Free-Syrian-Army (Vrije Syrische Leger) commandant brengt een bezoek aan Washington en het verraad aan de Koerden

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor assad quate kurds

Het zou anders worden onder Trump, zijn verkiezingsretoriek. Maar ja zoals we kunnen zien, zijn verkiezingsbeloften geen knip voor de neus waard. Niet in de VS en niet in de EU. Veel woorden, weinig daden, of de omgekeerde daden!

De Koerden hebben zij aan zij gestreden met de VS om Raqqa te bevrijden, gouden bergen is hen beloofd, maar zoals ik nogmaals wil benadrukken, de VS en EU zijn nooit geloofwaardig en komen hun uitspraken niet na, dus de Koerden zijn alweer bedrogen, Assad had hen gewaarschuwd!

Assad: “Westerse wereld wordt gehersenspoeld over Syrië”

Omarmde ex-Preseident Obama de zogenaamde rebellen of opstandelingen, zo noemde hij het “Vrije Syrisch Leger of FSA”, de bevrijders van Syrië, tegen de “boze Assad”. Zo werd het gebracht en na 7 jaar oorlog was er hoop op inkeer. Maar algauw blijkt nu dat Trump samen met zijn Zionistische schoonzoon Kushner en vriend Nethanyahu, het Midden-Oosten nog meer zal destabilizeren, blijkt uit het volgende bericht:

De “zogenaamde”Syrische oppositie heeft op 6 januari j.l., onthuld dat verschillende commandanten van het Vrije Syrische Leger (FSA) momenteel in de Amerikaanse hoofdstad Washington zijn om Amerikaanse functionarissen te ontmoeten. Het bezoek is niet officieel aangekondigd door de VS of  de FSA-groep.

Hoofd van het Politiek Bureau van de Mu’tasim Brigade, Mustapha Sejeri, vertelde ANA Press (niet te verwarren met ANNA Press) dat het Syrische oppositie bezoek gericht is op het versterken van de samenwerking tussen de FSA en de VS.

Sejeri onthulde verder dat er ook gesproken werd over ” het vechten tegen de Iraanse invloed in Syrië” , volgens hem het belangrijkste onderwerp van het gesprek, tijdens de ontmoeting tussen de twee partijen. De woordvoerder  van de Mu’tasim Brigade benadrukte ook dat de FSA klaar staat om Iran te bestrijden in Syrië met steun van de VS.

Andere punten van gesprek met de Amerikanen ging over de komende Syrische nationale dialoogconferentie die op 29 januari in de Russische stad Sochi zal plaatsvinden. De twee partijen bespraken ook de resultaten van de Genève conferentie, volgens Sejeri .

Afbeeldingsresultaat voor free syrian army bezoek aan washington

Via Twitter onthulde Sejeri meer details en beweerde dat de FSA en de VS ook discussieerden over het tegengaan van de invloed van de door de VS gesteunde Syrische Democratische Kracht (SDF) in Oost-Syrië. De verklaring van Sejeri was een schok voor veel Koerdische activisten, aangezien de door de Koerdische macht gedomineerde strijdkracht de belangrijkste bondgenoot van de VS in Syrië is.

“Als God het wil, zal onze aanwezigheid in Washington niet alleen een reden zijn om de controle over de terroristische milities (SDF) in onze regio’s te beëindigen, maar zal ook het begin zijn van het einde van de Iraanse aanwezigheid op onze bodem en het falen van de verraders tijdens de conferentie in Sotsji, “twitterde Sejeri in reactie op een Koerdische activist die kritiek had op het bezoek van de FSA-commandanten aan Washington.

Het FSA-bezoek aan de VS werd bekritiseerd door vele activisten van Syrische Koerdische afkomst, waarbij sommigen zelfs Washington ervan beschuldigden de Koerden te verraden omdat de VS nooit SDF-functionarissen naar Washington hebben uitgenodigd.

Ondertussen beschouwden Syrische pro-regeringsactivisten het bezoek als een nieuwe poging van Washington om de situatie in Syrië te destabiliseren en de oorlog weer nieuw leven in te blazen, die na de de-facto nederlaag van ISIS bijna gestreden is!

Gerelateerde afbeelding

Veel Amerikaanse functionarissen, waaronder senator John McCain en voormalig ambassadeur van de Verenigde Staten in Syrië, Robert Ford hadden  meerdere malen FSA-commandanten ontmoet in Syrië (in het geheim).

Bron: Twitter, Global Research, Geotrendlines, Freesuriyah, Ana-news

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *