US en haar coalitie gebruiken kind soldaten in Raqqa

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor US is using child soldiers

 

Human Rights Watch (HRW) heeft de VS-coalitie en haar  bondgenoten beschuldigd van het gebruik van kind soldaten tijdens hun  offensief om de noordelijke Syrische stad Raqqah van de Daesh terroristische groep te herwinnen.

Lama Fakih, vice-directeur van het Midden-Oosten bij de HRW, zei dat  dat “sommige Amerikaanse bondgenoten”, met name de zogenaamde Koerdisch-leidende Syrische Democratische Krachten (SDF), kinderen gebruikt voor militaire doeleinden, nu en  in het verleden.
Het roept de Verenigde Staten ook op om de rechten van gedetineerden te respecteren, veilige doorgang te verlenen voor verplaatsing en intensivering van de inspanningen om landmijnen in het gewelddadige gebied te verwijderen.

Washington levert grond en luchtsteun aan het Koerdisch-georiënteerde SDF (illegaal tegen de wil van de Syrische regering) in de strijd om Raqqa.

De Verenigde Staten geven  ook  wapens en andere benodigdheden aan militanten, waaronder die van de SDF, om tegen de regering van Damascus te vechten, onder de pretext van Daesh.

 

Bron: PressTV, HRW

 

Flattr this!

Waarom geloven mensen in het “westen” nog steeds de officiële propaganda leugens over Syrië

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor propaganda leugens van het westen over syrie

 

De leugens over de oorlog in Syrië is geen uitzondering. Ondanks de aanwezigheid van vijf jaar “duurzaam” bewijs dat in strijd is met de westerse propaganda, geloven de mensen nog steeds de ‘officiële’ leugens.

De consensus van onwetendheid wordt voortgezet door wat Michel Chossudovsky beschrijft als de “Amerikaanse Inquisitie”. Onder de bescherming van deze psychologische operatie is de ingenieuze vijand de islam, en de Global War on Terrorism (GWOT), het is een merk geworden om imperiale oorlogen van agressie als ‘humanitair’ te vermommen en zogenaamde democratie.

Afbeeldingsresultaat voor propaganda leugens van het westen over syrie

Gisterenavond was er via de zogenaamde “linkse” tv VARA, een uitzending te zien over: Crimes Internationaal, waar rechercheurs en teams “internationale” oorlogsmisdaden proberen op te sporen. Naar mijn inziens op een hele klungelige manier, het ging natuurlijk over Syrië. De nadruk werd niet gelegd op “ISIS” terroristen, maar, je voelt hem al, op soldaten/militairen van Assad. Die zouden oorlogsmisdaden begaan hebben op grote schaal.

Belachelijk? Ja, ten eerste zou de focus moeten liggen op terroristen van ISIS en andere terroristische groeperingen, die massaslachtingen onder de Syrische en/ook Irakese bevolking hebben aangericht. Maar nee dat gebeurde in de documentaire niet. Ook werd de nadruk gelegd op de (niet bewezen en daarom geen bewijs) zogenaamde Ceaser papieren, waar een zogenaamde overloper 53.000 foto’s meenam uit de Syrische gevangenis, moet je maar doen, zoveel foto’s maken, over martelingen etc etc…Zo komen de leugens in de wereld en de onwetende burger slikt het voor zoete koek, er zit natuurlijk een flinke dosis “showbiz” in, net als de Netflix uitverkoren film over de “White Helmets”, wat nu na bewijs, volkomen gelogen is!

Afbeeldingsresultaat voor propaganda leugens van het westen over syrie

De mensen worden gehersenspoeld door deze propaganda, niemand neemt ook de moeite om de feiten te checken, bijvoorbeeld naar Syrië te reizen, zoals ik en andere journalisten/activisten wel gedaan hebben, dan zie je het werkelijke leven en de verhalen (excuus wordt natuurlijk opgevoerd dat de mensen niets durven te zeggen, want oh oh het regime vermoord is, een grote leugen).

Hier is een link waar meer wordt uitgelegd over deze leugens:

http://ahtribune.com/opinion/854-liars-versus-truthers.html

Het wordt hoog tijde dat deze leugens stoppen en zo de wereld en Europa in het ongeluk storten!

 

 

Flattr this!

Het gevaarlijke spel van de VS in Syrië

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Gisteren heeft de VS, Syrië gebombardeerd, voor de 2e keer in korte tijd vallen zij het Syrische leger en haar bondgenoten aan. Dit keer in Al-Tanaf, een basis van het Syrische leger, maar ook iets verder weg is een Palestijns vluchtelingenkamp in de woestijn, waar nog geen bericht van gekomen is.

De grensovergang van Al-Tanaf is van strategisch belang voor de levering van door de VS gesteunde strijdkrachten in Zuid-Syrië Het is duidelijk dat de VS deze strijdkrachten via Jordanië kunnen bevoorraden, aangezien zij een lang stuk van de grens tussen Syrië en Jordanië bezetten. Ook gaan er via deze grensovergang zogenaamde getrainde (VS) rebellen naar binnen. De EU en de VS ondersteunen ook trainingskampen in Jordanië, waar de strijders, wapens etc via deze grensovergang Syrië binnen gaan – illegaal- volgens het internationaal recht.

De VS lijkt een erg gevaarlijk spel te spelen in Zuid-Syrië. Tot 2 keer toe gebombardeerd, een schending van het internationaal recht, maar dit is  de werkwijze van de VS en haar EU bondgenoten, die zichzelf heer en meester voelen over de wereld en bombarderen waar ze maar kunnen en landen bezetten!


Hierboven een kaart van de aanval van het Syrische leger om delen van Syrië te bevrijden, Rusland is des duivels, de VS vecht niet met IS maar met het Syrische leger en haar bondgenoten Rusland!

Bron: VT

Flattr this!

De Syrische “Holocaust “Hoax” – crematoria in de woestijn

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor de syrische holohoax cartoon

De nieuwe “holocaust hoax” is gefabriceerd, gisteren kwam via de VS en het Nederlandse journaal, de leugen van de dag binnen:

Syrische Crematorium verbrandt dagelijks gevangen, massamoorden in Sednaya gevangenis.

De Verenigde Staten beschuldigden de Syrische regering afgelopen maandag dat ze een crematorium gebruiken om massamoorden te verbergen in de Sednaya gevangenis waar duizenden worden geslacht.

De bewering, gebaseerd op onlangs gedeclassificeerde satellietfoto’s van de gevangenis (totale onzin), heeft de beschuldigingen die de Verenigde Staten aan president Bashar al-Assad  geven, aanzienlijk uitgebreid. Een parallel met Nazi-Duitsland. De nieuwe “Syrische Holocaust Hoax” is geboren, ja je moet tenslotte een manier vinden, als al het andere niet meer werkt om iemand te beschuldigen en dan denken ze nog dat Assad voor het ICC (International Criminal Court – den Haag – Nederland) gaat, het Afrikaanse en 3e wereldland ICC, want Israël zou tenslotte na haar massaslachtingen ook daar moeten verschijnen, Blair, Bush, Rutte, Nethanyahu, Merkel, Clinton, allemaal indirect schuldig aan of het opdracht geven van massaslachtingen in: Libië, Mali, Irak, Afghanistan, Syrië, Oekraïne, voormalig Joegoslavië etc etc…

“De poging om massamoorden in het Assad-crematorium te dekken, doet denken aan de ergste misdrijven van de 20ste eeuw tegen de mensheid de vergassing van de Joden,” zei Nikki R. Haley, de Amerikaanse ambassadeur van de Verenigde Naties.

De satelliet foto uit 2015, als bewijs opgevoerd! En natuurlijk met medewerking van Amnesty, die idiote lijsten naar buiten brengt, propaganda is het niets meer en niets minder!

Gestoord? Ja volkomen, gestaafd op o,o% bewijs. Belletjes gaan rinkelen, weten we het nog? Ceasar, de spion, die Sadam Hussein (voormalig vermoorde leiden van Irak) ervan beschuldigde massa vernietiging wapens te hebben en daarom in 2003 de oorlog en slachting tegen de Irakese bevolking zijn begonnen!

Je kunt er veel over schrijven, woorden aan vuil maken. Maar volgens mij is de regering Trump, een schizofrene regering, met lui die niet weten wat ze zeggen of doen, maar dat is juist het gevaarlijke aan deze beweringen, we weten niet wat ze gaan doen. Ze kunnen (Trump) zomaar besluiten om op de knoppen te drukken en boem boem, massaslachting in het Midden-Oosten, Noord-Korea of ieder ander land dat ze verdenken van iets!

Bron: https://mobile.nytimes.com/2017/05/15/world/middleeast/syria-assad-prison-crematory.html?referer=http://m.facebook.com/

 

Flattr this!

Duitslands en Italië , de nieuwe imperialistische poging om Libië te koloniseren

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor libie een kolonie van het westen cartoon

Vandaag kwamen de plannen van Duitsland en Italië in de openbaarheid (RT), zij willen controle over de grens tussen Libië en Niger om de migrantenstroom te verlagen.

Een nieuw imperialistisch plan is geboren, zij willen namelijk controle, maar geen oplossing. Eerst hebben samen met hun partner “in crime”, de VS, Libië platgebombardeerd, zodat de totale anarchie kon uitbreken. Hetzelfde verhaal keer op keer: verwoest een land, met een goede infrastructuur, onderwijs en gezondheidszorg, maar met een voor het westen een dictator, waar je eerst jaren zaken mee gedaan hebt, dan ga hem verwijderen, door allerlei groepen wapens te geven en de zogenaamde revolutie uit te roepen, dan is het doel bereikt, chaos, anarchie, honderdduizenden doden en je neemt de macht. Doel: Olie en macht.

Dit zie je overal om je heen: Syrië, Irak, Afghanistan, Libië, Mali, Venezuela, Oekraïne, in het verleden: Vietnam, Korea. De toekomstige landen, maar daar krijgen ze weinig kans: Rusland, ook Bolivia is aan de beurt!

Italië was, totdat Libië onafhankelijk werd, de koloniaal heerser van het land en heeft zoals gewoonlijk vreselijke misdaden tegen de bevolking begaan, zo ook in Ethiopië en Eritrea (ook een land waar wanhopig een “color” revolutie gepland is, maar niet geheel volgens plan verloopt).

Libië:

Afbeeldingsresultaat voor libie een kolonie van het westen cartoon

Hoewel de geschiedenis van het gebied dat tegenwoordig Libië heet, teruggaat tot de prehistorie, ontstond het land pas in 1912, toen Italië een kolonie vormde uit drie voormalige Ottomaanse provincies: Cyrenaica, Tripolitanië en Fezzan. In 1951 werd het land onafhankelijk als het Koninkrijk Libië. Na een staatsgreep in 1969 werd het land bestuurd door een militair regime onder leiding van de jonge kolonel Moammar al-Qadhafi. Deze hernoemde onder nasseristische invloed het land tot Libisch-Arabische Republiek (1969-1977), maar brak later met andere Arabische leiders, werd leider en  Libië kreeg in 1977 een socialistische staat, een mengeling van socialisme en islam. Hij vormde het land om tot de Grote Libisch-Arabische Socialistische Volks-Jamahiriyah. De betrekkingen met het Westen verslechterden na een bomaanslag op een vooral door Amerikanen bezochte Berlijnse discotheek in 1986 (niet bewezen), waarop Amerikaanse vliegtuigen Tripoli en Benghazi bombardeerden. Later, in 1988, vond de door Libië geplande Lockerbie-aanslag plaats (ook niet bewezen, de verdachten kon niets ten laste gelegd worden, waarschijnlijk een geplande “false” flag van de VS, of leden van een Palestijnse Organisatie). In de jaren negentig werd het land geïsoleerd door internationale sancties, maar na de aanslagen op 11 september 2001 werd Qadhafi een westerse bondgenoot in de ‘strijd tegen terrorisme’ en werden de onderlinge betrekkingen hernieuwd.

In februari 2011 brak er in navolging van de  zogenaamde Arabische Lente (gepland door de VS – Bush – Axes of Evil 2001) in de buurlanden een acht maanden durende opstand uit, gefinancierd door de VS en EU tegen Qadhafi’. Rebellen (lees terroristen, Al-Queda, gemaakt door de VS), die in Benghazi de Nationale Overgangsraad vormden, kregen vanaf 19 maart hulp van het regime:  hiermee bedoel ik de internationale coalitie geleid door de NAVO, zij veroverden in augustus dat jaar, de hoofdstad Tripoli en versloegen in de maanden daarna, de laatste Qadhafi-getrouwen, op 20 oktober 2011, werd Moammar al-Qadhafi  opgepakt en op gruwelijke wijze  gedood door aanhangers van Al-Queda en andere terroristische organisaties.

Voor de “Color Revolutie” stond Libië als hoogst genoteerde Afrikaanse land op de index van de menselijke ontwikkeling van de Verenigde Naties en had, mede dankzij de grote olieproductie van het land, ook een van de hoogste bbp’s van het continent. Dit is alles verwoest door de VS en EU, zodat het land nu in anarchie is en emigranten vanuit andere Afrikaanse landen nu makkelijk naar Europa kunnen komen. Het is te laat om dit te stoppen, de EU is een regime geworden, die of bombardeert uit naam van democratie of een koloniale heerschappij instelt, in een moderne versie. De VS heeft al diverse landen gekoloniseerd, onder mom van democratie, zij sturenbezettingstroepen over de hele wereld (AFRICACOM etc.) !

Lees ook:

Wordt Aisha Khaddafi de nieuwe leider van Libië?

ayesha-gaddafi

Het lijkt als een  epische roman; maar  de dochter van wijlen Muammar Khaddafi is in opkomst als de figuur om de weerstand tegen de NAVO en de Libische terrorist en jihadistische milities te leiden, Libië eens een land stabiel en welvarend, milities en jihadisten houden het land in een ijzeren greep van geweld.

Aisha Khaddafi zou hebben verklaard (in April dit jaar 2016) dat ze nu de ‘leider van het verzet is‘ in Libië en dat ze op het punt staat een nieuwe ‘geheime regering’ te creëren om zo het door chaos vervallen land terug  naar zijn glorie te verheffen.

Het verhaal beweert dat de dochter van wijlen Muammar Quaddafi een beroep heeft gedaan op de soldaten van de Libische strijdkrachten om haar de eed als “Supreme Commander” te geven en zo te proberen om de staat die werd verwoest door de NAVO, Al-Qaeda en de westerse mogendheden in 2011,  te herstellen en nog steeds wordt beheerst door terreur en geweld van criminele bendes en terroristische milities, waaronder ISIL / Daesh lees verder…http://freesuriyah.eu/?p=27

Bron: RT, Wikipedia

 

Flattr this!

Wat gebeurd er in in Syrië?

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor de balkanisatie van Syrie

 

Syrië’s Bashar Assad, Irak’s Saddam Hussein en Libië’s Muammar Gaddafi zijn of waren meedogenloos en brutaal in de manier waarop alle dictators zijn, volgens de ideologie van wat het westen democratie noemt,  het westen landen diehet  koloniale fascisme aanhangen, lieten tegenstanders van het door hen genoemde regime’s bedreigen.

Maar voordat hun strategie gericht was op “interventie”, zagen ze dat deze samenlevingen een hoog niveau van onderwijs en geletterdheid had, gevestigde welvaartsstaten waren en er bijna geen sektarisme was. Dit waren geen onbetaalbare prestaties (zelfs als ze nu grotendeels over het hoofd worden gezien) – maar prestaties die grote delen van hun bevolking waarderen, nog meer zodra ze door  externe interventie van de VS en Europa werden vernietigd.Afbeeldingsresultaat voor de balkanisatie van Syrie

Deze prestaties zijn feiten en ook een feit is dat wat de VS en Europa regimes noemen, onafhankelijk waren van de VS dan de VS en Israël graag willen zien. De regeringen van deze landen zoals Syrië en Irak , waar uiteenlopende sektarische groepen wonen, hadden interesse in het handhaven van de interne stabiliteit  en voordelen voor de bevolking die zich inzetten voor de staat. Zij maakten ook sterke allianties met andere “vrije” landen  om de bewegingen van Israël en de VS te beperken om de regio te domineren. Balkanisatie is een krachtige manier om landen te isoleren en verzwakken, zodat het proces uitgebreid kan worden naar andere afvallige staten, volgens de ideologie van de VS en het westen (EU).

Het gaat de VS, het westen en Israël niet om  mensenrechtenschendingen, daar doen ze zelf namelijk aan. Maar het is om zich te concentreren op een nog belangrijker probleem. Wat we de afgelopen 15 jaar hebben gezien, is onderdeel van een langdurig proces, dat vaak in het Westen wordt beschouwd als een ‘oorlog tegen terrorisme’ – deze zogenaamde “oorlog”  is niet ontworpen om de Midden-Oostenstaten te bevrijden of te democratiseren. Als dat het geval was, zou Saoedi-Arabië de eerste staat geworden voor “interventie”. Het is een heers en verdeel oorlog, machtsdominantie en imperialisme gedachtegoed, wat al  het regeringsbeleid is van de de VS, Europa en Israël, wat zelf een apartheidsstaat is en mensenrechten schendingen aan de orde van de dag zijn!

Syrië en de Balkanistie

De agenten (VS en EU) die Assad in Syrië proberen omver te werpen zijn geen groepen uit de civiele samenleving en democratie activisten. Ze waren te klein in aantal en te zwak om de Assad regering te veranderen of te bedreigen. In plaats daarvan is het veranderd in een proxy oorlog. (In een gesloten samenleving zoals Syrië is het natuurlijk bijna onmogelijk om te weten wat de oorspronkelijke oppositie had gedaan – was het een gevecht voor meer mensenrechten, of toenemende ontevredenheid over het  over andere kwesties, zoals die  een gevolg zijn van langetermijnprocessen veroorzaakt door klimaatverandering, ook veroorzaakt door H.A.A.R.P?)

De coalitie van de VS, Saoedi-Arabië, de Golfstaten, Turkije en Israël exploiteerde deze onrusten  over voedseltekorten  en beschouwden ze als een opening voor overheersing. Zij hebben dit niet gedaan om democratische activisten te helpen, maar om hun eigen, grotendeels gedeelde agenda’s te bevorderen. Zij gebruikten Soenni jihadistische groepen zoals al-Qaeda en ISIS om hun belangen te bevorderen, die afhangen van de opdeling van Syrische staat en de vervanging ervan door  anarchie.

Afbeeldingsresultaat voor de balkanisatie van Syrie

Saoedi-Arabië en de Golfstaten willen dat Iran en zijn Shia-bondgenoten verzwakt worden; Turkije wil een vrijere hand tegen Koerdische dissidenten in Syrië en elders.  Israël wil de krachten van het sektarisme in het Midden-Oosten bevorderen om het pan-Arabische nationalisme te ondermijnen, waardoor de regionale hegemonie  onbetwist wordt en Israël haar Yinon plan https://en.wikipedia.org/wiki/Yinon_Plan: Groter Israël kan uitvoeren!

Dit is wat er gebeurt in Syrië, een ordinair machtsspel, landje pik en olie veilig stellen, maar de regering van Assad heeft dit al lang geleden doorzien, zo ook een overgroot van de bevolking en daarom houdt Syrië stand, al 6 jaar en zal standhouden, onder de meest moeilijke situaties die ooit een land en haar bevolking heeft gehad, deze eeuw!

Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Yinon_Plan, GRS

Flattr this!

Assad zegt Trump is het slachtoffer van de “Deep State”

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor Assad says Trump is hijacked by the deep state cartoon

Trump  heeft zijn retoriek volledig omgekeerd en zich volledig onderworpen aan de voorwaarden die de “Deep State” – schaduwregering”  van het Amerikaanse regime,” zei Assad, in een interview met Tele-Sur (Venezuela).

Vanuit het westerse perspectief zit je nu bij de “duivel, ik ben de duivel in eigen persoon”. Zo denken en zijn ze in het westen (regering, die op hun beurt ook weer geregeerd worden door de VS en EU “Deep State”,” zei de Syrische president Bashar al-Assad tegen teleSUR’s Rolando Segura in een exclusief interview uit Damascus. Claims van chemische aanvallen, evenals de verschuivende geopolitieke uitlijning die de oorlog beïnvloed en zijn land heeft verwoest.

Afbeeldingsresultaat voor Assad says Trump is hijacked by the deep state cartoon

Over het onderwerp van Donald Trump zei de Syrische leider dat de Amerikaanse president “geen beleid heeft”, maar eerder “spontane”  beslissingen  genomen heeft,  door orders uit te voeren van “de inlichtingenbureaus, het Pentagon, de grote wapenfabrikanten, oliemaatschappijen en financiële instellingen .”

“Zoals we de afgelopen weken hebben gezien, veranderde hij zijn retoriek volledig en is onderworpen aan de voorwaarden van de diepe Amerikaanse staat, “Deep State = schaduwregering”  van het Amerikaanse regime,” zei Assad.

Ondanks het feit dat hij voor de verkiezingen het interventie-buitenlands beleid van zijn voorganger Barack Obama verachtte en afzwoer, Schoot Trump op 6 april, j.l. 59 tomahawk-raketten op de al-Shariat-luchtbasis in Homs af, in reactie op beschuldigingen van het gebruik van chemische wapens door de Syrische regering – Beweringen die de leider van Syrië ontkent.

Luister hier naar het hele interview met Telesur en France1 (English, Spanish and Arabic):

 

bron: Telesur, France1, Youtube.

Flattr this!

Het verraad van de VS “deep state – schaduwregering” verkoopt het “counterterrorisme” voor bedrijfsleven

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor the deep state

Vertaald uit het Engels: middleeasteye. – Sonja van den Ende

De New York Times columnist Tom Friedman haalde de woede op zijn hals van veel lezers toen hij op 12 april een opiniestuk schreef waarin president Trump werd opgeroepen om ‘ ISIS in Syrië te bestrijden’. De reden die hij voor die aanbeveling gaf, was niet zo zeer dat de Amerikaanse oorlogen in het Midden-Oosten onvermijdelijk zelfvernietigend en eindeloos zijn, maar dat het de druk op Assad, Iran, Rusland en Hezbollah zou verminderen.

 De hele oorlog tegen terrorisme is in feite een “farce” voor oliepijpleidingen en macht.

Hij (Friedman) suggereerde verder dat de VS haar belangstelling voor terrorismebestrijding in het Midden-Oosten uitverkoopt om haar eigen voordeel te bemachtigen in de macht concurrentie met zijn tegenstanders, dit werd als cynisch en onjuist beschouwd, door lezers van deze “mainstream – vaak onjuiste info” New York Times.

Maar de nationale beveiliging bureaucratieën van de VS – die we de ‘Deep State – of schaduwregering noemen”‘, hebben hun belangen in het terrorismebestrijding uitverkocht, zij zijn, zoals ze dat zelf noemen verschillende avonturen in de regio aangegaan, oftewel oorlog, sinds  George J.W. Bush de ‘Global War on Terrorism’  uitriep in  2001.

Afbeeldingsresultaat voor the deep state

De hele oorlog tegen terrorisme is in feite een “imperialistisch” machtsvertoon met uiteindelijke overheersing van de regio, dat was duidelijk vanaf het begin. Het idee dat Amerikaanse militaire operaties op een of andere manier Amerika veiliger zouden maken na de aanslagen op 9/11 was het lokkertje voor de bevolking. Wat er sindsdien  gebeurd is, echter, volgens senior ambtenaren in het Pentagon en de CIA alleen in het belang van Amerikaanse staat, voor de mensen (soldaten) die hun leven geofferd hebben is het totaal niet relevant.

Het begon allemaal  met de invasie van Irak (2003). Terrorismespecialisten in de Amerikaanse regering wisten heel goed dat de Amerikanen, de regering in Irak door militaire macht zou veranderen, het zou de organisatie van Osama bin Laden’s  Al-Queda en  de Amerikaanse terreur  versterken. 

Nadat het al snel duidelijk werd dat de Amerikaanse oorlog in Irak,  jonge mannen in het Midden-Oosten moest motiveren om de jihad tegen de VS uit te vechten , kwam de voornaamste architect van de bezetting van Irak, Paul Wolfowitz, met valse beweringen,  Irak Zou een “paradijs” zijn voor jihadisten.

Maar in januari 2005,  twee  jaar na de invasie, gaf de CIA een belangrijke inlichtingen beoordeling af en waarschuwde dat de oorlog meer al-Qaeda-extremistische militanten uit heel het Midden-Oosten zou aantrekken en met deze gevechtservaring,  zouden ze die in de VS kunnen gebruiken.

Afbeeldingsresultaat voor the deep state

De oorlogsmanagers bleven verder beweren dat hun oorlogen  Amerika veiliger maakten. Michael Hayden, oud CIA-directeur, zei in 2008 in de Washington Post dat de CIA grote vorderingen maakte tegen al-Qaeda, vooral in de drone oorlog in Pakistan.


Het werd al spoedig duidelijk dat  de situatie van al-Qaeda in het noordwesten van Pakistan niet echt verslechterde. Zelfs drone exploitanten begonnen zich privaat te bekritiseren over de drone aanvallen en voor het kweken van veel meer haat onder jonge Pakistanen jegens de Verenigde Staten.

Barack Obama was erop uit op een grote oorlog in Irak te creëren. Centcom Commander General David Petraeus en Joint Director of Staff Director General Stanley A McChrystal keurde Obama’s oorlogen goed en startte zo  een nieuwe serie van geheime oorlogen met behulp van CIA drones en speciale commando operaties tegen al-Qaeda en andere zogenaamde jihadistische organisaties in een HEEL VEEL landen in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Centraal-Azië. Bovenaan de lijst was de geheime oorlog tegen Jemen, waar al-Qaeda (AQAP) zojuist was gevormd.

Scherpe tegenstrijdigheden

Eind 2011 en begin 2012 verslechterde de situatie voor veel  landen,  de oorlogen en aanvallen en het Midden-Oostenbeleid verergerde. Toen de Obama-regering een nieuwe “harde” anti-Iran lijn in de regio had aangenomen, om de Saudisch te verzekeren dat de VS zich steeds inzette voor  hun veiligheid (Saudisch). Dat harde beleid had niets te maken met de nucleaire capaciteiten van Iran, die kwamen meer dan een jaar later, het was alles voor Saudi Arabie en de olievoorraden.

Steun aan de Soenni (Saoedi-Arabië )bondgenoten werd gegeven om de Soenni-anti-Assad-krachten in Syrië te versterken. In 2014 gaf de Obama-administratie anti-tankraketen aan geselecteerde anti-Assad gewapende groepen.  Toen het Al-Nusra Front de groepen wilde coördineren, die de CIA in Idlib had geholpen met een jihadistische offensief om de controle over Idlib-provincie te pakken, heeft de regering van Obama dit voluit ondersteund.

Dus dubbel spel, enerzijds zeggen dat je Al-Queda bestrijd, maar eigenlijk help je Al-Queda, Al-Queda is gemaakt voor de VS, voor het bestrijden van de Russen in Afghanistan. Alles is een leugen van A tot Z.


Toen Saoedi-Arabië in maart 2015 naar Washington kwam met een plan om een ​​grote oorlog in Jemen tegen de Houthis en hun nieuwe bondgenoot, de voormalig president Ali Abdullah Saleh, te voeren, was de “Deep State – schaduwregering”  klaar om de Saudies het groene licht te geven. Een voorspelbaar gevolg van die beslissing was de opkomst van AQAP (Al-Queda groepen), die  voorheen als de voornaamste bedreiging van een terroristische aanval op de VS was ontstaan.


De grootste winnaar

Afbeeldingsresultaat voor the deep state

Zoals door de International Crisis Group gedocumenteerd is, is AQAP (Al- Queda Groepen) de grootste winnaar in de oorlog geweest, gebruik gemaakt van de ineenstorting van staten, in een open alliantie met de regering van Saoedi-Arabië en een grote toevloed van wapens gekregen van de VS, Saoedi-Arabië en Israël.

Maar de reden voor het verraad van  Amerikaanse terrorismebestrijding policy “Deep State”  zijn niet  de senior ambtenaren, die belast zijn met deze oorlog bureaucratieën en al-Qaeda willen bestrijden. Het is een ordinair machtsspel om olie, geld en pijpleidingen, waar de bevolking in oost, west, zuid en noord onder lijdt en dit lijden zal pas stoppen als de “Deep State” gevallen is!

De aardverschuiving van Trump, heeft alles met de “Deep State” te maken, hun macht gaat ver, eigenlijk beheersen zij een groot deel van de wereld, dus ook Trump en wij zijn de “poppetjes” die moeten luisteren en meedoen in de spiraal van het geweld!

Bron- Gareth Porter is een onafhankelijke onderzoekende journalist en winnaar van de Gellhorn-prijs voor 2012 voor journalistiek. Wikipedia, Middleasteye.

 

Flattr this!

Den Haag, rally ter ondersteuning van het optreden van Rusland over het conflict in Syrië

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

International panorama (TASS.COM)
15 april 18:59 GMT + 3 (vertaling uit Russisch)

Onder de deelnemers van de actie – waren  Nederlanders (Belgen) , Russen en de Syrische gemeenschap in Nederland.


DEN HAAG, 15 april. / Correspondent. Chugin TASS /. Ongeveer 30 mensen verzamelden zich aan de voorkant van de Amerikaanse ambassade in Den Haag om te protesteren tegen de Amerikaanse actie in Syrië (bombardement) en ter ondersteuning van de positie van Rusland on het Syrische conflict. Het evenement werd bijgewoond door  Nederlandse (en Belgische),  Russische landgenoten en Syriërs die woonachtig zijn in Nederland.

“We zijn hier, aan de voorkant van de Amerikaanse ambassade, om te protesteren tegen de Amerikaanse actie , – zei in een interview met de Tass correspondent, de organisator van de actie, een vertegenwoordiger van” Syriërs (Comité) in Nederland “Sonja van den Ende -. Direct na het verschijnen van informatie over de chemische aanval in Syrië, zonder enig bewijs legden ze (VN, VS, EU en westerse regeringen) de schuld van het (chemische) incident bij de Syrische president Bashar al-Assad en zijn regering.  Als (strafmaatregel) lanceerde de VS een raketaanval op een militair vliegveld en ontwierp een VN resolutie bij de VN Veiligheidsraad, die Rusland gelukkig geblokkeerd heeft met haar veto.  Dergelijke acties dragen niet bij aan een dialoog en  leiden tot een escalatie van het conflict. “

“Ik weet dat ten minste dat er drie versies zijn die de ronde doen (over het getroffen gebied van de Syrische stad Khan Shaykhun -. Ca. Tass) – zei de activist -. Een versie is dat de terroristen, of, zoals ze zichzelf noemen, de gematigde oppositie chemische wapens hadden opgeslagen als sarin en mosterdgas en een Amerikaans gevechtsvliegtuig bombardeerde het magazijn. Een andere versie is dat de luchtmacht van Assad  gebombardeerd heeft, maar ze wisten niet date er chemische wapens daar waren opgeslagen. De derde versie is dat het een volledig gefabriceerde gebeurtenis is:  een “False Flag” operatie en er geen vergif was .

“De Amerikaanse president Donald Trump beloofde voor de verkiezingen dat hij vrede zou brengen naar Syrië en de  radicale groepen zou vernietigen zoals :” Islamitische Staat, – herinnerde Sonja van den Ende zich -. Nu echter, heeft hij  zijn positie radicaal veranderd,  Deze positie, in haar mening, is totaal verkeerd en leid tot escalatie.

