Het nieuwe doelwit is geboren, Saudi Arabië, de VS en EU maken zich op voor de volgende oorlog

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor The new war against Iran and hezbollah cartoonGerelateerde afbeelding

 

Alles gaat nu in stroomversnelling, het ontslag  van Saad-Hariri (verwant aan het Saoedische Koningshuis, zijn tante is getrouwd met een Saoedische Prins). Natuurlijk wordt de beschuldiging voor de “zogenaamde”doodsbedreiging gelegd met Iran en Hezbollah. Al deze propaganda heeft tenslotte een doel: oorlog met Iran en Hezbollah, dat wil Israël graag, al jaren!

Nu ziet Israël haar kans schoon, Trump is een “gewillige”marionet, al lijkt het niet zo, gezien zijn retoriek. Maar Trump’s” schoonzoon: Jared Kushner, was als kind al “gast aan huis bij oom Nethanyahu, vertelde hij in een documentaire op ZDF-info. Zijn vrouw Ivanka, dochter van Trump, manipuleren samen “papa” Trump en zijn fan van een “groter Israël” en de de uitvoering van Yinon plan!

De “slager”van Jemen, kroonprins ” Mohammed bin Salman”, in het westen gevierd als de liberaal, die Saoedi Arabië in de moderniteit gaat voeren, is een felle tegenstander van Iran.

 

Hij wil de opstandelingen in Jemen, kapot maken, zei hij letterlijk. De Houti’s in Jemen zijn  sjiieten en Saoedi Arabië haat  sjiieten (ook Christenen, maar dat zeggen ze niet in de mainstream media). Ook haat hij Assad in Syrië, omdat zijn vrienden de Israeliërs en de VS de strijd verloren hebben en er nog steeds soevereine, seculiere staten bestaan als Syrië in het midden-oosten, een doorn in het oog! Ook is Qatar overgelopen, zoals ik in mijn vorige artikel beschreef:

http://community.dewereldmorgen.be/blog/sonjavandenende/2017/11/03/qatar-speelt-niet-meer-mee-en-onthult-de-waarheid-over-syrie 

Qatar speelt niet meer mee en onthult de waarheid over Syrië

Libanon –  het ontslag van Hariri – Het openingsschot van de komende Saoedische oorlog met Hezbollah en Iran.

De Saoedische heersers hebben vandaag een  “grote schoonmaak” in Saoedi-Arabië opgezet. Veel prinsen en zakenlieden zijn gearresteerd.

Vier dagen geleden was nog de vraag van velen met mij : Wie zijn de “Gematigde Al-Qaeda rebellen (gematigde bestaan natuurlijk niet)”  Het impliciete antwoord is nu duidelijk: ” De oorlog van deze zogenaamde gematigde Al-Qaeda komt naar Libanon. In de vorm van de “gematigde prins Mohammed bin Salman”en zijn “partner in crime” Saad-Harriri, die nu een veilig onderkomen heeft in Saoedi Arabië.

Israël staat te juichen eindelijk een oorlog tegen Hezbollah, in Libanon en daarmee de voltrekking van hun grootste droom een oorlog met Iran!

De nieuwe “axes of Evil”: Saoedi Arabië-Israël-U.S./NATO, zal wederom deze nieuwe aangekondigde oorlog gaan verliezen terwijl Iran en Rusland, dit keer met behulp van China zullen gaan winnen. Ze gaan ver deze “elite” van de wereld, maar soms kun je te ver gaan, het Romeinse rijk is tenslotte ook ingestort!

Eerder deze week kondigde de extreem radicale (niet gearessteerd – erg modern)  Saoedische minister van Golfzaken, Thamer al-Sabhan aan, dat Saoedi Arabië zich bedreigd voelt van Hezbollah in Libanon en heeft “verrassingen” aangekondigd!

De  Minister voor Gulf zaken Thamer  al-Sabhan verkondigde verder afgelopen maandag dat hij  ” Hezbollah ” zal vernietigen en beloofde “verbluffende” ontwikkelingen in “de komende dagen”. Die zien we nu!

Verwijzend naar (vandaag zijn zondagstweet) over de Libanese regering, zei de minister: “Ik richtte mijn tweet tot de regering  van Libanon, omdat de partij van Satan (Hezbollah) erin vertegenwoordigd is en het een terroristische partij is. Het gaat er niet om, de regering van Libanon omver te werpen, maar  Hezbollah die moeten verdwijnen.

“De komende dagen zullen de ontwikkelingen verbazingwekkend zijn,” voegde al-Sabhan eraan toe. Terwijl de gevechten in Syrië en Irak aan de gang waren, de afgelopen 7 jaar, werd Libanon gespaard. Nu, het einde van de oorlog in Syrië in zicht  en de “Axes of Evil: VS/Saoedi-Arabië/NATO verloren heeft is het de beurt aan  Libanon voor de volgende  proxygevechten. Half oktober voorspelde een midden-oosten analist Joseph Bahout deze ontwikkeling:

Afbeeldingsresultaat voor The new war against Iran and hezbollah cartoon

Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten (zonder Qatar) zoeken nu naar manieren om het verlies van Syrië te compenseren, Iran moet bloeden. Een hernieuwd verlangen om hun regionale fortuin te keren, zou ertoe kunnen leiden dat ze opnieuw voet aan de grond proberen te krijgen in Libanon. De Golfstaten, Israël en de Verenigde Staten willen niet dat Iran (en Rusland) de vruchten plukt van een overwinning in Syrië. Als ze ooit proberen om de regionale relatie met Teheran in de Levant opnieuw in on-evenwicht te brengen, zou Libanon de enige plaats zijn om dit te doen, ondanks de vele risico’s die gepaard zouden gaan met een dergelijke strijd.

In een dergelijk geval  en ondanks zijn terughoudendheid ,zou Hezbollah geen andere keus hebben dan een dergelijke uitdaging aan te gaan, vooral als er een Israëlische component bij zit.

De Libanese politiek wordt gereguleerd door een gecompliceerde overeenkomst. Het soennitische kamp, ​​gefinancierd door de Saoedi’s, bekleedt de positie van premier. De positie van de president wordt bekleed door de christelijke-generaal Michel Aoun. De positie van voorzitter van het Parlement wordt bekleed door de leider van de Shia-Amal-beweging Nabih Berri. Twee maanden geleden had Berri voor het einde van het jaar verkiezingen voor een nieuw parlement voorgesteld. Een verkiezing zou waarschijnlijk de kracht van de soennitische positie verminderen.

Saad Al-Hariri werd in de positie van premier geplaatst na een lange ruzie in Libanon die was hervat toen Saad’s vader Rafic Hariri, de voormalige premier, werd vermoord. Hezbollah werd beschuldigd van de moord, i.s.m. Syrië, maar een Israëlisch complot lijkt meer waarschijnlijk (heers en verdeel, zaai onrust, zo zul je overwinnen is hun motto).

De familie Hariri verdiend zijn geld als eigenaar van het bedrijf  Saudi Oger, een bouwbedrijf in Saoedi-Arabië. De Hariri’s hebben Saoedische paspoorten. Het zakendoen is slecht verlopen onder Hariri junior. In juli sloot “Saudi Oger” bijna haar deuren in Saoedi-Arabië, maar het vermeende faillissement van het voormalige miljardairfamilie bleef uit dankzij de Saoedische heersers die hem sponsoren.

Hariri had onlangs een Libanese ambassadeur aan Syrië toegewezen. Gisteren werd Hariri in Beiroet bezocht door Ali Velayati (wat er besproken werd kunnen we wel raden, Iran is niet blij met deze ambassadeur een afgezant van Al-Qaeda), een topadviseur van de opperste leider Khamenei van Iran.  Na het bezoek werd het plan van Thameral-Sabhan, de Saoedische (extremist) minister, in gang gezet. Ze (Saoedi-Arabië) stuurden een privéjet en haalden Hariri naar Riyad.  Daar gaf de Saoedische “clown”prins Mohammad bin Salman Hariri zijn ontslagverklaring (geschreven door Thamer?) Om door de Saudische staats TV voorgelezen te worden.

Ironische waarschuwing: de Libanese premier (met een Saoedisch paspoort) treedt af in opdracht van Saoedi-Arabië, in Saoedi-Arabië, op de Saoedi-Arabische TV.  In zijn Saoedische geschreven ontslagverklaring  beschuldigt hij Iran van buitenlandse bemoeienissen in de Libanese politiek.

(Hariri beweert ook plotseling dat er een bedreiging (doods) was tegen hem in Libanon, dit is klinkklare onzin (en onderdeel van het leugenachtige plan). De Libanese interne veiligheidsorganisatie zegt dat het geen weet heeft van zo’n complot. Hariri heeft een excuus nodig om weg te blijven van Libanon en de  Saoedische media proberen een fantastisch verhaal ervan te maken een “toekomstige” moordaanslag, maar er is geen bewijs.

Het ontslag van Hariri is bedoeld om een ​​crisis in Libanon uit te lokken en nieuwe parlementsverkiezingen te voorkomen. Het volgende Saoedische plan zal waarschijnlijk rond deze elementen evolueren:

De Trump-regering zal nieuwe sancties tegen Hezbollah en tegen Libanon in het algemeen aankondigen.

De Saoedische regering zal sommige van haar al-Qaeda / ISIS-proxy-jagers uit Syrië en Irak naar Libanon sturen (mogelijk via Turkije over zee).Het zal de lokale Libanese terreur financieren.

Er zullen nieuwe moordaanslagen plaatsvinden, terreuraanvallen en algemene rellen door soennitische extremistische elementen tegen christenen en sjiieten in Libanon.

De VS zullen proberen het Libanese leger in te zetten voor een oorlog tegen Hezbollah.

Israël zal proberen de aandacht van Hezbollah te provoceren en af ​​te leiden door nieuwe schendingen aan de Libanese en Syrische grens.

Het Libanese volk  heeft geen interesse in een nieuwe burgeroorlog.
Het Libanese leger zal zich niet aan een specifieke kant bemoeien, maar zal proberen iedereen kalm te houden.
Sancties tegen Hezbollah zullen heel Libanon raken, inclusief de soennitische belangen.

Het Saudische / Amerikaanse / Israëlische plan tegen Hezbollah kan worden begrepen als een hulpeloze driftbui na hun nederlaag in Syrië en Irak.

Iraakse troepen hebben  ISIS troepen verslagen in de grensgebieden met Syrië. Sommige Iraakse milities zijn de grens overgestoken en helpen de Syrische troepen om de laatste ISIS gecontroleerde nederzetting van Abu Kamal te veroveren. Dit zal eindelijk een directe weg openen van Syrië naar Irak en verder.

De VS waren van plan om Abu Kamal met zijn Koerdische / Arabische proxy-troepen in het gebied te veroveren en de communicatielijn te blokkeren. De Syrische regeringstroepen racen tegen de klok om dit te voorkomen. Voor de vierde dag op rij hebben de Russische Tu-22M3s bommenwerpers met lange afstand raketten het gevecht ondersteund met grote raids die rechtstreeks vanuit Rusland zijn gevlogen. Hezbollah stuurde duizenden nieuwe soldaten. Deze enorme slagkracht zal de ISIS-verdedigingen overweldigen. Syrië zal de race en het gevecht winnen.

De Saoedische gesponsorde Islamitische Staat in Irak en Syrië is dood en het bestaan ​​ervan is beëindigd. Sommige elementen ervan zullen doorgaan als een woestijnterroristische groep –  maar met weinig algemeen effect.

Irak heeft zijn nationale soevereiniteit teruggekregen. Het versloeg ISIS, de Koerdische claim op Arabisch grondgebied en alle pogingen om een ​​burgeroorlog te herleven heeft gefaald. De gevechten in Syrië tegen al-Qaeda, evenals de bemoeienis van Turkije, Israël en de VS, zullen nog worden voortgezet. Maar het is zeer waarschijnlijk dat de sterke alliantie van Syrië, Iran, Rusland en Hezbollah deze strijd zullen gaan winnen.

De nu gelanceerde oorlog tegen Hezbollah en daarmee Libanon zal waarschijnlijk een vergelijkbaar resultaat hebben.

In hun manische pogingen om nergens voor terug te deinzen tegen de  Iraanse (en Russische) invloed  in de regio, hebben de Saoedi’s  de VS/NATO en Iran en Rusland het midden-oosten veiliger te maken.  Waarom de Saoediërs denken dat hun nieuwe avontuur in Libanon een ander resultaat zal opleveren is een uiterste poging van “tanende”macht.

 

Bron: ZDF-Info, .moonofalabama, Nu.nl

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *