Jays al-Islam, de terreur groep van Mohammed Alloush verdreven uit Douma en de VS stuurt meer troepen naar Syrië

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

foto van Sonja van den Ende.

Mohammed Alloush en zijn brigade: Jays Al-Islam, hebben verloren in Aleppo en nu in Douma (oost-Ghouta) en hebben een compromis moeten sluiten met de Syrische regering, willen ze nog kans hebben om in Syrië te wonen of verblijven! Dus hebben veel van zijn huurlingen en vechters, zich deze week overgegeven en zijn vetrokken uit hun laatste bolwerk: Douma, de belangrijkste stad in Oost-Ghouta, dicht gelegen bij Harasta.

Deze salafisten hadden aanhangers in Ghouta, Harasta en Douma, zijn massaal, met of zonder hun familie, eerst naar Europa gevlucht (80% van de Syrische vluchtelingen in Europa behoren tot deze stroming) en zijn aanhangers van de radicale, salafistische Islam, waar ik en andere activisten en journalisten al in 2013 voor gewaarschuwd hebben!

Mohammed Alloush is/was de politieke leider van deze Saoedische, Turkse, EU en VS gesponsorde groep Jaysh al-Islam (Leger van de Islam).

http://www.dewereldmorgen.be/blog/sonjavandenende/2017/01/24/wie-is-de-syrische-mohammed-alloush-de-gevierde-anti-asad-rebel-van-het-westen 

JAYS AL-ISLAM

Jaysh al-Islam, betekent letterlijk: het Leger van de Islam). Voorheen bekend als Liwa al-Islam (Brigade van de Islam), is een coalitie van islamistische en salafistische groeperingen. De primaire basis van de operaties was het Damascus gebied, met name de stad Douma,de regio Oost-Ghouta, en ook Harasta.  Jaysh al-Islam was de grootste terroristische brigade, in deze regio.

De groep was een deel van het Islamitisch Front (IS).  De organisatie heeft  de banden verbroken met Vrije Syrische Leger (FSA). De groep was samen met Ahrar ash-Sham  de belangrijkste rebellengroepen en gesteund door Saoedi-Arabië, Turkjie, EU en de VS.  De groep streeft ernaar een islamitische staat onder de sharia te creëren.

Nu zoals al gezegd hebben ze verloren, 41.126 strijders en hun familieleden, hebben onder het toeziend oog van de Russen en de Syrische regering het gebied verlaten. Zij hebben zich overgegeven en zijn met bussen afgevoerd. Hun wapens, zonder munitie mochten zij meenemen. Zij wilden naar Idlib, maar het Russische leger i.s.m. het Syrische leger heeft voor de strategische plaats Jarablus gekozen, op onderstaande map, zul je begrijpen waarom. Jarablus ligt aan de Turks-Syrische grens en velen van hen werden of worden gesponsord door Turkije en Europa, ook is er een vluchtelingenkamp aanwezig. Zij zijn nu terugdreven, van waar zij hun oorlog tegen de Syrische bevolking begonnen, Zeven jaar geleden!

Gerelateerde afbeelding

Volgens de laatste telling van het Russische en Syrische leger zijn er 153. 140 burgers geevacueert uit oost-Ghouta en omgeving. Momenteel worden zij in de regio ondergebracht. Het rode kruis (de halve maan), de Syrische en Russiche regering verdelen voedsel en andere overlevingspakketen. Het westen, met haar vele (humanitaire) woorden laat het compleet afweten. Om de burgers een loef te draaien beginnen zij nu zogenaamde hulp acties voor Jemen, waar hetzelfde scenario geldt als in Syrië. De burgers worden vermoord, ontheemd en afgeschoten door Saoedie Arbië, gesteund door, ja je voelt hem al aankomen de VS en EU!

De terrorist Alloush blijft bij hoog en laag beweren dat hij en zijn brigade zich niet overgegeven hebben, op verschillende westerse en terroristische MSM. Maar niets is minder waar er is een deal voor overgave en onderstaande beelden (youtube video) bewijzen de aftocht van de terroristen en hun familieleden met bussen naar Idlib en Jarablous.

Verder het bewijs dat het westen, de VS en EU nog steeds aanwezig zijn in Syrië, niet alleen zoals ze de onschuldige burgers in de EU willen laten geloven, met een (lucht) coalitie, maar met wel degelijk “boots on the ground”. Op 30 maart j.l., zijn 2 militaren door een explosie dodelijk getroffen: Master Sergeant Jonathan Dunbar (US) en Sergeant Matt Tonroe, uit de VK (Engeland).  Zij werden gedood bij de Sheik Alkil begraafplaats in Manbij, noord-oost Syrië dichtbij de Turkse grens!

De lokale bevolking rondom Manbij hebben opgemerkt dat de VS en haar coalitie meer miltairen (Boots on de Ground) hebben gestuurd de afgelopen weken, dit in tegendeel wat President Trump in een Tweet beweerde dat zij zich uit Syrië zullen terugtrekken, niets is minder waar. Gisteren nog heeft Macron aangekondigd dat hij Franse troepen gaat sturen naar noord-Syrië.

Willy van Damme (Belgische schrijver)schrijft

Na een officieel bezoek deze week van een delegatie van de YPG/PKK aan de Franse president Emmanuel Macron heeft Frankrijk nu volgens meerdere bronnen vandaag een eenheid Franse soldaten naar de Syrische stad Manbij gestuurd, een door de YPG/PKK bezette regio. Dit zonder toestemming te vragen aan het Franse parlement!

Wat natuurlijk een daad van oorlog is tegen de Syrische staat. Maar het internationaal recht en de zeggenschap van het Franse parlement is iets waar Parijs al altijd zijn vuile laars aan veegde. Democratie heet dat dan.

Parijs gaat daar het kleine contingent van Britse en Amerikaanse soldaten versterken. De stad Manbij is nu het meest westelijke punt in Syrië dat de YPG/PKK bezet. Een doorn in het oog natuurlijk van de Syrische overheid en zeker Turkije.

Het bezoek van de YPG/PKK aan de Franse president is zacht uitgedrukt ook zeer merkwaardig. Officieel immers is de YPG/PKK voor de EU en Frankrijk een terreurgroep. Met andere woorden: Macron steunt terreur en een groep die in West-Europa bij politiediensten gekend is voor haar afpersingspraktijken, ontvoeringen, bomaanslagen, brandstichtingen en folteringen.

Maar Frankrijk steunt al zeven jaar Al Qaeda en ISIS en dus kan samenwerken met de PKK voor Parijs geen probleem vormen. Wel heeft de Turkse regering al wekenlang bijna elke dag gezegd dat ze Manbij gaan aanvallen.

En dat betekent dus een gewapend conflict met het daar gevestigde beperkte contingent Amerikanen, Britten en Fransen. Met de VS die deze week versterkingen stuurde en twee extra basissen uitbouwde. En die landen zijn alle vier lid van de NAVO. Iemand gehoord van het bijstandsverdrag met artikel 5 van de NAVO?

https://www.youtube.com/watch?v=flVlBrL9slQ

Bron: You-tube, Wily van Damme, Freesuriay, de Wereld van Morgen, Twitter

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *