Budapest

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Budapest is de hoofdstad van Hongarije en met 1,7 miljoen inwoners de 7e stad in de EU. Tot 1873 had je 2 stadsdelen namelijk Boeda en Pest, vandaar ook de naam. Boedapest is het culturele hart van Europa vanwege de vele culturele bezienswaardigheden. Hieronder lees je meer over de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Burcht van Boeda

De burcht (het oude koningspaleis) is een historisch kasteelpaleis en ligt op 70 meter hoogte van de Donau. Ook vind je hier prachtig uitzicht op de stad met mooie wandelroutes met musea. De Burcht en het hele complex bestaat uit tientallen historische waardevolle gebouwen en vele nauwe straatjes en steegjes, waarvan de loop sinds 7 eeuwen niet is veranderd. In 1241 is de bouw begonnen in opdracht van toenmalig koning Bela 5. De burcht is tot 2 maal toe verwoest geweest door de Turkse belegering in de 16e eeuw en door de Duitsers in de 2e wereldoorlog. Pas in 1970 was de burcht hersteld van de 2e wereldoorlog.

uitziht van kasteel
Uitzicht van het kasteel

 

 

cer
Het kasteel zelf

 

 

castle budapest
Uitzicht op de burcht en de kettingbrug in de avond vanaf het parlementsgebouw

Heldenplein

Het Heldenplein werd in 1896 aangelegd als symbool van viering voor de 1000e jaar van de Hongaarse ”landsname”. Op het plein vind je ook het millenniummonument waarvan de bouw in 1922 is afgerond. Het millenniummonument is een 45 meter hoge zuil met aartsengel Gabriel erboven op. Dit zijn de nationale symbolen van Hongarije. Achter het heldenplein vind je het stadspark met: mooie dierentuin, kunsthal, Welnesscentrum, museum van landbouw en museum van transport. Het heldenplein is het makkelijkst te bereiken met de metro, daarvoor dien je metrolijn 1 te nemen richting Mexikoi utca en je dient uit te stappen bij Hosok tere.

heldenplaats     hopd.jpg

Vissersbastion

Is Mede vanwege het uitzicht op de stad drukbezocht. Het vissersbastion is dichtbij de burcht van Boeda en is op loopafstand bereikbaar. Het was in 1901 gebouwd. Op het plein tussen Mattiaskerk en Vissersbastion staat een standbeeld van koning Stefanus 1 van Hongarije.

vissersbastion

matiaskerk.jpg
Matiaskerk

Vrijheidsbrug

De brug is 331 meter lang en 20 meter breed en dateert uit 1896. Het werd gebruikt ter gelegenheid van het Millennium van de Hongaarse ”landname” in 1896. Eerst droeg de brug de naam van Koning Franz Joszef. Nadat de brug was verwoest door de Duitsers in 1945, is besloten om de brug zijn huidige naam te geven.

vrijheidsbrug.jpg

Citadel van Boedapest

Hier vind je prachtig uitzicht op de stad en de citadel ligt heel dichtbij de vrijheidsbrug. Zowel de citadel als de vrijheidsbrug liggen dichtbij het centrum van de stad. Naar boven toe vind je mooie wandelwegen, speeltuinen en een restaurant. Ook vind je diverse monumenten en een kerk als herinnering aan de gebeurtenissen.

citadel.jpg

Geschiedenis Citadel

De opstand van de Hongaarse vrijheidsstrijders in 1848 werd een jaar later door de Oostenrijkers met behulp van een Russisch leger onderdrukt. Om de bevolking van Boedapest angst  in te boezemen, werden er plannen gemaakt om grote verdedigingswerken aan te leggen. Van deze plannen werd alleen de citadel, gebouwd door de Hongaarse dwangarbeiders, in 1854 was deze afgerond, waarna Oostenrijkse troepen zich hierin vestigen. Na 1867 toen Oostenrijk en Hongarije een unie sloten, nam de betekenis van de citadel af. In 1900 werden de vestingmuren afgebroken.

Nationaal Hongaars museum

Hier vind je alle gevonden belangrijke voorwerpen zoals wapens, potten, pannen, munten, tentoonstellingen van hoe de mensen eruit zagen destijds en schilderijen die symbool staan voor de Hongaarse geschiedenis. Ook vind je hier alle informatie over de geschiedenis van Hongarije vanaf de 10e eeuw tot het begin van de 20e eeuw. Dus ook over de onafhankelijkheid van Hongarije in 1849. Het museum ligt vlakbij de vrijheidsbrug, het is een klein stukje lopen vanaf metrohalte Kalvin ter en is dagelijks van 10 tot 6 geopend, alleen op maandag is het museum gesloten. De tuin is niet open vanwege verbouwing.

magyar museum

Parlementsgebouw Budapest

Hier vergaderen, debatteren alle belangrijke politici van Hongarije, het is in principe hetzelfde als de 2e kamer. Alleen in het parlementsgebouw van Hongarije veel mooier van de buitenkant, waardoor het veel bezoekers lokt. Voor het parlementsgebouw heb je prachtig uitzicht op de burcht van Boeda en de Kettingbrug. Vooral ’s avonds in het donker is het een genot om er te zijn.

parlementsgebouw

gh

Markthal Budapest

Ligt bij de metrohalte Fovam ter en bevat vooral op de 1e verdieping heel veel toeristische winkels met souvenirs, t- shirt, fotoboeken. Op de begane grond worden er levensmiddelen verkocht. Er zijn liefst 180 winkels/ marktjes. Helemaal beneden kan je ook nog bij de ALDI terecht. Het gebouw is al wel erg oud, het dateert al uit 1897.

markthal

mercado

Kettingbrug

De kettingbrug is de oudste brug van de stad om precies te zijn is de brug er al sinds 1849. De brug stond symbool voor de verbinding tussen de pest en Boeda en is ook maar liefst 330 meter lang. De kettingbrug kan je zien vanaf de voorkant van het parlementsgebouw en het ligt ook vlakbij het kasteel.

kettingbrug 1

Bron: https://voetbalblogcom.wordpress.com/2018/04/23/boedapest/

Please follow and like us:
error8
fb-share-icon0
fb-share-icon20

Het Venetië van het Noorden

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Sint Petersburg is een van de mooiste steden in Europa. Het staat bekend om zijn prachtige kerken en paleizen. De Noord-west Russische stad is na Moskou de grootste stad van Rusland. Tot en met 1991 heette de stad nog Leningrad. Er wonen ongeveer 5,1 miljoen mensen. Bezienswaardigheden in de vorm van kerken, grachten, paleizen en tuinen genoeg. Hier volgen de belangrijkste op een rij.

Hermitage

Het hermitage is een van de grootste en omvangrijkste cultuur en kunst museum in de wereld. Hier vind je kunstwerken uit de oudheid, middeleeuwen en archeologische vondsten uit Rusland en Azië. Het museum bevat meer dan 3 miljoen objecten. Het museum is ontstaan in 1764 uit de verzameling van Caterina de grote. Het museum ligt tevens in het centrum van de stad en bevat ook een tuin en plein.

Afbeeldingsresultaat voor hermitage sint petersburg

Afbeeldingsresultaat voor hermitage sint petersburg square

Sint.Izaäkkathedraal

De Franse architect Auguste de Montferrand die in 1816 in Rusland kwam. De bouw van de kathedraal zou meer dan veertig jaar duren. Montferrand slaagde erin, op uitdrukkelijke wens van de tsaar, het priesterkoor van Rinaldi zijn project te behouden. In juni 1819 kon Montferrand, na discussies en kritiek van collega-architecten, starten met de bouw. 10762 boomstammen, gedrenkt in teer, werden in de bodem geheid. De funderingswerken namen vijf jaar in beslag en werden uitgevoerd door 125.000 werklieden.

De kathedraal ligt in de beroemde winkelstraat Nevski Prospekt en is 102 meter hoog.

Gerelateerde afbeelding

Afbeeldingsresultaat voor izaak kathedraal  binnen sint petersburg

Kerk van de Verlosser op het bloed

Deze prachtige kerk staat symbool voor de vermoorde Tsaar Alexander 2 die op de precies op de plaats van de kerk op 13 maart 1881 is vermoord. De kerk werd gebouwd vanaf 1883 tot 1907 en is 81 meter hoog. De kerk ligt aan het Gribojedovkanaal.

De architect van deze kerk is de Rus Alfred Aleksandrovitch Parland. Met deze erg drukke decoratie en de ui-vormige koepels vormt deze kerk zeer anders in tegenstelling tot de barokke gebouwen in haar omgeving.

Gerelateerde afbeelding

Petrus en Paulusfort

Het Petrus en Paulusfort is een eiland tegenover het hermitage je vindt hier enkele musea en het Petrus en Paulusfort. De gebouwen op dit eiland werden gebouwd in opdracht van de Tsaar Peter de Grote in 1703. Het moest bescherming bieden tegen Zweden in de Noordse Oorlog en werd gebouwd door 20.000 dwangarbeiders.

Tijdens het beleg van Leningrad ( Sint Petersburg) in de 2e Wereldoorlog raakte het bouwwerk zwaar beschadigd door Duitse bombardementen. Na de oorlog werd het gebouw gerestaureerd.

Gerelateerde afbeelding

 

Gerelateerde afbeelding

Kazankathedraal

Tsaar Paul 1, de zoon van Caterina de grote gaf in 1800 de opdracht om de kathedraal te bouwen op de plaats van een kleine kerk. De kathedraal is genoemd naar de icoon van de  Madonna van Kazan. Het ontwerp van de kathedraal is gemaakt door de Russische architect Andrej Voronichin. Hij baseerde zich daarbij op het ontwerp van de Sint Pieters Basilisk in Rome. De bouw startte in 1801 en was 10 jaar later afgerond. De Kazankathedraal is 72 meter hoog en ligt ook in de beroemde winkelstraat Nevski Prospekt.

Gerelateerde afbeelding

Russisch museum

In het Russisch museum vind je een grote verzameling van iconen uit de 11e eeuw en beeldhouwwerken, religieuze kunst, sieraden, volkkunst en collectie schilderijen van de Wolgaslepers. Het Michailovsky Kasteel is het hoofdgebouw van het museum en staat onder beheer van het museum.

Afbeeldingsresultaat voor michailovski castle saint petersburg
Michailovksy Kasteel ( hoofdgebouw Russisch Museum)

Nevski Prospekt 

Nevski Prospekt is de bekendste straat van Sint- Petersburg en is 4 kilometer lang. De aanleg ervan begon in 1709 door de Tsaar Peter de Grote. De straat heeft altijd al een internationaal karakter gehad door het aantal niet Russische kerken. Hier vind je veel bezienswaardigheden.

Alexander Nevski klooster: In 1710 gesticht relieken gesticht door Peter de Grote. om Relieken onder te brengen. Relieken zijn overblijfselen die binnen bepaalde religies vereerd worden.

Gerelateerde afbeelding

Standbeeld van Caterina de Grote : Was Tsarin van 1762 tot 1796 in Rusland. Zij was de opvolger van Tsaar Peter 3.

Gerelateerde afbeelding

De Admiraliteit : is in het begin van de 19e eeuw gebouwd in opdracht van tsaar Alexander I. Het staat op de locatie van de eerste scheepswerf in Sint-Petersburg . Het gebouw is voornamelijk gebruikt als hoofdkwartier voor de marine. Het gebouw ligt aan het begin van Nevski Prospekt.

Gerelateerde afbeelding

Stroganov paleis ( In beheer van het Russisch museum). Stroganoff paleis is vernoemd naar de familie Stroganov die een belangrijke politieke en commerciële macht was in de 16e eeuw in Rusland.

Gerelateerde afbeelding

Nederlandse hervormde kerk : gebouwd door Ruslui uit het Twentse Vriezenveen. De Kerk bevind zich op de 1e etage.

Gerelateerde afbeelding

 

Nevski Prospekt is al sinds jaar en dag het Winkelcentrum van de stad. Ook in de straten Kamenoostrovksi en Bolsjoj Prospekt liggen veel winkels.

Bron: https://voetbalblogcom.wordpress.com/2018/03/23/het-venetie-van-het-noorden/

Please follow and like us:
error8
fb-share-icon0
fb-share-icon20

Boekarest

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Boekarest is de hoofdstad van Roemenië met 2,6 miljoen inwoners. Boekarest ligt in het zuidoosten van Roemenië niet zover van de Zwarte zee. In het centrum van Boekarest zijn er genoeg winkelmogelijkheden met pleinen als Piata Unirii en Piata Romana. Met onder andere het winkelcentrum Breshka.

Park Herastrau

Het park Herastrau bestaat al sinds 1936 en is zo genoemd vanwege het Herastrau meer wat er ligt. In dit stadspark vind je verschillende hoofden van bekende mensen zowel nationaal als internationaal onder andere Victor Hugo en Ludwig Beethoven. In het park vind je ook een speeltuin, snackbar ( bij de ingang) en het meer. Het park heeft een oppervlakte van 1,1 km2 waarvan 0,7 km het meer is. Het park ligt aan de Kiseleffweg vlakbij de Arc de Triumf.

boek    beethoven

hugo.jpg      herastraumeer

Parlementspaleis van Nicolae Ceausescu

In 1984 begon de bouw van het paleis die ruim 350000 m2 groot is. De aanleiding ervoor was: in 1977 werd het centrum van Boekarest getroffen door een Aardbeving. Een hele woonwijk, Stadion en kloosters moesten voor de bouw wijken. Op het Pentagon na is dit het grootste paleis van de wereld. Het gebouw is 270 bij 240 meter. Het gebouw is op de poort na geheel van Roemeense bouwmaterialen gemaakt. De gehele marmerproductie van Roemenië was voor het paleis bestemd. Het paleis bevat 1100 kamers en hij en zijn vrouw hadden elk een grote trap.

De tweede en laatste Communistische staatshoofd  van Roemenië regeerde in de van 1967 tot 1989. Het volk kwam in 1989 in opstand en eiste het aftreden van Chausescu. Chausescu probeerde te vluchten maar hij en zijn vrouw werden opgepakt en geëxecuteerd. Rondleidingen met info hierover kun je in het parlementsgebouw zelf boeken bij de kassa.

 

Openluchtmuseum

In het openluchtmuseum vind je diverse molens, huisjes, kerken en boerderijen daarin kun je zien hoe de Roemeense boeren/boerinnen leefden op het platteland. Dit was erg belangrijk voor de Roemeense geschiedenis, want de meerderheid leefden toen op het platteland. Het museum is genomineerd tot museum van het jaar. Het ligt aan de Kiseleffweg naast Park Herastrau.

Afbeeldingsresultaat voor boekarest openluchtmuseumGerelateerde afbeelding

Arc de Triumf 

De Arc de Triumf werd in 1936 gebouwd en is 27 meter hoog. Het staat symbool toen Roemenië onafhankelijk werd in 1878. In 1922 was er al een maar die werd vervangen door de huidige. De Arc de Triumf ligt voor de ingang van het Park Herastrau aan de Kiseleffweg.

    

Park Carol 1

Dit park is genoemd naar Koning Carol 1. Het park ligt in het zuidelijke deel van het centrum van Boekarest. In het park vind je er een groot Mausoleum dit is ter ere gebouwd aan de Militairen die hebben gevochten in de tijd van het Communisme. In het park vind ook grote beelden van beroemde Roemeense beeldhouwers als Dmitrie Paciurea en Frederic Storck.

 

 

Bron: https://voetbalblogcom.wordpress.com/2018/01/29/boekarest/
Please follow and like us:
error8
fb-share-icon0
fb-share-icon20

Strandplaats in noord oost Europa

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Strandplaats in noord oost Europa

In Polen heb je de haven/strand stad Gdansk. Gdansk ligt in het noordoosten van Polen en heeft ongeveer een half miljoen inwoners. Gdansk lijkt een beetje op Amsterdam vanwege de grachten in de stad, echter zijn deze een stuk breder dan in Nederland.

Bezienswaardigheden& Musea  in Gdansk

De lange markt is een marktplein met de Langestraat. Hier vind je typische Poolse gebouwen en huizen. In veel van deze typische Poolse huizen zijn tegenwoordig winkels en cafés gevestigd. De lange markt is ontstaan in de 13e eeuw. Gdansk was bezet door Duitsland en alle typische Poolse majestueuze huizen werden toen verwoest en later weer opgebouwd.

Gerelateerde afbeelding     Afbeeldingsresultaat voor de lange markt gdansk

 

Het Tweede wereldoorlog museum is het grootste oorlogsmuseum van Europa. Het staat op een historisch punt het ligt op een dichte afstand van twee plaatsen die een grote rol speelden in de aanzet tot de wereldbrand; het Poolse postkantoor van Gdansk en de grensovergang Westerplatte. De Duitse aanval op beide plaatsen markeert het begin van de Tweede Wereldoorlog in september 1939. Het ligt op 1,3 kilometer afstand van de Lange markt in noordelijke richting.

Afbeeldingsresultaat voor gdansk tweede wereldoorlog

Gdansk grenst in het noorden aan het strand. Hier vind je mooie stranden en pieren en met Molo Brzezno een brug waar je een stukje over de zee kan lopen. In het oosten ligt de Westerplatte op een schiereiland hier vind je een museum en een stenen monument van 28 meter hoog. Vlakbij het strand zijn er diverse Hotels, Parkjes en vuurtorens.

Gerelateerde afbeelding  Gerelateerde afbeelding

Gerelateerde afbeeldingGerelateerde afbeelding

Gerelateerde afbeelding
Molo Brzezno ( Brug)

Het nationale museum in Gdansk is een van de oudste van Polen. Het Nationale museum van Polen werd opgericht door een fusie van 2 instellingen: het Stedelijk Museum (sinds 1870) en het Handwerkmuseum (sinds 1881). Hier vind je de verzamelde collectie van Jakub Kabrun. Bestaande uit duizenden verschillende schilderijen, tekeningen en kunstwerken. Het museum ligt op 800 meter ten zuidoosten van de Lange markt.

Afbeeldingsresultaat voor national museum gdansk polenAfbeeldingsresultaat voor gdansk national museum

Gerelateerde afbeelding Gerelateerde afbeelding

 

Winkelmogelijkheden

 

In Gdansk vind je 4 winkelcentrums. Namelijk Galeria Baltycka, Manhatten, Galeria Metropolia en Alfa centrum. De eerste 3 liggen dichtbij elkaar in het westen van de stad. Alfa centrum ligt nog meer westelijk dan de andere 3. In Baltycka vind je meer als 200 winkels.

Afbeeldingsresultaat voor galeria manhattan gdańsk
Manhattan
Afbeeldingsresultaat voor baltycka
Baltycka
Bronhttps://voetbalblogcom.wordpress.com/2018/01/09/strandplaats-in-noord-oost-europa/
Please follow and like us:
error8
fb-share-icon0
fb-share-icon20

Een echte aanrader Praag

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Praag staat bekend als de gouden stad van Europa het gehele historische centrum staat op de werelderfgoed lijst. Praag telt ongeveer 1,2 miljoen inwoners.De bekendste bezienswaardigheden in de stad zijn uiteraard de Karelsbrug en de Praagse burcht.

De Karelsbrug ( karluv most)  vormt een verbinding tussen de Oude stad en de wijk mala strana en het is herkenbaar aan de vele beelden van allerlei heilige figuren die er staan. De Karelsbrug dateert van de 14e eeuw en was gebouwd als vervanging van de ingestorte Judithburg.

20171109_154044_resized

De Praagse burcht ( Prazky hrat) is gebouwd in de 9e eeuw het is de grootste burcht van de wereld die regelmatig is bijgebouwd. De burcht is erg hoog gelegen vanaf de Karelbrug zie je de burcht al top. Bij de burcht vindt je ook diverse Kloosters, kapellen,wachtershuisjes, kunstcollecties en uiteraard  de Sint- Vituskhatedraal.

20171111_141022_resized

Het oude stadsplein ( Staromestka Namesti) is het belangrijkste plein van de oude stad met mooie bezienswaardigheden als het Jan-Hus monument, Astronomische klok, Kinsky paleis en het oude stadhuis. Hier vonden vroeger onthoofdingen en feesten plaats. Tegenwoordig gebruikt men het voor feesten, demonstraties en culturele evenementen.

20171111_121921_resized

Een echte aanrader is de brug Legion bridge (Most legii) een brug zuidelijker dan de Karelsbrug. Je hebt daar namelijk in het midden van de brug een mooi park met een speeltuin, restaurant met fantastisch uitzicht op de Karelsbrug. Deze brug is in 1905 gebouwd en verbindt de oude stad met de wijk Praag Holesovice.

most llegiAfbeeldingsresultaat voor parc most legii prague

Het Wenceslasplein geniet veel aandacht vanwege het Nationale museum ( wat voor een groot deel dicht is op dit moment). Hier is er veel gevochten in de tweede wereldoorlog. Dat is te zien aan de diverse borden met informatie en afbeeldingen in de straat.  Een paar meter van het Wenceslasplein staat er een monument wat de slachtoffers van het communisme herinnert. Het bekende ruiterstandbeeld (Pomník svatého Václava), wat het monument van St. Wenceslas betekend is eigenlijk een kopie van het origineel.

prague

Winkelen kan je in Praag ook uitstekend. Met het winkelcentrum Palladium in het centrum van Praag heb je 170 winkels en 30 restaurants die je kan bezoeken.

20171113_162743_resized (1)

Bron: https://voetbalblogcom.wordpress.com/2017/11/21/een-echte-aanrader-praag/

Please follow and like us:
error8
fb-share-icon0
fb-share-icon20

Een onverwachte mooie stad

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Lublin een plaats die weinig mensen iets zullen zeggen. Maar het is een erg leuke stad in het oosten van Polen dichtbij de Wit- Russisch grens. Je vind er onder andere een kasteel en een voormalig tweede wereldoorlog kamp Majdanek.

Majdanek spring het meest in het oog en ligt op 4 kilometer van het centrum.  Officieel heette het kamp Kriegsgefangenlager der waffen Ss Lublin en vanaf  1943 Konzentrationslager Lublin. Het kamp werd in 1941 gebouwd en in totaal werden er 42.000 Joden vermoord, waarvan 6000 Nederlandse Joden. Ze werden in eerste instantie met koolmonoxide en later met ziklon B vergast.

Gerelateerde afbeelding   Gerelateerde afbeelding

Gerelateerde afbeelding  Gerelateerde afbeelding

Het kasteel Lublin in het centrum van de stad dient tegenwoordig als museum van de stad met diverse schilderijen onder andere van Jan Matejko en een iconenverzameling. Vroeger diende het kasteel als gevangenis voor Poolse verzetsstrijders  die in de tweede wereldoorlog naar Majdanek moesten, maar ook voor de Tsaren. Het kasteel werd gebouwd in de 19e eeuw voor Koning Casimir 2.

Afbeeldingsresultaat voor lublin castleAfbeeldingsresultaat voor lublin castle

 

Het openlucht museum van Lublin geeft een model van een modaal stadje weer hoe het was in 1930. Met onder andere boerderijen, molens. Het laat zien hoe tradities, gebruiken, rituelen waren en wat de mensen voor werk deden. Ook kun je aan bijzondere evenementen deelnemen zoals een historische reconstructies, educatieve activiteiten, evenementen met betrekking tot boerderij en rituele kalender in een dorp en andere culturele evenementen.

Afbeeldingsresultaat voor lublin openluchtmuseumAfbeeldingsresultaat voor lublin openluchtmuseum

Gerelateerde afbeelding   Gerelateerde afbeelding

Verder heeft de stad ook een gezellig centrum met leuk gezellige straatjes. Je kan er ook goed eten met een Subway, Nordsee, Mc Donalds, Doner kebap en veel restaurants met zeer goed Italiaans eten. Die vind je overal in het centrum. Verder heeft Lublin ook een winkelcentrum genaamd : Lublin plaza.

Afbeeldingsresultaat voor lublin centreAfbeeldingsresultaat voor lublin centre

Gerelateerde afbeelding  Gerelateerde afbeelding

Lublin heeft voor de natuurliefhebbers ook een grote botanische tuin van liefst 21 hectare. Het ligt ongeveer 4 kilometer van het centrum. Er zijn zo’n 360 soorten planten met onder andere krokussen, narcissen. Er zijn liefst 1500 soorten bomen en struiken zoals: spar, azalea. De botanische tuin heeft verder ook 2 vijvers van ongeveer 1,5 hectare.

Afbeeldingsresultaat voor lublin botanic garden    Gerelateerde afbeelding

Gerelateerde afbeelding Gerelateerde afbeelding

Het vliegveld ligt op 14 kilometer afstand van het centrum een taxi bestellen of met de trein vanaf het vliegveld gaan zijn de beste vervoersmogelijkheden.

Bron: https://voetbalblogcom.wordpress.com/2017/12/15/een-onverwachte-mooie-stad/

Please follow and like us:
error8
fb-share-icon0
fb-share-icon20