. Dus in de eerste plaats het Westen, dat militaire en financiële steun en politieke dekking bood en dat zich verzette tegen het Syrische volk, het Syrische volk verarmde en er werd een betere atmosfeer gecreëerd voor de terroristen om meer Syrische mensen te vermoorden. Dus een deel van het Westen, voornamelijk Frankrijk, het VK en de VS,  ook Saudi-Arabië, Qatar en Turkije zijn verantwoordelijk voor dit deel. Natuurlijk is er bloed vergoten – het is een oorlog – maar wie is verantwoordelijk? Degenen die verantwoordelijk zijn, moeten ter verantwoording worden geroepen.

AP Bedankt voor het interview, het was een eer u te mogen spreken!

Bron: Youtube, SANA

Please follow and like us:
0

Alarm “Fake” chemische gasaanval terroristen, waarschuwingen waren er al!

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Precies zoals ik al schreef, CNN stond al klaar in Idlib:

Nieuwe gifgasaanval komt eraan, i.s.m. de Witte Helmen, Assad zal de schuld krijgen!

Afbeeldingsresultaat voor fake chemical gas attack

Een vermeende nieuwe chemische aanval heeft naar verluidt de buitenwijk van Oost-Ghouta in Damascus getroffen net nadat Rusland waarschuwde dat militanten een gasaanval zouden plannen en de Syrisceh regering de schuld zouden geven.

Uitspraken van terroristen worden in de westerse media geciteerd en beweren dat verschillende mensen symptomen hadden opgelopen die overeenkwamen met blootstelling aan chloorgas in het al-Shayfouniya-gebied op zondag en daarbij één kind werd gedood.

Het zogenaamde Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, dat samenwerkt metde terroristen , zei dat 14 burgers ademhalingsmoeilijkheden hadden opgelopen nadat een Syrisch oorlogsvliegtuig het dorp in de regio Oost-Ghouta had getroffen.

Ten minste 18 slachtoffers zouden worden behandeld met zuurstofvernevelingssessies,” citeerde het persagentschap van Reuters die een ongeïdentificeerde militante bron overneemt in haar pers bericht misschien onderstaande foto”, die ik weken geleden al plaatste een oefening in Saraqib (Idlib) terroristen oefenen een gifgasaanval!

foto van Sonja van den Ende.

Brief aan de Politiek en Media – Terrorist te zien in het journaal als zijnde dokter – heeft de vermoorde Jeroen Oerlemans gekidnapped 5 April 2017:

Ik en met mij vele anderen, wereldwijd, zijn echt het vertrouwen in de politiek en media kwijt. Het is echt ernstig, deze leugens of domheid.

De gifgasaanval op Idlib, waar direct de vinger naar Assad en Poetin werd gewezen, is of “fake” of nog erger, de chemische wapens lagen gewoon daar opgeslagen, door de rebellen, die ik maar weer eens terroristen noem!

Nu hebben we de “harde” bewijzen, de dokter die in beeld kwam bij het 6 en 8 uur journaal is Shahul Islam. Lekkere jongen, aangeklaagd wegens terrorisme in het VK, hij zou namelijk medeplichtig zijn aan de moord (onthoofding) van James Foley, de journalist, weten jullie nog?

Daarnaast heeft hij, de in Libië vermoorde, Jeroen Oerlemans, in 2013, Oerlemans werd samen met zijn Britse collega John Cantlie gekidnapped door  Sjahul en zijn broer Najuh, die allebei geradicaliseerd zijn en eerst in Aleppo (oost) bij Al-Queda, Al-Nusra en later ISIS waren aangesloten, daar vele onschuldige burgers vermoord hebben en hen als “menselijk schild” gebruikt hebben. Deze worden als dokter op nota bene het 6 en 8 uur journaal getoond als zijnde dokters die Assad en Poetin beschuldigen van een gifgas aanval!

http://www.independent.co.uk/news/uk/crime/newly-qualified-nhs-doctor-accused-of-kidnapping-british-photographer-and-dutch-colleague-in-syria-8932716.html

Afbeeldingsresultaat voor shajul islam

 Shajul Islam, die werd gearresteerd voor ontvoering journalisten is terug in Syrië. De NHS arts en zijn broer werden vrijgelaten nadat de zaak voorgekomen is met gebrek aan bewijs.
Nu heeft hij verscheen in een video gefilmd in Idlib, in het noorden van Syrië, waar hij beweert te zijn het verstrekken van medische hulp aan de slachtoffers van de Syrische en Russischeluchtaanvallen.


Islam, uit Oost-Londen (Pakistaanse afkomst), die aan de Universiteit van Londen gekwalificeerd is en werkte als arts in het ziekenhuis St Bart’s, werd  verwijderd uit het medisch register bij de General Medical Council .

Lees meer: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3711118/Russia-airstrikes-killing-women-children-MISSING-ISIS-Struck-Brit-NHS-doctor-accused-kidnapping-Western-hostages-treating-bomb-victims-Syria.html

En alsof dat niet al erg genoeg is, een terrorist in het nieuws brengen, die je eigen landgenoot gekidnapped heeft en naderhand door dezelfde soort terroristen in Libië vermoord is, komt al klap op de vuurpijl demissionair Koenders van buitenlandse zaken met een “blij” bericht:

Nederland trekt twee miljoen euro extra uit voor het opruimen van mijnen in gebieden in Syrië die heroverd zijn op Islamitische Staat.

 

Dat maakte minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken dinsdag bekend in Londen. Hij was daar voor een speciale bijeenkomst georganiseerd door de Britse prins Harry.

De bijeenkomst in Londen was georganiseerd om te herdenken dat twintig jaar geleden in Canada een internationaal verdrag werd getekend over het gebruik, de productie en opslag van landmijnen. Het extra geld dat Nederland uittrekt moet worden gebruikt voor de training van lokale teams die mijnen opruimen.

Koenders noemt de teams “van levensbelang”. “Pas als deze dodelijke rotzooi is opgeruimd kunnen mensen weer veilig terugkeren en hun leven opbouwen”, aldus Koenders.

Nederland draagt per jaar al zo’n 20 miljoen euro bij aan ontmijning. Met dat geld wordt een bijdrage geleverd aan het opruimen van mijnen in onder andere in Afghanistan, Congo, Irak, Kosovo, Libanon, Somalië en Zuid-Soedan. einde bericht (http://www.nu.nl/algemeen/4595121/nederland-komt-met-extra-steun-ontmijning-syrie.html)

Serieus? De Syrische regering gaat deze teams binnen laten? Dacht het niet, Rusland is al hard bezig met de mijnen aan het opruimen. Dus wat Koenders bedoeld zijn de mijnen  van de terroristen, zoals Shahul Islam en zijn geradicaliseerde broeders en zuster van ISIS..of nog erger hij denkt dat ze (Nederland)  nu wel even samen met de VS en zogenaamde Arabische alliantie = Koerden, de buit in Raqqa kunnen verdelen en het daar volgens het Joegoslavië model, de Balkanisatie invoeren? Ik denk namelijk niet dat Syrië en Rusland  op onze “Nederlandse jongens en meisjes” zitten te wachten in de soevereine Republiek Syrië om de mijnen weg te halen die de terroristen zoals Shahul Islam neergelegd hebben! Daar gaat weer 20 miljoen zo over de balk gegooid.

En de rest van genoemde landen, een lachertje, Irak, Afghanistan, Libië, daar hebben de Nederlanders aan mee geholpen om het “plat” te bombarderen,  grote delen van de bevolking uitgemoord en nu bouwen we het weer op. Iets om trots op te zijn toch die “vredesmissies”? Maar de waarheid ligt veel anders en dat is bij jullie in den Haag bekend. De NPO en de “mainstream” media, die slikken alles voor zoete koek wat de politiek hen vertelt en doen geen onderzoek. Dat blijkt wel, als je Shahul Islam op de TV laat zien aan een miljoenen publiek en zo geachte Kamerleden en media, de Nederlandse bevolking een “rad” voor ogen draait en publiekelijk voorliegt!

Met vriendelijke Groet

Sonja van den Ende

Bronnen ( zie bovenstaande invoegingen) en natuurlijk de NPO, het 6 en 8 uur Journaal!

Afbeeldingsresultaat voor fake chemical gas attack

Nu hebben we de “harde” bewijzen, de dokter die in beeld kwam bij het 6 en 8 (5 april 2017) uur journaal is Shahul Islam. Lekkere jongen, aangeklaagd wegens terrorisme in het VK, hij zou namelijk medeplichtig zijn aan de moord (onthoofding) van James Foley, de journalist, weten jullie nog?

Alarm Nep nieuws: nieuwe zogenaamde Gifgas aanval van Assad op Idlib

De Syrische regering heeft haar voorraden chemische wapens in 2014 overgedragen aan een gezamenlijke missie onder leiding van de VN en de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW), die toezicht hield op de vernietiging van het wapentuig. Misschien zou Siegried Kaag opheldering kunnen geven aan de Nederlandse regering, zij zit tenslotte in het kabinet van Rutte!

Westerse regeringen en hun bondgenoten zijn echter nooit gestopt met het wijzen naar Damascus als er een schijnbare chemische aanval heeft plaatsgevonden.

In april trof een vermoedelijke aanval met saringas de stad Khan Shaykhun in de noordwestelijke provincie Idlib in Syrië, met minstens 80 levens. De VS beschuldigden Damascus en lanceerden vervolgens enkele dozijn Tomahawk-kruisraketten op een Syrische luchtmachtbasis. Bovenstaand doker, de spil in het verhaal waarschuwde van te voren dat het ging gebeuren, raar toch?

http://stanvanhoucke.blogspot.de/2017/11/freesuriyah-news-you-dont-hear-in-media.html

Nepnieuws uit Idlib – Idlib is bezet door terroristen !

De laatste stuiptrekkingen in Jobar, Ghouta en Idlib, het einde van de proxy-oorlog in Syrië

 

 

Please follow and like us:
0

Verklaring van Den Haag – Laatste communiqué uitgegeven door de Vierde Conferentie van de Europese Coalitievoor de ondersteuning van de gevangenen van Palestina

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Den Haag / Nederland:

Europese pro-Palestijnse goepen waren aanwezig uit ongeveer 15 Europese landen ook vertegenwoordigers uit Rusland en de Verenigde Staten, er waren parlementsleden, advocaten, activisten en pers, i.s.m en medewerking van de afdeling: Buitenlandse Zaken van de Palestijnse Bevrijdings Organisatie, de enige legitieme vertegenwoordiger van het Palestijnse volk, en in aanwezigheid van Minister van gevangenen Issa Qaraqe, en de inzet van een breed scala aan leiders en activisten van de Palestijnse gemeenschappen in de diaspora.

De Europese coalitie voor de gevangenen van Palestina hield haar  vierde conferentie in de Nederlandse stad Den Haag (Rijswijk) . De conferentie zou in eerste instantie verboden gaan worden, maar burgemeesters en wethouders van Rijswijk, vonden geen aanleiding (jurisiche) om deze conferentie te verbieden, als werd er grote druk uitgeoefend vanuit het CIDI.

CIDI:

Dit is wat het CIDI pretendeerd te zijn:

CIDI, het Centrum Informatie en Documentatie Israel, werd in 1974 opgericht. CIDI is een onafhankelijke Nederlandse stichting, gevestigd in Den Haag, die onlosmakelijk betrokken is bij Israel.

Wij komen op voor het recht op vrede en veiligheid voor Israel en het Joodse volk, waar ook ter wereld.

Daarbij willen wij:
– de banden tussen Nederland/EU en Israel versterken;
– de kennis over Israel en zijn inwoners vergroten en verdiepen;
– een platform bieden voor harmonieuze relaties tussen Israel en de Arabische wereld;
– bijdragen aan vrede tussen Israel en het Palestijnse volk, die gebaseerd moet zijn op de totstandkoming van een onafhankelijke en levensvatbare Palestijnse staat en de erkenning van Israel als staat van het Joodse volk, en;
Antisemitisme en racisme bestrijden.

 

 De conferentie  veroordeleelde  het besluit van de Amerikaanse president Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël en beschouwt het als een schending van het internationale recht en  internationale legitimiteit en een schending van de historische en nationale rechten van het Palestijnse volk.

 

Please follow and like us:
0

De VS en Georges Soros beinvloeden de verkiezingen in Hongarije

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

 

Gerelateerde afbeelding

In heel Budapest wordt gewaarschuwd over de invloed van George Soros

Na mijn laatste artikel: http://freesuriyah.eu/?p=1159, probeert Soros, samen met de VS, de verkiezingen in Hongarije te beinvloeden, blijkt uit een artikel op: abouthungary, een blog van de Hongaarse overheid.

Het Bureau voor Democratie, Mensenrechten en Arbeid van het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft, volgens haar eigen aankondiging, 700.000 USD (ongeveer 200 miljoen HUF) gereserveerd om  de “plattelandsmedia lees lokale media)  in Hongarije te financieren en om journalisten te helpen opleiden en toe te rusten ter verdediging van de onafhankelijke media. “Het programma,” Ondersteuning van objectieve media in Hongarije, “biedt technische en financiële bijstand, verhoogde lokale en internationale bekendheid, kleine subsidies en andere hulpmiddelen.

“Verbazingwekkend en heel ongewoon”, zei de minister van Buitenlandse Zaken en handel Péter Szijjártó, die de Amerikaanse chargé d’affaires na de bekendmaking  op het matje riep! “Wat is dit, het is inmenging in de verkiezingscampagne en in de interne politieke processen van Hongarije! Welk kantoor in Washington kan de mediabedrijven in een Hongaarse regio beoordelen en welke soort uitgebalanceerde service willen ze aanbieden? “, Vroeg de minister zich af.

Verbazingwekkend inderdaad en teleurstellend van een “zogenaamde” bondgenoot. De Amerikaanse overheid die haar eigen, kostbare publieke middelen aanboort om in de media van een geallieerde democratische staat te investeren voor de uitdrukkelijke doelstelling om onafhankelijke media te verdedigen. In welk zogenaamde “bondgnoten” landen , vroeg de minister van Buitenlandse Zaken aan de Amerikaanse chargé d’affaires, financiert de Amerikaanse overheid nog meer van soortgelijke activiteiten?

Aanwijzingen zijn er nu, dat er een duidelijke inmenging in de binnenlandse zaken van bondgenoot is, heeft de media in de VS niet genoeg eigen problemen?  Kritiek op “corporate-ownership” van media tycoons, commerciële relaties en mainstream media bias, de Harvey Weinstein zaak? – zijn nu het nieuws van MSM media dag in dag uit in de VS, terwijl de belangrijke zaken zoals geopolitiek en armoede verzwegen worden.  Dat terzijde en denk eens aan wat het Amerikaanse ministerie van Justitie met de Russisch media deed.

Twee media bedrijven in Rusland, RT en Sputnik, kregen te horen dat ze zich moesten registreren onder de Foreign Agents Registration Act, een van de strengste regels die de VS  aan buitenlandse media oplegt bij het inmengen van binnenlandse kwesties. De Amerikaanse regering was van mening dat de media zich aan de Russische regering zou hebben gebonden, zodat zij zich als buitenlandse agenten moeten registreren.

De timing van de aankondiging van het State Department is ook een beetje ongelukkig. Transparency International – een door George Soros gefinancierde organisatie – heeft onlangs ook een opleidingsprogramma aangekondigd voor journalisten met een financiële bedrag van ongeveer de helft van wat het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vastgelegd. De mentoren van het programma zijn afkomstig van media die door Soros gelieerde organisaties al hebben geïnvesteerd in of gerelateerd zijn aan oppositiepartijen. Er is duidelijk een politieke smaak voor het door Soros gefinancierde Media-programma van Transparency International.

Het was de tweede keer in ongeveer een maand dat de chargé d’affaires, David Kostelancik, werd opgeroepen door het ministerie van Buitenlandse Zaken van Hongarije. Vorige maand kreeg hij een telefoontje naar aanleiding van zijn publieke uitlatingen over zijn zorgen over onafhankelijke media, opmerkingen die hij naast een standbeeld  van een journalistieke figuur onder het communistische tijdperk in Hongarije maakte,  in het hoofdkantoor van een journalistenvereniging die nauw verbonden was met het voormalige communistische apparaat.

We kunnen een gesprek hebben over het levendige medialandschap in Hongarije, over de oriëntatie van het grootste tv-kanaal, de grootste online nieuwssites, de grootste kranten en de balans tussen radiozenders en weekbladen. We zouden dat gesprek kunnen voeren – en de koppige feiten zouden voor sommigen misschien een beetje ongemakkelijk zijn op het ministerie van Buitenlandse Zaken – maar waar het hier om gaat is fundamenteler, het zijn de vragen die minister Szijjártó vroeg:

“Is dit niet inmenging in de verkiezingscampagne en in de interne politieke processen van Hongarije?”

Bron: http://abouthungary.hu/

Soros koopt Brussel (EU)

Please follow and like us:
0

Is oorlog met Iran onvermijdelijk?

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor war with iran cartoon

Is de elite, of hoe we het ook noemen, schaduwregering, klaar om hun volgende oorlog te beginnen? Syrië is verloren voor hen, Irak bijna, Afghanistan is een drugsoord en bijna verloren aan de Taliban, Noord-Korea een optie, dus op naar de volgende oorlog! De wapenindustrie moet winst maken en de binnenlandse problemen zowel in de VS als Europa, worden onder het bed geschoven. Regeringen zijn niet betrouwbaar, geven geen zier om de “gewone”bevolking, het kapitalisme zegeviert en geld gaat boven mensen.

Lees wat Pat Buchanan in de VS hier, vanuit het oogpunt van de VS te zeggen heeft:

Patrick Buchanan was een senior adviseur van drie Amerikaanse presidenten, twee keer zelf kandidaat voor de Republikeinse presidentiële benoeming en  genomineerde voor de “Reform” Party in 2000.

Met zijn (Trump) verklaring afgelopen vrijdag dat het Iraanse kernovereenkomst niet in het nationale belang is, kan president Donald Trump ons op de weg naar de oorlog met Iran hebben gezet.

Inderdaad, het is erg makkelijk om de aankomende oorlog te zien en ook te zien hoe de VS haar voorbereidingen aan het treffen zijn.

Nadat de nucleaire overeenkomst, ondertekend was door alle vijf permanente leden van de Veiligheidsraad, “decertificering” was aangenomen, moet het congres(VS)  binnen 60 dagen de sancties opheffen als Teheran ondertekend.

Als het congres (VS) deze sancties niet opgeft en de overeenkomst opzegt, zo zei Trump, dan zal hij er persoonlijk voor zorgen dat de overeenkomst opgezegd wordt!

Waarom? Is Iran in strijd met de voorwaarden van de overeenkomst? Bijna niemand beweert dat – niet de VN-nucleaire inspecteurs, niet de NAVO-bondgenoten, niet eens Trumps nationale veiligheidsteam.

Iran leverde al  20 procent van zijn verrijkt uranium in, sloot de meeste centrifuges af en maakte zelfs de meest opdringerige inspecties van alle nucleaire installaties mogelijk. Zelfs al vóór de deal, vermeldde maar liefst 17 Amerikaanse intelligentiebureaus, ook dat ze geen bewijs kon vinden van een Iraans nucleaire bomprogramma.

Inderdaad, als Iran een bom wilde, zou Iran een bom hebben gehad.

Iran  blijft voor de eenvoudige reden een niet-nucleaire wapenstaat. De vitale nationale belangen van Iran dicteren dat zo en het blijft zo!

Als het grootste Sjiïtische volk met 80 miljoen mensen, het meest geavanceerde in de regio, is Iran voorbestemd om de voornaamste kracht in de Perzische Golf te worden. Maar op een voorwaarde: Ze vermijdt de grote oorlog met de Verenigde Staten die Saddam Hussein niet heeft vermeden.

Iran stopte elk bomprogramma dat het had omdat niet het zelfde lot van Irak te ondergaan. De VS wilde en nu helemaal onder Trump, Iran opsplitsen, zoals met vele landen die met het geld van “George Soros” zijn organisatie “Open Borders” een zogenaamde “Color Revolutie kregen, met als gevolg oorlog, anarchie en opsplitsing van etnische minderheden en hun drang naar onafhankelijkheid, zo dat de chaos nog erger wordt en het een makkelijke prooi is om weer gekoloniseerd te worden voor de VS en haar bondgenoot NAVO/EU. Iran bestaat uit vele minderheden zoals de Azeri’s, Arabieren, Koerden en Baluchen.  Irak werd de Amerikanen werd verdeeld in Soenni, Shiite, Turkmen, Yazidis en Koerden. De rest is geschiedenis!

Teheran wil geen oorlog met de VS. Het is de oorlogspartij in Washington en zijn bondgenoten in het Midden-Oosten – Bibi Netanyahu (Israël) en het de Saoedische-regime – die graag oorlog willen met Iran en deze samen met de Verenigde Staten te beginnen, nartuurlijk moeten de bondgenoten van de VS, NAVO/EU meedoen, zij hebben immers verdragen met elkaar en veel Europese landen zijn vazalstaten van de VS. Duitsland is sind 1945 bezet door de VS, niet officieel natuurlijk, maar de realiteit is iets anders dan wat politici ons voorhouden.

Toch kunnen zelfs eerdere botsingen met Iran al heel erg snel beginnen.

In het oosten van Syrië hebben de zogenaamde VS-gesteunde en Koerdische Syrische Democratische Krachten  Raqqa ingenomen. Maar als  ISIS in zijn hoofdstad is vernietigd, of liever gezegd met toestemming van de VS gevlucht en geevacueerd begint het eindspel in Syrië,  het Syrische leger heeft Deir-Ez-zor veroverd, de hoofdstad van de provincie, de stad die ligt aan de weg van Bagdad naar Damascus.

Hierdoor zal het  leger van Bashar Assad ervoor zorgen dat de weg van Baghdad naar Damascus voor Hezbollah naar Libanon open blijft.

Als de VS van plan is het SDF te gebruiken om het grensgebied te veroveren, zouden we ons kunnen gaan bevinden in een gevecht tussen het Syrische leger, Hezbollah , de Iraniërs en misschien zelfs de Russen tegen de VS en haar bondgenoten, de Koerden maar ook de NATO/EU, de zogenaamde coalitie.

Zijn we er klaar voor?

In Irak heeft het nationale leger de olierijke provincie Kirkuk en haar hoofdstad veroverd. De Koerden hadden Kirkuk veroverd nadat het Iraakse leger was gevlucht van de ISIS-invasie. Waarom vecht een Amerikaans-opgeleid Irakese leger tegen een Amerikaans-getraind Koerdisch leger? Dit is de tactiek van de VS en NAVO, heers en verdeel, zet bevolkingsgroepen tegen elkaar op zo krijg je anarchie en kun je deze landen makkelijker beheersen!

De regionale regering van Koerdistan heeft afgelopen maand ingestemd voor onafhankelijkheid (Soros maatje Bernard Henry Levy was daar nog even op visitie). Dit zorgde voor alarmbellen in Turkije en Iran, evenals Bagdad. Een onafhankelijk Koerdistan zou in beide landen kunnen dienen als magneet voor Koerden om ook daar de onafhankelheid uit te roepen.

Erdogan was al snel om naar Rusland te gaan om met de Russen een verdag te sluiten, ivm de aankomende oorlog tegen de Koerden en de VS/NAVO.

Het leger van Bagdad heeft Kirkuk ingenomen om afscheiding uit Irak te voorkomen in een burgeroorlog met de Koerden.

Hoe  staat Iran hier in?

In de oorlog tegen ISIS waren ze de facto bondgenoten.  ISIS en al-Qaida, waren  voor iedereen teroristen. Maar als de VS haar voornemens om de SDF te gebruiken en zo de Iraakse-Syrische grens vast te gaan leggen, zouden Syrië, Iran, Hezbollah en Rusland daar tegen zijn en kunnen ingrijpen.

Zijn we klaar voor een dergelijke botsing?

Afbeeldingsresultaat voor war with iran cartoon

De Amerikanen komen ” face to face” in het zogenaamde mainstream propaganda nieuws met enkele van deze nieuwe realiteiten, die de gewone bevolking ertoe moet verleiden om in het leger te gaan dienen om zogenaamd Amerika te beschermen en haar interesse gebied.

De mensen die de toekomst van het Midden-Oosten zullen beslissen, moeten de de mensen zijn die daar wonen. Deze boodschap is voor dovemansoren in de VS en EU, doodeenvoudig omdat zij het imperialisme en koloniale gedachtengoed niet op willen geven en verder gaan met zicht verrijken ten koste van andere. Echter is de wereld nu ook door hun toedoen een globaliserende wereld waar Afrikanen ook vinden dat zij recht hebben op een betere toekomst en rijkdom, dus massaal naar Europa komen, geef ze eens ongelijk!

Bashar Assad, samen met zijn leger en luchtmacht, ondersteund door de luchtmacht van Vladimir Poetin, het Islamitische Revolutionaire korps van Iran en Hezbollah, hebben de Syrische oorlog gewonnen ,omdat ze  bereid waren om te vechten en te sterven voor hun land om het terug te winnen.

Afbeeldingsresultaat voor war with iran cartoon

 

Amerikanen en Europeanen leven niet daar in het Midden-Oosten. Weinig Amerikanen en Europeanen zijn zich er bewust van wat daar aan de hand is. Bewust “dom” gehouden door politiek en media. Alleen zij die zoeken en willen weten, zullen de waarheid vinden!

Donald Trump werd niet gekozen om dat te doen, althans zo dachten velen, hij heeft zand in de ogen van veel Amerikanen en Europeanen gestrooid, hij zou geen oorlog gaan voeren. Maar degene die op de hoogte zijn weten dat een utopie is, de schaduwregering, bestaande uit de wapenlobby, AIPAC, multinationals, olie bedrijven zoals EXXON, SHELL en de elite van de Bilderberg, George Soros of Bernard Henry Levy en niet te vergeten het YINON plan van een groter Israël, hebben hun plannen al klaar voor de volgende oorlog! Geen Trump of elke andere politiek leider kan daar tegenin gaan, zij zijn slechts de marionetten van de elite en een ieder die denkt dat we democratische en “vrije” verkiezingen in Europa of de VS hebben moet snel wakker worden!

Bron: Pat Buchanan, wikipedia.

Please follow and like us:
0

De Aleppo “speelgoedman” Rami Adham niet welkom in Taiwan

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor the aleppo toy man

Waarschijnlijk hebben niet veel mensen in de de westerse wereld of in Nederland van deze man gehoord, Rami Adham bijgenaamd de “speelgoedman”.

De BBC heeft er destijds een artikel over geschreven:  Adham bracht barbie poppen, voetballen en teddyberen naar Syrië, waaronder naar zijn geboortestad Aleppo. Hij woont in  Finland, en kreeg via lokale partners daar hulp voor Syrië.
Maar de Finse politie verdenkt hem van fraude, misbruik van donatie geld en link met terroristen.

Kijk verder op zijn Facebook pagina: https://m.facebook.com/toysmuggler/

Volgens de krant: Helsingin Sanomat,  heeft Adham nauwe banden met jihadistische groepen, er is met name bezorgdheid over een foto die hij op zijn Facebook heeft gepost met de Jihadi Soenni-predikant Abdullah al-Mohaisany.

Abdullah al-Muhaysini is een Saoedi Arabische islamitische geestelijke geboren in Buraidah, verbindingen met de terroristische groep al-Qaeda. Hij is een zogenaamde religieuze rechter in het leger van verovering in de Syrische Burgeroorlog (ISIS, Al-Queda). Hij ontving diploma’s van de Imam Muhammad ibn Saud Islamitische Universiteit en de universiteit van Umm al-Qura. Zijn proefschrift ging over de behandeling van oorlogsvangenen in de islam. Abdullah al-Muhaysini arriveerde in Syrië nadat zijn oom Omar Al-Muhaysini daar stierf.

Afbeeldingsresultaat voor sheikh abdullah al-mohaisany

Onderzoek door het Carnegie Endowment for International Peace beschrijft hem als een Saoedi-jihadi-geestelijke en zegt dat hij nauwe contacten heeft gehad met de zogenaamde islamitische staat en Jabhat al-Nusra, een groep die verbonden was met al-Qaeda.

Hij (Adham) zegt dat hij in volle samenwerking met de Finse politie- en inlichtingenorganisaties heeft gewerkt: “Ze zijn volledig op de hoogte van wat ik precies in Syrië doe, en met wie ik ben, volgens Adham.

De “speelgoedman “ontmaskert in Taiwan

Vorige week is “speeltje” van de westelijke MSM en “vrije”media , Rami Adham (#ToySmuggler) in Taiwan de toegang gewigerd. Bij aankomst op de luchthaven van Taipei / Taiwan werd hij door de immigratiebeambten op de hoogte gebracht dat zij opdracht hebben om hem de toegang tot het land Taiwan te weigeren om “veiligheidsredenen”.

Bron: BBC, Wikipedia, Facebook, Twitter, Helsingin Sanomat

 

 

 

Please follow and like us:
0

Het Pentagon stuurt $ 2,2 miljard Sovjet namaak wapens naar Syrië

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Een trainee van de door het  Pentagon-gesteunde Syrische Democratische Forces (Koerden)  leert hoe hij zijn AK-47-sovjet-namaak geweer in een geheim training kamp kan gebruiken.
Foto: Amerikaans leger Sgt. Mitchell Ryan

Het Pentagon stuurt enorme hoeveelheden wapens en munitie die lijkt op de wapens die destijds in de Sovjet -Unie gebruikt werden met als eindbestemming , blijkt uit documenten naar : Syrië!

De nederlaag van de islamitische staat in Syrië is afhankelijk van een twijfelachtige toeleveringslijn, waardoor ongekende hoeveelheden wapens en munitie uit Oost-Europa naar ongeveer 30.000 anti-ISIS- (zogenaamde) rebellenstrijders worden gestuurd.

Gewapend met AK-47’s en raket-aangedreven granaten, die vers van de staatsproduktielijnen en -voorraden uit de Balkan en Midden-Europa komen  en steeds lijken op wapens uit de voormalige Sovjet-Unie, vechten deze door de VS-gesteunde troepen de strijd om Raqqa. De hoofdstad van het zo genoemde kalifaat, en bevrijdt andere gebieden in Syrië die door ISIS bezet waren.

Maar de stroom van wapens aan deze door het Pentagon-gesteunde militie hangt af van een misleidend officieel papierwerk, een onderzoek door het Balkan Investigative Reporting Network, BIRN, en het OCCRP, het georganiseerde misdaad- en corruptierapportageproject, heeft dit recent ontdekt.

De operatie is bekritiseerd door deskundigen van wapentransfers en zelfs bezorgde ambtenaren in Berlijn, die grote hoeveelheden wapens hebben gezien bij Amerikaanse militaire bases in Duitsland, die bestemd waren voor Syrië.

Reporters hebben ontdekt dat het Pentagon meer dan $700 miljoen uitgegeven heeft aan wapens en munitie die waarschijnlijk bestemd waren voor (zogenaamde) Syrische rebellen, sinds september 2015.

Het ministerie van Defensie (VS) heeft 584 miljoen dollar specifiek gepland voor deze Syrische operatie voor de boekjaren 2017 en 2018 en heeft tussen nu en 2022 nog eens 900 miljoen dollar beschikbaar gesteld aan uitgaven voor de “Sovjet-style” munitie en wapens.

Een totaal van  2,2 miljard dollar, ondersteunt waarschijnlijk de stroom van wapens aan Syrische rebellen in de komende jaren.

De wapens en munitie die het Pentagon aan Syrië levert, worden verzonden via een uitgebreid logistiek netwerk, waaronder een leger van wapenhandelaars, rederijen, vrachtmaatschappijen, Duitse militaire bases, luchthavens en havens in de Balkan.

De aankopen worden vervoerd via twee kanalen. De ene wordt geleid door het Amerikaanse commando van de Amerikaanse militaire operatie, SOCOM, en de andere wordt beheerd door het Picatinny Arsenal, een bekend New Jersey wapen depot.

Het Pentagon’s anti-ISIS-programma werd Washington’s enige militaire campagne in Syrië in juli 2017 nadat president Trump de CIA-gefinancierde Operation Syacamore heeft gesloten, die de Syrische rebellen bestrijden tegen president Assad.

De grote hoeveelheden wapens die nog steeds in Syrië aankomen baart zorgen over een bredere conflict dat zich voordoet zodra de gemeenschappelijke vijand ISIS is verslagen.

Gevraagd over de ongeëvenaarde aankoop van Sovjet-stijl wapens voor de Syrische rebellen, zei het Pentagon dat het zorgvuldig gecheckt is en er niets mis mee is!

Trainen en uitrusten

Toen ISIS in 2014  Syrië veroverde, heeft het Pentagon snel een budget van 500 miljoen dollar gelanceerd en in december 2014, een programma opgezet om nieuwe Syrische rebellen te recruiteren, bewapend met moderne Amerikaanse wapens, in een poging om de bedreiging tegen te gaan.

Maar negen maanden later was het programma ineengestort, met slechts een handvol rekruten die het op het slagveld hebben gemaakt.

Het Pentagon had een nieuw plan nodig: vanaf september 2015,  grotendeels onopgemerkt door de media, is het rustig verschoven, om Syrische rebellen al op de grond te steunen met deze “Sovjet-style-wapens” en munitie die ze allang gebruiken, volgens een eerder ongerapporteerd Pentagon document vanaf februari 2016.

 

De eerste Pentagon-levering, die 50 ton munitie omvatte, kwam in oktober 2015 binnen, een maand na de verschuiving in het beleid. De ammunitie werd naar Arabische eenheden gestuurd binnen de destijds gevormde Syrische Democratische Krachten, SDF, een Koerdisch-geleide coalitie die momenteel de strijd speelt om Raqqa, en de belangrijkste bondgenoot van het Pentagon in Syrië is.

De zending was geen eenmalig evenement en de SDF was niet de enige groep om steun te krijgen. Een wederkerende coalitie van rebellenstrijders in het zuidoosten van Syrië wordt ook gewapend door het Pentagon.

Socom supply-line (Special Operations Command)

Special Operations Command, SOCOM, heeft nog geen rol gespeeld in het programma Syrië , maar in een schriftelijke verklaring aan BIRN en OCCRP bevestigde het Pentagon dat het belast was met het werven van wapens en munitie voor Syrische rebellen.

Deze strategie en wervingsactie heeft ertoe geleid dat  tot mei 2017 wapens en munitie gekocht werden met een waarde van 240 miljoen dollar uit Bulgarije, Bosnië en Herzegovina (BiH), Tsjechië, Kazachstan, Servië, Polen en Roemenië, volgens een analyse een inkooprecord door BIRN en OCCRP. Voorafgaand aan het begin van het programma waren de uitgaven voor sovjet-style programma verwaarloosbaar.

SOCOM levert aan  Amerikaanse partners in andere conflict gebieden, zoals zij dat noemen, maar Syrië de belangrijkste bestemming voor deze aankopen.

Een bijkomend aspect te noemen is dat er in eerdere conflictgebieden, zoals, Afrika, denk aan de voormalig kindsoldaten in Burundi, Ivoorkust, Congo, Rwanda, Somalië, Soedan en Oeganda als Sierra Leone en Liberia geworven worden door SOCOM, maar ook door privé bedrijven (US) om wederom te gaan vechten, nu in Irak en Syrië, maar daarover zal ik in een nieuw artikel verder op ingaan.

Tussen december 2015 en september 2016 heeft SOCOM ook vier vrachtschepen beladen in de Roemeense en Bulgaarse Zwarte Zeehavens, geladen zijn ze met 6.300 ton  aangekochte munitie die in militaire bases in Turkije en Jordanië worden afgeleverd, de belangrijkste logistieke basis voor het beleveren van Syrische rebellen, bewijzen zijn gevonden op  inkoopdocumenten, verpakkingslijsten en verzendgegevens.

Containers die ammunitie bevatten werden op 22 september 2016 op de SOMOM-opdrachtgever MV Norfolk in de haven van Burgas, Buglarije, geladen voordat ze naar Jordanië en Syrië vertrokken.
Foto: Ivan Kolev, BIRN

Ook werd recent ontdekt dat “commerciële” vrachtvluchten in opdracht van de Azerbeidzjaanse luchtvaartmaatschappij Silk Airways, naar luchthavens in Turkije en Koeweit gevlogen werden,  andere belangrijke landen in de anti-ISIS-missie.

Het Pentagon heeft nog een extra 322,5 miljoen dollar gevraagd voor het boekjaar eindigende oktober 2017 en heeft 261,9 miljoen dollar gevraagd voor de daarop volgende 12 maanden (zie infographic), munitie voor Syrië en trainingskampen voor de zogenaamde rebellen.

Dit “programma omvat tienduizenden AK-47’s en Rocket Propelled Grenades, RPGs en honderden miljoenen aan munitie”, volgens de financieringsverzoeken van het Pentagon aan de Trump-administratie.

Picatinny: een nieuwe supply-line onthuld

SOCOM is  niet de enige Pentagon-eenheid die munitie de Syrië koopt en het programma uitrust.
De “Picatinny Arsenal”, een militaire basis in New Jersey (VS), met behulp van haar zusterfaciliteit in Rock Island New Jersey, is ook een cruciaal onderdeel van de bevoorrading.

Het heeft 480 miljoen dollar aan wapens en ammunitie ” Sovjet-stijl” gekocht voor de bewapening van de zogenaamde Syrische rebellen een onderzoek onthult dat deze wapens uit Afghanistan, Bulgarije, BIH, Kroatië, Roemenië, Tsjechië, Oekraïne, Georgië, Polen en Polen. Servië, deze wapens gekocht zijn.

Picatinny beschikt over een record aantal hoeveelheden apparatuur “Sovjet-Style” die naar Irak en Afghanistan gestuurd zijn, maar het is ondoorzichtig over haar rol in het Syrische conflict, dat de internationale politiek verdeeld.

BIRN en OCCRP ontdekten zeven contracten ter waarde van $ 71 miljoen die in september 2016 werden ondertekend voor het programma Syrië. Maar deze verwijzingen werden snel verwijderd voor het grote publiek, nadat BIRN en OCCRP in maart van dit jaar aan het ministerie (VS) van defensie en haar leveranciers gevraagd hadden om informatie over deze leveringen.

Maar de reporters maakten kopieën van alle documenten voordat ze werden verwijderd. Het Pentagon weigert elk commentaar, zo ook de EU.

 

Zeven Amerikaanse aanbestedingsdocumenten zijn “verdwenen” met verwijzingen naar “Syrië”  nadat verslaggevers contact hadden opgenomen met het Pentagon en inlichtingen wilden over  – Bulgarije, Roemenië, Servië, Oekraïne en Georgië – die op de hoogte waren van de bestemmingen van de leveringen.

De Duitse autoriteiten lijken minder comfortabel te zijn met hoe de wapenpijpleiding functioneert. Een uitgelekt Pentagon-e-mail, verkregen door BIRN en OCCRP, onthult hoe Berlijn “zeer gevoelig” werd gevonden voor de enorme hoeveelheden “Sovjet-Style-wapens” die via haar grondgebied naar Amerikaanse bases gaan.

http://www.balkaninsight.com/en/article/german-concerns-spark-pentagon-reroute-of-syria-bound-arms-09-12-2017

Natuurlijk zullen de VS, de regeringen van de EU, zo ook Nederland, die een grote rol speelt in het financieren van de “White Helmets” en de bovengenoemde landen het afdoen als “propaganda” of helemaal niet reageren. Daarom is het belangrijk dat wakkere burgers dit artikel lezen en verder delen!

 

Bron: balkaninsight.com

Please follow and like us:
0