De “schaduwregering”wil oorlog met Iran, Rusland en ïmpeachment”van Trump

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor schaduwregering cartoon

De schaduwregering heeft president Trump nu voor het “blok” gezet, om de voorgestelde nieuwe wet (bill) aan te nemen, deze nieuwe wet wil meer sancties tegen Rusand, maar ook tegen Iran en noord-Korea. Hij is aangenomen in de senaat (een soort 2e kamer), met 98 voor en 2% tegen!

De sancties zijn gericht op de  ontwikkeling van de Russische gas- en pijpleidingen naar o.a. Europa.

Senator Ben Cardin (D-Maryland),  lid van de buitenlandse betrekkingen commissie, opende donderdagavond donderdagavond.

De voorzitter van de commissie, Senator Bob Corker (R-Tennessee), riep de doodzieke  Senator John McCain (R) op te komen naar het “congres”, die het  proces  heeft gesteund,  en daarvoor is beloond. “We zullen de aanvallen op onze democratie niet tolereren!” zei McCain, die de . ‘Dat is waar  het om gaat.’

Alle drie de landen worden beschuldigd van het schenden van “de internationale orde” door Senator Bob Menendez (D-New Jersey), een voormalig voorzitter van de buitenlandse betrekkingencommissie.

Oppositie tegen de nieuwe wet was nihil,  alleen de senatoren Rand Paul (R-Kentucky) en Bernie Sanders (I-Vermont) stemden tegen.

Nu ligt de nieuwe goed te keuren wet bij Trump, die moet zijn goedkeuring geven of  een veto uitspreken!  Voor het blok dus, een veto zou betekenen, dat het congres een “impeachment = afzettingsprocedure” zou opstarten, met als reden dat Trump het land in gevaar in brengt!

Gerelateerde afbeelding

Een goedkeuring zou de relaties met Rusland verstoren en buigen voor de “schaduwregering”. Bekend is dat de “schaduwregering”een oorlog wil met Iran, d.w.z. Israël  wil een oorlog, maar de AIPAC, de Joodse lobby in de VS, is oppermachtig en regeren eigenlijk de VS, zo ook Trump, zijn schoonzoon, komt uit een rijke Joodse welgestelde familie, die een grote rol spelen in de AIPAC. Dus Trump komt er niet onderuit om voor te stemmen, denk ik!

Tegenstemmen, een veto dus, betekend afzetting, verstoorde zakelijke relaties, familierelaties en einde van de politieke en zakelijke carrière. misschien zelfs wel een moordaanslag, net als bij John F. Kennedy!

Deep State (schaduwregering)in de Verenigde Staten

De schaduwregering , naar wordt beweert is, dat er een gecoördineerde schaduwregering bestaat, deze bstaan uit overheidsmedewerker (CIA, FBI, NSA, Homeland security) , multinationals, wapenlobby, Bilderberg, Rockefellers, Rothshild, AIPAC etc.. en anderen, om het staatsbeleid te beïnvloeden zonder rekening te houden met democratisch gekozen leiderschap. De term, die oorspronkelijk werd gebruikt voor geavanceerde schaduwregeringen in landen zoals Turkije en post-Sovjet-Rusland , wordt nu ook gebruikt in de Amerikaanse politieke wetenschap om te verwijzen naar verankerde Overheidsinstellingen met macht, zonder dat er een samenzwering noodzakelijk is. Politiek, overheid en westerse gecontroleerde media zeggen dat dit idee een samenzweringstheorie is . 

Bron: Wikipedia.

 

Flattr this!

Achtervolgd door het Nazi verleden, maar kunnen de Duitser wel leven met de criminele daden van Israël tegen de Palestijnen

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

 

Als vrijheid iets betekent, betekent dit het recht om mensen te vertellen wat ze niet willen horen. “-George Orwell”.

Duitsland  de erkende leider van de Europese Unie, maar het Duitse volk nog steeds achtervolgd door het spook van het nazi-verleden, aangewakkerd om niet te vergeten en nog steeds schuldig bevonden door een onheilspellende ‘Holocaust-industrie’, gestuurd vanuit de VS.

 

Zij (Duitsland) heeft niettemin een verantwoordelijkheid voor zichzelf, haar burgers en voor de rest van de mensheid om een onvoorwaardelijke veroordeling en verzet te plegen tegen een  ideologie die zijn eigen mensen  als “superieur” en / of “Gods uitverkorene.” verheft, de staat Israel is schuldig aan deze discriminatie en mensonterende toestanden, parallel aan de daden gepleegd door de Nazi’s zou je deze kunnen vergelijken.  Deze lastige verantwoordelijkheid  opgelegd door de wereldleiders, m.n. de Verenigde Staten  – een  moreel afvallige supermacht ondergeschikt aan de dictaten van de apartheids “Joodse staat”,  belast  hoe je het ook went of keert Duitsland, een land nog steeds bezet door de VS, sinds 1945, onder het mom van veiligheid en democratie- zou nu als wereldleider van de EU in moeten in zien dat Israël een apartheid staat is!

De  VS nu een staat die lijkt op op George Orwell’s boek: 1984 – Een ‘gedachtecriminaliteit’  wordt  direct door de ‘Gedachtepolitie’ [AIPAC] bestraft . Dit komt doordat de VS ondergeschikt is aan de AIPAC lobby een pro-Israël organisatie, onderdeel van de “schaduwregering” het kenmerk  van opeenvolgende Amerikaanse regeringen. Elke tegespraak, door burgers, presidenten wordt bestraft, door oorlog, opsluiting, afzetting en moord.

Afbeeldingsresultaat voor israeli apartheid state cartoon

Deze lobby is geïnfiltreerd  in “Hollywood”en de Amerikaanse wapenindustrie en wordt er door beheerst.

Zolang het westen en dus ook Duitsland onder de “plak – bezetting” blijft van deze lobby en de rest van de “schaduwregering” zullen zij geen “echte”vrijheid kennen en hun politieke, culturele gedachtengoed  blijft door de VS bezet.

Bron: http://www.haaretz.com/israel-news/1.801881

Flattr this!

Pentagon woest, Turkije onthult dat de VS 10 bezetting bases hebben in Syrië

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:
IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Anadolu Newsagency in Turkije heeft afgelopen dinsdag de precieze locaties van de Amerikaanse bases in het noorden van Syrië gelekt. De exacte locaties waar de Amerikaanse soldaten zich bevinden aan de frontlinies zijn aangeven- dit heeft de lopende vete tussen de twee NAVO-bondgenoten naar nieuwe dimensies gestuurd.

De rapporten die zowel in het Turks als Engels waren gepubliceerd, geeft gedetailleerde informatie over 10 Amerikaanse bases in Noord-Syrië, waaronder troepen verplaatsingen en materieel!

Zonder aan te geven wat specifieke bronnen zijn, onthulde het  nieuwsagentschap de tien buitenposten van de VS die zich bevinden in gebieden die onder controle staan van “terroristische” Koerdische milities in de provincies Aleppo, Hasakah en Raqqa.

Volgens de rapporten zijn de militaire buitenposten “gewoonlijk verborgen om veiligheidsredenen, waardoor ze  moeilijk kunnen worden gedetecteerd.” Ze bevinden zich  “in de terroristische PKK / PYD-Syrische gebieden”, een verwijzing naar Koerdische groepen die de regering van Turkije beschouwt als terroristische organisaties.

Terwijl de locaties van twee van de bases, in het district Rmeilan (in Hasakah provincie) en Harab Isk, een dorp (nabij Kobani, in de provincie Aleppo) al allang bekend waren, zijn de anderen alleen in “buiten” rapporten genoemd of waren ze helemaal onbekend. Anadolu’s verhaal leverde ook systematische en gedetailleerde informatie over troepen nummers, apparatuur en Amerikaanse operationele procedures bij de buitenposten.

Onnodig te zeggen, het Pentagon woedend is.

Bron: Information Clearinghouse

Flattr this!

US en haar coalitie gebruiken kind soldaten in Raqqa

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor US is using child soldiers

 

Human Rights Watch (HRW) heeft de VS-coalitie en haar  bondgenoten beschuldigd van het gebruik van kind soldaten tijdens hun  offensief om de noordelijke Syrische stad Raqqah van de Daesh terroristische groep te herwinnen.

Lama Fakih, vice-directeur van het Midden-Oosten bij de HRW, zei dat  dat “sommige Amerikaanse bondgenoten”, met name de zogenaamde Koerdisch-leidende Syrische Democratische Krachten (SDF), kinderen gebruikt voor militaire doeleinden, nu en  in het verleden.
Het roept de Verenigde Staten ook op om de rechten van gedetineerden te respecteren, veilige doorgang te verlenen voor verplaatsing en intensivering van de inspanningen om landmijnen in het gewelddadige gebied te verwijderen.

Washington levert grond en luchtsteun aan het Koerdisch-georiënteerde SDF (illegaal tegen de wil van de Syrische regering) in de strijd om Raqqa.

De Verenigde Staten geven  ook  wapens en andere benodigdheden aan militanten, waaronder die van de SDF, om tegen de regering van Damascus te vechten, onder de pretext van Daesh.

 

Bron: PressTV, HRW

 

Flattr this!

Waarom geloven mensen in het “westen” nog steeds de officiële propaganda leugens over Syrië

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor propaganda leugens van het westen over syrie

 

De leugens over de oorlog in Syrië is geen uitzondering. Ondanks de aanwezigheid van vijf jaar “duurzaam” bewijs dat in strijd is met de westerse propaganda, geloven de mensen nog steeds de ‘officiële’ leugens.

De consensus van onwetendheid wordt voortgezet door wat Michel Chossudovsky beschrijft als de “Amerikaanse Inquisitie”. Onder de bescherming van deze psychologische operatie is de ingenieuze vijand de islam, en de Global War on Terrorism (GWOT), het is een merk geworden om imperiale oorlogen van agressie als ‘humanitair’ te vermommen en zogenaamde democratie.

Afbeeldingsresultaat voor propaganda leugens van het westen over syrie

Gisterenavond was er via de zogenaamde “linkse” tv VARA, een uitzending te zien over: Crimes Internationaal, waar rechercheurs en teams “internationale” oorlogsmisdaden proberen op te sporen. Naar mijn inziens op een hele klungelige manier, het ging natuurlijk over Syrië. De nadruk werd niet gelegd op “ISIS” terroristen, maar, je voelt hem al, op soldaten/militairen van Assad. Die zouden oorlogsmisdaden begaan hebben op grote schaal.

Belachelijk? Ja, ten eerste zou de focus moeten liggen op terroristen van ISIS en andere terroristische groeperingen, die massaslachtingen onder de Syrische en/ook Irakese bevolking hebben aangericht. Maar nee dat gebeurde in de documentaire niet. Ook werd de nadruk gelegd op de (niet bewezen en daarom geen bewijs) zogenaamde Ceaser papieren, waar een zogenaamde overloper 53.000 foto’s meenam uit de Syrische gevangenis, moet je maar doen, zoveel foto’s maken, over martelingen etc etc…Zo komen de leugens in de wereld en de onwetende burger slikt het voor zoete koek, er zit natuurlijk een flinke dosis “showbiz” in, net als de Netflix uitverkoren film over de “White Helmets”, wat nu na bewijs, volkomen gelogen is!

Afbeeldingsresultaat voor propaganda leugens van het westen over syrie

De mensen worden gehersenspoeld door deze propaganda, niemand neemt ook de moeite om de feiten te checken, bijvoorbeeld naar Syrië te reizen, zoals ik en andere journalisten/activisten wel gedaan hebben, dan zie je het werkelijke leven en de verhalen (excuus wordt natuurlijk opgevoerd dat de mensen niets durven te zeggen, want oh oh het regime vermoord is, een grote leugen).

Hier is een link waar meer wordt uitgelegd over deze leugens:

http://ahtribune.com/opinion/854-liars-versus-truthers.html

Het wordt hoog tijde dat deze leugens stoppen en zo de wereld en Europa in het ongeluk storten!

 

 

Flattr this!

Het gevaarlijke spel van de VS in Syrië

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Gisteren heeft de VS, Syrië gebombardeerd, voor de 2e keer in korte tijd vallen zij het Syrische leger en haar bondgenoten aan. Dit keer in Al-Tanaf, een basis van het Syrische leger, maar ook iets verder weg is een Palestijns vluchtelingenkamp in de woestijn, waar nog geen bericht van gekomen is.

