De Maidan-coup in Kiev – de VS begint terug te krabbelen met financiële steun, EU nog blij met de SOROS coup

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor EU coup in Kiev Maidan

Een significante vermindering van de financiële steun van de VS aan Oekraïne kan worden gezien als een vorm van politieke druk op Kiev, vertelde de Russische politicus Boris Shmelev aan Sputnik.

In een interview met Sputnik zei de Russische politicus Boris Shmelev, dat het besluit van Washington om zijn financiële bijstand aan Oekraïne aanzienlijk te verlagen als een soort signaal naar Kiev.

Het interview kwam nadat het magazine Foreign Policy schreef dat de regering van de Amerikaanse president Donald Trump overweegt een voorgesteld project dat een vermindering van de totale buitenlandse financiële hulp in  2018, inclusief een aanzienlijke beperking van  hulp (ontwikkelingshulp) aan Oekraïne, in overweging neemt.

In een nieuwsuitzendingen, kwam het begrotingsdocument van het State Department voorbij,  waarin duidelijke wordt dat er een daling is van 68,8 procent van de Amerikaanse financiële steun aan Oekraïne.

Boris Shmelev van het Institute of Economics van de Russische Academie van Wetenschappen, zei tegen Sputnik dat zo’n aanzienlijke vermindering vande financiële steun van de VS aan Kiev nogmaals aangeeft dat Oekraïne niet tot de hoogste prioriteiten van de Amerikaanse regering is.

Oekraine:

Afbeeldingsresultaat voor EU coup in Kiev Maidan

Op 27 februari 2016 werd er, op initiatief van zogenaamde  demonstranten, een overgangsregering benoemd onder leiding van premier Arseni Jatsenjoek. Buurland Rusland erkende de nieuwe regering niet en betitelde deze als illegaal. Rusland beweerde dat er sprake zou zijn van een coup.  Een groot deel van deze regering zou bestaan uit ‘terroristen en fascisten’. De Krim waar een omstreden ‘volksreferendum’ uitwees dat de meerderheid van de Krim bevolking zich wilde aansluiten bij Rusland, viel in het verkeerde keelgat van Oekraïne en Europa. Rusland betracht het als een terugkeer naar het moederland, op democratische gekozen manier en Europa, omdat zij de coup doorvoerde, als annexatie!

De huidige President Porosjenko (multimiljonair, chocoladecharch door chocoladefabrieken) besloot de inmiddels afgescheiden separatisten (oost-Oekraïne) krachtiger te bestrijden en daarbij zette het leger steeds zwaarder materieel in, inclusief tanks, vliegtuigen en helikopters

Op 17 juli 2014 werd in het oosten van Oekraïne Malaysia Airlines-vlucht MH17 uit de lucht geschoten, waarbij 298 burgerslachtoffers vielen. De Russische overheid, de Russische media en de pro-Russische rebellen beschuldigen Oekraïne hiervan, terwijl westerse onderzoekers, waaronder experts van de Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid op 13 oktober 2016, beweerden dat pro-Russische separatisten per ongeluk het vliegtuig, dat ze per abuis voor een Oekraïens militair vrachttoestel hadden aangezien, hadden neergeschoten met een grond-luchtraket (surface-to-air missile) van het type Boek, gemaakt in Rusland.

De oorlog in Donbas kostte tussen april 2014 en augustus 2016 meer dan 9000 mensen het leven, meer dan 21.000 mensen raakten gewond en meer dan 1,4 miljoen mensen zijn hun woonplaats ontvlucht, waarvan meer dan 925.000 naar het buitenland. In februari 2015 bereikten de strijdende partijen een wapenstilstand in Minsk (ook wel ‘Minsk II’ genoemd, naar een eerdere poging in september 2014). Het bestand wordt niet strikt nageleefd, er vinden nog steeds beschietingen plaats langs de frontlinie, maar er zijn geen territoriale veranderingen meer gebeurd en de hevigheid van het conflict is afgenomen.

De zogenaamde revolutie is niets meer dan een “color revolution”, geïnspireerd op de Soros organisatie. De “burgers” of Oekraïne zijn niet gebaat bij deze coup, nu er eer multimiljonair aan de macht is en geïntegreerd in het kapitalistische systeem, wat funest is voor de “bevolking”. Deze polarisatie en het krampachtig vasthouden van de elite aan hun geld en privileges, is een oorlog van rijken tegen armen, die je overal in Europa ziet en in de VS.

Afbeeldingsresultaat voor EU coup in Kiev Maidan

De EU is medeschuldig aan deze coup, o.l.v. Hans van Baarle (VVD EU) en voormalig premier van België: Guy Verhofstadt (EU), zijn de aanjagers, ondersteunt van Soros, van deze zogenaamde “revolutie”! De VS stuurde VICTORIA NULAND,  mede uitvoerder van George Soros’s snode plannen, ook de oorlog senator John McCain was van de partij en heeft een lange lijst van “coups”, de laatste was een  Cyprus (http://www.dewereldmorgen.be/blog/sonjavandenende/2017/01/12/de-laatste-coup-van-victoria-nuland–cyprus)

Bron: VT, SPUTNIK, WIKIPEDIA, http://www.dewereldmorgen.be/blog/sonjavandenende/2017/01/12/de-laatste-coup-van-victoria-nuland–cyprus

 

Flattr this!

Ja, daar is hij weer John McCain, nu wil hij wapens sturen naar Oekraïne

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

mccain-assinity

Senator John McCain riep president Trump op, om dodelijke hulp te sturen naar Oekraïne na de aanvallen deze week die werden toegeschreven aan de door Rusland gesteunde rebellen.

We moeten de gewelddadige campagne van Vladimir Poetin destabiliseren en zijn campagne moet in stukken gehakt worden, de soevereine natie van Oekraïne zal niet stoppen, tenzij en totdat zij voldoet aan een sterk en vastberaden actie”, schreef McCain, voorzitter van de Senaat ” Armed Services Committee”. Natuurlijk weten we dat Oekraïne niet soeverein is, die hebben ze opgegeven bij de coup in 2014, door de NATO/EU en VS. Ze zijn de “puppets” van het westen geworden en de bevolking, zoals gewoonlijk een belabberd bestaan lijden, nog erger dan voorheen!

McCain herhaalde ook zijn oproep aan Trump om sancties tegen Rusland te handhaven en het opleggen van nieuwe, als straf voor inmenging van Rusland in de Amerikaanse verkiezingen.

Afbeeldingsresultaat voor john mCcain heeft bloed aan zijn handen

Als we niet in slagen om meer hulp te bieden aan Oekraïne ( hij bedoeld wapens en geen humanitaire hulp), zei McCain , dreigt het land de soevereiniteit te verliezen en de Amerikaanse geloofwaardigheid staat onder druk (welke dan ? Het land van oorlog?).

“Oekraïners zullen  aan de Amerikanen vragen (Puppet President Poroschenko) om hun te helpen met de gevechten (absurd),” zei McCain. “Bijna 10.000 Oekraïners zijn gestorven om hun vaderland te beschermen en nog veel meer zullen sterven voor de zaak om een vrij en verenigd Oekraïne te hebben (vazal staat van de VS).  Amerika heeft een trotse geschiedenis van het helpen van vrije mensen (hier word ik even niet goed van) om zich te verdedigen. “

Als McCain de bron van de puinhoop in de Oekraïne, Libië, Syrië en Irak wil begrijpen, is alles wat hij moet doen is kijken in een spiegel en dan  zichzelf bewonderen, een oorlogszuchtig opgeblazen mannetje die als oorlogsmisdadiger aan het ICC zou moeten worden uitgeleverd ( maar ja daar worden alleen Afrikanen berecht en een enkele ex-Joegoslaaf).

McCain en zijn oorlogszuchtige neocons zijn het probleem. Hoe eerder McCain de Senaat verlaat, zal het beter de VS gaan en hoe veiliger de wereld zal zijn. Het beste is al hij gevangenisstraf zou krijgen in de landen die hij kapot gemaakt heeft!

Bron: mishtalk.com (foto)


Flattr this!

Het falen van de Nederlandse regering in MH17, journalisten Michiel Spekkers en Stefan Becker vinden overblijfselen bij de rampplek MH-17

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor MH17 doofpot affaire

Vandaag stond er een kort bericht op Nu.nl, kort, want veel mag er natuurlijk niet over geschreven worden, alles onder het mom, dat het aanstootgevend is voor de nabestaanden: Nederlandse journalist draagt MH-17 spullen over aan de politie.

Aanstootgevend? Ik vind het heel erg, dat 2 onafhankelijke jonge journalisten, afgereisd zijn naar Donetsk en Lugansks in de Donbas en ook de rampplek van de MH-17 bezochten, wat als Nederlands journalist niet zo gek is en daar tot hun stomme verbazing, laptop’s, persoonlijke bezittingen en zelfs menselijke resten vinden. Aanstootgevend, dat de Nederlandse overheid dit niet geborgen heeft, of als het dan al in bezit van de burgers aldaar geweest zou zijn, wat ik betwijfel, niet aangeklopt hebben bij de lokale overheid en burgers om alles in te leveren wat zij dan gevonden zouden hebben!

Volgens de 2 journalisten, hebben zij ongehinderd toegang gehad tot de “rampplek”, ook hebben zij vele interviews gehouden met bewoners en getuigen van de ramp!

Afbeeldingsresultaat voor MH17 doofpot affaire

Wat er gebeurde, volgens Stefan Becker en Michiel Spekkers:

DRINGEND! VERZOEK OM DIT TE DELEN!
Al ons materiaal wat Michel Spekkers en ik hebben verzameld over o.a. de #MH17 in Donbass (Donetsk en Lugansk) en ander materiaal zoals straat interviews, is bij aankomst in Nederland ingenomen door de politie. Het betreft hier ook beeldmateriaal en gezichten van anonieme bronnen.

Tevens is materiaal ingenomen van de MH17 zelf. Het Openbaar Ministerie beweert dat dit materiaal niet kon worden verzameld omdat het gebied waar de MH17 is neergestort te gevaarlijk is. Echter is daar tijdens ons verblijf in de regio niets van gebleken.

Een andere claim van het OM is dat de wrakstukken van het toestel over een groot gebied verspreid zijn, en het daarom onmogelijk is alles op te halen. Het OM brengt hier een goed punt bij in, echter, het OM verzaakt ook materiaal mee te nemen wat in loodsen is opgeslagen.

De onjuiste beredenering van het OM en het in nemen van materiaal (inclusief dus beeld materiaal), doet twijfelen aan de controleerbaarheid en betrouwbaarheid van het onderzoek.

Het erge van het verhaal is, dat zijn naam direct besmeurd is als zijnde hij een soort terrorist is, die vastgezeten heeft in de Amerikaanse gevangenis, ook de link met de SP is walgelijk te noemen. Vele van ons geloofden in idealen van de politiek, zo ook in de SP, echter blijkt uit dit dat de politiek geen antwoordt heeft en alles aan elkaar liegt. Zo wordt er gedemoniseerd door politiek en je zou bijna zeggen staats gecontroleerde media!

Volgens de (politiek gecontroleerde) site Nu.nl:

Op Schiphol heeft de Nederlandse journalist Michel Spekkers spullen aan de politie overhandigd die hij naar eigen zeggen heeft meegenomen van de rampplek van de MH17 in Oekraïne.

 

Op Twitter meldt de Landelijke Eenheid dat een rechercheur en iemand van het Landelijk Team Forensische Opsporing de spullen zouden aannemen, en dat die ‘gedegen’ zullen worden onderzocht. Spekkers zelf zegt in een tweet dat het materiaal in beslag is genomen, evenals onder meer camera’s, telefoons en een laptop.

Volgens het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) bleek dat een medereiziger, ook journalist, een rugzak van Spekkers op zijn eigen naam had ingecheckt.

Ook zou de man in kwestie filmopnamen hebben gemaakt van de leden van de ambtenaren die aanwezig waren om het materiaal van Spekkers aan te nemen. Hij werd staande gehouden toen hij met de rugzak op weg was naar de uitgang.

InbeslagnemingHet OM zegt verder dat Spekkers weigerde foto- en filmmateriaal van de rampplek beschikbaar te stellen ten behoeve van het onderzoek. Hij zou ook heimelijke geluidsopnamen hebben gemaakt. Dat was de aanleiding om de bagage van de beide journalisten in beslag te nemen.

Daarbij werden diverse zakjes met vermoedelijke metaaldelen en een voorwerp dat mogelijk een menselijk overblijfsel is aangetroffen.

Menselijke restenSpekkers meldde al eerder dat hij spullen op de rampplek heeft gevonden, waaronder mogelijk ook menselijke resten. Hij heeft alles in een vuilniszak meegenomen naar Nederland. De Stichting Vliegramp MH17, waarin nabestaanden zich hebben georganiseerd, zei dat niet erg respectvol te vinden.

Op 17 juli 2014 werd vlucht MH17, onderweg van Amsterdam naar Kuala Lumpur, met een Buk-raket uit de lucht geschoten boven het oosten van Oekraïne. Alle inzittenden, onder wie 196 Nederlanders, kwamen om het leven.

OplichtingSpekkers is een omstreden figuur. Hij werd in 2004 veroordeeld tot 21 maanden cel in de Amerikaanse staat Texas en kreeg bij zijn terugkomst in Nederland nog eens zeven maanden cel opgelegd voor grootschalige oplichting. Daarna was hij enkele jaren raadscommissielid voor de SP in Breda.

Bron: Michiel Spekker, Stefan Beck, Nu.nl

 

Flattr this!

Het verdrag met de Oekraïne zal doorgaan

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor oekraine en het dilemma van nederland cartoon

Het lijkt erop dat het associatieverdrag met Oekraïne inclusief ‘Nederlandse bijlage’ gewoon zijn doorgang vindt, concludeert GeenPeil op basis van onderzoek in de Oekraïense media.

Volgens UA position:  Met ingang van vandaag (12 december j.l.), zijn drie van de vier thema’s is goedgekeurd,  waarin  Nederland een  wettelijk bindende verklaring wil zodat de  ratificatie van het associatieovereenkomst EU-Oekraïne,  gewoon kan doorgaan.

Dit is de officieel verklaring, on-officieel weten we natuurlijk allang, dat de hele overeenkomst allang in kannen en kruiken is en er al volop handel en vrij reizen naar en van Oekraïne is. Dat zie je als je over de Duitse Autobahn raast!

Oekraïne en ik blijf het zeggen, word geregeerd door fascisten, met trauma’s uit de 2e wereldoorlog, de Oekraïners hebben namelijk de meeste joden vermoord, samen met de Letten en Esten, hebben ze aardig huisgehouden.

Nu anno 2016, onderdrukken ze de Russisch sprekende bevolking en wordt Oekraïne geregeerd door fascisten, oligarchen, die net,  als wat in Afghanistan gebeurde, het land uitverkoopt aan de rijken, de multinationals, de burgerbevolking is in dit verhaal,  niet zo belangrijk!

In Mei, volgend jaar  hoop ik weer naar “Odessa, te gaan om te zien hoe het veranderd zou kunnen zijn in 1 jaar.

De “oude” politiek die we nu kennen in Nederland en de rest van de EU, is voorbij en uitgespeeld, de bevolking gelooft hen niet meer, dat hoor je dagelijks, of het nu zorg, buitenland beleid of het negeren van een referendum is. De democratie die we nu kennen is over 10 jaar niet meer!

Afbeeldingsresultaat voor oekraine en het dilemma van nederland cartoon

Beknopte geschiedenis van Oekraïne:

In 1939 kwam  het westelijk deel van Oekraïne onder Sovjetbewind. In 1941 vielen de Duitsers de Sovjet-Unie binnen. Zij gingen daarbij over tot grootschalige Jodenvervolgingen en het ronselen van ‘Ostarbeiter’. Oekraïne verloor toen een zesde deel van zijn bevolking. Na de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde Oekraïne zich tot een van de belangrijkste en welvarendste socialistische sovjetrepublieken (SSR’s). In 1954, tijdens het bewind van Chroesjtsjov, werd het schiereiland de Krim overgeheveld van Rusland naar Oekraïne. De Krim is nu weer terug naar Rusland, omdat het merendeel van de bevolking Russisch is en het kado van Chroesjtsjov ( een Oekraïner van geboorte) terug moet naar Rusland! In een democratisch referendum, gehouden onder de bevolking is de Krim weer terug naar Rusland!

Van 15 september 1947 tot 10 april 1948 stonden in Neurenberg 24 voormalige leiders van de Duitse Einsatzgruppen terecht voor de moord op meer dan één miljoen burgers, waarvan het merendeel Joden. Deze massamoord vond plaats in de Sovjet-Unie na de Duitse inval op 22 juni 1941. Bij het door de Amerikanen ingestelde militaire tribunaal fungeerde Benjamin Ferencz als hoofdaanklager.

De getuigenissen vertellen ons  over de rol van de Oekraïense bevolking bij de massamoord op de Joden.  Velen collaboreerden met de Duitsers en hun bondgenoten. Zo vertelt iemand in het boek over hoe een orthodoxe priester, die aasde op één van de koeien van een Joodse vrouw, in zijn kerk een stemming hield onder zijn geloofsgenoten waarna besloten werd de Joden te verdrijven.

Bron: Geen Peil, uaposition, Wikipedia, Historynet

Flattr this!