De activist zei verder dat het conflict in Syrië alleen kan worden opgelost op politiek niveau, door middel van onderhandelingen, bijvoorbeeld, in Astana. Ze voegde eraan toe dat de  Verenigde Staten zichzelf meer moet betrekken bij deze processen  en erkennen dat Assad  de democratisch gekozen leider van Syrië is.

“Wat de VS in Syrië heeft gedaan, is een misdaad – zei activist Kris Roman -. De echte bedreiging in het Midden-Oosten zijn de EU/VS en westerse landen. Rusland is het enige land dat iets tegen deze groep (en) onderneemt.  Ik sta volledig achter de acties van (de Russische president) Vladimir  Poetin en Bashar al-Assad. “

Alleen Assad is nu in staat om de stabiliteit in Syrië te waarborgen – zo benadrukte hij – Elke andere oplossing is onmogelijk, we moeten realistisch  kijken naar de dingen, ik denk dat als Assad niet de president van Syrië zal zijn,  het land met dezelfde problemen geconfronteerd wordt als in Libië; .. dit zal leiden tot chaos. “


Bron TASS: http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/4186013

Vertaling uit het Russich

 

 

Flattr this!

De Amerikaanse “Show” : Politiek en oorlog!

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349

Afbeeldingsresultaat voor the us John McCain and europe warcriminals in the rest of the world cartoon

 

Politiek van Amerika, geloven we het nog? Zowel in binnen- en buitenland? Er is niets en dan ook niets meer dat je nog kunt geloven, dat geldt in hoge mate ook voor de EU en ons “kikkerlandje Nederland, waar rond de 20 politieke partijen meededen en de “elite” alweer met verlies gekozen is, wat bij mij vraagtekens oproept, maar dat is een ander verhaal!

Afbeeldingsresultaat voor the us John McCain and europe warcriminals in the rest of the world cartoon

Amerika samen met haar grootste bondgenoot Israël, trekt zich überhaupt niets aan van het International recht, maar dat doen ze sinds het einde van WWII niet meer, ze bombarderen waar ze willen, voeren “color revoluties” uit en vermoorden zo miljoenen mensen, voor democratie en veiligheid van Amerika.

Het maakt niet uit welke president er zit (alleen Kennedy werd vermoord door de Cuba crisis), het zijn allemaal marionetten van het “Kabaal” of “Elite” of de schimmige personen die hun campagnes financieren, zoals Rockefeller, Rothshield etc. Wij burgers en zelfs politici hebben niets te zeggen, zij bepalen het spel, het dodelijk spel van leven en dood, een soort Russische roulette zou je het kunnen noemen niet voor hen maar voor de slachtoffers.

Afbeeldingsresultaat voor the us and europe warcriminals in the rest of the world cartoon

Een ieder, m.n. politici, die ervoor kiest niet mee te doen, zoals Poetin, Assad en vele andere landen, worden geconfronteerd met “color revoluties” of demonisering gestaafd op leugens en onjuiste feiten.

Dit zagen we in Irak, Afghanistan, Libië, Joegoslavië en nu in Syrië, alleen hadden ze niet verwacht dat de weerstand in Syrië en vooralsnog Rusland zo hevig zou zijn.

De aanval op de Syrische “airbase” :Shayrat airport, is illegaal en schending van het Internationale rechts, bovendien niet gestaafd op bewijzen. Maar dit maakt niets uit voor de VS en Europa (west Europa wel te verstaan), zij zijn schuldig aan illegale oorlogen van destructie en daarna de inheemse bevolking opzadelen met “terroristen”, om ons bang te maken voor de vergelding van hun daden!

Syrië en alle anderen landen die zij hebben aangevallen en de miljoenen slachtoffers die gemaakt zijn en wat elke dag maar doorgaat: Raqqa, Mosul, Syrische leger waar jongens van 19 zich inzetten voor hun land en dagelijks tegen IS (gemaakt door de VS, John McCain is the “founding Father”, vechten en hun leven laten, zijn niets waard voor het westen en de VS.

Het tij zal keren, de “massa” emigratie, de “NATO” vriend Erdogan, die dubbel spel speelt, zal de poorten open zetten en de horde emigranten laten komen, aanslagen dagelijks met Trucks of weet ik wat, net als wat in Syrië en Irak gebeurd, verplaats zich naar Europa, we zien het al gebeuren. Een groot deel zijn geen vluchtelingen, maar waren aangesloten bij brigades of IS, Al-Nusra, in Syrië, Irak, Afghanistan (Taliban), Uzbekistan, Afrika (Boko Haram) allemaal gecreëerd door westerse regeringen.

 

Bron; RT, Youtube.

Flattr this!