De grensovergang van Al-Tanaf is van strategisch belang voor de levering van door de VS gesteunde strijdkrachten in Zuid-Syrië Het is duidelijk dat de VS deze strijdkrachten via Jordanië kunnen bevoorraden, aangezien zij een lang stuk van de grens tussen Syrië en Jordanië bezetten. Ook gaan er via deze grensovergang zogenaamde getrainde (VS) rebellen naar binnen. De EU en de VS ondersteunen ook trainingskampen in Jordanië, waar de strijders, wapens etc via deze grensovergang Syrië binnen gaan – illegaal- volgens het internationaal recht.

De VS lijkt een erg gevaarlijk spel te spelen in Zuid-Syrië. Tot 2 keer toe gebombardeerd, een schending van het internationaal recht, maar dit is  de werkwijze van de VS en haar EU bondgenoten, die zichzelf heer en meester voelen over de wereld en bombarderen waar ze maar kunnen en landen bezetten!


Hierboven een kaart van de aanval van het Syrische leger om delen van Syrië te bevrijden, Rusland is des duivels, de VS vecht niet met IS maar met het Syrische leger en haar bondgenoten Rusland!

Bron: VT

Flattr this!

De Syrische “Holocaust “Hoax” – crematoria in de woestijn

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor de syrische holohoax cartoon

De nieuwe “holocaust hoax” is gefabriceerd, gisteren kwam via de VS en het Nederlandse journaal, de leugen van de dag binnen:

Syrische Crematorium verbrandt dagelijks gevangen, massamoorden in Sednaya gevangenis.

De Verenigde Staten beschuldigden de Syrische regering afgelopen maandag dat ze een crematorium gebruiken om massamoorden te verbergen in de Sednaya gevangenis waar duizenden worden geslacht.

De bewering, gebaseerd op onlangs gedeclassificeerde satellietfoto’s van de gevangenis (totale onzin), heeft de beschuldigingen die de Verenigde Staten aan president Bashar al-Assad  geven, aanzienlijk uitgebreid. Een parallel met Nazi-Duitsland. De nieuwe “Syrische Holocaust Hoax” is geboren, ja je moet tenslotte een manier vinden, als al het andere niet meer werkt om iemand te beschuldigen en dan denken ze nog dat Assad voor het ICC (International Criminal Court – den Haag – Nederland) gaat, het Afrikaanse en 3e wereldland ICC, want Israël zou tenslotte na haar massaslachtingen ook daar moeten verschijnen, Blair, Bush, Rutte, Nethanyahu, Merkel, Clinton, allemaal indirect schuldig aan of het opdracht geven van massaslachtingen in: Libië, Mali, Irak, Afghanistan, Syrië, Oekraïne, voormalig Joegoslavië etc etc…

“De poging om massamoorden in het Assad-crematorium te dekken, doet denken aan de ergste misdrijven van de 20ste eeuw tegen de mensheid de vergassing van de Joden,” zei Nikki R. Haley, de Amerikaanse ambassadeur van de Verenigde Naties.

De satelliet foto uit 2015, als bewijs opgevoerd! En natuurlijk met medewerking van Amnesty, die idiote lijsten naar buiten brengt, propaganda is het niets meer en niets minder!

Gestoord? Ja volkomen, gestaafd op o,o% bewijs. Belletjes gaan rinkelen, weten we het nog? Ceasar, de spion, die Sadam Hussein (voormalig vermoorde leiden van Irak) ervan beschuldigde massa vernietiging wapens te hebben en daarom in 2003 de oorlog en slachting tegen de Irakese bevolking zijn begonnen!

Je kunt er veel over schrijven, woorden aan vuil maken. Maar volgens mij is de regering Trump, een schizofrene regering, met lui die niet weten wat ze zeggen of doen, maar dat is juist het gevaarlijke aan deze beweringen, we weten niet wat ze gaan doen. Ze kunnen (Trump) zomaar besluiten om op de knoppen te drukken en boem boem, massaslachting in het Midden-Oosten, Noord-Korea of ieder ander land dat ze verdenken van iets!

Bron: https://mobile.nytimes.com/2017/05/15/world/middleeast/syria-assad-prison-crematory.html?referer=http://m.facebook.com/

 

Flattr this!

Duitslands en Italië , de nieuwe imperialistische poging om Libië te koloniseren

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor libie een kolonie van het westen cartoon

Vandaag kwamen de plannen van Duitsland en Italië in de openbaarheid (RT), zij willen controle over de grens tussen Libië en Niger om de migrantenstroom te verlagen.

Een nieuw imperialistisch plan is geboren, zij willen namelijk controle, maar geen oplossing. Eerst hebben samen met hun partner “in crime”, de VS, Libië platgebombardeerd, zodat de totale anarchie kon uitbreken. Hetzelfde verhaal keer op keer: verwoest een land, met een goede infrastructuur, onderwijs en gezondheidszorg, maar met een voor het westen een dictator, waar je eerst jaren zaken mee gedaan hebt, dan ga hem verwijderen, door allerlei groepen wapens te geven en de zogenaamde revolutie uit te roepen, dan is het doel bereikt, chaos, anarchie, honderdduizenden doden en je neemt de macht. Doel: Olie en macht.

Dit zie je overal om je heen: Syrië, Irak, Afghanistan, Libië, Mali, Venezuela, Oekraïne, in het verleden: Vietnam, Korea. De toekomstige landen, maar daar krijgen ze weinig kans: Rusland, ook Bolivia is aan de beurt!

Italië was, totdat Libië onafhankelijk werd, de koloniaal heerser van het land en heeft zoals gewoonlijk vreselijke misdaden tegen de bevolking begaan, zo ook in Ethiopië en Eritrea (ook een land waar wanhopig een “color” revolutie gepland is, maar niet geheel volgens plan verloopt).

Libië:

Afbeeldingsresultaat voor libie een kolonie van het westen cartoon

Hoewel de geschiedenis van het gebied dat tegenwoordig Libië heet, teruggaat tot de prehistorie, ontstond het land pas in 1912, toen Italië een kolonie vormde uit drie voormalige Ottomaanse provincies: Cyrenaica, Tripolitanië en Fezzan. In 1951 werd het land onafhankelijk als het Koninkrijk Libië. Na een staatsgreep in 1969 werd het land bestuurd door een militair regime onder leiding van de jonge kolonel Moammar al-Qadhafi. Deze hernoemde onder nasseristische invloed het land tot Libisch-Arabische Republiek (1969-1977), maar brak later met andere Arabische leiders, werd leider en  Libië kreeg in 1977 een socialistische staat, een mengeling van socialisme en islam. Hij vormde het land om tot de Grote Libisch-Arabische Socialistische Volks-Jamahiriyah. De betrekkingen met het Westen verslechterden na een bomaanslag op een vooral door Amerikanen bezochte Berlijnse discotheek in 1986 (niet bewezen), waarop Amerikaanse vliegtuigen Tripoli en Benghazi bombardeerden. Later, in 1988, vond de door Libië geplande Lockerbie-aanslag plaats (ook niet bewezen, de verdachten kon niets ten laste gelegd worden, waarschijnlijk een geplande “false” flag van de VS, of leden van een Palestijnse Organisatie). In de jaren negentig werd het land geïsoleerd door internationale sancties, maar na de aanslagen op 11 september 2001 werd Qadhafi een westerse bondgenoot in de ‘strijd tegen terrorisme’ en werden de onderlinge betrekkingen hernieuwd.

In februari 2011 brak er in navolging van de  zogenaamde Arabische Lente (gepland door de VS – Bush – Axes of Evil 2001) in de buurlanden een acht maanden durende opstand uit, gefinancierd door de VS en EU tegen Qadhafi’. Rebellen (lees terroristen, Al-Queda, gemaakt door de VS), die in Benghazi de Nationale Overgangsraad vormden, kregen vanaf 19 maart hulp van het regime:  hiermee bedoel ik de internationale coalitie geleid door de NAVO, zij veroverden in augustus dat jaar, de hoofdstad Tripoli en versloegen in de maanden daarna, de laatste Qadhafi-getrouwen, op 20 oktober 2011, werd Moammar al-Qadhafi  opgepakt en op gruwelijke wijze  gedood door aanhangers van Al-Queda en andere terroristische organisaties.

Voor de “Color Revolutie” stond Libië als hoogst genoteerde Afrikaanse land op de index van de menselijke ontwikkeling van de Verenigde Naties en had, mede dankzij de grote olieproductie van het land, ook een van de hoogste bbp’s van het continent. Dit is alles verwoest door de VS en EU, zodat het land nu in anarchie is en emigranten vanuit andere Afrikaanse landen nu makkelijk naar Europa kunnen komen. Het is te laat om dit te stoppen, de EU is een regime geworden, die of bombardeert uit naam van democratie of een koloniale heerschappij instelt, in een moderne versie. De VS heeft al diverse landen gekoloniseerd, onder mom van democratie, zij sturenbezettingstroepen over de hele wereld (AFRICACOM etc.) !

Lees ook:

Wordt Aisha Khaddafi de nieuwe leider van Libië?

ayesha-gaddafi

Het lijkt als een  epische roman; maar  de dochter van wijlen Muammar Khaddafi is in opkomst als de figuur om de weerstand tegen de NAVO en de Libische terrorist en jihadistische milities te leiden, Libië eens een land stabiel en welvarend, milities en jihadisten houden het land in een ijzeren greep van geweld.

Aisha Khaddafi zou hebben verklaard (in April dit jaar 2016) dat ze nu de ‘leider van het verzet is‘ in Libië en dat ze op het punt staat een nieuwe ‘geheime regering’ te creëren om zo het door chaos vervallen land terug  naar zijn glorie te verheffen.

Het verhaal beweert dat de dochter van wijlen Muammar Quaddafi een beroep heeft gedaan op de soldaten van de Libische strijdkrachten om haar de eed als “Supreme Commander” te geven en zo te proberen om de staat die werd verwoest door de NAVO, Al-Qaeda en de westerse mogendheden in 2011,  te herstellen en nog steeds wordt beheerst door terreur en geweld van criminele bendes en terroristische milities, waaronder ISIL / Daesh lees verder…http://freesuriyah.eu/?p=27

Bron: RT, Wikipedia

 

Flattr this!

Wat gebeurd er in in Syrië?

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor de balkanisatie van Syrie

 

Syrië’s Bashar Assad, Irak’s Saddam Hussein en Libië’s Muammar Gaddafi zijn of waren meedogenloos en brutaal in de manier waarop alle dictators zijn, volgens de ideologie van wat het westen democratie noemt,  het westen landen diehet  koloniale fascisme aanhangen, lieten tegenstanders van het door hen genoemde regime’s bedreigen.

Maar voordat hun strategie gericht was op “interventie”, zagen ze dat deze samenlevingen een hoog niveau van onderwijs en geletterdheid had, gevestigde welvaartsstaten waren en er bijna geen sektarisme was. Dit waren geen onbetaalbare prestaties (zelfs als ze nu grotendeels over het hoofd worden gezien) – maar prestaties die grote delen van hun bevolking waarderen, nog meer zodra ze door  externe interventie van de VS en Europa werden vernietigd.Afbeeldingsresultaat voor de balkanisatie van Syrie

Deze prestaties zijn feiten en ook een feit is dat wat de VS en Europa regimes noemen, onafhankelijk waren van de VS dan de VS en Israël graag willen zien. De regeringen van deze landen zoals Syrië en Irak , waar uiteenlopende sektarische groepen wonen, hadden interesse in het handhaven van de interne stabiliteit  en voordelen voor de bevolking die zich inzetten voor de staat. Zij maakten ook sterke allianties met andere “vrije” landen  om de bewegingen van Israël en de VS te beperken om de regio te domineren. Balkanisatie is een krachtige manier om landen te isoleren en verzwakken, zodat het proces uitgebreid kan worden naar andere afvallige staten, volgens de ideologie van de VS en het westen (EU).

Het gaat de VS, het westen en Israël niet om  mensenrechtenschendingen, daar doen ze zelf namelijk aan. Maar het is om zich te concentreren op een nog belangrijker probleem. Wat we de afgelopen 15 jaar hebben gezien, is onderdeel van een langdurig proces, dat vaak in het Westen wordt beschouwd als een ‘oorlog tegen terrorisme’ – deze zogenaamde “oorlog”  is niet ontworpen om de Midden-Oostenstaten te bevrijden of te democratiseren. Als dat het geval was, zou Saoedi-Arabië de eerste staat geworden voor “interventie”. Het is een heers en verdeel oorlog, machtsdominantie en imperialisme gedachtegoed, wat al  het regeringsbeleid is van de de VS, Europa en Israël, wat zelf een apartheidsstaat is en mensenrechten schendingen aan de orde van de dag zijn!

Syrië en de Balkanistie

De agenten (VS en EU) die Assad in Syrië proberen omver te werpen zijn geen groepen uit de civiele samenleving en democratie activisten. Ze waren te klein in aantal en te zwak om de Assad regering te veranderen of te bedreigen. In plaats daarvan is het veranderd in een proxy oorlog. (In een gesloten samenleving zoals Syrië is het natuurlijk bijna onmogelijk om te weten wat de oorspronkelijke oppositie had gedaan – was het een gevecht voor meer mensenrechten, of toenemende ontevredenheid over het  over andere kwesties, zoals die  een gevolg zijn van langetermijnprocessen veroorzaakt door klimaatverandering, ook veroorzaakt door H.A.A.R.P?)

De coalitie van de VS, Saoedi-Arabië, de Golfstaten, Turkije en Israël exploiteerde deze onrusten  over voedseltekorten  en beschouwden ze als een opening voor overheersing. Zij hebben dit niet gedaan om democratische activisten te helpen, maar om hun eigen, grotendeels gedeelde agenda’s te bevorderen. Zij gebruikten Soenni jihadistische groepen zoals al-Qaeda en ISIS om hun belangen te bevorderen, die afhangen van de opdeling van Syrische staat en de vervanging ervan door  anarchie.

Afbeeldingsresultaat voor de balkanisatie van Syrie

Saoedi-Arabië en de Golfstaten willen dat Iran en zijn Shia-bondgenoten verzwakt worden; Turkije wil een vrijere hand tegen Koerdische dissidenten in Syrië en elders.  Israël wil de krachten van het sektarisme in het Midden-Oosten bevorderen om het pan-Arabische nationalisme te ondermijnen, waardoor de regionale hegemonie  onbetwist wordt en Israël haar Yinon plan https://en.wikipedia.org/wiki/Yinon_Plan: Groter Israël kan uitvoeren!

Dit is wat er gebeurt in Syrië, een ordinair machtsspel, landje pik en olie veilig stellen, maar de regering van Assad heeft dit al lang geleden doorzien, zo ook een overgroot van de bevolking en daarom houdt Syrië stand, al 6 jaar en zal standhouden, onder de meest moeilijke situaties die ooit een land en haar bevolking heeft gehad, deze eeuw!

Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Yinon_Plan, GRS

Flattr this!

Assad zegt Trump is het slachtoffer van de “Deep State”

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor Assad says Trump is hijacked by the deep state cartoon

Trump  heeft zijn retoriek volledig omgekeerd en zich volledig onderworpen aan de voorwaarden die de “Deep State” – schaduwregering”  van het Amerikaanse regime,” zei Assad, in een interview met Tele-Sur (Venezuela).

Vanuit het westerse perspectief zit je nu bij de “duivel, ik ben de duivel in eigen persoon”. Zo denken en zijn ze in het westen (regering, die op hun beurt ook weer geregeerd worden door de VS en EU “Deep State”,” zei de Syrische president Bashar al-Assad tegen teleSUR’s Rolando Segura in een exclusief interview uit Damascus. Claims van chemische aanvallen, evenals de verschuivende geopolitieke uitlijning die de oorlog beïnvloed en zijn land heeft verwoest.

Afbeeldingsresultaat voor Assad says Trump is hijacked by the deep state cartoon

Over het onderwerp van Donald Trump zei de Syrische leider dat de Amerikaanse president “geen beleid heeft”, maar eerder “spontane”  beslissingen  genomen heeft,  door orders uit te voeren van “de inlichtingenbureaus, het Pentagon, de grote wapenfabrikanten, oliemaatschappijen en financiële instellingen .”

“Zoals we de afgelopen weken hebben gezien, veranderde hij zijn retoriek volledig en is onderworpen aan de voorwaarden van de diepe Amerikaanse staat, “Deep State = schaduwregering”  van het Amerikaanse regime,” zei Assad.

Ondanks het feit dat hij voor de verkiezingen het interventie-buitenlands beleid van zijn voorganger Barack Obama verachtte en afzwoer, Schoot Trump op 6 april, j.l. 59 tomahawk-raketten op de al-Shariat-luchtbasis in Homs af, in reactie op beschuldigingen van het gebruik van chemische wapens door de Syrische regering – Beweringen die de leider van Syrië ontkent.

Luister hier naar het hele interview met Telesur en France1 (English, Spanish and Arabic):

 

bron: Telesur, France1, Youtube.

Flattr this!