Een Griekse vrouw leefde 2 jaar in Noord-Korea – haar verhaal

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

TV&MOVIES

Journaliste Fragkiska Megaloudi, de enige Griekse burger tot nu toe bekend, woonde in 2 jaar in Pyongyang, Noord-Korea, heeft met de Griekse Anastasios Papapostolou gesproken over het dagelijks leven in het afgelegen land, over de DPRK en zijn leider Kim Jong-un.

Fragkiska Megaloudi woonde en werkte in Noord-Korea, haar man was vertegenwoordiger van de Verenigde Naties tussen 2012 en 2014.

In een exclusief interview met de Griekse Reporter zegt ze dat het beeld van het land dat in de westerse media wordt uitgebeeld als “evil” niet overeenkomt  en de propaganda m.n. van de westerse kant schomelijk overdreven is, natuurlijk is er ook propaganda van de kant van Noord-Korea op haar eigen bevoling en het westen. Zij ziet Noord-Korea’s nucleaire programma, als defensieve redenen in een kat en muis spel met het Westen.

Megaloudi, die verschillende analyses en rapporten over de humanitaire situatie en het dagelijkse leven in Noord-Korea heeft gepubliceerd, geeft toe dat ze  bezorgd was toen ze voor het eerst in 2012 door Pyongyang reed.

Na deze eerste indruk veranderde haar houding; een stoere uitziende ambtenaar pakte haar zoonje op en begon met hem te spelen en dansen  en het ijs was gebroken.

‘Ik dacht toen, misschien is het hier niet zo slecht als ik dacht’, zei Megaloudi.

Zij roemt de vriendelijkheid die het Noord-Koreaanse volk aan haar en haar familie toonden.

“Als  buitenlander had ik veel aandacht”. Mensen vroegen over de plaats waar ik vandaan kwam, de landen die ik bezocht had, wat er bekend is over Noord-Korea in het buitenland.  Het zijn erg trotse mensen en ze begrijpen dat ze in een uniek land leven. Ze weten dat ze in een constante staat van oorlog leven en gestraft worden door het Westen.”

Megaloudi, die in 2016 een boek schreef getiteld “In het land van de Kims”. Zegt in haar boek, dat “gewone mensen” niet praten niet over de politiek, ze praten alleen over problemen die ze in het dagelijks leven tegenkomen vermeld ze verder.

 

De opvattingen van de Westerse media die een gemilitariseerde samenleving uitbeelden, is niet juist, maar mensen in Noord-Korea spreken nooit over oorlog en politiek. “In 2013 was het populairste programma op televisie een documentaire over de Portugese voetbalster Christiano Ronaldo.

Megaloudi zegt dat de sancties die door de internationale gemeenschap zijn opgelegd, het land niet hebben veranderd. In plaats daarvan hebben ze de economie en de gewone mensen pijn gedaan. Zoals altijd gebeurd met economische santies.

“Het Westen moet met Noord-Korea een dialoog voeren. Alleen dit zal het land openen “.

De Griekse journalist beweert dat Noord-Korea geen bedreiging voor Amerika is.

Het nucleair programma is een middel om het land een betere onderhandelingspositie te geven met het westen. ‘Ik denk niet dat er een oorlog zal komen, tenzij er een incident is’. (Dat is nu het gevaar in 2017 met Trump!)

Gevraagd over de leider Kim Jong-un van Noord-Korea zegt ze dat het verkeerd is dat het Westen hem als een gek uitbeeldt. “Hij heeft een plan en hij is in overeenstemming met zijn plan, hij streeft naar het nucleaire pad om zijn land een sterkere positie te geven.”

“Hij wil immers niet zoals Libië’s Gaddafi of Irak’s Saddam eindigen”, zei Megaloudi.

 

Bekijk het volledige interview:

Bron: http://greece.greekreporter.com/2017/10/14/exclusive-the-greek-who-lived-in-north-korea-tells-her-story/

 

Please follow and like us:
0

Noord-Korea zit op een voorraad van mineralen die triljoenen waard is

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor north korea minerals

Noord-Korea is in het nieuws als zijnde een regime die de mensenrechten schendt met aan het hoofd een “gekke”dictator. Minder mensen beseffen dat het geheimzinnige land ook  triljoenen in onbenutte rijkdommen bezit.

Ingebed diep onder de bergachtige zones van het land zijn ongeveer 200 soorten mineralen, waaronder goud, ijzer, koper, zink, magnetiet, kalksteen, wolfraam en grafiet, volgens diverse rapporten.

Sommige van deze opslagplaatsen behoren tot de grootste in de wereld en Noord-Korea, een kleine en verachtte natie, gebruikt ze vaak om extra inkomsten te verkrijgen.

De totale waarde van deze mineralen ligt ergens tussen $ 6 biljoen en $ 10 biljoen dollar.

Maar het land is te arm om de benodigde infrastructuur te creëren die nodig is om de mineralen te exporteren – althans in grote hoeveelheden  en daarmee zijn algehele rijkdom te verhogen. Nog steeds afhankelijk van China, Zuid-Korea en Rusland voor zijn financiële en energiebehoeften, heeft Noord-Korea alleen kleine deals gemaakt met haar buurlanden.

Noord-Korea heeft herhaaldelijk geprobeerd om te  kapitaliseren via de minerale overvloed, ondanks de sancties van de VS e.a.  In augustus 2016 namen Egyptische ambtenaren meer dan 2.300 ton ijzererts mee van een Noord-Koreaans vrachtschip naar het Suez-kanaal.

De grote hoeveelheid IJzererts, tezamen met 30.000  raket gestuurde granaten, markeerde de grootste ammunitiebeslag in de geschiedenis van sancties tegen Noord-Korea, aldus een VN-rapport dat in februari werd gepubliceerd. Die opname “liet  zien van het land zien en hoe zij  gebruik maken van verbergtechnieken, evenals de opkomende nexus tussen entiteiten die handel in wapens en mineralen plegen,” volgens het rapport.

 

north korea

 

Noord-Korea blijft een interessante “grote” vis voor het kapitalisme, wat altijd tot oorlog heeft geleid, daar de expansiedrift van de VS en EU geen grenzen en medemenselijkheid kent!

Bron: Business Insider

Please follow and like us:
0

Wie is de “gek”? Trump met het grootste atoom arsenaal, of toch Kim Jong-un met een paar raketten?

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor who is the madman trump or kim cartoon

 

Heeft Donald Trump een punt?. “We kunnen een gek (Kim) met kernwapens niet onbestraft laten ,” vertelde hij  de Filipijnse president Rodrigo   Duterte (nog gekker), volgens een transcript van hun bizarre telefoongesprek dat in mei in “The Intercept” was gelekt.

De “gek” van de Amerikaanse president was natuurlijk de Noord-Koreaanse president Kim Jong-un. De gekke man, waarover de rest van ons (vrije democratische wereld),  zich zorgen zou moeten maken, maar Trump zelf, die – als we het niet vergeten – de enige, die de exclusieve en onbeperkte macht heeft om binnen een paar minuten bijna 1000 kernwapens op te starten.

De meeste non-proliferatie experts – evenals voormalig president Jimmy Carter en een aantal voormalig Pentagon ambtenaren van de departement of State, zowel Republikeinse als Democratische – zijn het erover eens dat de brutale en moorddadige Kim, gericht is op het behoud zijn regime en het voorkomen van een Amerikaanse aanval. Nucleaire wapens zijn een defensief wapen, niet een offensief instrument voor het Noord-Koreaanse leiderschap – die, zoals Bill Clinton’s verdedigingssecretaris William Perry in april op Fox News zei, het “meedogenloos en … roekeloos zijn” maar de VS zijn niet gek”.

Hetzelfde kan  gezegd worden van The Donald.  In februari schreef een groep psychiaters, psychologen en maatschappelijk werkers aan de New York Times “dat hij een  ernstige emotionele instabiliteit heeft en hem niet in staat stelt veilig te dienen als president.” Waar? of niet waar? Moeilijk te doorzien in de “jungle”van propaganda en nepnieuws, maar zeker is dat Donald erg wispelturig is en niemand weet wat hij werkelijk gaat doen. Is het onmacht? Omdat de “elite”hem bedreigd? Het was immers niet voorzien dat hij president zou worden en die fout moeten ze herstellen (de Rothschild etc).

Het is dan ook verbazingwekkend dat zo veel recente rapporten suggereren dat de Zuid-Koreaans regering meer bezorgd is over Trump dan  over de dreiging van hun vijandige en paranoïde buurman.

Overweeg de reactie van Trump deze week over een  vertrouwelijke  – lek naar de Washington Post – (het is te gek met al die lekken, geloof ik ook geen snars van) dat de DPRK nu een nucleaire oorlogshoofd kan maken die klein genoeg is om binnen zijn raketten te passen.

“Noord-Korea zou geen bedreigingen meer voor aan het adres van de Verenigde Staten moeten uiten,” verklaarde de president in reactie op de vraag van een verslaggever  dinsdag. “Zij zullen met vuur en wapens bestreden worden, iets wat  de wereld nog nooit heeft gezien. Dat is pas bedreigend zou ik zeggen!

Is dit niet “gestoord” antwoord van de zogenaamde leider van de vrije wereld?Afgelopen mei zei hij nog dat hij “vereerd” zou zijn om Kim te ontmoeten en hem.

Begrijpt Trump het verschil tussen het escaleren en de escaleren van een nucleaire crisis? De republikeinse Senator John McCain, die zelf  een “schurk is” vele “regime changes” heeft doorgevoerd, reageert “schijnheilig”. Hij verklaarde aan het congres dat hij niet achter Trump staat om te bombarderen, schijn, jazeker, alles wat McCain zegt is vals, of is tumor naar zijn hersenen geslagen en heeft hij berouw, van zijn vele vele zonden? Denk het niet, een vos verliest zijn streken niet!

Afbeeldingsresultaat voor McCain the madman]

 

Al met al een stel “gekken”in de VS, een doorgedraaide elite, gefixeerd op geld en wapen en een slaafse EU die braaf volgt en haar eigen bevolking’s levensstandaard op het spel zet. Dat zijn de leiders van de zogenaamde “vrije westerse wereld”, zeg maar de losgeslagen westerse wereld, stuurloos, oorlogszuchtig, geen moraal en normen meer!

bron: http://www.globalresearch.ca

Please follow and like us:
0