De gevaarlijke spelletjes van Erdogan en aanhang

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Gisterenavond heeft Erdogan en Turkije zijn ware gezicht laten zien. uit verschillende bronnen, artikelen (o.a. van mij over Ahmed Yaha, Twittermeisje Bana) wisten we al dat Erdogan eigenlijk dubbel speelt en voorlopig daarmee wegkomt!

Erdogan zit in een moeilijk positie, of juist niet! Hij zal en gaat proberen de NAVO/EU en Rusland tegen elkaar uit te spelen. Door zijn laatste actie, het zogenaamd invliegen van Twittermeisje Bana en haar familie naar Ankara, is een steek in de rug voor Rusland, ook het laten vermoorden van de Russische ambassadeur, hoewel, ik denk, dat die in opdracht van de EU/NATO/VS vermoord is.

Het is uiterst twijfelachtig of Bana echt in Aleppo was, er is nog steeds sprake van Gaziantep, waar veel zogenaamde Syrische journalisten en activisten, sinds het begin van het conflict stelling genomen hebben en vanuit daar activisme bedrijven, met bescherming van de Turkse regering, die ook de beschermers en sponsors van IS en andere terreur groepen is!

Nu zijn (Erdogan) volgende actie, i.s.m. andere landen:

Syrian Ambassador to the UN Bashar al-Ja’afari addresses media following a Security Council vote in New York, Dec. 19, 2016. (Photo by Reuters)

Syrië  heeft zware kritiek op de vorming van een VN-panel, die  bewijsmateriaal over oorlogsmisdaden  verzameld en noemt het panel  een flagrante inmenging in binnenlandse aangelegenheden van zijn land.

De Syrische ambassadeur bij de VN : Bashar al-Ja’afari sprak de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toe en zei dat zijn land het  voorgestelde panel zou torpederen,omdat hiermee het alle  kansen om te komen tot een politieke oplossing voor het zes jaar oude conflict, te niet gedaan zou worden.

De Algemene Vergadering nam de resolutie aan, de resolutie is opgesteld door Lichtenstein, gesteund door  de VS, Frankrijk, Groot-Brittannië, Turkije, Saoedi-Arabië en Qatar, die bekend staan ​​om hulp aan militanten terroristen in hun poging om de Syrische regering omver te werpen.

Ja’afari zei dat het plan in strijd is met de strijd tegen het terrorisme, en verhoogt alleen de financiële steun van bovengenoemde staten  voor Takfiri terroristische militanten om nog meer ravage aan te richten in Syrië.

Volgens de resolutie, zal het panel “helpen bij de opsporing en vervolging van de verantwoordelijken voor de meest ernstige misdrijven” in Syrië.

Rusland, China en Iran zijn de  landen die , die tegen zullen stemmen of een VETO gebruiken en zijn het eens met de Syrische regering.

Ook worden er geprobeerd meerdere sancties door te krijgen, door dezelfde landen:

Op woensdag, meldde Frankrijk en Groot-Brittannië aan de  VN-Veiligheidsraad dat de verkoop van helikopters naar Syrië moet worden verboden en de sancties over het gebruik van chemische wapens in de oorlog op te leggen, er is allang een resolutie die het verbied en Syrië heeft meegewerkt aan het OPCW.

Een andere ontwerpresolutie eist, ​​naar verluidt, de bevriezing van tegoeden en een reisverbod tegen vier Syrische ambtenaren en 10 bedrijven.

Een stemming in de raad wordt op zijn vroegst volgende week verwacht, maar diplomaten weten zeker dat alle resoluties, concept resoluties , niet door zullen gaan, gezien Rusland, China en Iran haar veto recht zullen gebruiken!

Bron: Press, Twitter.

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *