Mikheil Saakashvili ex-governeur van Odessa – Oekraïne

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

The former president of Georgia, Mikheil Saakashvili, said he would talk to investigators if they came to a camp run by people who back him

In zijn zelf opgezette kamp foto: OLEH TERESHCHENKO/REUTERS

De voormalige president van Georgië in zijn zelf opgezette kamp beschuldigd door Porochenko, eens zijn mentor, achter een staatsgreep in de Oekraïne te zitten. Hij staat zelfs op de lijst van meeste gezochte criminelen in Oekraïne.

Mikheil Saakashvili vertelde verslaggevers in Kiev dat hij zich niet bij de autoriteiten wilde melden, een dag nadat een menigte supporters hem had bevrijd uit een politiebusje in de Oekraïense hoofdstad.

Saakashvili,  was president van Georgië van 2003 tot 2013. Beroemd als hervormer en daarna beschuldigd van corruptie,  hij werd in 2015 benoemd door president Poroshenko, als gouverneur van de regio Odessa.

Hij werd dinsdag kort gearresteerd op verdenking van medeplichtigheid aan een criminele bende gekoppeld aan Viktor Janoekovitsj, de verdreven Oekraïense leider.

De mislukte arrestatie vloeide voort uit de aanklachten ingediend door de Oekraïense procureur-generaal Yuriy Lutsenko, die beweert dat Saakashvili politieke activiteiten van de oppositie financierde door samen te werken met de voortvluchtige Oekraïense oligarch Serhiy Kurchenko – een bondgenoot van de afgezette voormalige president Viktor Janoekovitsj, die nu in zelfopgelegde ballingschap leeft in Rusland.

Saakashvili noemt de beschuldiging een politiek gemotiveerde verzinsel om te voorkomen dat hij een openbaar ambt in Oekraïne bekleed.

Serhiy Vitaliiovych Kurchenko

metalist.ua

Serhiy  is een Oekraïense zakenman (nog jong 1985) en oprichter/eigenaar van de groep van bedrijven “Gas Ukraine 2009”, gespecialiseerd in de handel in vloeibaar aardgas. Kurchenko is ook de voormalige eigenaar en president van FC Metalist Kharkiv en de Oekraïense Media Holding-groep.

Kurchenko verliet Oekraïne in februari 2014, nadat het conflict in oost Oekraine oplaaide en zijn huidige verblijfplaats is nu onbekend.  Kurchenko staat op de internationale lijst van meest gezochten criminelen in de Oekraïne. Een deel van zijn bezittingen zijn ingenomen. Tot het einde van 2012 was informatie over Kurchenko schaars. In oktober 2017 legde een Oekraïens hof beslag op Metalist Kharkiv uit Kurchenko en maaktehet staatseigendom.

Bron:

De dwaze moeders van Odessa

De dwaze moeders van OdessaSamenvatting
In 2013 begon volgens het westen de opstand of revolutie in Oekraïne, zo wordt het beschreven.
Op 21 november 2013 ontstonden er protesten tegen de regering Viktor Janoekovytsj naar aanleiding van diens niet ondertekening van het associatieverdrag tussen de Europese Unie en de Oekraïne.
Dat is precies waar het om draaide het associatieverdrag. De revolutie of de opstand was geënsceneerd door de EU zelf. De EU is nu de “baas” in Oekraïne en al snel waren multinationals aanwezig, om net als in andere EU landen, fabrieken, Starbucks, McDonald etc. neer te zetten en de bevolking er niet beter op gemaakt, gezien de lage lonen en de exorbitante huren.
In Odessa, waar ik was, is aan de kust van de Zwarte Zee, binnen 2 jaar een complex uit de grond gestampt met luxe appartementen en winkels, gemaakt voor de rijken van Europa en de VS, waar de gewone bevolking alleen maar van kan dromen. Daar in tegen is er totaal niets aan de infrastructuur gedaan en rijden er nog elektrische trolleybussen en trams uit de Sovjet periode.
Dit is de belofte van de EU voor Oekraïne, een land voor de rijken, kapitalisten en multinationals.

Bron: https://www.unian.info/politics/1120023-switzerland-launches-investigation-against-kurchenko.html

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *