De Nederlandse “Russiagate”gaat verder

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor russiagate in the Netherlands Cartoon

Dachten we dat het zou stoppen? Nee het gaat gewoon verder. Het NRC en de NOS zijn de grootste verspreiders van propaganda over Rusland.

Gaat het niet om “schimmige”bewijzen bij de NOS over de MH-17, waar opeens de stem herkent is van een ex-generaal, toevallig was hij ook nog in Syrië, dat maakt het plaatje compleet natuurlijk. Nu zou zijn stem te horen zijn op “toonbanden”.

Één van de militairen die wordt gezocht in het onderzoek naar de ramp met de MH17 is waarschijnlijk de Russische generaal Nikolaj Fjodorovitsj Tkatsjov.

Tot die conclusie komt onderzoekscollectief Bellingcat na het beluisteren van opgenomen gesprekken en een analyse van zijn stem.

Bellingcat de verspreider van nepnieuws in het Syrische conflict ik schreef er al eerder over!
Dan schrijft de Telegraaf dit:
Bellingcat is een journalistiek netwerk van burgers dat werd opgericht door de Brit Eliot Higgins. Op de website van Bellingcat staan video’s en geluidsfragmenten die het verhaal ondersteunen.
https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2017/12/08/russian-colonel-general-delfin/
Als je op YouTube gaat kijken staat de video er gewoon op:
Met als Kanaal: De politie.
Daarna komt een hele uitleg over hoe zij de stem getraceerd hebben, met voice-over etc.. Werk van The Insider en Bellingcat.
Trek je eigen conclusie, volgens mij is het gewoon een verzamelbak van stemmen die moeten bewijzen dat deze generaal (al met pensioen) een “schuldige”is!

In het NOS journaal vertelde een journalist van The Insider dit verhaal, een website van Roman Dobrokhotov. Hij schrijft voor Al-Jazeera en noemt zichzelf de stem van “vrij” Rusland”:
Afbeeldingsresultaat voor roman dobrokhotov

10-11-2017  media

The Council of Europe heeft vandaag op de sluitingsdag van het World Forum for Democracy, de Democratic Innovation Award toegekend aan het Russische dagblad The Insider. De Council beloont hiermee expliciet de onafhankelijke onderzoeksjournalistiek in Rusland. Roman Dobrokhotov is hoofdredacteur van The Insider.

Het juryrapport: ‘The Insider is een onderzoekskrant die zijn lezers informatie wil verschaffen over de huidige politieke, economische en sociale situatie in Rusland, terwijl het ook democratische waarden promoot en licht werpt op kwesties die verband houden met mensenrechten en het maatschappelijk middenveld. Bovendien implementeert de Insider het “Antifake” -project, met als doel om systematisch nepnieuws in Russische media te ontmaskeren en het publiek te helpen relevante informatie te onderscheiden van vals nieuws en propaganda.

Conclusie: een verspreider van “nepnieuws”, betaald door de EU of onderscheiden met een “award” (wat hetzelfde is), want wat hij als nepnieuws aanmerkt, kan echt zijn, zolang er geen bewijzen zijn en in de MH-17 zijn er geen “harde”  bewijzen, als alleen de uitspraken van de Nederlandse regering, die op haar beurt de “bewijzen” in de doofpot stopt en de zaak van één kant belicht!

http://freesuriyah.eu/?paged=19 

Westerse mediapropaganda voor oorlog

De “Russiagate” gaat verder op het “nepnieuws” MSM van het NRC (al een onbetrouwbare partner tijdens de Syrië oorlog) lees het bericht van vandaag opNu.nl

Nederlandse media ook misleid door Russische nepaccounts op Twitter’ 

Volgens NRC gaat het in vijf gevallen om nepnieuws of misleidend nieuws. Deze informatie werd met vier tweets op het internet geplaatst door Russische accounts.

Het onderzoek is uitgevoerd op basis van informatie van Twitter. Het betreft een lijst van nepaccounts die vanuit het Internet Research Agency (IRA), een instituut dat aan de Russische overheid wordt gelinkt, de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten probeerden te beïnvloeden.

Sommige accounts waren door tienduizenden volgers en interactie met andere twitteraars lastig te onderscheiden van echte internetgebruikers, met als gevolg dat hun tweets door diverse Amerikaanse media en poltici werden verspreid. Inmiddels heeft Twitter de desbetreffende tweets en accounts offline gehaald. Powned citeerde volgens het onderzoek tussen september 2015 en september 2017 zevenmaal een nepaccount, meer dan de andere nieuws- en opiniesites. Powned wordt gevolgd door GeenStijl dat zes berichten afkomstig van Russische nepaccounts citeerde.

Volgens Twitter waren er ongeveer tweehonderd accounts actief die mogelijk gelinkt zijn aan een Russische beïnvloedingscampagne. Deze hadden als doel om sociale en politieke verdeeldheid te zaaien. Volgens het NRC-onderzoek is het onduidelijk of Rusland ook Nederlandstalige nepaccounts had.

Bron: https://www.nu.nl/media/5041751/nederlandse-media-misleid-russische-nepaccounts-twitter.html, NRC, NOS

https://www.theins.ru/

Flattr this!

Help wij zijn nu Kremlin Trollen !

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor help we zijn kremlin trollen cartoon

 

Iedereen heeft het journaal afgelopen 14 november gezien? Daarin wordt uitvoerig ingegaan op de zogenaamde “nep” berichten, geïnspireerd door natuurlijk de Russen en dat de kersverse minister van binnenlandse zaken Ollogren (d’66 die partij die ooit voor het referendum was, Hans van Mierlo draait zich om in zijn graf), het wel even aan zal pakken, een gesprek met Google, Facebook en Twitter. We worden Kremlin trollen genoemd, ik moest direct aan die leuke film denken, kennen jullie die nog? The Gremlins!! Als je het snel uitspreekt Kremlins and Gremlins, beide zijn trollen, maar leuk zijn ze nietwaar?!

Haar voorbeeld was dat er een “nep” website circuleerde die leek op de website van de 2e kamer! Het voorbeeld zelf mogen we niet zien natuurlijk!

Verder kon ze niet uitvoerig ingaan op de vraag wie er dan precies achter zou zitten, Whizzkids in St. Petersburg, of misschien de inlichtingendiensten (FSB)?

Maar de zogenaamde “kwaliteitskrant:  NRC (velen beschouwen deze krant als de lange arm van de AIVD en de politiek) wist het haarfijn uit te leggen in onderstaand artikel, met naam en toenaam, toevallig ken ik alle personen die genoemd worden en als zij betaald worden door het Kremlin, moeten ze wel superrijk zijn. Net als, ik wordt niet per definitie genoemd, maar ben de “Assad-aanhanger”, die nauw samenwerkt men hen. Dat klopt helemaal, wij zijn wat je noemt de alternatieve media, die niet gehoord mag worden, omdat we misschien te veel weten, de waarheid in bepaalde zaken zeggen en worden afgedaan als brengers van “nep”nieuws, staatsgevaarlijk en ondermijning van de democratie (welke democratie dat ook mag zijn, want die is er allang niet meer in de EU). Helaas worden we niet betaald door het Kremlin, zij bij het NRC wel door hun leden en waarschijnlijk de politiek, nu er een noodfonds komt, alweer van d’66 voor “arme”journalisten! https://www.nrc.nl/nieuws/2017/11/14/pro-russische-activisten-proberen-in-nederland-de-publieke-opinie-te-bespelen-14008383-a1581044  

Deel 2, 3 en 4  over de Rusland saga (ja er zijn delen over ons geschreven, toe maar, na jaren genegeerd te zijn, wordt het te heet onder hun voeten) vindt je onderaan dit artikel.

Beschuldigd zijn we voor het sponsoren van twee dictatoren nota bene, die de VS en EU niet lieten winnen in Syrië, daarom werd eerst Assad beschuldigd en daarna Rusland, die op verzoek van de soevereine Syrische regering heeft meegeholpen IS en andere terroristische groeperingen te verslaan, dezelfde EU en VS die het nu op een akkoord gegooid hebben om ongeveer 3500 IS strijders met gezin uit Raqqa te laten ontsnappen, enkele reis Europa?

Afbeeldingsresultaat voor IS escape from raqqa green busses

IS strijders op weg naar Europa, via Turkije Foto: CBS nieuws

Hier een bericht over nieuwe liberale minister van binnenlandse zaken en vice-premier, voormalig loco-burgemeester van Amsterdam:

Ollongren maakt het zich lastiger

Vanwege haar dubbele nationaliteit kreeg ze van Geert Wilders een motie van wantrouwen aan haar broek, maar die actie van de PVV-leider werd nauwelijks serieus genomen. Voor het debat dat donderdag plaatsheeft, hoeft ze niet echt te vrezen. Maar Ollongren heeft het zich wel lastiger gemaakt, nadat ze eerder deze week een brief naar de Tweede Kamer stuurde die nogal wat vragen oproept. Die gaat over de digitale dreigingen van onder meer Russische inlichtingendiensten.

De brief is vooral een pleidooi voor de invoering van de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv), ook wel  ‘sleepwet’ genoemd. Die moet inlichtingendiensten ruimere bevoegdheden geven om digitale data van burgers te onderscheppen. In maart 2018 wordt daar een raadgevend referendum over gehouden.

De uitslag daarvan zal niet verhinderen dat die nieuwe wet er komt.  Ook het D66 van Ollongren is voor  invoering en hecht weinig waarde aan de uitkomst van de volksraadpleging, voorheen toch een kroonjuweel van de partij.

Toe maar 95 miljoen wordt er uitgeven aan veilgheid, kunnen wij Kremlin-trollen alleen maar dromen!

Bron:

Deel 1: https://www.nrc.nl/nieuws/2017/11/13/cdaer-omtzigt-stopt-voorlopig-als-mh17-woordvoerder-14007104-a1581042

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/11/15/trollen-strijden-om-politiek-gelijk-14015652-a1581191

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/11/14/kabinet-rusland-probeert-politiek-en-publieke-opinie-te-beinvloeden-14014543-a1581090

Kajsa Ollongren: de vrouw die de premier influisterde en nu zelf beslist

 

Flattr this!