Wie vermoorde de Maltese journaliste Daphne Caruana Galizia en waarom?

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor dood of a journalist in Malta

Weten we het nog? De hele politiek en MSM waren verontwaardigheid over de moord op de onderzoeksjournaliste Daphne Caruana Galizia uit Malta, bij verontwaardiging bleef het, de achtergrond en het waarom komt niet meer in het nieuws! Dat is ook niet zo raar, als je goed naar de zaak kijkt, snap je waarom niet, het is te gevaarlijk en er gaan teveel beerputten open!

Drie mannen werden twee weken geleden aangeklaagd wegens de moord op de Maltese onderzoeksjournalist Daphne Caruana Galizia, die op 16 oktober door een autobom werd vermoord.
George en Alfred Degiorgio, 55 en 53 jaar oud en Vincent Muscat, 55, hebben allemaal niet schuldig gepleit. Ze worden ook beschuldigd van het bezitten van materialen en wapens voor het maken van bommen (Bedlam Burning Blogger).

Galizia, journalist van verschillende “hot-item” publicaties, heeft op haar  “Running Commentary”blog op Malta jarenlang verslag gedaan van diverse zaken,  jarenlange corruptie bij verschillende politici en spraakmakende figuren heeft zij onderzocht en gerapporteerd.

Door Politico aangeduid als een “wikileaks-vrouw”, had Galizia de reputatie dat zij  meedogenloos belastende informatie over een aantal machtige mensen en criminele activiteiten in Malta had en zij een belangrijke rol speelde bij het blootleggen van de “Panama Papers” en de Centrale rol van Malta in deze belastingparadijzen. Malta heeft het label “Panama in de EU” gekregen en is verschenen op een zwarte lijst gepubliceerd door de EU.

De lijsten van mensen die hinder ondervinden van haar werk zijn niet beperkt tot Malta gebleven.

Haar zoon – die de gruwel ervoer om de verstrooide lichaamsdelen van zijn moeder te vinden na de ontploffing in haar auto – heeft het gehad over de “bende oplichters” die al een tijd Galizia lastig vielen en die volgens hem “een samenzwering organiseerde” samen met politici in Malta en bezig waren zijn moeder financieel te verlammen met de ené rechtszaak na de andere “. Dit zouden ook in Londen gevestigde advocaten zijn geweest, die door deze lieden ingehuurd werden.

Schrijvend op Facebook zei hij: “Ze was ook het doelwit omdat zij de enige persoon was die dat deed. Dit is wat er gebeurt als de staatsinstellingen, politiek en media onbekwaam zijn: de laatste persoon die overblijft, is vaak een journalist (onafhankelijk). Wat zij met de dood moest bekopen, zo gaat dat, wordt je niet monddood gemaakt door bedreigingen, censuur (FB MSM Politiek), dan komt het ultieme middel de dood!

Haar dood doet kennelijk denken aan andere moorden die de afgelopen jaren op journalisten zijn gepleegd, waaronder de moord op Serena Shim.

Ter nagedachtenis aan Serena Shim – de vermoorde journaliste

Het is onnodig om te zeggen dat wanneer een onderzoeksjournalist / blogger/activist wordt gedood door een bom in haar auto, er niet veel  verbeeldingskrachtvoor  nodig is om over te gaan naar complottheorieën. Er zijn ernstige twijfels over het officiële onderzoek (waaronder de FBI) ​​en de conclusies ervan; en er zijn verschillende complottheorieën die moeten worden bekenen!

Eén van de dingen die bijzonder interessant is, is de bewering dat Galizia in de weken voor haar dood de Maltese connecties met brandstofsmokkel uit Libië aan het onderzoeken was. Bij deze diesel-smokkeloperatie zijn Libische handelaars en criminele netwerken betrokken bij de post-Khadafi-falende staat en de Siciliaanse / Italiaanse georganiseerde misdaad. Mensen die betrokken zijn bij het onderzoek naar haar overlijden zeggen dat ze deze operatie onderzocht voorafgaand aan haar moord.

Dit doet ernstig denken aan het “Turkse” verhaal met de gesmokkelde IS olie, uit Syrië en Irak. Sinds de verwoesting van Libië door de VS en EU/NATO, is het vervallen tot een anarchistische staat, waar de door het westen gesponsorde terroristen zoals Al-Queda, Al-Nusra en ISIS, onderhandelen met de EU, zij verkopen olie en gas via Italië door aan de EU landen!

De meeste gesmokkelde ISIS olie gaat naar Turkije,- Verslag uit Noorwegen

Een nieuw uitgelekt rapport over de verkoop van illegale olie  door de Islamitische Staat (IS, voorheen ISIS / ISIL),  opgesteld door Noorwegen.  Uit het rapport is gebleken dat het merendeel van de IS-gesmokkelde olie is bestemd voor Turkije, waar het wordt verkocht tegen bijzondere lage prijzen.
De Noorse dagelijkse krant: “Klassekampen”, publiceerde de gelekte details van het rapport, dat werd samengesteld door Rystad Energy, een onafhankelijk olie en gas adviesbureau, op verzoek van het Noorse ministerie van Buitenlandse Zaken.

“Grote hoeveelheden olie werden gesmokkeld over de grens naar Turkije vanuit IS-gecontroleerde gebieden in Syrië en Irak, zei “Klassekampen”in het verslag . Quote: ” De olie wordt door tankwagens via smokkelroutes gestuurd over de grens [en] wordt verkocht tegen sterk gereduceerde prijzen, van $ 25 tot $ 45 per vat.”

En hier nog een connectie, nu met Nederland:

Koopt Vitol (Nederlands bedrijf) olie van ISIS?

Vitol werd gestart door twee Nederlanders, en u kunt geen informatie over hen dan ook vinden, anders dan de oprichter een:  “Rotterdamse kolenhandelaar Henk Viëtor (1966)” klinkt nogal nep en de naam van hun CEO Ian Taylor,  Brits en blijkbaar de rijkste man in de City van Londen.  Hun hoofdkantoor is gevestigd in Genève. De meeste van deze grote olie bedrijven als Vitol, zijn gevestigd in Genève, Zwitserland. Vitol verkoopt olie in principe van één plaats om het vervolgens te verkopen naar een andere plaats (bedrijf).

Verder met Daphne Caruana Galizia, vreemd genoeg was ze volledig pro voor de Libische interventie van 2011 en was in feite iets van een cheerleader voor de opstand tegen Gaddafi. Uit haar artikelen blijkt duidelijk dat zij de Arabische lente in zowel Syrië als Libië zag als een echte, populaire opstand tegen een dictatuur en niet als een gesteunde proxy oorlog oftwel regime-verandering. Dat is vreemd voor een klokkenluider en onderzoeksjournalist; vooral gezien de rapporten van vermeende Franse geheime agenten die Malta hebben gebruikt als basis om van en naar Libië te gaan in hun clandestiene operaties om de “zogenaamde burgeroorlog” van 2011 in Libië aan te wakkeren.

Malta was ook van cruciaal  belang in de Lockerbie-bomaanslag en speelde een sleutelrol bij het fabriceren van het bewijs tegen Abdelbasset Megrahi – en dus in de jaren van sancties  en het ten val brengen van Gaddafi.

Wordt Aisha Khaddafi de nieuwe leider van Libië?

Leden van de familie Gaddafi  zijn verstrooid en vermoord, sinds de gebeurtenissen van 2011, enkele gedood, sommigen asiel gekregen andere, in de gevangenis, zoals Saadi Gaddafi. Naar aanleiding van de moord op Muammar Gaddafi en de ineenstorting van het Libische volk, is er sprake van een campagne om de naam Gaddafi en invloed uit Libië volledig weg te krijgen, ondanks dat de familie meer dan veertig jaar regeerde in  Libië.

Aisha’s broer Saif al-Islam Gaddafi – hoog opgeleid in het westen: In 2011 speelde hij een belangrijke rol bij het neerslaan van de opstand in Libië. Het Internationaal Strafhof in Den Haag (ICC) besloot op 27 juni 2011 een internationaal arrestatiebevel tegen hem, zijn vader en zijn oom Abdullah al-Senussi uit te vaardigen, wegens grootschalig geweld tegen de burgerbevolking.

In juni 2012 liep de spanning tussen Libië en het Strafhof op door de arrestatie van vier ICC-medewerkers die Gaddafi een bezoek kwamen brengen. In augustus 2012 besloten de Libische autoriteiten dat Gaddafi in eigen land zal worden berecht. Hij loopt in Libië de kans de doodstraf opgelegd te krijgen. Op 24 oktober 2013 werd hij in Libië aangeklaagd. Onder meer wordt hij beschuldigd van moord en aanstichting tot verkrachting. Het proces tegen hem begon op 15 april 2014. Omdat hij nog steeds in Zintan (Zintan is een kleine stad in het noordwesten van Libië ca. 136km ten zuidwesten van Tripoli in de Nafusa bergen. In Zintan wordt Saif al-Islam, de tweede zoon van Moammar al-Qadhafi na zijn gevangenneming vastgehouden) werd vastgehouden, verliep de communicatie met de aangeklaagde via een videoverbinding.  Op 28 juli 2015 heeft hij de doodstraf opgelegd gekregen.Op 6 juli 2016 werd bericht dat Gaddafi was vrijgelaten in het kader van een amnestieregeling. 

Conclusie Daphne Caruana Galizia , haar mening over de “Arabische Lente” als je alleen maar naar de gebeurtenissen op straatniveau van de protesten van de Arabische Lente keek – en niet naar wat er achter de schermen of in geopolitieke termen gebeurde – dan zou je, net als zij, inderdaad gemakkelijk tot de conclusie komen dat de “dictators” simpelweg weigerden gehoor te geven aan de wil van het volk.

Hoe dan ook, haar onderzoek naar de huidige brandstofsmokkeloperatie was misschien wel de oorzaak van haar moord.  En de echte vraag is of het officiële onderzoek zelf een doofpotoperatie is of dat het een echte intentie heeft om de ware daders te onthullen en te onthullen.

Bron: https://freesuriyah.wordpress.com/2016/11/20/wordt-aisha-khaddafi-de-nieuwe-leider-van-libie/

Ter nagedachtenis aan Serena Shim – de vermoorde journaliste

Koopt Vitol (Nederlands bedrijf) olie van ISIS?

theburningbloggerofbedlam

De meeste gesmokkelde ISIS olie gaat naar Turkije,- Verslag uit Noorwegen

 

Please follow and like us:
0

Fact Check – Libische slavenhandel nep of overdreven?

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Emotionele Facebook-posts over de slavenhandel in Libië, zijn de gebruikte nep? Het blijken foto’s die geen verband hielden of houden met de slavenhandel of waarvan de bronnen onbekend zijn.

Deze foto heeft niets te maken met Libië of de slavenhandel . In werkelijkheid werd het genomen in de Ivoorkust in april 2011 tijdens de onrust en geweld na de presidentsverkiezing in het land. Reuters-medewerkers namen de foto, die werd gepubliceerd met het volgende bijschrift:

Gevangenen van een militie trouw aan Laurent Gbagbo worden vastgehouden in een garage aan de noordelijke rand van Abidjan,9 april 2011. 

Wat is er nu waar aan het verhaal van CNN? Er zou een medewerkster/journaliste naar het gebied gegaan zijn en gezien hebben dat de “slaven” verkocht zijn, als we naar de video kijken is het een schimmig filmpje met geen echt bewijs! Eraan geplakt is een video van een “detentiecentrum”in Tripoli, waar diegene die de oversteek naar Europa wilden of willen maken, vastgezet zijn!

Misschien is het weer de zoveelste “Hype propaganda” van het westen om misschien, zoals de Franse President Macron wil, economische sancties tegen Libië en de Libische westerse gesteunde president bracht onlangs nog een bezoek aan Frankrijk! Slavenhandel is allang sinds eeuwen een issue in Afrika, eerst door Europeanen, daarna de Osmanen (Turken), Saoedi Arbië heeft nog steeds slaven, m.n. uit Azië, maar ook uit Afrika!

 

Slavernij in post-Gaddafi-tijdperk

Nadat de NAVO en VS de Libische leider Muammar Gaddafi in 2011 vermoord hebben en er door de verwoesting van het land, anarchistische toestanden heersen, werd Libië geplaagd door wanorde en migranten. Libië is een belangrijk uitgangspunt voor Afrikaanse migranten op weg naar Europa. De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) heeft in april 2017 een rapport gepubliceerd waaruit blijkt dat veel van de migranten uit Sub-Sahara Afrika die naar Europa vertrekken, worden verkocht als slaven nadat ze zijn vastgehouden door mensensmokkelaars of milities.

Een CNN-verslaggever reisde in november 2017  en publiceerde boven genoemde schimmige video. De meeste migranten, van Afrika naar Europa komen uit Nigeria, Senegal en Gambia (landen waar geen oorlog heerst, maar armoede). Ze komen echter terecht in krappe pakhuizen (detentiecentra) als gevolg van het harde optreden van de Libische kustwacht, waar ze worden vastgehouden totdat ze worden vrijgekocht of voor arbeid worden verkocht. De Libische autoriteiten van de de door het westen gesteunde regering (er zijn 3 regeringen) hebben na het CNN-rapport aangekondigd dat zij een onderzoek zullen instellen. Een mensenhandelaar vertelde later aan Al-Jazeera dat honderden migranten wekelijks in het hele land worden gekocht en verkocht.

Emmigranten uit Nigeria hebben al deccenia lang een slechte naam in Europa, daar vele van hen oplichters zijn, ook via FB en diep in de drugs- en – prostitutie handel zitten!

 

De Afrikaanse Unie (opgericht door Ghadaffi) , de Europese Unie en de Verenigde Naties zijn op 30 november overeengekomen om een ​​taskforce in Libië op te richten tegen misbruik door migranten. Het doel van de taskforce is om zijn werkzaamheden met de GNA te coördineren om mensenhandel en criminele netwerken te ontmantelen. Het is ook bedoeld om landen van herkomst en doorvoerhubs te helpen migratie met ontwikkeling en stabiliteit aan te pakken [30]. Afrikaanse en Europese leiders zijn het op dezelfde dag eens geworden om de migranten die vastzitten in kampen te evacueren.

 

 

Deze afbeelding laat ook geen slavenveiling zien. In werkelijkheid is het een foto van Afrikaanse migranten die in het voorjaar van 2016 op een dok in de Libische haven van Tripoli zitten. Mahmud Turkia nam de foto, die op 11 april 2016 werd gepubliceerd door Getty Images en het persbureau AFP. 

Illegale migranten zitten in de haven van Tripoli nadat 115 migranten van Afrikaanse afkomst door twee kustwachtboten op zee werden gered toen hun boot op 11 april 2016 van de Libische kust wegzakte.

De foto’s zijn achterhaals door https://www.snopes.com/libya-slavery/#.WiKTpCG0_OE.facebook.

Bron: https://www.snopes.com/libya-slavery/#.WiKTpCG0_OE.facebook, Wikipedia, CNN

 

Please follow and like us:
0

Memorandum on Libya: Fabrications against the State, Leadership and Army

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

JPEG - 40.7 kb

 

By Saif al-Islam Gaddafi (in English from Voltaire.net)

This memorandum aimed to pinpoint some of facts that the Libyan people were subjected to during the past six years where the most horrendous crimes were committed against its people. These crimes were committed under the name of human intervention, protection of civilians, introducing democracy and prosperity where the NATO forces, with the help of some Arab countries and a few Libyans, attacked Libya with all weapons under its disposal. The justifications put forward were as false as the invasion of Iraq in 2003, and in fact it was a systematic destruction of a sovereign country and a peaceful nation. Thus far, this memorandum is trying to present these crimes to the international community, human rights organisation and NGOs in order to stand by Libya and its people in its countless efforts to rebuild this small country.

Libya on the Cross Roads: The Beginning

Libya’s agony began on 15th February 2011 when a number of protests gathered, in its routine, to demonstrate in support for the Abu Saleem prisons incident. The demonstration was soon hijacked by elements of Jihadist groups such the Libyan Islamic Fighting Group LIFG. They attacked police stations and army barracks in Derna, Benghazi, Misratah and Al-Zawayh aiming at collecting weapons to be used in their planned war against the Libyan people and its legitimate government. All these actions accompanied by a propaganda machine were launched by Aljazeera channel, Al-Arabiya, BBC, France 24 and others which were encouraging the Libyan people to confront the state police who try to protect governmental buildings and people’s properties from attacks and lootings.

Horrific scenes unfolded in the streets, bridges, and security forces buildings where the demonstrators committed unspeakable crimes against humanity. Security forces, military personnel and policemen were slaughtered as their throats were cut, their hearts were taken out of their bodies and their bodies cut into pieces in a real show of brutality and savageness. For instance, in the first day of unrest 16-02-2011 and in the city of Misrata, the so called peaceful demonstrators have killed and burnt a man named Musa Al-Ahdab. On the same day and in Benghazi a police officer was killed and his limbs were cut in pieces. [1] Those barbaric actions were committed by the armed demonstrators as they were using tanks, machine guns and anti-aircrafts machine guns throughout the cities of Misrata, Benghazi and Al-Azawiyah [2]. These acts and scenes are well documented and can be seen on YouTube [3] and across social media.

Thus, the fallen victims were in their tens contrary to what was reported by the biased media. According to Aljazeera, Al-Arabiya and the Libyan oppositions groups, by the end of 2011 the number of people killed reached 50,000. However, in 2012 Abdulrahaim Alkeeb’s government announced that the number of victims from 17th February 2011 to the end of the war in October 2011 were 4,700 including the people who died via natural death [4]. The highly claimed number of victims remained statistics figures without releasing the victims’ names or their identity as well as to claim for compensation from the governments.

The propaganda campaign and lies that accompanied the military insult did not stop at the aggregation of the victims but claimed that the regime used military aircrafts to attack the civilians, reported rapes by the army and security forces, [5] Viagra found in tanks, [6] African and Algerian mercenaries fighting along the Libyan army and the airmen defections to Malta. [7] None of these claims proven until today and in fact bears any truth what so ever. UN, Western investigations, Amnesty International and the Human Rights Watch [8] have not proven any case of rip from the total of 8000 reported cases by the Libyan opposition figures. In fact, all these cases were fabricated and lacked credibility. On the same ground, the use of Mirage aircraft from Al-Weathy airbase in the far West of Libya to attack the civilians in Benghazi also bears no weight as these aircrafts could not attack targets in Benghazi and return to its base in the West due to the distance and fuel consumption. It is impossible for this type of aircraft to attack targets in 1500 KM and return without refuelling as well as there were airbases around Benghazi accessible to the Libyan government to be used if needed. Also, the Viagra found in tanks story was fallen on the same trap as the Libyan army has a professional, moral young army that neither think to commit such crimes nor need Viagra to activate their sexual desires. These fabricated stories are merely a SEX IT UP on the same line with the Iraqi seven minutes MWDs attack. Now, the Iraqi and the Libyan cases became laughing matters by the Iraqi, Libyan people, the American and the European media. (Amnesty Report [9])

The International Court of Justice (ICC)

The ICC [10] issued a warrant of arrest for Muammar Qaddafi, Saif Al-Islam Qaddafi [11] and Abdullah Al-Senussi in 2011, charged with crimes against humanity allegedly committed in Libya. Despite the seriousness of the crime, the ICC has not conducted any investigations on the ground (Libya) as well as it reached its conclusions and identified the perpetrators within two weeks from the UN resolution for the ICC to proceed its work. The timing given for the charge to be announced was not presented and was not enough to even issue and investigate traffic penalties. In this effect, Al-Jehani, the ICC-Libyan government coordinator, asserted that, “the ICC case against Libya was purely political because the NATO countries order the National Transitional Council (NTC) to prepare a list of officials for the ICC

to be charged for crimes against humanity”. The NTC assigned Al-Jehani to prepare the list who produced and presented tens of names, however, the ICC selected only the above three names. In his statement Al-Jehani also added that all the accusation was fabricated. He also asserted his views when he met Saif Al-Islam and told him that it’s impossible for the Libyan judiciary to find you guilty. Al-Jehani added that we (Al-Jehani and his team) fabricated this case against him because we simply knew in advance that the criminal part is a lost case but we brought it forward to implicate Saif Al-Islam in financial and corruption cases.

Al-Jehani has justified his fabrications and lies as these lies are permissible during wars but it’s hard to be proven in the law of court, (Al-Jehani statement documented on 1/1/2012 and field in Al-Zintan court).

The ICC adopted a double standard on Libya’s civil war and the NATO intervention, implicating the Libyan political figures in fabricated crimes where ignored and failed to condemn the barbaric killing of Qaddafi [12] and his son Al-Motassem by the NATO backed militias. [13] The only action the ICC made was to drop the case against Qaddafi after his death. However, the ICC had a strong case as the killing was well documented by the media and needs no evidence to bring those responsible to justice. The ICC could also easily reach and arrest these perpetrators as they assumed political positions and diplomatic posts in various European capitals. A similar position was taken by the ICC against Abduallah Al-Senussi who was kidnapped from Mauritania by the Libyan government, [14] it stopped calling for his extradition to stand trial at the ICC. It did not even follow his human rights violation and inhuman treatment in the militia’s prison even though he has been imprisoned by the well-known notorious jihadists, the Libyan Fighting Islamic Group. The head of the prison is the leader of LIFG, Abdul Hakiem Belhadj.

Belhaj is well-known to the CIA and Western governments. The CIA arrested him after his escape from Kandahar, interrogated and extradited to Libya in 2002 charging with terrorism. [15] In 2009, he and the LIFG members were released from prison under the General Amnesty Law. [16] Belhadj terrorist record speaks for itself. In 1994-97, he ordered a slaughter of 225 people and ordered the killing of the German tourists, Steven Baker and his wife Manuela Spiatzier in 1997. Nevertheless, he assumed a high-ranking position in Libya. He was a minister of Defence, and is responsible of Tripoli security, General Manager of Libyan prisons and responsible directly of Al-Senussi cell. Bearing in mind Belhadj’s criminal record, the ICC expressed its reassurance that Al-Senussi is in the safe hands and supported his trial in Libya.

The NATO and small Gulf countries ignored Belhadj terrorist activities and recognised him as a political and military leader and above all a businessman. He owned the biggest TV station in North Africa, biggest airline company in Libya, cement factory, properties in Spain and Turkey and a private airport in Tripoli. This airport, however, has been used to channel and transport the terrorists from Libya to Syria. These terrorists were financed which was estimated to be 160 billion worth of dollars in 2010.

Belhaj and others are responsible of the misuse of Libya’s assets and putting an end to Libya’s development plan worth 200 billion of dollars according to the World Bank. Belhaj is one example to the warlords’ lavish life where the ordinary Libyan citizens were plunged into severe poverty.

The Militias Human Rights Abuses

The militias’ leaders and war lords has committed heinous crimes against humanity, destroyed cities and vital infrastructures throughout the past six years. The following are few of the listed crimes – People were burned, cooked alive and subjected to the ugliest forms of torture. Political prisoners, security personals and soldiers were thrown in the Iron and Steel smelting furnaces plant of Misratah. Above all, the militias traded in the prisons’ human organs. With the Libyan political scene growing more complicated, IS has also added more atrocities by slaughtering, crucifying people and cutting their organs in dramatic senses.

Unprecedented racial and ethnic cleansing, genocide was committed against five Libyan cities and its people. 55% of Libyan people were forced to flee their country to the neighbouring countries. In addition, hundreds of houses were burnt in Bani Walid [17] and five other cities in Warshafana. [18] Furthermore, the destruction and flattening of the city of Sirte [19] and bombardment of residential populated areas in Benghazi [20] and Dernah. Even the cosmopolitan Tripoli faced the same faith of ethnic and racial cleansing especially in the areas loyal to Qaddafi.

Besides the systematic human rights abuses, the militias and their leaders destroyed the Libyan essential infrastructures. [21] In July 2014, they set Tripoli airport and the aviation fleet on fire as well burning number 24 & 25 oil reservoirs. [22]  [23]  [24]  [25]

Despite the militias destructive actions and brutal torture, the international community and the UN legal bodies ignored all these crimes and failed to bring these warlords to justice [26].

NATO and Libyan Militias’ Atrocities against Civilian and Public Figures

The NATO military aircrafts targeted civilians across various Libyan cities, namely Zlitan, Sirte, Surman, Tripoli and Bani Walid. In the south of Zlitan and precisely in Majeer, [27] 84 families mainly women and children were killed in cold blood while they were sleeping by NATO airstrikes. [28] Media showed children’s bodies pulled out of rubble and a lady named Minsyah Khleifa Heblow was halved in two and others lay dead in a very disturbing scene. In another case, the Khawildi Al-Ahmadi family was killed as NATO airstrikes hit their house and consequently killed two of their children. [29] Also, Al-Jafarh family were killed in Bani Walid [30] as NATO targeted their house during the Holy month of Ramadan. Not to mention, the well documented and deliberate NATO Arial bombardment of Qaddafi and his convoy in Sirte and the killing of Qaddafi’s youngest son, Saif Al-Arab in his house in Tripoli. [31]

The human rights abuse and systematic killing and torture of Libyan civilians continued after the militias assumed control of Libya. These people were civilians that did not participate in the civil war and the majority were old and cannot carry weapons. The popular comedian Youssef Al-Gharyani was detained and tortured by Al-Zawiyah militias.

Misratah militias has also detained and tortured the eighty-year-old and the Libyan Mufti in the 1970s, Al-Shaiek Al-Madani Al-Shwearief, [32] because he did not approve and support the NATO intervention in Libya. [33] The famous Libyan singer, Mohammed Hassan, was abused and put under house arrest. [34] Others like the economist expert in the Ministry of Finance, Dr Abdul Hafied Al-Zalatni, was tried and sentenced to years of imprisonment. Likewise, the Head of Islamic Call Society, Dr Mohammed Al-Shareef was sentenced for long term imprisonment. The Head of Customs Department and the Head of Training at the Ministry of Interior were also sentenced to long term imprisonment along with others who were sentenced to the death penalty and various terms of imprisonments. It’s rather absurd that these public figures were tried for drugs trafficking, human trafficking and rape in addition to 17 other charges. [35] The question that presents itself is how all these old professional figures met and conspire together to commit crimes throughout a period of nine months?

After NATO helped those militias to rule Libya, more horrific terrorist crimes were committed against Libyan and foreign nationals. A Coptic man was killed at the Misratah’s battalion, [36] murdering number of Coptic men in Sirte, [37] murdering a number of Christian Ethiopian workers, [38] murdering the American English teacher, Roni Smith, in Benghazi, [39] killing the Red Cross staff in Misratah in 2014 [40] and the French Embassy bombing in Tripoli, [41] above all, the murder of the American Ambassador in Benghazi, who helped and armed the militias throughout 2011. [42]

All the above victims were reported by the Human Rights Watch and in some cases NATO admitted responsibility of their death. However, the ICC turned a blind eye and failed to investigate such crimes despite various national and international bodies which demanded to initiate an open and transparent investigation as well as bringing perpetrates to justice. The ICC record showed failure in its responsibility regarding Libya’s civil war. It was evident as it has not produced a single warrant of arrest against these militia leaders and NATO forces. It seemed that it has been a deliberate policy of ICC to ignore these authentic crimes and only focuses on Saif Al-Islam indictment and trial.

When it comes to Qaddafi’s family, the ICC are seen not to be serious as in the case of Al-Saadi Qaddafi torture that the ICC prosecutor claimed that she is still investigating the case. However, he was shown in a video being interrogated and beaten in front of the camera. The same standard applied to the Abduallah Al-Senussi case where the ICC prosecutor claimed that she is still in deliberation of his death penalty. A similar claim was made by her predecessor regarding the bombing and killing of Qaddafi and hundreds in his convoy. The ICC never showed any seriousness in other crimes committed by the militias against thousands of Libyan people, except Saif Al-Islam in order to silent his voice and eliminate potential leadership.

The NATO countries and the Gulf mini-states should be held responsible for the chaos that has been created in Libya since 2011. They intervened in Libya in the pretext of Qaddafi killing his own people. The scenario of a leader killing his own people reminds us of Tony Blair during the Iraq inquiry in 2016. He said it was “the right thing to do and if Saddam had remained in power during the Arab Spring he would have crushed the rebels”. [43] By this kind of speculation, countries were destroyed, thousands of people were displaced and national assets were stolen. As a result of the NATO militarily intervention in Libya, Qaddafi, his sons and thousands of Libyan people were killed and millions more were displaced.

Six years on and the political settlement in Libya is far distant from being realised soon. With a glance, Libyan militias are fighting each other as well as Western countries military forces who are siding with different militias. France remains involved militarily and lost three soldiers in Benghazi in July 2016 by groups that were supporting the 2011 uprising. France then called the uprising a revolution that France ought to support and if its belief was true why is the war continuing today? And why 700 people mainly army officers assassinated? Why were the American Consulate Staff killed in Benghazi? Why the West ignoring is IS barbaric acts of cutting people’s throats in Sirte, Misratah and Dernah?

The answer to the later question is clear, those criminals were supported by the West in 2011 because they were fighting the apostate Libyan government as they claimed. Why was IS wearing the same Libyan soldiers uniform that was imported to the Libyan army in 2012, and who gives it to them? Why did IS’ members receive a salary from the Libyan Defence Ministry? The answer to the above question is that search for the effective ruler of Libya namely Belhadj, Al-Shareef, the Libyan Islamic Fighting Group and their co-ruler, the National Congress members. Who governs Libya today is well known by Libyan people and by some international NGOs groups. Thus far, Libya today is under the rule of the Islamic Jihadist groups and the West is supporting them despite these groups’ crimes against Libya and its people.

At this moment of time, is it strange that the Western countries as far north as Norway and Canada and to the south, Malta and Italy, not to mention the Qatari forces, the United Arab Emirates, Jordan, Sudan and Morocco all assembled to launch a military aggression against civilians who were not being hostile against these countries, such as, Saif al-Arab Muammar Qaddafi and Khuwaylidi family and 84 of innocent victims of Madjer? While these countries are patient and tolerant towards the supports of IS in Sirte, Misrata and Benghazi, they were also celebrating the IS bombings of the French and Belgium cities. Yet, the NATO countries and their allies should attack and bomb them as they did in Libya in 2011.

Finally, in complement of its series of crimes against the Libyans, the Western countries have appointed a war criminal who was responsible for the destruction of Bani Walid and killing of its children, “Abdul-Rahman Al-Swehli” as a head of Libya’s highest authority, the State Council and appointed his nephew, “Ahmed Maiteeq” [44] Vice President, his niece “Nihad Meitiq” [45] General Director of the Foreign and his brother in law, Faiez Al-Saraj, head of the presidential Council. In addition, Al-Swehli struck a deal with Belhadj, commander of the Islamic Fighting Group, to take the Islamist share of the presidential election. However, it is well known in Libya that if elections were to be held today, the above-mentioned persons will not guarantee and secure even their family members’ vote. Belhadj popularity was demonstrated in the parliamentary elections where he got only 50 votes in the Sauaq Al-Joumah district, which has a population of 250 thousand people.

Meanwhile and during writing these lines, the cities of Libya and its population including the capital city Tripoli where a third of Libyan population are inhabited, are suffering water shortages, living in darkness because of power cuts, lacking medical facilities and basic human needs. Per the UN, 65% of hospitals stopped working. [46] Whereas the Libyan Dinar lost 300% of its value and oil production fell from 1.9 million barrels a day into 250.000 barrels. [47] To add to the suffering of Libyan people, main roads were cut due to the military operations and act of banditry by the criminal gangs, in addition to the military operations and bombing campaign that stretches from Derna in the east to Sirte to the West through Benghazi and Ajdabiya. The most dominant in the daily news are kidnapping for ransom and booming arms trade to the extent that it is sold through the Internet and advertised on Facebook.

In conclusion, we ought to thank our brothers in Qatar and the UAE, Sudan, Tunisia, the Arab League, the NATO countries, the European Union and the people who helped Libya become a failed state. After the release of Islamist political prisoners and others, Libya became a home for the largest private prisons run by families and militias. Also, a country attracted investors from around the world to a state exporting migrants including its own citizens, 55% of its population migrated and took refugee worldwide. A state that combined the finest legal and constitution experts in the world, that were able to forge a new and modern constitution, now transformed to a state governed by 1500 militias. And finally, a state where a crime of theft was considered strange and unusual, to a state where human mutilated bodies and decomposed bodies were dumped on the streets and road sides, which became a routine and normal across the country every morning.

The Herland Report comments:
Saif Al-Islam Qaddafi and the ICC case

Before the uprising, Saif Al-Islam was the architect of the new Libya. He presented his new vision of Libya free of political prisons, committed to human rights charter, distribution of wealth, prosperity and democracy. [48] He embarked on political and economic reforms in Libya whereby the radical Islamic prisoners gained their freedom, rehabilitated and engaged in the Libyan society. Once the violent uprising erupted in some Libyan cities, local sources confirm that he offered his help by engaging in human relief efforts to help the displaced people around the country, released the uprising prisoners, securing the Misratah people who caught on the cross fire and sheltered the Benghazi people who fled the fighting areas.

He also called and supported the peace efforts to solve the Libyan civil war. According to sources on the ground, he asked the University of Sirte’s administration to print 5000 leaflets and distributed to the peaceful convoy to Benghazi contained observing human rights, calling for the army to uphold the rule of engagement and prohibiting the use of force against the protesters. The later was stated by the Head of the Joint Operation Chamber in the 2011 Libyan war, Marchal Al-Hadi Embarrish, who was taken as a prisoner of war by the Al-Zintan militias, badly treated and deprived from medical treatment until he died of cancer in prison in 2014. [49]

Despite Saif Al-Islam Qaddafi’s tireless peace efforts, NATO aircrafts targeted him in an attempt to assassinate him that resulted in a permanent disability and killing of 29 of his comrades. [50] Also, he lost his fingers and suffered multiple injuries. Yet, the ICC did not investigate the airstrike, nor oversee his five years of solitary confinement condition and his human rights generally. [51] Furthermore, the ICC persisted demanding his arrest and trial despite he was sentenced to death by a Libyan court that set-in Al-Hadbah prison under Khaled Al-Shareef, the right man of Belhaj.

For these reasons, the unfair trail and dismissal of the case is the only outcome that should be endorsed. Indeed, it could be argued that the case should be completely dropped especially after the Attorney General assassination in Benghazi and fleeing most Public Prosecution team as they faced an immense pressure from the militias. With all these circumstances, the ICC arguments were that his death sentence has not been implemented and therefore he should be arrested and jailed in Al-Hadhaba prison.

However, his death sentence was appealed by the Libyan Ministry of Justice on the ground of unfair trial since the court was set in a prison controlled by the Al-Shareef who has power over the court and the judges. Nevertheless, the ICC continued calling for his retrial and turned a blind eye on the fact that Saif Al-Islam was in the Al-Zintan prison and the Tripoli court had tried him via close circuit TV. Therefore, the ICC should respect the Libyan law and be aware that a person should not be tried twice for one alleged crime. But the end game for the West and ICC is to get rid of Saif Al-Islam Qaddafi as they did with his father Qaddafi and his brothers.

It is time for the ICC to drop its double standards and side with the Libyan people in their ultimate aim that to salvage their country from these militias and build a new Libya where human rights, prosperity, development and rule of law prevails. We also call upon the ICC to drop its call for Saif Al-Islam to be extradited and tried by the ICC.

Instead, the ICC should recognise and respect the Libyan Ministry of Justice General Amnesty Law by which Saif Al-Islam Qaddafi should assume his role in the struggle for a new democratic Libya. In this respect and after the Western countries began to see their mistake, they should work with the sincere Libyans and NGOs to bring these militias and their leaders to justice for the sake of peace and reconciliation.

[1https://www.youtube.com/watch?v=POl… THE HANGING OF A LIBYAN SOLDIER IN THE STREETS OF BENGHAZI IN 2011

[2https://www.youtube.com/watch?v=4sR… CIVILIANS DRIVING TANKS IN THE STREETS OF BENGHAZI

[3https://www.youtube.com/watch?v=MxO… BURNING AND EATING THE LIVER OF A SECURITY OFFICER IN 2011 IN THE CITY OF MISRATA

[4] file:///C:/Users/Doaa/Downloads/2.%09https://www.theguardian.com/world/2… THE GUARDIAN REPORT ON THE ACTUAL NUMBER OF DEATHS IN THE 2011 WAR AMNESTY REPORT

[5https://humanrightsinvestigations.o… RAPE CLAIMS

[6] file:///C:/Users/Doaa/Desktop/Letters/5%20https://www.theguardian.com/world/2…RAPE CLAIMS IN 2011

[7https://www.youtube.com/watch?v=1dR… THE LIBYAN PILOTS IN MALTA

[8https://www.hrw.org/ar/world-report… HUMAN RIGHTS WATCH REPORT

[9https://humanrightsinvestigations.o… RAPE CLAIMS

[10] file:///C:/Users/Doaa/Desktop/New%20folder/8%20https://www.hrw.org/news/2011/08/01…CRIMINAL JUSTICE COURT REPORT ON MUAMMAR QADDAFI, SAFI AL ISLAM AND ABDULLAH AL SANUSSI

[11https://www.icc-cpi.int/libya/gadda… CRIMINAL JUSTICE COURT REPORT ON SAIF AL ISLAM

[12https://www.youtube.com/watch?v=TpB… MUAMMAR AL QADDAFI’S DEAD BODY

[13https://www.youtube.com/watch?v=4pk… MUTTASIM MUAMMAR AL QADDAFI’S BEFORE-AFTER DEATH FOOTAGE

[14https://www.youtube.com/watch?v=Kqq… ABDULLAH AL SANNUSI’S IMPRISONMENT IN MILITIA’S PRISONS

[15http://www.bbc.co.uk/news/world-afr… BBC REPORT ON ABDULHAKIM BELHADJ LIBYA

[16https://www.youtube.com/watch?v=ReQ… GENERAL AMNESTY LAW

[17https://www.youtube.com/watch?v=FUH… SHELLING BANI WALID IN 2012 BY THE NEW GOVERNMENT’S MILITIAS IN 2012

[18https://www.youtube.com/watch?v=yG-… BURNING OF HOUSES AND PROPERTIES IN THE CITY OF WERSHIFANA IN 2014

[19https://www.youtube.com/watch?v=fIa… A WIPEOUT OF THE CITY OF SIRTE BY THE SO CALLED “REBELS” IN 2011

[20https://www.youtube.com/watch?v=ZW9… THE DESTRUCTION OF THE CITY OF BENGHAZI

[21https://www.youtube.com/watch?v=abV… MUAMMAR QADDAFI’S CONVOY AFTER GETTING STRIKED BY NATO IN 2011

[22] youtube.com/watch?v=WrfSrvseOCg BURNING OF TRIPOLI INTERNATIONAL AIRPORT

[23https://www.youtube.com/watch?v=mgW… BURNING OF LIBYA’S AIERIAL CONVOY AND AIRPLANES IN TRIPOLI INTERNATIONAL AIRPORT

[24https://www.youtube.com/watch?v=NBE… SATELLITE IMAGES OF THE BURNING OIL TANKS IN TRIPOLI

[25https://www.youtube.com/watch?v=P8t… OIL TANKS BURNING FOOTAGE LINK

[26http://gate.ahram.org.eg/News/32366… YOUSEF AL-GHERIANI’S COURT DECISION

[27https://www.youtube.com/watch?v=5uE… AL-JFAARA FAMILY MASSACRE IN BANI WALID 2011

[28https://www.rt.com/news/bani-walid-… RT REPORT ON THE SIEGE OF BANI WALID AND CHILDREEN DEATHS IN THE CITY BY MILITIA SHELLINGS

[29https://www.youtube.com/watch?v=YTU… AL-KHWAILDI’S FAMILY MASSACRE BY NATO IN 2011

[30https://www.youtube.com/watch?v=5uE… MAJER MASSACRE BY NATO IN THE CITY OF ZLITIN 2011

[31https://www.youtube.com/watch?v=6t0… MURDER OF SAIF AL ARAB MUAMMAR AL QADDAFI BY NATO IN 2011

[32https://www.youtube.com/watch?v=Uop… KIDNAPPING AND TORTURING THE ISLAMIC SCHOLAR AL MADANI AL SHWEERIF BY “THE REBELS”

[33https://www.youtube.com/watch?v=7wr… HUSSAIN AL KARAMI’S (ISIS TERRORIST) FRIDAY PRAYER SPEECH IN THE CITY OF SIRTE

[34https://www.youtube.com/watch?v=FYu… THE FORCE-ENTRY OF MUHAMMED HASSAN’S HOME BY THE SO-CALLED REBELS IN 2011

[35https://www.hrw.org/news/2015/12/03… HUMAN RIGHTS WATCH REPORT ON THE DARK PRISONS OF LIBYA

[36http://www.masress.com/tahrirnews/311658 THE KILLING OF THE EGYPTIAN POPE IN THE CITY OF MISRATA IN 2012

[37https://www.theguardian.com/world/2… THE MURDER OF 21 EGYPTIAN CHRISTIANS BY ISIS TERRORISTS IN THE CITY OF SIRTE

[38] file:///C:/Users/Lahwej/Downloads/37http://www.telegraph.co.uk/news/wor… THE MURDER OF 30 ETHIOPIAN CHRISTIANS IN LIBYA

[39https://www.theguardian.com/world/2… MURDERING OF THE AMERICAN TEACHER IN THE CITY OF BENGHAZI

[40https://www.theguardian.com/world/2… THE MURDER OF THE RED CROSS CREW IN THE CITY OF MISRATA

[41http://www.bbc.co.uk/news/world-afr… THE FRENCH EMBASSY’S BOMBING IN TRIPOLI

[42https://www.youtube.com/watch?v=1Ar… US EMBASSY ATTACKS IN BENGHAZI 2012

[43https://www.youtube.com/watch?v=uMJ… TONY BLAIR ADDMITING THE “MISTAKE” OF THE INVASION OF IRAQ

[44http://www.ahmedmaiteeg.com/%D8%B9%… AHMED MAETIEG’S WEBPAGE

[45http://www.unmultimedia.org/arabic/… NIHAD MAETIEG SPEECH ON UN WEBPAGE

[46http://www.who.int/countryfocus/coo… WORLD HEALTH ORGANISATION REPORT ON HEALTH-CARE IN LIBYA

[47http://www.opec.org/opec_web/en/abo… LIBYAN OIL EXPORT REPORT IN 2015

[48https://www.youtube.com/watch?v=ReQ… RELEASING ISLAMIC FIGHTING GROUPS FROM LIBYAN PRISONS

[49https://www.youtube.com/watch?v=dkl… AL HADI EMBEERISH’S KIDNAPPING IN 2011

[50https://www.youtube.com/watch?v=yJ8… SAIF AL ISLAM’S ARRIVAL IN THE CITY OF ZINTAN

[51https://www.youtube.com/watch?v=YVa… AFP REPORT ON TOURTURING PRISONERS IN NEW LIBYA

source: http://www.voltairenet.org/article198534.html

 

Please follow and like us:
0

Het westen VS/NAVO rekolonizatie van Africa door eindeloze oorlog; Gaddafi was de eerste

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor afrikacom army cartoonGerelateerde afbeelding

Zes jaar geleden, op 20 oktober 2011, werd Muammar Gaddafi vermoord en op de lijst geplaatst, op een lange lijst van Afrikaanse revolutionairen, door het westen dictatoren genoemd,  die door het Westen werden vermoord, omdat ze  droomden van continentale onafhankelijkheid.
Eerder die dag was Gaddafi’s geboortestad Sirte bezet door militairen met westerse ondersteuning, na een maand van lange strijd waarbij de NAVO en haar zogenaamde “rebellen”-bondgenoten de stad’s ziekenhuizen en huizen met de grond gelijk hadden gemaakt, water en elektriciteit niet meer functioneerde en zij in het openbaar verkondigde dat ze de inwonners van de “stad”zouden laten verhongeren. De laatste verdedigers van de stad, waaronder Gaddafi, vluchtten uit Sirte die bewuste ochtend, maar hun konvooi werd onderschept en gestraft door de gevechtsvliegtuigen van de NAVO die  95 mensen in een luchtaanval doodde. Gaddafi ontsnapte maar werd kort daarna gevangen genomen. Ik zal de gruwelijke details, die de westerse media over de hele wereld als een triomfantelijke smulfilm uitzond besparen, hij werd in ieder geval gemarteld en uiteindelijk doodgeschoten, laten we het daarop houden.

We weten nu, door de  getuigenis van de belangrijkste Libische bondgenoot Mahmoud Jibril van de NAVO, dat en dat moet echt serieus genomen worden, het een buitenlandse agent was, waarschijnlijk Frans, die de fatale kogel heeft geleverd. Zijn dood was de optelling van zeven maanden NAVO-agressie, van een campagne tegen Gaddafi en zijn regering, het Westen had zijn moord en de chaos meer dan drie decennia voorbereid.

Toch was het maar de openingssalvo van een nieuwe oorlog – de oorlog voor de militaire rekolonisatie van Afrika.

Afbeeldingsresultaat voor ghadaffi murderedAfbeeldingsresultaat voor ghadaffi murdered

Het jaar 2009, twee jaar voor de moord van Gaddafi, was cruciaal voor de relatie tussen de VS en Afrika. Ten eerste omdat China de VS voorbij streefde en de grootste handelspartner van de wereld werd en ten tweede omdat Gaddafi verkozen werd tot president van de Afrikaanse Unie.

Het belang van beide voor de daling van de invloed van de VS op de wereld kon niet duidelijker zijn. Terwijl Gaddafi pogingen ondernam om Afrika politiek te verenigen, politiek te verbinden en de hoeveelheden Libische olie-rijkdom gebruikte om van deze droom een ​​realiteit te maken, had China het monopolie van het Westen over exportmarkten en beleggingsfinanciën overgenomen. Afrika hoefde niet meer naar het IMF te gaan voor leningen en China zou investeren in Libië en de rest van Afrika. De westerse economische overheersing van Afrika was bedreigd als nooit eerder.

Het antwoord van het Westen was natuurlijk een militaire. Economische afhankelijkheid van het Westen –  China kapot maken – zo zou Afrika vervangen worden door een nieuwe militaire afhankelijkheid. Als Afrikaanse landen niet langer zouden wachten op westerse leningen, exportmarkten en beleggingsfinanciering, zouden ze in een positie moeten worden gebracht waar zij zouden moeten wachten op westerse militaire hulp.

Daarom  AFRICOM – het nieuwe ‘Afrikaanse commando’ van het Amerikaanse leger – gelanceerd, door George W. Bush, niet een enkel Afrikaanse land zou het eens zijn om het hoofdkwartier in haar land te hebben. In plaats daarvan werd het gedwongen tot een kantoor in Stuttgart, Duitsland te openen (Nederland had beter geweest als “brievenbus”land). Gaddafi had de Afrikaanse oppositie tegen AFRICOM geleid, werd door memo’s, door WikiLeaks werden onthuld.

Afbeeldingsresultaat voor ghadaffi murdered

Immers, zoals Mutassim Gaddafi, hoofd van de Libische veiligheids dienst, in 2009 aan Hillary Clinton heeft uitgelegd, had Noord-Afrika al een effectief beveiligingssysteem , door de ‘standby forces’ van de Afrikaanse Unie enerzijds en CEN-SAD anderzijds. CEN-SAD was een regionale veiligheidsorganisatie van de Sahel en de Sahara landen, met een goed functionerend beveiligingssysteem, met Libië als leider. De geavanceerde Libische-geleid anti-terroristische organisatie betekende dat er gewoon geen behoefte was aan een Amerikaanse militaire aanwezigheid . Het werk van westerse “thinkthanks” moest toen zo’n behoefte creëren.

De vernietiging door de NAVO van Libië heeft tegelijkertijd drie strategische doelen behaald voor de plannen van het Westen voor de militaire uitbreiding in Afrika. Uiteraard was het grootste obstakel en tegenstander van deze uitbreiding, Gaddafi zelf. Met Gaddafi weg en met een pro-NAVO/VS-marionetregering in Libië, was er geen kans meer dat Libië als een krachtig land zou optreden tegen het westerse militarisme. Integendeel, de nieuwe regering van Libië zou volledig afhankelijk zijn van hen.

Ten tweede betekende de agressie van de NAVO een totale ineenstorting van het  effectieve Noord-Afrikaanse veiligheidssysteem, dat door Libië werd geleid. En ten slotte veranderde de NAVO’s vernietiging van de Libische staat het land in een anarchistische bende van dood en verderf. Terroristische groepen waren toen in staat om Libië’s militaire arsenalen te plunderen, trainingskampen op te zetten en  deze te gebruiken om hun activiteiten over de hele regio uit te breiden.

Door de verspreiding van deze terroristische groepen in de regio te verzekeren, hadden de westerse machten de vraag om hun militaire bijstand, die tot dan niet bestond gecreëerd.

Door dit zijn er toenemende dodelijke terreuraanvallen op het continent, waaronder  in Burkina Faso, Burundi, Kameroen, Centraal-Afrikaanse Republiek, Tsjaad, Ivoorkust, Democratische Republiek Congo, Ethiopië, Kenia , Mali, Niger, Nigeria, Somalië, Zuid-Soedan en Tunesië.

Dit is het Afrika-beleid wat Trump heeft geërfd.  En Trump laat het met alle vrolijkheid en domheid escaleren.

Wat de Trump-administratie doet, zoals het in vrijwel elk beleidsterrein doet, is het vroegere beleid van haar “voorgangers”met het ijzeren vuist  uit te breiden. Trump heeft met zijn open minachting voor Afrika effectief de ontwikkelingshulp van de VS voor Afrika beëindigd, waardoor het algehele niveau van de Afrikaanse hulpverlening met een derde werd gekort en de bevolking weer uithongert en er mooie nieuwe TV acties kunnen komen om de westerse bevolking voor het beleid van hun “masters”te laten betalen!

Dus zullen komende deccenia honderduizenden Afrikaanse vluchtelingen naar Europa komen!

Please follow and like us:
0

Het lot en verdriet van de “regime change”vluchtelingen

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor regime change vluchtelingen cartoon

Er zijn positieve tekenen dat de Syriërs terugkeren naar Aleppo en de rest van Syrië, na de brutale  slachtpartijen van Al-Qaeda’s en ISIS. Maar de nalatenschap van de westerse “regime change” -oorlogen blijft Europa achtervolgen en veroorzaakt onnodig menselijk lijden en geweld!

Europese landen zijn in een politieke crisis gegooid door de honderdduizenden migranten die uit het Midden-Oosten en Afrika naar Europa komen. Het aantal is in de afgelopen jaren gegroeid door een combinatie van oorlogen en armoede, waardoor de invloed van buitenlandse culturen en religies zoals islam in Europa zichtbaar is en een terugslag  heeft op de politieke instellingen en stromingen, de polarisatie van het Europese en  Amerikaanse bevolking.  Het open deuren beleid van Merkel in Duitsland heeft veel kwaad bloed gezet bij Europeanen.

Het probleem is dat de oorzaken van de massa-migratie diepe wortels hebben die niet op korte termijn kunnen worden opgelost. En zelfs al zou er een oplossing op middellange tot lange termijn zijn,  vereist dit ernstige veranderingen in het buitenlands en economisch beleid voor de hele westerse wereld.

In september 2015, toen het aantal vluchtelingen uit Syrië steeg als gevolg van het lopende militaire conflict daar, maakte de Duitse kanselier Angela Merkel een verrassende aankondiging. Merkel heeft aangekondigd dat haar land haar deuren zou openen en honderden duizenden asielzoekers zou accepteren. Duitsland heeft al een groot aantal recente immigranten onder zijn bevolking en het was van mening dat een rijk land met een bevolking van meer dan 80 miljoen zeker kan bijdragen aan de humanitaire crisis die het Midden-Oosten omringt.

De open houding duurde niet lang. In maart 2016 speelde Duitsland een sleutelrol bij het bereiken van een overeenkomst met president Erdogan van Turkije, die in ruil voor miljarden euro’s  een landroute naar Europa door de Balkan heeft gesloten. Als gevolg hiervan bleven alleen de zeewegen, met vertrekpunten uit Turkije, Egypte en Libië, waardoor Griekenland en Italië de voornaamste toegangspunten naar Europa zijn. De routes zijn het afgelopen jaar verder verminderd, met de overgrote meerderheid van de vertrekken die momenteel afkomstig zijn uit Libië.

Italië als “zondebok”van de EU

Afbeeldingsresultaat voor regime change vluchtelingen cartoon

Dit heeft ervoor gezorgd dat in 2017 meer dan 85 procent van de totale migranten op weg naar Europa is aangekomen in Italië, een land dat de afgelopen jaren veel voor haar kiezen heeft gehad en nu door de EU in de steek gelaten wordt. Er zijn voortdurende onderhandelingen met andere Europese landen geweest om de migranten die naar Italiaanse havens worden gebracht te verhuizen en de last op het land van binnenkomst te verleggen, maar het aantal migranten dat is verhuisd is slechts een klein deel van degenen die aankomen.

Onlangs was er een reportage te zien uit Genua, (NED) maar veel belangrijker uit Ventimiglia, een kuststadje grenzend aan Frankrijk en de Middellandse zee, de bewoners zien hun stad afglijden in “klein Afrika, mensen onder bruggen en toeristen blijven weg”.

VentimigliaItaly  (RT)

Als gevolg daarvan voelt Italië, die bijzonder efficiënt is bij het beheren van de nieuwkomers, dat ondanks het feit dat er in de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang is geboekt, zich alleen gelaten, om te gaan met een crisis die zijn weerga niet kent. Een van de bijwerkingen is een tastbare verschuiving in de publieke houding in dit katholieke land, van openheid om hulpbehoevenden te helpen, tot een gevoel dat de situatie uit controle is en dat de identiteit van Europa bedreigd wordt door de constante instroom van migranten van verschillende culturen.

Daarbij komt nog de totale doorgeslagen houding van de zogenaamde hulporganisaties zoals vluchtelingenwerk, artsen zonder grenzen etc..Die vluchtelingen stimuleren om naar Europa te gaan.

Het grotere probleem

Afbeeldingsresultaat voor regime change vluchtelingen cartoon

Het diepe probleem om aan te pakken zijn de oorzaken van de migrantencrisis. Dit vereist een stap achteruit in de geschiedenis, om te begrijpen hoe de huidige situatie is gecreëerd. Het eerste probleem is dat Libië zelf, een land zonder doeltreffende gecentraliseerde controle of regering, overgegaan is in rivaliserende facties die niet kunnen of niet willen stoppen met de talrijke mensenhandelsnetwerken om geld te verdienen aan wanhopige migranten en hen op vlotten naar Italië te zetten , waar ze zullen worden gered door NGO’s, of sterven in de zee.

De belangrijkste verantwoordelijkheid voor de Libische chaos ligt in Parijs, Londen en Washington. Het doel om Muammar Gaddafi omver te werpen was al decennia lang in de westerse hoofdsteden en hoofden van de elite aanwezig, maar het was pas in 2011 – onder het mom van de zogenaamde  “Arabische Lente” – dat de Franse regering in het bijzonder, de aanval (NATO) heeft georganiseerd om hem omver te werpen met alle ellende die we nu hebben.

De Fransen hadden de aanval al voorbereid, aangezien zij de Amerikaanse president Barack Obama moesten aanmoedigen om deel te nemen aan de ‘humanitaire’ oorlog die bedoeld was om de oppositie te redden die zogenaamd door Gaddafi te werden vermoord. Staatssecretaris Hillary Clinton leidde de pro-interventie-fractie in de regering van Obama. De Libische campagne werd bekend werd als Hillary’s War.

Afbeeldingsresultaat voor hillary's war cartoon

Nadat de gruwelijke moord van Gaddafi bekend werd , formuleerde Clinton “Julius Caesar” het volgende: “We kwamen, we zagen het en hij stierf.” Het resultaat is, chaos, brutaal geweld, moord en de de creatie van ISIS.

Regime Change ‘Chaos

De Libische chaos, de grootste bedreiging nu, na 2015 is de sleutel om de migrantenstroom naar Europa te stoppen, leidt nu tot het grotere probleem van het westerse beleid ten aanzien van terrorisme en het Midden-Oosten in het algemeen. De reeks van “regime changes” en oorlogen in de afgelopen jaren heeft het doel om terroristische netwerken voor het strategische voordeel van het Westen weerspiegeld, terwijl het lange termijn effect van deze tactiek, totaal genegeerd werd en Europa is chaos en ellende heeft gestort. De steun voor de Mujahidin in Afghanistan in de jaren tachtig, was een poging om de Sovjetunie te verzwakken (door de VS, Al-Queda en Bin-Laden zijn gesponsord en gemaakt door VS met de ultieme steun van NATO), leidde direct tot de opkomst van Osama bin-Laden en Al-Qaeda in de jaren negentig.

De financiële steun aan het soennitische extremisme, in het bijzonder aan bondgenoten als Saoedi-Arabië, heeft de terroristische groepen die vandaag haar peilen op het westen richten (ISIS), gesterkt en moorden nu Europeanen uit. Ook om de oorlog in Irak en de meest extreme anti-Assad-groepen in Syrië te ondersteunen, hebben de Verenigde Staten en andere Westerse mogendheden (NATO, EU) een grote schuld, in  creëren van de problemen van vandaag.

De regering van Obama begon met een “schuchtere” verschuiving om weg te komen van de “schaduwregering o.l.v. George Soros, de Rothshild en de Bush-Clinton familie  en hun “regime change” plannen, met de beslissing om in 2013 Syrië niet te bombarderen en liever samenwerking met Rusland te zoeken. Deze pogingen werden de kop ingedrukt en een nieuwe “koude oorlog” is begonnen met Rusland, de VS en NATO.

De poging om de belangen van de VS (en EUROPA) in het Midden-Oosten te herbalancerenwerd ook weerspiegeld in de “Atoom”overeenkomst die met Iran is bereikt. De inspanning bleek uiteindelijk te weinig en te laat, aangezien de “schaduwregering”, ik kan het niet genoeg benadrukken, de banken, multinationals, AIPAC en oliemaatschappijen etc.., zich tegen deze verschuiving verzetten en Obama. Aan het einde van zijn termijn had hij de druk opgevoerd om een vijandige positie tegenover Rusland te handhaven en kon hij geen nieuwe strategische oriëntatie op het Midden-Oosten definiëren.

Trump, heeft in zijn verkiezingscampagne te kennen gegeven dat hij deze schaduwregering wilde aanpakken, m.n. de Clinton-Bush clan, die voor veel ellende heeft gezorgd, het plan van een nieuwe wereldorde is door Bush Sr. herhaaldelijk gepropagandeerd en in werking gezet, Bush Jr. heeft het voortgezet, Obama wilde het doorbreken maar kon zich niet doorzetten. Trump  is een mysterie en een leugenaar of gezwicht voor grote druk van de schaduwregering, we mogen niet vergeten, dat hij onder invloed staat van Kushner (rijke Joodse familie in de VS), zijn schoonzoon en engste berater via zijn dochter Ivanka.

Een nog bredere kwestie is dat de ontwikkeling, de economische omstandigheden en de politieke onrust in de weg staan als de voornaamste chauffeur van migratie. Er is onlangs gesproken over een Europees plan voor Afrika, om economische ontwikkeling te stimuleren en de oorzaken te verwijderen die mensen ertoe bewegen hun huizen en gezinnen te verlaten en naar Europa op de boot te gaan, ondanks de mogelijke gevaren. De realiteit is echter dat de discussie nog steeds gaande is, Afrika nog leeggeroofd wordt, allerlei virussen losgelaten worden en bezet is door AFRICACOM (de VS bezet momenteel 170 van de 195 landen in de wereld onder het mom van democratie en veiligheid)  en mee moeten doen aan de programma’s van het Internationaal Monetair Fonds, gericht op het verbeteren van het klimaat, particuliere investeringen en andere “structurele hervormingen”, wat er op neerkomt dat zij torenhoge schulden krijgen die zij niet terug kunnen betalen en de armoede cirkel, emigratie en ellende blijft.

Zo dragen de westerse landen bij aan de armoede in Afrika , onder het mom van een langslepende humanitaire crisis die volgens velen in de politiek alleen te wijten is aan de Afrikaanse landen zelf, wat een idiote stelling is gezien de kolonisatie, uitbuiting en roof die helaas ook nu door China aan de gang is zei het in een mildere en  andere vorm, maar nu voor Europa een dringende politieke crisis geworden en als het zo door gaat de uiteindelijke teloorgang van Europese waarden, normen en economie.

Bron: consortiumnews, RT, YoutTube

Please follow and like us:
0

MI6 Agent Paul Conroy werkte voor de Sunday Times en Al-Zawahari

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:
IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Paul Conroy, die onlangs uit het islamitische emiraat Baba Amr is ontsnapt, werkte als  fotojournalist voor The Sunday Times, maar is eigenlijk een Britse MI6-agent.
foto van Phillip Vella.

Op bovenstaande foto is hij te zien in Libië (in het blauwe kogelvrije vest), rechts, Al-Qaeda-leiders Mahdi al-Harati (in zwart kogelvrij vest) en Abdelhakim Belhaj (in gecamoufleerde jas).

 Mahdi al-Harati is getrouwd met een Ierse vrouw en woonde in Dublin. Paul Conroy komt uit Noord-Ierland en bracht zijn jeugd door in Liverpool.

Volgens de voormalige premier Jose Maria Aznar is Mahdi al-Harati nog steeds in Spanje gezocht als terrorist, voor zijn betrokkenheid bij de bombardementen van Madrid van 11 maart 2004.

In 2010, met een goed verzorgde baard en een NGO-status, werd Mahdi al-Harati  door MI6 gedropt op de “Freedom Flotilla”, die op  missie was om humanitaire hulp aan Gaza te leveren. Het resultaat weten we!
Mahdi al-Harati leidde de Al-Qaeda-brigade die in augustus 2011 het Rixos Hotel in Tripoli opblies. Volgens Khamis Gaddafi onder leiding van Franse instructeurs en geheime dienst. Volgens een buitenlandse militaire bron op (hoog niveau) had de NAVO al-Harati opdracht gegeven om de Libische leiders te elimineren die in een geheime faciliteit van het hotel aanwezig waren en opdracht tot moord op het voormalige congreslid en  assistent van Martin Luther King, Walter Fauntroy, die ook verbleef in het hotel.
Hij zou ook de opdracht gehad hebben om twee journalisten van Voltaire Network, Thierry Meyssan en Mahdi Darius Nazemroaya, die in het Radisson Hotel waren , te vermoorden, in het bovengenoemde hotel had  Al-Harati zijn martelcentrum.
Tot deze opdracht (en)  werden besloten  op een vergadering, die enkele dagen eerder, door het NAVO-commando in Napels. In de vergadering was Alain Juppé  aanwezig (minister van buitenlandse zaken van Frankrijk). Bij navraag, ontkende zijn secretariaat de aanwezigheid van de Franse minister van Buitenlandse Zaken en zei dat hij toen op vakantie was.

In oktober 2011 organiseerde Mahdi al-Harati een model dorp in Syrië, gelegen in de bergen aan de Turkse grens, Jabal al-Zouia. Twee maanden lang kwamen westerse verslaggevers naar het dorp, om de lof van de Syrische “revolutie” te bezingen in hun kranten. Het dorp was bewoond door een stam die werd betaald voor podiumdemonstraties die de westerse
pers gretig in haar kranten liet ziens. Al-Harati werd  bijzonder  veel bezocht door Paul Moreira van Canal Plus en Edith Bouvier van Le Figaro.

 Abdel Hakim Belhaj is de rechterhand van Ayman al-Zawahiri, en momenteel Al-Qaeda’s tweede commandant. Hoewel hij officieel nog steeds een van de meest gewilde criminelen ter wereld was, benoemde de NAVO hem tot militaire gouverneur van Tripoli.
Abdel Hakim Belhaj heeft een verblijfstitel in Qatar.
Abdel Hakim Belhaj heeft onlangs diverse reizen naar Turkije gemaakt, waar hij op de NAVO-basis in Incirlik en in Syrië een aantal kampen heeft opgezet, waarin hij 1500 strijdkrachten heeft opgebouwd en getrained. Volgens Ayman al-Zawahiri waren het zijn mannen die de aanslagen in Damascus en Aleppo pleegden.

Zijn organisatie, de Islamitische Vechtgroep in Libië, is samengevoegd met Al-Qaeda, maar nog steeds
op de terroristische lijst van de Amerikaanse regering en het British Home Office.

Door zichzelf te associëren met bekende terroristen, is Conroy schuldig voor de wet van zowel Verenigde Staten als Groot-Brittannië voor medeplichtigheid of associatie met een terroristische groep. Daar staat  15 jaar gevangenis op, tenzij hij immuniteit krijgt als agent van de kroon.!
foto van Phillip Vella.
Voltaire Network foto
Hakim belHaj en senatoren McCain en Lindsey Graham die hem  een ​​prijs uitreiken voor het helpen van de NAVO om  Libië te vernietigen.
Bron: Voltaire Network, FB, Philip Vella
Please follow and like us:
0

Duitslands en Italië , de nieuwe imperialistische poging om Libië te koloniseren

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor libie een kolonie van het westen cartoon

Vandaag kwamen de plannen van Duitsland en Italië in de openbaarheid (RT), zij willen controle over de grens tussen Libië en Niger om de migrantenstroom te verlagen.

Een nieuw imperialistisch plan is geboren, zij willen namelijk controle, maar geen oplossing. Eerst hebben samen met hun partner “in crime”, de VS, Libië platgebombardeerd, zodat de totale anarchie kon uitbreken. Hetzelfde verhaal keer op keer: verwoest een land, met een goede infrastructuur, onderwijs en gezondheidszorg, maar met een voor het westen een dictator, waar je eerst jaren zaken mee gedaan hebt, dan ga hem verwijderen, door allerlei groepen wapens te geven en de zogenaamde revolutie uit te roepen, dan is het doel bereikt, chaos, anarchie, honderdduizenden doden en je neemt de macht. Doel: Olie en macht.

Dit zie je overal om je heen: Syrië, Irak, Afghanistan, Libië, Mali, Venezuela, Oekraïne, in het verleden: Vietnam, Korea. De toekomstige landen, maar daar krijgen ze weinig kans: Rusland, ook Bolivia is aan de beurt!

Italië was, totdat Libië onafhankelijk werd, de koloniaal heerser van het land en heeft zoals gewoonlijk vreselijke misdaden tegen de bevolking begaan, zo ook in Ethiopië en Eritrea (ook een land waar wanhopig een “color” revolutie gepland is, maar niet geheel volgens plan verloopt).

Libië:

Afbeeldingsresultaat voor libie een kolonie van het westen cartoon

Hoewel de geschiedenis van het gebied dat tegenwoordig Libië heet, teruggaat tot de prehistorie, ontstond het land pas in 1912, toen Italië een kolonie vormde uit drie voormalige Ottomaanse provincies: Cyrenaica, Tripolitanië en Fezzan. In 1951 werd het land onafhankelijk als het Koninkrijk Libië. Na een staatsgreep in 1969 werd het land bestuurd door een militair regime onder leiding van de jonge kolonel Moammar al-Qadhafi. Deze hernoemde onder nasseristische invloed het land tot Libisch-Arabische Republiek (1969-1977), maar brak later met andere Arabische leiders, werd leider en  Libië kreeg in 1977 een socialistische staat, een mengeling van socialisme en islam. Hij vormde het land om tot de Grote Libisch-Arabische Socialistische Volks-Jamahiriyah. De betrekkingen met het Westen verslechterden na een bomaanslag op een vooral door Amerikanen bezochte Berlijnse discotheek in 1986 (niet bewezen), waarop Amerikaanse vliegtuigen Tripoli en Benghazi bombardeerden. Later, in 1988, vond de door Libië geplande Lockerbie-aanslag plaats (ook niet bewezen, de verdachten kon niets ten laste gelegd worden, waarschijnlijk een geplande “false” flag van de VS, of leden van een Palestijnse Organisatie). In de jaren negentig werd het land geïsoleerd door internationale sancties, maar na de aanslagen op 11 september 2001 werd Qadhafi een westerse bondgenoot in de ‘strijd tegen terrorisme’ en werden de onderlinge betrekkingen hernieuwd.

In februari 2011 brak er in navolging van de  zogenaamde Arabische Lente (gepland door de VS – Bush – Axes of Evil 2001) in de buurlanden een acht maanden durende opstand uit, gefinancierd door de VS en EU tegen Qadhafi’. Rebellen (lees terroristen, Al-Queda, gemaakt door de VS), die in Benghazi de Nationale Overgangsraad vormden, kregen vanaf 19 maart hulp van het regime:  hiermee bedoel ik de internationale coalitie geleid door de NAVO, zij veroverden in augustus dat jaar, de hoofdstad Tripoli en versloegen in de maanden daarna, de laatste Qadhafi-getrouwen, op 20 oktober 2011, werd Moammar al-Qadhafi  opgepakt en op gruwelijke wijze  gedood door aanhangers van Al-Queda en andere terroristische organisaties.

Voor de “Color Revolutie” stond Libië als hoogst genoteerde Afrikaanse land op de index van de menselijke ontwikkeling van de Verenigde Naties en had, mede dankzij de grote olieproductie van het land, ook een van de hoogste bbp’s van het continent. Dit is alles verwoest door de VS en EU, zodat het land nu in anarchie is en emigranten vanuit andere Afrikaanse landen nu makkelijk naar Europa kunnen komen. Het is te laat om dit te stoppen, de EU is een regime geworden, die of bombardeert uit naam van democratie of een koloniale heerschappij instelt, in een moderne versie. De VS heeft al diverse landen gekoloniseerd, onder mom van democratie, zij sturenbezettingstroepen over de hele wereld (AFRICACOM etc.) !

Lees ook:

Wordt Aisha Khaddafi de nieuwe leider van Libië?

ayesha-gaddafi

Het lijkt als een  epische roman; maar  de dochter van wijlen Muammar Khaddafi is in opkomst als de figuur om de weerstand tegen de NAVO en de Libische terrorist en jihadistische milities te leiden, Libië eens een land stabiel en welvarend, milities en jihadisten houden het land in een ijzeren greep van geweld.

Aisha Khaddafi zou hebben verklaard (in April dit jaar 2016) dat ze nu de ‘leider van het verzet is‘ in Libië en dat ze op het punt staat een nieuwe ‘geheime regering’ te creëren om zo het door chaos vervallen land terug  naar zijn glorie te verheffen.

Het verhaal beweert dat de dochter van wijlen Muammar Quaddafi een beroep heeft gedaan op de soldaten van de Libische strijdkrachten om haar de eed als “Supreme Commander” te geven en zo te proberen om de staat die werd verwoest door de NAVO, Al-Qaeda en de westerse mogendheden in 2011,  te herstellen en nog steeds wordt beheerst door terreur en geweld van criminele bendes en terroristische milities, waaronder ISIL / Daesh lees verder…http://freesuriyah.eu/?p=27

Bron: RT, Wikipedia

 

Please follow and like us:
0

Giro 555 en de vergeten oorlog in Jemen

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor jemen

Opeens, na jaren van ellende en oorlog, gaat giro 555 open, lees hieronder de argumentatie:

De samenwerkende Nederlandse Hulporganisaties hebben maandag Giro555 opengesteld om de door hongersnood bedreigde bevolking in Jemen, Noordoost-Nigeria, Somalië en Zuid-Soedan te helpen.

Volgens de organisaties lijden zeker 20 miljoen mensen in deze en omringende landen aan ernstige ondervoeding. De situatie in Zuid-Soedan is voor 100.000 mensen acuut, ze leven op de rand van de hongerdood. (bron nu.nl)

Na jaren van systematisch bombarderen van Nederlandse vriend Saoedi-Arabië, is Jemen kapot gebombardeerd tienduizenden mensen gedood, hongersnood door klimaatverandering schrijven ze. Door oorlog, waar wij als Nederland (alweer) medeplichtig zijn, we hebben weggekeken en gewoon vrienden, om zakelijke redenen, gebleven met de exporteur van oorlog en de Wahabi ideologie, die al miljoenen mensen op de wereld het leven heeft gekost, in Syrie, Irak en Jemen.

Er zijn tal van bomaanslagen op ziekenhuizen en scholen  geweest, maar de regeringen van Saoedi-Arabië, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk weigeren om de risico’s van de verkoop van wapens aan Jemen stop te zetten en te  zorgen voor diplomatie .De westerse machten en Saoedi-Arabië zijn indirect verantwoordelijk voor het schenden van het internationaal recht in Afrika en het Midden-Oosten .

Niets komt er in het nieuws over de oorzaak, gevolg en oplossing voor Jemen, het gaat precies zo als in Irak, Libië en Syrië. De schuldigen zijn altijd de anderen of het klimaat. Goedgepraat wordt het in de media en politiek, het is ver van ons bed en wij zijn niet verantwoordelijk, dat zijn we wel, d.w.z. de politiek, wapenindustrie en media!

Vergeten wordt de troepenmacht van de VS en Europa, dis zich in Afrika bevinden. De Verenigde Staten voeren buiten het oog van de wereld al jaren oorlog in Afrika. Lokale legereenheden worden getraind en betaald. Drones houden alles vanuit de lucht in de gaten. En de Amerikanen hebben overal op het continent eigen mensen zitten. De nieuwe ‘war on terror’ speelt zich af in Afrika!

AFRICOM

Om te begrijpen wat de Verenigde Staten in Afrika doen, moeten we terug naar 1998. In augustus van dat jaar bliezen moslimterroristen de Amerikaanse ambassades van Kenia en Tanzania op, met meer dan tweehonderd doden tot gevolg.

Wat volgde, was een geleidelijke militarisering van de regio. In 2002 opende president George W. Bush een militaire basis in het strategisch gelegen staatje Djibouti. Een slimme keuze, want vanuit daar zijn broeinesten als Jemen en Somalië gemakkelijk te bereiken. In de twaalf jaar daarna is de basis in Djibouti steeds belangrijker geworden. Van een paar honderd man is het aantal militairen er gegroeid naar zo’n vierduizend.

Wat zegt zo’n cijfer? Dat niet alleen in Oost-Afrika, maar ook elders op het continent, de Verenigde Staten aan een stille opmars bezig zijn. Aanvankelijk vooral om oliebelangen veilig te stellen, inmiddels ook om terreur te bestrijden. De ogen van de wereld zijn al geruime tijd gericht op Irak, Afghanistan en Pakistan, maar de ‘war on terror’ heeft zich daar nooit toe beperkt.

Elke islamistische organisatie die banden heeft, of zegt te hebben, met Al-Qaeda, is sinds de aanslagen op Dit stuk legt uit hoe dat mandaat tot stand kwam. de Twin Towers fair game.’ Ook in Afrika. Of het nu gaat om Al-Shabaab (Somalië), Boko Haram (Nigeria en omgeving) of Al-Qaeda in de Islamitische Maghreb (Sahelregio), een dreiging is een dreiging.

In 2008 is daarom Africa Command in het leven geroepen, kortweg AFRICOM. Lees hier de missie van AFRICOM. AFRICOM coördineert alle Amerikaanse militaire activiteiten in Afrika, en huist – opvallend genoeg – in Stuttgart. Volgens de eigen website moet de organisatie ‘defensiecapaciteiten’ vergroten, reageren op crises en ‘transnationale dreigingen’ terugdringen. De bestrijding van Al-Qaeda en aanverwante organisaties is daarbij ‘top priority,’ zo laat een woordvoerder per mail weten.

United States Africa Command
Seal of the United States Africa Command.svg

The Emblem of the United States Africa Command
Active Authorized: 15 December 2006
Announced: 6 February 2007
Established: 1 October 2007
Activated: 1 October 2008[1]
Country  United States of America
Type Unified Combatant Command
Size 2,000 (1,500 stationed at HQ in Germany)[2]
Part of United States Department of Defense Seal.svg Department of Defense
Headquarters Kelley Barracks, Stuttgart, Germany
Nickname(s) U.S. AFRICOM, USAFRICOM
Engagements 2011 military intervention in Libya
Website www.africom.mil
Commanders
Commander General Thomas D. Waldhauser,
United States Marine Corps
Deputy for Military Operations Vice Admiral Michael T. Franken, U.S. Navy
Deputy for
Civil-Military Engagement
Ambassador Alexander M. Laskaris,
U.S. Department of State[3]

En Nederland doet ook gewoon mee, in Mali en helpt deze in het leven geroepen AFRICOM. Gek toch dat er zoveel vluchtelingen vanuit Afrika komen? Niet dus, de VS maakt samen met haar bondgenoot de NATO, Afrika kapot, en juist ja in bovengenoemde landen heerst er volgens de  geïndoctrineerde (politiek gekleurd en niet in staat onafhankelijk onderzoek te doen) Nederlandse media droogte en moeten we dus geld geven aan GIRO 555, alleen vermelden ze oorzaken niet van de droogte, het is geen droogte, het is oorlog, dood en verderf, met onze medeplichtigheid!

Ik zou zeggen, geef het geld van AFRICACOM aan de mensen in Afrika, geef hen economische voorspoed, zodat ze niet naar Europa hoeven te komen!

Bron: Nu.nl, de Correspondent, Wikileaks, intpolicydigest.. AFRICACOM Stuttgart.

Please follow and like us:
0

Waar is Abu-Bakr-al-Bagdadi?

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor abu bakr al baghdadi waar is hij

Er zijn verschillende versies, van wat er gebeurd zou kunnen zijn met Abu-Bakr-al-Bagdadi. Hieronder zijn er een paar beschreven.

General Abdolkarim Khalaf (Irakese leger) zei op de nieuwszender: Sky Irak, dat al-Baghadi uit de westelijke delen van Mosul naar de Syrische grens, samen met een aantal hooggeplaatste IS bevelhebbers is gevlucht.

Khalaf zei dat al-Bagdadi Mosul enige tijd geleden al heeft verlaten en geen contact heeft met de commandanten die in Mosul zijn gebleven, deze commandanten zijn meestal onervaren in oorlogsvoering.

Toch geeft deze informatie geen exacte datum of de bestemming van de geheime reis die Bagdadi zou hebben gemaakt.

Vorige maand meldden verschillende nieuwszenders ook al, dat de IS leider uit Syrië, Raqqa, was gevlucht.

Een anonieme bron, beweerde in eerdere rapporten dat al-Bagdadi  in de stad  al-Ba’ajaj is, in West-Mosul , hij zei: “al-Bagdadi is naar de stad Raqqa gegaan, de hoofdstad van het kalifaat in Syrië.

Hij voegde daaraan eraan toe dat de provincie Nineveh (in Irak) van  alle kanten belegerd is door het Iraakse leger en haar bondgenoten en alle corridors grens tussen Syrië en Turkije gesloten zijn en al-Bagdadi  niet is verhuisd naar Irak uit Syrië, omdat het onmogelijk is.

Zijn opmerkingen kwamen nadat lokale bronnen eerder beweerde, afgelopen januari, dat het konvooi van al-Bagdadi en andere IS kopstukken  het doelwit was van de luchtmacht (Irak) , het konvooi was op  weg van uit Syrië naar Irak en dat hij daarbij gewond geraakt is.

Een andere Iraakse commandant zei dat al-Bagdadi,  vastzit in de Noord-Iraakse stad Mosul, na zijn talrijke pogingen daar te ontsnappen, mislukt zijn, omdat het belegerd is door de Iraakse strijdkrachten.

Al dit nieuws, met haar tegenstrijdige berichten zijn verschenen in de afgelopen maanden. Over het lot van de IS leider Al-Bagdadi, maar er kan niets met zekerheid gezegd worden, ook zijn er geen tastbare bewijzen.

Een andere bron: een woordvoerder van Hashd al-Shaabi (een vrijwilliger bij de Iraakse troepen) Ahmad al-Assadi zei  half november 2016, dat uit de laatste informatie en intel blijkt dat al-Bagdadi  nog steeds in Irak is en zich ergens buiten Mosul schuil houdt.

“De terrorist Abu- Bakr al-Baghadi, is in een gebied tussen de stad Tal Afar ( 54 km Noordwesten van Mosul) en de stad al-Baaj (157 km naar het zuid-westen van Mosul),” al- Assadi zei dit, in een interview tegen het Iraakse al-Ma’louma persbureau.

Verder zei hij als bijkomende informatie dat: op basis van een overeenkomst eerder gemaakt, tussen de het Iraakse  leger en de Koerdische Peshmarga troepen, zij geen deel uit zullen maken van de bevrijding van de twee steden :Tal Afar en Mosul, zij zullen helpen  de belegering aan de randen van de twee steden te handhaven. Verschillende eenheden van de strijdkrachten in Irak, met inbegrip van het leger, de politie en anti-terrorisme-troepen, zullen de  aanval leiden.

Deze verklaring van Al-Assadi is de laatste in een reeks van rapporten over het lot van de beruchte IS leider. Tijdens de laatste paar maanden hebben veel tegenstrijdige berichten de ronde gedaan in de media over de gezondheidstoestand en de locatie van Abu Bakr Al-Bagdadi .

Een prominente Iraakse militaire analist zei eind oktober 2016,  dat Riyad en Ankara een plan hadden uitgebroed om al-Bagdadi vanuit Mosul naar Libië over te brengen, maar de massale aanwezigheid van de strijdkrachten en de Russische luchtmacht langs de aangrenzende gebieden van Irak en Syrië hebben dit plan onmogelijk gemaakt!

“De twee landen: Turkije en Saoedi Arabië  bezig zijn met een plan om al-Bagdadi een vrijgeleide te geven, vanuit  Mosul, via  Kirkuk, of via het noordelijke al-Qa’em en al-Ratba, om Deir Ezzour heen, in Syrië , om hem vervolgens naar Turkije te brengen en hem uiteindelijk over te dragen aan Libië, vertelde  Safa al-A’asam  aan het al-Ma’louma persbureau.

Hij voegde eraan toe dat  de top van IS tot de conclusie is  gekomen, dat de overdracht van al-Bagdadi door de regio Tal Afar, in de omgeving van Raqqa in Syrië ook onmogelijk is, gezien de massale aanwezigheid van Russische strijdkrachten, zei Hashd al-Shaabi. Hij zei verder dat in de zuidelijke  buurt van de wijk Baaj, zuid-westelijk van Mosul en in het noordwesten van de provincie Nineve het ook onmogelijk is, daar worden ook talrijke vluchten uitgevoerd door de Russische luchtmacht over de Syrische grensgebieden met Irak.


Afbeeldingsresultaat voor abu bakr al baghdadi waar is hij

IS werkt nu aan een plan om via een andere weg, in het Irakese-Syrische grensgebied, om al-Bagdadi te laten vluchten naar Turkije en vervolgens naar Libië of misschien wel een ander land, als die te vinden zijn, zei al-A’asam.

In een andere verklaringen en rapporten vanuit West-Irak eerder in oktober 2016, werd  gezegd dat al-Bagdadi is bezweken aan zijn fatale verwondingen en stierf in een gebied langs de grens met Syrië.

“Al-Bagdadi was ernstig gewond in de strijd om Al-Anbar  in West-Irak afgelopen september 2016 ” en zijn wonden waren zo dodelijk, vertelde een lokale Iraakse bron aan het Russische Sputnik half oktober 2016, dat hij bezweken is.

De bron zei verder dat al-Bagdadi gestorven zou zijn in de stad Al-Baaj  100 km  ten westen van Mosul in de buurt van de grens met Syrië, maar zijn dood is verborgen gehouden om het moreel onder IS hoog te houden.

Een ander rapport ook in oktober 2016, beweerde dat het “nauwkeurige informatie”  had dat  Baghdadi’s eten vergiftigd was door onbekende personen in het district Baaj.

Tal van rapporten hebben vanaf september en oktober 2016, aangegeven dat al-Baghdadi en andere top commandanten van IS , de evacuatie van Mosul afwachtte, voor de aanval het Iraakse leger om de stad terug te nemen.

De exacte locatie van al-Baghdadi is een onderwerp van speculatie. Maar de enigste zekerheid is dat hij verbleef of verblijft in de stad Mosul!

Gerelateerde afbeelding

Verder blijft er, met goed gedocumenteerde bewijzen, dat Al-Bagdadi eigenlijk Shimon Elliot is, Bakr-al-Bagdadi een self-made man door zijn supporters bij de CIA. John McCain zou hem hebben ontmoet in 2013, voor zijn transformatie tot Abu-Bakr-al-Bagdadi, hij moest een terroristenleider worden net als Osama bin-Laden was…Een theorie, die steeds meer bewaarheid lijkt te worden!

Wordt vervolgd…

Bron: Fars News, al-Ma’louma persbureau. Sky News Irak

Please follow and like us:
0

Als Donald Trump echt wil weten hoe ISIS gemaakt is, begin met Kamp BUCCA en de martelmethoden in Irak

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Een bekentenis van een Libische terreurverdachte: Khalid Sheikh Mohammed, (die 183 keer “ge-waterboarded” was),  was  o.a., Amerika’s excuus om Irak binnen te vallen. ‘Ze zouden me vermoorden,’ stelde de terreur verdachte later. ‘Ik moest ze iets te vertellen

khalid-sheikh-mohammed.jpg

 Donald Trump zei tijdens zijn campagne dat hij  van plan is om ” waterboarding” (gesimuleerde verdrinking) en andere gruwelijke martelingen te herintroduceren en is momenteel in behandeling als een nieuw wetvoorstel.

Maar marteling werkt absoluut niet, hij zou een voorbeeld moeten nemen aan Abu Graib en Kamp Bucca. Waterboarding, mishandeling en seksueel misbruik heeft aangetoond dat het in het beste geval onbetrouwbaar en in het slechtste geval schadelijk voor de veiligheid van de wereld te zijn. De morele aspecten hier nog buiten beschouwing te laten!  Het was de grootste ramp in de recente geschiedenis van het Midden-Oosten, de invasie van Irak.

Afbeeldingsresultaat voor Ibn al-Shaykh al-Libi,

Ibn al_Shaykh al-Libi:

Een valse bekentenis werd verkregen van terreur verdachte Ibn al-Shaykh al-Libi, een Libische gevangene in Afghanistan in november 2001 na de val van de Taliban. Vastgehouden op de luchtmachtbasis Bagram, werd hij  eerst gemarteld door Amerikaanse ondervragers voordat hij later werd overgevlogen naar Egypte, waar hij werd onderworpen aan allerlei soorten van marteling, waaronder waterboarding. Zoals te verwachten leverde Libi leverdeeen volledige bekentenis binnen twee dagen na zijn aankomst in Cairo.

Centraal in bekentenis van al-Libi was zijn bewering dat er een verband was tussen Saddam Hussein en Al-Qaeda. Het was het van vitaal belang  voor de regering-Bush, een groen licht voor zijn zaak, om Irak de oorlog te verklaren. Het leek niet uit te maken dat Libi’s beweringen, dat Osama bin Laden, strijders had opgeleid, in het gebruik van massavernietigingswapens en deze strijders door Sadam Hoessein waren gestuurd, klinkare, aantoonbare onzin was.

“Ze zouden me vermoorden, zei” Libi later en vertelde de FBI over zijn beulen. “Ik had ze eigenlijk niets te vertellen. Een  Amerikaanse Senaat (Intelligence Committee) rapport concludeerde later, dat Libi had gelogen over de link met Saddam” om verdere marteling te voorkomen “.

Libi was niet alleen. Khalid Sheikh Mohammed was het brein van de 9/11 terroristische aanslagen en vele andere wreedheden. Na zijn gevangenneming in Pakistan in 2003, was hij van grote waarde en een bron, die bewijs tegen Al-Qaeda zou kunnen leveren, dat was duidelijk voor de Amerikanen. In kleine cel werd hij een maand, vastgehouden en  183 keer ” ge- waterboarded”  in de hoop dat hij zou doorslaan en  inlichtingen zou geven over de al-Qaeda operaties ( de serie HOMELAND, uitgezonden door de NPO, is een recontstructie van de Bush era en haar martelpraktijken).

Maar ondanks dit alles, was er geen besef, misschien wel bij degene die het uit moesten voeren, maar niet bij de CIA en de regering Bush dat deze veelgeprezen “verbeterde ondervragingstechnieken” mogelijk geen betrouwbare methode waren,  voor het verzamelen van informatie en zou weinig invloed hebben op de waarheid.

Kamp BUCCA:

De VS en Europa, proberen op allerlei manieren een regimechange door te voeren in Syrië, dit proberen zij al sinds vele jaren, denk aan Afghanistan, Irak, recentelijk Oekraïne.
Begonnen is het allemaal in Afghanistan, in de jaren 80, waar zij de russen wilden uitschakelen, de Mujahidin (Oppositie, helaas een religieuze fanatieke oppositie) werd gesponsord door de CIA en het Witte huis, aan het hoofd van de Mujahidin stond Osama bin Laden, die tegen later tegen Amerika keerde en het hoofd werd van Al-Queda.index

In 2003 viel Bush Jr. Irak binnen en ontdeed zich van legerofficieren, ambtenaren en zij verdwenen in Camp Bucca, hier zouden zij geradicaliseerd worden en uit Al-Queda werd Jahbat Al Nusra en nu IS (Islamitische Staat).
De meeste officieren werden vastgezet in Kamp Bucca, te vergelijken met Quantanamo Bay, daar raakten zij onder de voortdurende martelingen geradicaliseerd en zwoeren wraak aan Amerika en het westen.  Abu-Bakr Al Bagdadi werd hun aanvoeder al in kamp Bucca. Naderhand gooide hij het op een akkoordje met Senator John McCain om de dictator Assad uit te schakelen! Jahbat al Nusra was geboren. Het kreeg vele aanhangers uit Europa, migranten jongeren, doelloos in Europa, zonder werk, zonder opleiding en niet geaccepteerd aanvaardde zij gemakkelijk de ideologie van de Jihad en uit Al- Nusra werd ISIS en IS geworden!

Dit is de beknopte geschiedenis van ISIS, dus de amerikaanse regering o.l.v. Donald Trump zou dit moeten weten en waterboarding of elke andere martelpraktijk uit moeten bannen.

ISIS kan alleen verslagen worden met de hulp van Rusland en een militaire campagne. Het westen (EU/NATO) zullen zich toch terugtrekken, nu eigenlijk bekend is geworden dat de coalitie samen met de regering van Obama, niets gedaan heeft, als alleen de infrastructuur en Syrische en Irakese burgers te doden. Trump en Poetin kunnen, als ze willen ISIS verslaan (met hulp van het SAA en Irakese leger).

 

 

Bron: independent, freesuriyahwordpres

Please follow and like us:
0