De “nep-nieuws”saga gaat door, EU propaganda viert hoogtij!

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

zaterdag 27 januari 2018
 Sonja van den Ende
Afgelopen dagen weer volop in de media, het nepnieuws, eigenlijk wil ik het liever anti-Kremlin, anti-Poetin of anti-Rusland propaganda noemen.

Koude oorlogs retoriek, in een nieuw jasje, je zou spontaan weer naar die “spannende”oude films gaan kijken zoals “The hunt for Red October”, of the Fourth Protocol met Michael Caine.

Alleen zijn we nu in 2018 aanbeland en Rusland is niet communistisch meer, misschien is dat het probleem ? Rusland is veranderd, maar de VS en EU landen niet, die zitten nog in het kapitalistische systeem, dat alleen maar erger wordt, je kunt stellen dat de rollen nu omgedraaid zijn en het westen de “boogie man” is met almaar meer idiote propaganda en paranoide gedachten over Rusland, terwijl het systeem door vele factoren, in het westen langzaam afbrokkeld, de rijken rijker worden, het “sociale” leven ontwricht wordt door idiote maatregelen, vluchtelingen (waarvan zeker de helft geen echte vluchteling is), wat radicalisatie bij de autonome bevolking uitlokt, die voelen zich bedreigd en uitverkocht, de #meToo hype en de leugens van regering en pers over de oorlogen die zij zelf ondersteunden. Het Romeinse rijk is er aan ten onder gegaan, dat zal ook nu gebeuren, want als wij als klap op de vuurpijl ook nog de geschiedenis gaan verloochenen, met de “helden” uit het verleden zoals Piet Hein etc, hen demoniseren en namen en beelden weg gaan halen, is het einde zoek. Deze lieden, net als de politieke lieden nu en het koningshuis, hebben en doen verderfelijke dingen, maar het is beter denk ik, om er lering uit te trekken dan het te vergeten !

Hieronder een deel van de Westerse propaganda

De nieuwe EU site, zogenaamd om “nepnieuws” tegen te gaan, is eigenlijk een anti-Kremlin en Rusland website, als je hem goed doorleest, staan er meestal artikelen van RT op, die dan nep zouden zijn, ook mag je volgens deze site de waarheid over Oekraïne niet zeggen, dat het geregeerd wordt door een stelletje neo-nazi’s met een oligarch als President!

Afbeeldingsresultaat voor nepnieuws cartoon

EuvsDisinformation Review

The flagship product of the EU vs Disinformation campaign, the Disinformation Review, was launched in November 2015. The Review brings you the latest news articles carrying key examples of how pro-Kremlin disinformation finds its way into the international information space, as well as news and analysis on the topic. The Review focuses on key messages carried in the media, which have been identified as providing a partial, distorted or false view or interpretation and/or spreading key pro-Kremlin messaging

EU vs DISINFORMATION

Anti-nepnieuws

De EU heeft een eigen factcheck-dienst. Deze EU vs Disinfo noemde twee Nederlandstalige publicaties – van de rechtse sites GeenStijl en TPO – onlangs nepnieuws. Tot woede van beide sites. Moet een EU-dienst de pers controleren.

We zijn op weg naar een media-censurerende EU”, schrijft Bas Paternotte vrijdag op zijn rechtse nieuws- en opiniesite TPO. „Dit is een ronduit beangstigende ontwikkeling.”

Een artikel van de TPO komt voor in de lijst met nepnieuwsberichten van een organisatie die werkt onder de vlag van de EU . In het artikel uit november 2015 schreef TPO-journalist Chris Aalberts over Oekraïne: „Onpartijdige media bestaan in het land niet, oligarchen hebben enorme macht, een verzetsleger dat in de Tweede Wereldoorlog honderdduizend Poolse Joden de dood in joeg wordt nog steeds aanbeden.”

Niet waar, concludeert de organisatie op de website EU vs. Disinfo, met summiere uitleg: „Dit artikel lijkt erop gericht te zijn om het imago van Oekraïne voorafgaande aan het Oekraïnereferendum te verslechteren.”

Wat de factcheckers over het hoofd zien, is dat de tekst van Aalberts niet zijn eigen woorden zijn, maar een parafrasering van freelance journalist Stefan Huijboom die aanwezig was op de debatavond over Oekraïne, waarover Aalberts de reportage schreef. „De context is helemaal weg”, zegt Aalberts aan de telefoon. „Ze hebben met Google Translate wat zinnen over Oekraïne vertaald die hen niet zinnen.

Dit is wat er dagelijks gebeurd, als je maar de waarheid schrijft over Oekraïne of Rusland sta je op deze website, natuurlijk ook over Syrië! Zo wordt het grote publiek bedrogen en journalisten en activisten de mond gesnoerd.

Het ergste van het Oekraïne verhaal is dat er een organisatie achter zit, een pro-Oekraïnse, Neo-Nazi, site, waar onder andere natuurlijk PAX (voorheen PAX Christi) ook deel van is, deze PAX heeft al een “walgelijk”standpunt ingenomen over Syrië, waar zij Kafranbel, een dorp dichtbij Idlib, als een lichtend voorbeeld zagen voor de democratie. Het dorp bestaat uit Jihadistische organisaties die tegen elke vorm van vrijheid en democratie zijn, maar een autonoom Kalifaat aanhangen. Deze lieden werden met geld van de donaties van PAX gesponsored, om zo nog meer “nare”Syriërs te doden, die voor President Assad zijn en waren!

En dan dit bericht van Geen Stijl, misschien niet iedereen zijn keus van nieuws, maar wat ze hierin schrijven, berust op waarheid en een schande dat ze hiervoor aangeklaagd werden, persvrijheid is niet meer, dood als een pier!

Nepnieuws aangepakt (Geen Stijl).

Dit verandert er voor u:
 Nepnieuws verdwijnt. Daar gaat JC Juncker samen met Soros & Suikerberg voor zorgen. Het is goed nieuws dat die drie notoire zwendelaars zich opwerpen tegen nepnieuws. Het lege inlegvelletje bij het associatieverdrag zal daardoor niet langer omschreven mogen worden als een ‘huzarenstukje’ maar gewoon wat het wél is: kiezersbedrog die de democratie beschadigt. Niemand zal nog mogen opschrijven dat islamitische aanslagen niets met de islam te maken hebben. En ook niet dat islam vrede is. De woordcombinatie ‘sociaal-economische omstandigheden’ wordt verboden in berichtgeving over islamitische terreur en radicalisering. De term ‘vluchteling’ mag alleen nog worden toegepast op mensen die zijn gescreend, gecontroleerd en afkomstig zijn uit een land waar daadwerkelijk oorlog is. Alle andere migranten worden gewoon migranten genoemd, tenzij ze uit vreedzame stabiele landen komen, dan moeten ze als ‘gelukszoekers’ worden aangeduid. Eventueel mag ‘economische migranten’ ook nog, maar dan moet er een disclaimer bij dat die geen asielrecht in Nederland hebben. Voorts: Citaten van bewindslieden mogen nooit meer zonder context opgetekend worden, maar moeten verplicht gefactchekt worden en ingebed in een context van kritiek, tegenwerpingen en feiten worden opgeschreven. Het Achtuurjournaal, dat officieel wordt omgedoopt naar Staatsjournaal, mag wegens aantoonbaar doorgeefluik van EU standpunten geen correspondenten in Brussel meer hebben. NSB Handelsblad verschijnt alleen nog als PDF op EU-websites, onder de naam ‘Neo Rijks Communiqué Uitonderhandelblad’. Overige journalisten die EU-stukken citeren of alleen de door de EU geregisseerde persconferenties bijwonen, moeten voortaan met hun ware titel omschreven worden: EU persvoorlichters. Ook het leeuwendeel van de parlementaire pers in Den Haag moet voortaan onder die titel opgevoerd worden in berichtgeving, opdat lezers en kijkers niet langer in de valse veronderstelling blijven verkeren dat ze met regeringscontrolerende journalisten te maken hebben. DWDD mag alleen nog bandjes laten spelen, gedichtjes van Dijkshoorn uitzenden en oude internetfilmpjes afspelen, maar niet meer praten over actuele onderwerpen wegens aantoonbare eenzijdigheid alsook inhoudelijke verwaarlozing en versimpeling van ingewikkelde maatschappelijk kwesties. Nieuwsuur moet met onmiddellijke ingang stoppen met berichtgeving over Amerikaanse politiek, nadat ze te lang als spreekbuis voor de Democraten hebben gefunctioneerd. Twan Huys wordt bovendien op non-actief gezet wegens een verstoord moreel kompas, voornamelijk vanwege zijn warme banden met de Amsterdamse vastgoedmaffia. Tot slot mag De Volkskrant geen interviews met Sylvana meer plaatsen, om zowel de geloofwaardigheid van de krant te beschermen, alsook Sylvana tegen zichzelf. Latere maatregelen volgen wanneer nodig. Hup strijd tegen nepnieuws!

Grappig zou je denken, maar een zweem van waarheid kan je erin terugvinden!

Dan als klap op de vuurpijl deze week:

DE AIVD HELPT DE NSA en hebben de Russische hackers, de COZY BEAR groep (toepasselijk naam, erg ondoorzichtig), gehackt, die op hun beurt het Pentagon gehackt zouden hebben tijdens de verkiezingen, goh wat knap!

Er was even een kant tekening, het gebeurde voor de MH-17, al in 2014, duurde maar liefs 4 jaar op het naar buiten te brengen. Maar ja de verkiezingen waren er pas in 2016, dus 2 jaar van te voren waren ze daar al mee bezig, even in laten werken zou ik zo zeggen!

Elke regering hacked ook Nederland, dus wat is het nieuws? Het is propaganda, waar de gewone burger niets aan heeft, sensatie en onzin, van de “staatsmedia” NOS!

Het MH-17 dossier is niet vrij gegeven in Nederland en bij het Oekraïne referendum is gewoon een inlegvelletje geplaats. De sleep-wet en het afschaffen van het referendum zijn de volgende stappen om de vrijheid van meningsuiting in te perken en gewoon braaf meelopen, meebetalen en mond houden!

Afbeeldingsresultaat voor nepnieuws cartoon

 bron:

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *