De Ruslan Kotsaba zaak – vervolg

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afgelopen mei 2017, ontmoette ik Ruslan Kotsaba en had een interview met hem. Daar vertelde hij mij, dat hij tot een gevangenisstraf veroordeeld was door het Oekraïense regime.

 

Ruslan Kotsaba  is een Oekraïense journalist geboren in Ivano-Frankivsk (West-Oekraïne), die voor het publieke tv-kanaal ‘112’ werkte.  Hij was de eerste journalist die naar de Donbass-regio trok om er met eigen ogen te  zien wat er gaande was.  Zijn conclusie was dat het om een burgeroorlog ging, een broederoorlog.  In januari 2015 kondigde de regering een nieuwe mobilisatiegolf aan en Ruslan Kotsaba zweeg niet langer: hij wilde een oproep aan de  Oekraïners richten. De oorlog in het oosten is geen verdediging tegen ‘een Russische invasie’ zoals het officieel heet, maar een burgeroorlog.  Stop deze oorlog, stop het fascisme en praat, voor deze uitspraken is hij 564 dagen in de gevangenis gezet, omdat het de fascistische Oekraïense regering niet zinde.

Maar Ruslan Kotsaba liet het er niet bij zitten en was onlangs op een hoorzitting van het gerechtshof van Ivano-Frankivsk, Oekraïne.

Afgelopen donderdag 12 oktober nam het regionale gerechtshof van Ivano-Frankivsk, Oekraïne, de klachten in behandeling over het schandalige proces van  de blogger/journalist Ruslan Kotsaba.

Oekraïne ,Odessa 2 mei en het religieuze fascisme, 1 jaar later.

 

KORT BESCHRIJVING

De rechtbank van Kiev vernietigde de vrijspraak van het gerechtshof van Ivano-Frankivsk, daarom is Ruslan Kotsaba weer terug gegaan naar Ivano-Frankivsk, om een nieuwe zaak te (her)openen.

Ruslan Kotsaba werd in februari 2015 gearresteerd op verdenking van verraad aan het Oekraïnse regime. Na een rechtzaak die meer dan een jaar duurde, werd hij schuldig bevonden aan hoogverraad en het belemmeren van de Oekraïnse strijdkrachten en tot 3,5 jaar gevangenis veroordeeld.

Het hof van Beroep van Ivano-Frankivsk sprak Kotsaba in de zomer van 2016 vrij,  waarna hij werd vrijgelaten uit de gevangenis.

Kiev is het er niet mee eens en probeert de journalist wederom in de gevangenis te krijgen!

Bron: westnews.com.ua

www.freesuriyah.eu

Flattr this!

Odessa, het standbeeld van maarschalk Zhukov verwoest de beeldenstorm is terug in Europa en de VS

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

In Odessa, sloeg een borstbeeld van maarschalk Zhukov.  24 augustus 2017

Onbekende hebben afgelopen donderdag nacht een beeld van maarschalk Zhukov in Odessa verwoest, vertelde RIA Novosti Odessa, tegen de politie van Oekraïne.

Reproductie Pereyaslav Rada.  Bogdan Khmelnitsky in het voordeel van de hereniging van Oekraïne en Rusland

Het incident werd door ooggetuigen gemeld. Ze vertelden de politie over een auto, die naar verluidt deel nam aan de verwoesting of bij het momument gezien is. Deze auto werd later terug gevonden in het centrum van de stad, er werden geen stukken van het verwoeste beeld gevonden.

Dit is niet het eerste geval. In juni, berichte het  Oekraïense persbureau UNN dat onbekende een plakaat van Marshal Zhukov, die in dezelfde straat aan een huis bevestigd was in Odessa, verwoest hadden.

Georgi Konstantinovitsj Zjoekov (Russisch: Георгий Константинович Жуков) (Strelkovka (oblast Kaloega), 1 december 1896 – Moskou, 18 juni 1974) was de belangrijkste Sovjetgeneraal uit de Tweede Wereldoorlog.

 

Georgy Zhukov – Maarschalk van de Sovjet-Unie. Hij ging de geschiedenis in als  de belangrijkste held van de overwinning in de Grote Patriottische oorlog (2e WW) . De verdediging van Leningrad stond onder zijn leiding en hij heeft de nederlaag van nazi-troepen in de buurt van Moskou op zijn naam. Zijn naam wordt ook in verband gebracht met vele andere belangrijke gebeurtenissen in de grote patriottische oorlog, de Tweede Wereldoorlog; op 24 juni 1945 nam Zhukov deel aan de grote parade in Moskou. Na de oorlog, werd Zhukov hoofd van de Landmacht van de strijdkrachten van de Sovjet-Unie, gestationeerd in Odessa en de Oeral.

Een dergelijke trend, je zou het de moderne beeldenstorm kunnen noemen, is gaande eigenlijk overal in Europa In de Oekraïne is een rechts-extremistische regering, die alles was met Russen te maken heeft verwoest en zo de geschiedenis van hun land uitwist. Hetzelfde is gaande in de VS en slaat nu over naar Europa.

Eigenlijk kun je zeggen de ondergang van Europa, zoals velen met mij voorzien hebben is nu bezig. Als je de geschiedenis uitwist, hoe erg die ook was, ten gunste van andere groeperingen wel of niet van buitenlandse afkomst, is de ondergang van je volk begonnen!

Bron: RIA, Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Georgi_Zjoekov_(generaal)

Flattr this!

Saboteurs worden getraind door de CIA om te worden gestuurd naar de Krim en Donbas

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Gerelateerde afbeelding

 

Saboteurs worden getraind in de Oekraïne door CIA instructeurs, deze worden gestuurd naar de Krim en de Donbass . Het “nieuwe” talent  –  de ene groep ma de andere –  wordt gezonden. Het proces kan pas stoppen als het Oekraïense nazi heersende regime wat in Kiev geïnstalleerd door de VS en EU verdwenen is.

“Zolang deze regering die met recht een fascistische regering genoemd kan worden” aanblijft in de  Oekraïne, zal het een bedreiging voor Rusland vormen.

Uitgaande van het feit, dat de Krim, de Volksrepubliek Lugansk en de Volksrepubliek Donetsk  onder toezicht staan , d.w.z. zij proberen het, wat moeilijk  is in de Krim, van de CIA . Blijft het imperialistische gedachtegoed van de VS en EU en haar agressieve aanval op Rusland bestaan.

Er worden groepen van 6-8 personen door de CIA getraind. Velen van hen werden al opgeleid in de Verenigde Staten. Een dergelijke groep wordt naar een ​​gebied gestuurd en als de saboteur wordt aangehouden, kan hij alleen maar informatie geven de leden van zijn groep, omdat de groepen elkaar nooit ontmoeten.

Daarom is de dreiging echt serieus, en moet gestopt worden.

Hieronder een video over wat er werkelijk gebeurde in Oekraïne:

 

Vertaald uit het Russisch door Inessa Sinchougova, Fort Russ, Global Reserch

Flattr this!

Andrew Jonathan Spyer – the Israelian spy who went to Syria now went to Ukraine

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

 

Spyer and Franzman with the Ukrainian Volunteer Force in Donbass

 

Remember Jonathan Spyer? British researcher  Andrew Jonathan Spyer (dual Israelian citizenship) obtained a visa to enter areas under Assad’s control last April 2017. He obtained a visa by applying to a “peace mission” organized by Jamal Daoud, a Sunni- Syrian-Jordanian, who lives in Australia and says he is in favor of Assad, according to Spyer, in his report published on his website, www. jonathanspyer.com and on Al-Arabiya. http://freesuriyah.eu/?p=680

He was active in Ukraine, to write an independent story, he said for the Jerusalem Post.

The story which he wrote in cooperation with Seth.J. Franzman, also, working for the Jerusalem Post, is about their visit to the Donbass and Eastern Ukraine.

Spyer and Franzman in Donbass FB.

Hereunder you find a video shot by Seth J. Franzman, which is according to my view, not independent. Showing rich people, a lady, in front of a very expensive house, which is shelled by whom? Unclear.

The whole video is poorly translated and supposed to be shot on August 2027 (lol).

The whole story is about the Ukrainian volunteers, some of them look like Neo-Nazi, but of course, this is the group supported by the EU, US and Israel. The whole video and their posts at the JT are pro-Ukrainian government and army. They use people in the video like a woman called  “Svetlana”, who shows her house which was destroyed, they say in the video by Separatist, the women “Svetlana” didn’t mention by whom!

This is what you call not “independent” media, but what do you expect from the Jerusalem Times and Israel? The aim of the Israelian government and their media is to destroy Syria, Russia and create a greater Middle-East, the Yinon Plan.

The journalists are tools from their government and the EU/US/Mossad agenda. Real journalism is speaking to both sides, which they didn’t in Ukraine. In Syria, Spyer used the people to enter and according to my opinion, he got through, because, during war-time errors are made. But on the other hand, maybe it’s good that he entered Syria, now we know, with proof how the “mainstream” media works and their claim to be independent can be buried at the graveyard!

This is his article upon returning in Israel:

Why Ukraine’s hidden conflict in Donbass matters

Army Poster in Kiev (Picture Seth.J. Franzman)

http://www.jpost.com/International/Why-Ukraines-hidden-conflict-in-Donbass-matters-502119%E2%80%AC

 

 

Bron: FB, Jerusalem Post

 

Flattr this!

Hebben de Europeanen het eindelijk door in Oekraïne, de leugens en de “regime change”?

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor leugens in ukraine cartoon

Petro Poroshenko klopte op de deur in Washington om wapens te vragen sinds hij in 2014 president van Oekraïne is geworden. Inmiddels is het voor Duitsland en Frankrijk  een nachtmerrie geworden, meldde Deutschlandfunk-radio.

“Poroshenko en zijn minister van defensie Stepan Poltorak hebben sindsdien gevraagd om meer wapens uit het Westen,” schreef Deutsdchlandfunk op haar website.

Kurt Volker, de onlangs aangestelde Amerikaanse speciale vertegenwoordiger in Oekraïne, is verontrust dat er meer wapens naar Kiev gaan nu Trump president is. Nog meer dan onder Obama, gezien het beleid van Trump: America First, zoveel mogelijk handel verkopen, dat betekend dus meer wapens.

Afgelopen maandag meldde “The Wall Street Journal” dat het Pentagon en het ministerie van Buitenlandse Zaken een plan hadden ontwikkeld om dodelijke wapens aan Oekraïne te leveren, waaronder Javelin-manneuze anti-tankraketen.

Verontrustend, denkt de Nederlandse regering ook zo erover, of zijn zij totaal geobsedeerd door het MH-17 ongeluk? De waarheid wordt al jaren, nog voor het ongeluk, in de doofpot gestopt, gewoon een inlegvelletje erin en de ratificatie van het EU voorstel voor de Oekraïne is klaar!

Schande voor het Nederlandse volk die NEE tegen de ratificatie van het verdrag gestemd had! Maar dat is allang vergeten in Nederland, een land in chaos. Afgelopen maart 2017 waren er verkiezingen, daar werd met vele geruchten van fraude, de VVD en Rutte alweer verkozen, ze hadden verloren, maar zijn aan het pluche, macht en geld vastgekleefd. De PVV, de 2e partij wordt aan de kant geschoven, dus doen sowieso miljoenen Nederlanders voor spek en bonen mee! Maar is dat niet wat de westerse politiek is? Besluiteloos, onregeerbaar en geen toekomstvisie, veel bla bla, woorden zonder inhoud, terwijl de wereld in brand staat!

Flattr this!

De waarheid over de Oekraïne-oorlog onthuld: Watchdog Media laat video’s zien van de Oekraïense Oorlog, Euromaidan en MH-17

Screen Shot 2017-07-19 at 5.18.45 PMukraine-nazi-parade-1

Op de driejarige herdenking van het tragische ongeluk van de Maleisische Airlines Flight MH-17, heeft een “media Watchdog” in Brisbane, Australië de meest grondige en nauwkeurige chronologische data in een video verwerkt en de gebeurtenissen op een rijtje gezet, van de  euro’s Euromaidan opstanden in november 2013 en het tragische ongeluk van vlucht MH-17 op 17 juli 2014.

Tussen 2013 en 2017 verzamelde het “Watch Dog Media Institute” de meeste video’s van getuigen ter plekke met betrekking tot de oorlog in Oekraïne  en ook een substantiële hoeveelheid van alle mainstream mediabeelden die verband houden met bovengenoemde opstand en ongeluk.

Deze verzameling is  poëtisch getiteld “Roses Have Thorns”, en zijn toegankelijk gemaakt door de “” Watchdog Media” op hun You Tube-pagina/kanaal die hieronder te vinden is.  Deze chronologische video’s bevatten 17 video’s met in totaal 32 uur film en bewijs.  Dit gedownloade en gearchiveerde beeldmateriaal is de afgelopen twee jaar grondig gesorteerd en geplaatst in een video-tijdlijn van 5 uur die de ware en verschrikkelijke aard van de oorlog in Oekraïne onthult en de verschrikkelijke gevolgen ervan voor de burgerbevolking. Dit zijn de meest onthullende video’s  die er bestaan en geeft weer wat er eigenlijk in de Oekraïne plaatsvond.

Roses have Thorns part I :

On You-Tube is de rest van de afspeellijst na deze video te  vinden

 

MAIDAN (PLEIN)

Onderstaande video laat duidelijk zien dat de westerse mainstream media in verband met de gebeurtenissen in Oekraïne niet de waarheid laten zien en vertellen , de video’s en verslagen zijn van getuigen op het plein.  Het blijkt ook duidelijk uit de video’s  dat er een aanzienlijke hoeveelheid videobeelden online geplaatst waren die aantoonden dat fascistische bataljons uit Kiev onschuldige etnische Russische Oekraïense burgers  hebben aangevallen en op een verschrikkelijke en moorddadige  manier hebben verwond of gedood  …… op camera. Een aantal van de moorden is op camera opgenomen en te zien in de videobeelden!

MH17

In de video’s is er ook een groot aantal locatieverifieerbaren beelden (grotendeels onzichtbaar in westerse landen) van de BUK-raketlanceringen van Oekraïne die actief en in beweging zijn in de Oekraïense oorlogsgebieden vóór en tijdens de ramp van MH-17. Dit is zeer belangrijk voor de rebellen, (in Kiev genoemd terroristen) in de oostelijke uitgestrekte regio’s, zij hadden geen luchtmacht en geen Oekraïens BUK-raketlanceerplatformen die gebruikt hadden kunnen worden. Dat werpt nieuw bewijs op en kan met bijna zekerheid gezegd worden dat de troepen, d.w.z. het leger uit  Kiev, deze BUK-raketlanceerplatformen dus gebruikten?” En “waarom heeft destijds de Amerikaanse senator John McCain op CNN  gezegd dat tijdens de “staatsgreep” door de regering in  Kiev,  geen BUK’s in hun bezit hadden ?”

De uniekheid van deze bijzondere “Watchdog Media-video’s ” is dat het niet alleen fascinerende, relatief onzichtbare videobeelden en onbekende informatie bevat, samen met professionele vertalingen  en ondertiteling, maar het maakt ook gebruik van kaartzoomtechnieken waarmee de kijker de doorlopende aard van de oorlogsgerelateerde gebeurtenissen door  kaartlocaties en video’s te filmen die op specifieke precieze locaties werden gefilmd door burgers die onder dwang waren en  direct betrokken  bij de oorlogsgerelateerde gebeurtenissen, waardoor een bredere weergave is van wat er eigenlijk gebeurde en de westerse mainstream media te kijk zet , zij verspreiden n.l. , moedwillig leugens en laten dit zien in hun dagelijkse nieuwsuitzendingen in alle EU landen en de VS, terwijl zij rapporteerde vanaf de plekken waar het gebeurde. Dit wordt allemaal door middel van een goed geplaatste video tijdlijn onthuld vergezeld en makkelijk te vertalen, waardoor de kijker het gevoel krijgt in een grote oorlogsfilm in de bioscoop te kijken. Soms voelt het alsof ze niet kunnen wachten om te zien hoe het allemaal afloopt, hoewel de meeste goed geïnformeerde mensen nu op de hoogte zijn en begrijpen dat de oorlog werd verkocht aan het westerse publiek door leugens die door dezelfde  westerse mainstream media worden verteld, op dezelfde manier als over Irak, Libië en Syrië. De VS is de hoofdschuldige aan deze oorlogen en andere, maar de EU landen zijn medeplichtig, omdat zij toelieten en toelaten, dat er voor winst, kapitalisme vele mensenlevens verloren gegaan zijn en medeplichtig aan genocide, in vele landen!

Statement John McCain:

Flattr this!

Maria Zakharov: Nederlanders in een on-democratische situatie over Oekraïne

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor oekraine en het nederlandse verdrag carton

Nederland heeft haar democratie opgegeven en het kapitaal gaat boven het volk door de ratificatie van het  EU-Oekraïne Association verdrag. Dit werd in ongeveer deze bewoording  uitgedrukt door het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken: woordvoerder  Maria Zakharova.

“Het afgelopen jaar in Rusland – en de wereld – werd er met argus ogen en veel belangstelling gekeken, toen de aanhangers van het zogenaamde Europese toekomst verdrag (EU) met Oekraïne, de laatste veertien maanden naarstig op zoek waren naar een uitweg uit de situatie na het referendum in Nederland, waar het Nederlandse volk duidelijk en ondubbelzinnig NEE stemde en haar verzet tegen het idee, dat om elke prijs, Oekraïne aan de EU te binden en zo een stap dichter bij toetreding van de Europese Unie – zei Zakharov -. Zoals verwacht  gebeurde het, dank de massale propaganda van Brussel (en niet alleen in Brussel) politici in Nederland en Oekraïne kregen er geen genoeg van te benadrukken hoe belangrijk het wel was dat Oekraïne bij de EU zou moeten komen, alles om de hypothetische vijand Rusland uit te schakelen. Premier Rutte, legde gewoon een inlegvel in het verdrag en daar was het  klaar om te ratificeren!

“Het was allemaal heel voorspelbaar en in recente debatten werd het allemaal weer teruggebracht tot ongefundeerde beschuldigingen en provocaties tegen Moskou. Het oproepen tot  Europese solidariteit, tegen de imaginaire mythische” Russische dreiging “, – zei het Russische ministerie van buitenlandse zaken. – Echter, dit alles geeft een trieste conclusie weer:  het Nederlandse volk, heeft nee gezegd tegen  het” associatieverdrag  met Oekraïne, maar dat maakt de elitaire politici niets uit. Hun wil is wet en niet anders. Het woord democratie (wil van het volk) zou uit de vocabulaire van de EU politici gehaald moeten worden!

Afbeeldingsresultaat voor oekraine en het nederlandse verdrag carton

Volgens Zakharova, zal de ratificatie van de overeenkomst  “hen (volk) voor enige tijd blij maken en de  de Oekraïners te voeden met verhalen over ” een heldere Europese toekomst. “Maar dat het ratificatie verdrag niet voorziet in  de status van kandidaat-lidstaat van de EU. Geen veiligheidsgaranties of andere militaire bijstand maar nieuwe financiële verplichtingen ten aanzien van de EU ook is er geen verplichting van vrij verkeer van werknemers wordt er niet bij vertelt.

bron: https://rg.ru/

Flattr this!

Interview with Ruslan Kotsaba dissident Ukrainian Journalist

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor ruslan kotsaba

On May 2nd I had the privilege of conducting an interview with Ruslan Kotsaba, a famous Ukrainian journalist, who was sentenced to jail, for telling telling the thruth about Ukraine, Odessa and Eastern Ukraine.

Hereunder the interview and transcript in English:

Gepubliceerd op 13 mei 2017
 A court in Ivano-Frankivsk, western Ukraine sentenced journalist Ruslan Kotsaba to three and a half years in prison on May 11-2016. His sentencing occurred the following day.
Transcript of the Interview:
1st answer
My name is Ruslan Kotsaba, I’am from Western Ukraine. Today I came to Odessa because of the memorial events dedicated to the tragic date…Three years ago innocent people, including old people and women were killed.
2nd answer
I think it was simply a turn of events. Ukrainian authorities and police in particular showed incompetence; moreover, politicians wanted to provoke a conflict in order to manipulate people afterwards. They needed blood, confrontation. This confrontation was made very extreme on both sides and as a result of it innocent people suffered.
3rd answer
Unfortunately, Ukrainian media discredited themselves during this conflict, as well as with everything else. Ukrainian mass media are propaganda machines and aren’t independent. They are working either for an oligarch who is financing this media or for the government which is, unfortunately, promoting Nazism. Not nationalism, but Nazism. They are building everything on hatred and hostility. An example of this propaganda is the statement that Russia, our closest neighbor with the longest border with Ukraine, is the enemy. Note: not Putin or Medvedev, but ordinary Russians are the enemy.
4th answer
Journalists who are involved in propaganda should be condemned. According to the world standards of journalism, objective media attention should be on both sides of the conflict. Especially in case of an armed conflict. If these standards aren’t followed, those are not true mass media, but propaganda machines. World society as well as fellow-journalists should condemn us for playing along with the authorities and their dirty games. Ukrainian government builds everything on hatred, aggression, war. Current situation is very profitable for their business. Imagine, war comes to an end, there is no shelling any more. In this case Poroshenko will be forced to do something. He will have to implement political and economic reforms, make changes in Constitution, while he is not ready and doesn’t have majority support in Parliament.Journalists from all over the world should also know that there is no freedom of speech in Ukraine!
I’m a living example of that. I was arrested and they wanted to sentence me to 13 years of jail for expressing my opinion about war in Ukraine on my YouTube page and calling it a civil war.
I used to work as a war correspondent on TV channel 112, which had accreditation on both sides of the conflict. When I started going there and telling the truth, I was thrown in jail.
For truth about smuggling, alcoholism, pillage etc at the front. Therefore journalists from around the world should support those Ukrainian journalists who are objectively showing all points of view instead of ones who are busy with propaganda of hatred and war.
By the way, anywhere in world war propaganda is banned, it’s not the case only in Ukraine and probably in North Korea. I was thrown in jail for making anti-war video, just for being a pacifist.
He was convicted under article 114-1 of the Criminal Code of Ukraine, namely, hindering the activities of Ukrainian Armed Forces and other military forces. Prior to his arrest in February 2015, he called on Ukrainian men of military age to defy compulsory military draft and refuse to serve in the civil war zone of eastern Ukraine. He posted a video to the internet saying, “I would prefer to go to prison than to take part in this fratricidal war.”
Ruslan Kotsaba speaks to Sonja van den Ende – www.freesuriyah.org, about the situation in Ukraine, Odessa, Donetsk and Lughansk. I interviewed him in Odessa on 2 May, 2017, during my visit to Odessa, to report about the 2nd May 2014 Tragedy.

Ruslan Kozaba

Ruslan Kozaba was born in 1966 in Ivano-Frankivsk in the West Caucasus . In 1990, he took part in the protests against the communist rulers. After completing an administrative academy, he headed the fishery and migration supervision in his birthplace of Ivano-Frankivsk. During the Orange Revolution in 2004 he was organizing the protest movement. Until 2014 he worked as a freelance correspondent for the TV station 112 Ukraine .

Law enforcement

During the war in the Eastern Ukraine , Kozaba, who personally visited the Donbass , was widely known for his calls for a peaceful political solution to the conflict and against a military intervention by the Ukrainian government. He published on YouTube a video that has seen hundreds of thousands of people expressing his unwillingness to go to the army and called for a general boycott of the current mobilization wave, which was illegal because no state of war was imposed . He also said that he would rather spend two to five years in prison than to commit “a deliberate murder of my countrymen in the East”. “It is impossible in the 21st century that people kill people, only to live independently.” The war in the Eastern Ukraine is, according to him, a civil war with only a small share of Russian citizens .

The appeal of Kozaba attracted the attention of the Russian media, whereupon Kozaba, at the invitation of the radio station Rossija 1, once took part in the Polittalk broadcast “Spezialny Korrespondent” in Moscow , where he repeated his views once more.

After this appearance, a prosecution against Koszaba on the initiative of the security service SBU was opened by the prosecutor’s office Ivano-Frankivsk for high treason and mobilization. On 7 February 2015 Kozaba was arrested and presented to the judge . In the process, Kozaba refused to recognize his “treason” and repeated his appeal to the Ukrainians not to go to the army. He compared the trial against himself with Stalinist tragedy and called it an attack on free speech.

Although the mobilization rate in the Ivano-Frankivsk Oblast was the lowest in the country, the prosecution was unable to find any witnesses who returned their non-mobilization to Kozaba. As witnesses, Ivano-Frankivian soldiers appeared from the front who accused Kozaba of sabotaging the rotation, making their personal war service conditions more difficult. The prosecution demanded 13 years of deprivation of liberty for Kozaba with confiscation of his private property.

On 12 May 2016, Ruslan Kozaba was sentenced to 3.5 years of freedom deprivation. The court saw no high treason in his actions, but found him guilty of “hindering the legitimate activities of the Ukrainian forces.

Flattr this!

De Krim en het (1944 – Jamala) Tataarse verleden

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Gerelateerde afbeelding

Deze dagen komt het weer op TV, het Eurovisie Songfestival. Vroeger een leuk vermaak voor jong en oud, gebaseerd op kunst en cultuur, nu een politiek gekleurd festival, waar steeds bizarre en raar uitgedoste mensen op het podium staan, die we serieus moeten nemen!

Rusland, het stiefkind van Europa, maar weer eens verbannen, nu door de Oekraïense overheid, omdat de (gehandicapte) zangeres ooit op de Krim heeft opgetreden! Belachelijk gewoon, dit is politiek en geen cultureel evenement meer, wat iedereen eigenlijk zou moeten boycotten!

Vorig jaar had Jamala gewonnen, met een politieke ballade over de deportatie van 1944: Stalin deporteerde een groot deel van de Krim Tataren omdat zij zich aangesloten hadden bij de Nazi’s en niet zomaar de Wehrmacht, maar de SS en medeschuldig zijn aan de Holocaust! Maar dit wordt gewoon verdoezeld, zoals zoveel over wat er in de Oekraïne gebeurde. De fascisten zijn daar aan de macht: Svoboda (1) en Pravdy Sektor (2), die nog steeds fascistische daden plegen (2 Mei Odessa), Donetsk en Luhansk. Maar dat maakt de EU niet uit, als het maar bij de EU hoort en niet bij Rusland, dan mag je zelfs fascistisch zijn, schijnt het!

Als je dacht dat het iets uit het verleden is, dan heb je het mis, het speelt heden ten dage nog steeds en de Oekraïne kan zijn Stepan Bandera nog niet loslaten en deze fascist is de held van veel Oekraïners en Tataren.

Tijdens verschillende marsen, waar duizenden mensen aan deelnamen, werden antisemitische teksten gescandeerd. Bij deze mars werd de tot ‘Held van Oekraïne’ benoemde Stepan Bandera (1909-1959) herdacht. De heldenstatus van Stepan Bandera is zeer controversieel te noemen.

Stepan Bandera:

Stepan Bandera: vijand of held van Oekraïne

Met name door nationalistische Oekraïners wordt Bandera als held gezien. Hun tegenstanders daarentegen, zien Bandera als een nazi-collaborateur. Al op vroege leeftijd was Bandera actief in nationalistische bewegingen in Oekraïne. Zo was hij op jonge leeftijd lid van de beweging Plast, genoemd naar kozakken, die al snel verboden werd. Daarna kwam hij terecht bij de Unie van Oekraïense Nationalisten. Hier speelde hij een leidende rol.

De Unie van Oekraïense Nationalisten was actief in zowel Polen als het huidige Oekraïne. Bandera werd in 1934 in Polen veroordeeld tot de doodstraf, voor het beramen van moord op een Pools politicus. Dit vonnis werd omgezet in een levenslange gevangenisstraf. In 1939 begon de Duitse invasie van Polen, waarna Bandera wist te ontsnappen. Het is onduidelijk door wie hij precies bevrijd werd.

Duitse invasie van de Sovjet-Unie

Vóór de invasie van de Sovjet-Unie door Nazi-Duitsland werd Bandera gerekruteerd door de Abwehr, de Duitse militaire inlichtingendienst. Deze voerde subversieve activiteiten uit in de Sovjet-Unie. Na de start van operatie Barbarossa, de Duitse invasie van de Sovjet-Unie, en hun succesvolle verovering van de Oekraïne, riepen Bandera en zijn medestrijders een onafhankelijk Oekraïne uit.

Sachsenhausen

Algauw bekoelden de relatie tussen de nazi’s en de Oekraïense nationalisten. De beweging van Bandera werd als gevaarlijk beschouwd, en Bandera werd afgevoerd naar het concentratiekamp Sachsenhausen. Hij werd ondergebracht in een locatie voor belangrijke politieke gevangenen.

Rekrutering van Bandera

In 1944 was nazi-Duitsland aan de verliezende hand. Bandera werd benaderd en vrijgelaten. Hij werd leider van het Oekraïense opstandelingenleger. In eerste instantie vochten deze samen met de nazi’s tegen de oprukkende troepen van de Sovjet-Unie. Na de oorlog bleef Bandera met zijn medestanders actief in de strijd tegen de Sovjet-Unie en Poolse communisten.

Oorlogsmisdaden

Leden van de Unie van Oekraïense Nationalisten, de beweging van Bandera, waren tijdens de gevangenschap van Bandera actief betrokken bij de moord op tienduizenden Polen in Wolynië, een regio in het westen van het huidige Oekraïne. In dezelfde regio waren Duitse einsatzgruppen actief. Met behulp van de Oekraïense Nationalisten werd een groot deel van de joodse bevolking van de regio uitgemoord.

Bandera overleed in 1959 te München. Hij was vergiftigd met cyanide. De moord op Bandera werd uitgevoerd door Bohdan Stashynsky, agent van de KGB, de geheime dienst van de Sovjet-Unie.  Vooral onder nationalisten in het westen van Oekraïne blijft Bandera tot de dag van vandaag een populair figuur.

De geschiedenis van de KRIM Tataren

Afbeeldingsresultaat voor krim en de ukraine

De Tataren zijn nu een marginaal volk dat verspreid op de Krim woont, maar eens beheersten zij de gehele Zwarte Zeekust tussen Odessa en Rostov-aan-de-Don . Als zodanig vormden zij de noordgrens van het Ottomaanse Rijk. De Tataren stamden uit Centraal-Azië, net als hun Turkse neven, en nestelden zich in de strategisch gelegen Krim nadat de zogenoemde Gouden Horde uiteen was gevallen. De Gouden Horde was de grote volksverhuizing van Turkse volkeren naar de steppen van de Oekraïne. Het was feitelijk een invasie die op geweldadige wijze een einde maakte aan het Rijk van Kiev-Rus.

Aan het einde van de 18de eeuw waren de krijgskansen gekeerd ten gunste van de Russen en vestigden de Russische migranten zich vanaf het einde van de 18de eeuw op de Krim onder de protectie van de Russische Tsarina Catherina de Grote. De Tataren reageerden zeer agressief op de komst van Russische migranten en begonnen Russische nederzettingen aan te vallen, waardoor Rusland overging op de formele annexatie van de Krim in 1783. De hele geschiedenis van de relatie tussen de Russen en de Tataren was er één van Tataarse agressie voor 1783 en blijvende spanningen nadien.

Als de Duitsers in 1941 de Krim bezetten erven zij de spanningen tussen en de Russische en Tataarse bevolking aangezien de overheidscontrole was ingestort na het terugtrekken van het Rode Leger. De Russen en Tataren bleven elkaar onderling wantrouwen en om die reden werden Tataren niet opgenomen in het verzet tegen de Duitse bezetter. De Tataren lieten zich daarbij verleiden om dienst te nemen in zogenaamde ‘zelfverdedigingseenheden’ onder Duitse leiding. Duizenden Tataren gingen zo in Duitse dienst (Wehrmacht). In 1944 betaalden zij bij de bevrijding daarvoor de prijs en werden ze  door Stalin gedeporteerd naar Centraal-Azië.

Nu wordt een lied over het leed van deze deportatie door de Europese ‘vakjuries’ beloond met de hoofdprijs van het Eurovisie songfestival (2016 Jamala 1944).

De Historicus Pierik over deze periode:

Duitse Rivièra:

De Krim - Perry Pierik

Tijdens de Eerste Wereldoorlog was het schiereiland al door Duitsers bezet en in de Tweede Wereldoorlog gebeurde dit opnieuw. Hitler had grote plannen met de Krim. Volgens Pierik zag hij het strategische schiereiland als een toekomstige Duitse Rivièra. Het gebied moest verder dienen als een strategisch steunpunt voor het Duitse leger. Over wie er op de Krim moesten wonen, was ook al nagedacht. Na de etnische zuivering zou de Zuid-Tiroler bevolking, die onder de Italianen woonde, kunnen emigreren naar de Krim, een gebied met vergelijkbare klimatologische omstandigheden. Voor de belangrijkste steden Simferopol en Sebastopol had de Duitse leider ook al nieuwe namen bedacht: Gotenburg en Theodorichhafen.

Pierik sluit zijn boek af met twee hoofdstukken over de massale collaboratie van de Krim-Tataren en de moordpartijen die door de beruchte Einsatzgruppen op het schiereiland werden uitgevoerd. Voor de oorlog leefden er zo’n 65.000 Joden op de Krim. Door de Duitse troepen werden grote groepen Joden geliquideerd. De moord op Joden werd versneld uitgevoerd vanwege voedselschaarste. Hoewel de Krim in principe meer voedsel produceerde dan er werd geconsumeerd, was er namelijk toch sprake van voedseltekort, doordat de Sovjet-autoriteiten de voorraden voor de nederlaag grondig hadden laten vernietigen. Versnelde liquidatie van de Joden moest de nood lenigen. De verantwoordelijke voor de massale moordpartijen was Otto Ohlendorf. Hij werd na de oorlog ter dood veroordeeld.

Dat de Krim-Tataren massaal collaboreerden, komt volgens Pierik onder meer doordat zij de Duitsers, vanwege de heftige communistische repressie, als bevrijders zagen. Ook hoopten de Tataren door collaboratie meer ruimte te krijgen voor hun autonomiewensen. De Duitsers speelden hier handig op in. Volgens Pierik collaboreerde geen ander volk zo massaal met de Duitsers als de Krim-Tataren.

(1) https://nl.wikipedia.org/wiki/Svoboda_(partij)

(2) https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Rechtse_Sector

Bron:

Oekraïne ,Odessa 2 mei en het religieuze fascisme, 1 jaar later.

Pierik – Strijd om de Krim

Wikipedia.com

ISgeschiedenis.nl

Flattr this!

Ukraine, Odessa May 2nd and religious fascism, 1 year later.

Sonja van den Ende, reporting from Odessa: May 2, 2017

Odessa, 1 year later. Last year I was in Odessa, just like this year, for the anniversary of May 2, 2014: The massacre of the “union house”. This year I was invited by: Global Rights of Peaceful People (GRPP).

Photos: Claudius Lucassen.

On May 2, 2014, a horrible event took place in Odessa. At the (Maidan) square, in the union house, at least 48 civilians were burned alive when they tried to stop the fascists (Right Sector Pravy Sector (2), led by the current government of Porochenko, they attempted a revolution (nationalist ) And occupied the building, then poured gasoline into it and lit it, knowing that there were still people in the building who were burned alive (at least 48)! To this day on, the perpetrators were not arrested and tried.

Odessa is an example of the situation in the Ukraine. According to the EU and the Netherlands, a country that has to become a member of the EU and to get rid of Russian influences, Russia would have started the war there, according to them. However, Ukraine is ruled by a fascist government consisting of; Svoboda (1) and Pravdy Sector (2). Both fascist parties, part of the current government, have declared a fascist-nationalist state and want to eliminate or deport the ethnic Russian-speaking population. This is what the EU is supporting, the so-called “revolution” 3 years ago, on the Maidan Square in Kiev, was supported and founded by  elements such as Victoria Nuland, Hans van Baarle (VVD Euro parliamentary), Guy Verhofstad (former prime-minister of Belgium) and supported by George Soros’s money and organizations.

PRAVDY SECTOR – SVOBODA

On the morning of May 2nd, 2017, the fascists of Pravdy Sektor (2) and Svoboda (1) were already active and held a memorial meeting at various streetcorners and squares in Odessa. Their message was simple and aggressive: Dead to  Moscow, death to the Russians, and all sorts of witty remarks to Russians and people who passed by . New to me was the support of religious leaders of various churches.

That morning there was a priest present at the Pravdy Sector (2) commemoration. This spoke to the fascists with an unknown, hate-bearing and NAZI-sounding rhetoric. Many members of the Pravdy Sector were blessed for their (deeds) deeds against the Russian speaking population by the present priest!

I’ve been able to interview a supporter of the Pravdy Sektor (2) who spoke English and his version of the story: The events on May 2, were done by Russia, Russians dressed as Pravdy Sector (2) fans have stormed the union house and burned it, to blame these fascist nationalists.

Pravdy Sector (2), with priest, this priest returns to the story later, he pronounced a priest’s language not worthy). Photo Claudius Lucassen

MAIDAN – UNION HOUSE

After this meeting, I went to the square (Maidan) where the horrible events of May 2nd, 2014 took place. The square was crowed with a huge police force, consisting of regular police, special units, Azov Regiment (3) and snipers who   encircled the square, from the roofs of the surrounding buildings. 

Photo: Claudius Lucassen

This year, unlike last year, the commemoration took place precisely in front of the union house, detection gates were set, to control the crowd of mourning mothers and relatives passing by with their  flowers. The press was also allowed. Although, there were hardly no press available, Russian channels were not welcome this year and many (Western and Russian) press were already denied access to Kiev airport.

The emotions ran high, many people could not hide their emotions, laiy down flowers and the emotions were at its heigh when the “mothers” came out of the bus with T-shirts of  their murdered sons and daughters. There were several provocators running between the crowd, secret police and Azov fans, wearing black clothes with an EU sign on their shirt.

Conversation with a provocateur, a secret service employee, on his shirt the EU emblem, chased by the furious crowd of the square, later in the story, he pops up again again! Photo: Claudius Lucassen.

The emotions were high, hereunder, the story of a man born (1948) on CRIMEA, Russian until 1954. Until Nikita Chuschchev (4)  decided to give it to Ukraine as a gift for deserved heroism in WWII, when he became leader of the former Soviet Union and because, he was a Ukrainian-born himself.

This man (known to the editor), his parents moved to Odessa because, his family was giving work  there, considered himself as Russian and could not imagine that Odessa would be in a state like this and he could not return to the Crimea because he suddenly became a Ukrainian citizen and no more Soviet citizen.

The Ukrainian man from CRIMEA, an Ukrainian citizen, but feels like a Soviet / Russian citizen. Photo: Claudius Lucassen

On the square besides the hundreds of mourners, many dissidents were present, such as a writer who lives in Germany (wishes to stay anonymous) and the well-known Ukrainian journalist: Ruslan Kotsaba:

Ruslan Kotsaba (5) is an Ukrainian journalist born in Ivano-Frankivsk (Western Ukraine), who worked for the public TV channel ‘112’. He was the first journalist to go to the Donbass region to see what was going on with his own eyes. His conclusion was that it was a civil war, a brother war. In January 2015, the government announced a new mobilization wave and Ruslan Kotsaba no longer stayed silence: he wanted  the Ukrainians to know that the war in the East is not a defense war or a “Russian invasion” as it is officially called, but a civil war. So he cried out: Stop this war, stop fascism and talk, for these statements he has been imprisoned for 564 days because, it didn’t comply to the  fascist Ukrainian government.

The journalist: RUSLAN KOTSABA, I have conducted an interview with him, which I will upload later with translation.

Photo: Claudius Lucassen

 

CEREMONY FOR THE KILLING OF UKRAINIAN PEOPLE

At the end of the afternoon, I moved  from the square to a part of the inner city where the Pravdy Sector (2),  and Svoboda (1), along with many priests, from various religious churches, spreaded nationalistic fanatism and puts you back in the time of NAZI Germany, held a ceremony.

A memorial meeting was held for the fascists who killed their brothers and sisters in the Donbass on a voluntary basis, accusing them of being followers of Russia and above all, accusing them of conducting war in the name of Russia. While, as Ruslan Kotsaba says, they are the one terrifying the Ukrainian people (this fascist governemt), this volunteers are sponsored by a nationalist and fascist government and also sponsored by the EU and the Netherlands, who pursue NAZI-like practices  and using EU money for weapons, religion and murder. The secret service was also present, the same man with the EU logo, was also present at the Union Maidan square ceremony. This ceremony  was introduced with “Folk Music and Heavy Metal, a rare combination, for a church!

There were representatives of all churches (except the Russian Orthodox) priests who unanimously approved the actions of these people and encouraged them to kill many “Russian minority” people in the Donbass.

The “ceremony” for the volunteers, here we see the Pravdy Sector priest, who later changed his robe and wore the

“Swatsika” emblem on his ordinary clothes.

Photos: Claudius Lucassen.

 

 I interviewed a priest:  FatherAlexander and asked him why the church leaders were here and not at the square (Union House), were there were at least 48 victims to commemorate!

Father Alexander had the following answer:

According to him, they had done so last  year. What is absolutely not true, I was at Union house square attendance in 2016, but according to him, the participants at the square did not want them (church leaders), so they didn’t attend this year!

He  said, he himself was “embedded” for 30 days with the Ukrainian volunteers and every priest who had attended the ceremony on the square had done so.


Photo: Claudius Lucassen – Father Alexander of  the Greek Orthodox Catholic Ukrainian Church.

CONCLUSION:

Ukraine in 2017 has not changed much, perhaps even became worse, fueled by religious nationalist fascism of the current government of Poroschenko. The EU, including the Netherlands, who undemocratically ignored the NO vote of the Dutch people (against the association treaty with Ukraine) and in particular, Prime Minister Rutte (VVD), who with a a few changes to make the Duch people “shut their mouth”, ratified the treaty. The EU and the Netherlands are supporting a nationalist fascist government. That will be part of the EU.

(1) https://nl.wikipedia.org/wiki/Svoboda_(partij)

(2) https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Rechtse_Sector

(3) https://en.wikipedia.org/wiki/Azov_Battalion

(4) https://nl.wikipedia.org/wiki/Nikita_Chroesjtsjov

(5) https://www.ftm.nl/artikelen/mensenrechten-oekraine

Photo Impression of the day:

IMG-20170504-WA0024-1.jpg wordt weergegeven

photographer: Claudius Lucassen.

Flattr this!