Nieuwe Joodse groep steunt onafhankelijkheid voor Koerdistan

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor kurdistan and israel cartoon

Verschillende prominente Joden in Europa en Noord-Amerika treden toe tot de organisatie van Joods-Koerdische vriendschap en ondersteunen de onafhankelijkheid voor Iraaks Koerdistan.

De Joods-Amerikaanse advocaat Alan Dershowitz is toegetreden tot het ere-bestuur van de in Brussel gevestigde Joodse Coalitie voor Koerdistan, samen met Irwin Cotler, een voormalige minister van Justitie van Canada, ook Serge en Beate Klarsfeld, twee bekende Nazi jagers uit Duitsland, vertelde de oprichter van de voorzitter van de groep, Joel Rubinfeld.

Rabbi Abraham Cooper, decaan van het Simon Wiesenthal Centrum, Charles Tannock, een Britse advocaat bij het Europees Parlement en een Duitse advocaat voor de Britse conservatieve delegatie.

De  groep Rubinfeld is bestaat dus uit “high-profile” leden ter ondersteuning van de Koerdische nationale aspiraties en opgericht na het september referendum over de onafhankelijkheid in Koerdistan, de autonome regio in het noorden van Irak.

Afgelopen vrijdag liet Bernard-Henri Lévy, een Frans-joodse filosoof en lange tijd supporter van Koerdische onafhankelijkheid, een documentaire zien in het VN-hoofdkwartier in New York met het onderwerp en titel “Peshmerga”. Levy is geen lid van deze Joodse coalitie voor Koerdistan, maar een onafhankelijke denker, die al vele “Color-revoluties”op zijn naam heeft en mede verantwoordijkelijk voor Libië en de Maidan-plein Coup in Oekraïne.

Rubinfeld is een voormalig voorzitter van de Federatie van Franstalige Joden in België en oprichter van de Belgische Liga tegen het Antisemitisme. Hij onthulde de pro-Koerdische groep tijdens zijn verblijf in Israël , waar hij naar verwachting een eerste conferentie over de Koerdische onafhankelijkheid bij de Israëlische Knesset, in zal gaan bijwonen.

Gepland is deze conferentie voor 29 november a.s., de 70e verjaardag van de  stemming over het verdelingsplan van de VN voor Palestina, het evenement is getiteld “Koerdistan en Israël. Samen naar vrede en stabiliteit in het Midden-Oosten” De conferentie wordt georganiseerd door de  Zionistische Unie Ksenia Svetlona. Naast Israëlische wetgevers, zijn er leden van de Koerdische joodse gemeenschap en activisten zoals Rubinfeld aanwezig.

Israël is een van de eerste landen ter wereld die de oprichting van de staat Koerdistan steunt en met name de steun heeft van Benjamin Netanyahu. Israël heeft in het verleden gezwegen over de Koerdische nationale ambities, die Turkije, een belangrijke handelspartner van Israël en voorheen een belangrijke bondgenoot, in grote woede zou doen ontvlammen, wat ook nu gebeurd is en Erdogan is nu de nieuwe bondgenoot van Rusland geworden.

Na botsingen tussen de Koerdische Peshmerga soldaten en Iraakse veiligheidstroepen in de noordelijke Iraakse stad Kirkuk afgelopen oktober, zei President Trump, dat hij “geen partij” zou trekken. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat het “zich fel tegen” het referendum over onafhankelijkheid verzette en de voorkeur gaf aan een dialoog door de Verenigde Staten en de Verenigde Naties.

Bron JTA

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *