De oorlogstaal van het westen en oorlogsdaden in het midden-oosten zullen nu beantwoord worden!

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

foto van Syria-between the lines.

Foto: Professor Tim Anderson – Australië

 

Jarenlang konden de VS en haar” partners in crime”, de Europese landen zoals, het VK, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Israël en België er mee weg komen, maar nu is het tij gekeerd! Ze zijn letterlijk over hun eigen “rode lijn” gestapt en dreigen nu met bombarden van heel Syrië, het meeste is al verwoest, speciaal Raqqa door de VS en haar “zogenaamde colaitie”. Maar nu is de Russiche beer kwaad echt kwaad, ook China en Iran hebben genoeg van deze psychopaten, die alleen op oorlog uit zijn..helaas als het echt doorgaat, zullen we allemaal getroffen worden, laten we hopen dat er nog enig gezond verstand in deze psychopaten, die de VS, Israël en Europese regeringen beheersen.

Gestoord en gek zijn ze, gevaarlijk gek, zelf hebben ze het waarschijnlijk niet in de gaten en proberen het of te negeren of gaan gewoon vrolijk verder, met hun oorlogsmisdaden, bovenstaande “collage” geeft wel aan hoe erg ze hebben het gemaakt en het kan alleen maar tot een climax leiden, waar er een totale oorlog komt, of zoals wij mensen met gezond verstand hopen een echte oplossing en boete doening ! Alle andere wegen zijn dicht!

De Misdaden door de Internationale Coalitie in Syrië
door Bashar Ja’afari

Bashar Ja’afri is de Ambassadeur bij de VN voor Syrië en ligt constant onder vuur, zoals je, je wel kan voorstellen!

Het volgende heeft hij te zeggen, een boodschap aan Europa en de VS, misschien wel één van de laatste, maar we gaan nog steeds van het “gezond verstand”uit, anders is de mensheid verloren!

JPEG - 48.1 kb

We hebben aan de leden van de Security Council tientallen brieven gestuurd, waarvan zoals die van 21 februari 2018 (S / 2018/152), http://www.voltairenet.org/article199959.html over de moordpartijen op de Syrische bevolking, die de zogenaamde internationale coalitie heeft gepleegd.

In aansluiting op deze brieven zou ik u willen meedelen dat deze coalitie, geleid door de Verenigde Staten van Amerika, op zondag 25 februari 2018 twee bloedbaden aangericht heeft onder de Syrische burgers  toen zij met gevechtsvliegtuigen burgers gedood hebben  in de dorpen van Sha’fah en Zahrat Alluni op het oostelijke platteland van het gouvernement Dayr al-Zawr, waarbij 29 burgers omkwamen en tientallen anderen zwaar gewond raakten, waarvan de meerderheid uit vrouwen en kinderen bestond. De bombardementen hebben ook de huizen en eigendommen van burgers beschadigd, evenals de infrastructuur van de dorpen.

De coalitie blijft bloedbaden op het Syrische volk plegen. Inderdaad, het aantal bloedbaden is nu ontelbaar. De coalitie blijft ook de restanten van de Islamitische Staat in Irak en de Levant ondersteunen en probeert deze te hergroeperenen te gebruiken  als separatistische proxy-milities van de Verenigde Staten in de provincies Hasakah, Raqqa en Dayr al-Zawr. Dergelijk gedrag bevestigt dat het enige doel van deze coalitie, die al jarenlang het internationale recht negeert, is om de soevereiniteit en territoriale eenheid en integriteit van de Syrische Arabische Republiek te ondermijnen en de Syrische crisis te verlengen.

De Syrische Arabische Republiek roept de Veiligheidsraad op zijn verantwoordelijkheid te nemen om de internationale vrede en veiligheid te handhaven en onmiddellijk actie te ondernemen om een einde te maken aan de oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid die de coalitie plegen in naam van democratie en vrijheid jegens het Syrische volk . De Raad moet ook actie ondernemen om een einde te maken aan de illegale aanwezigheid van Amerikaanse troepen op Syrisch grondgebied en de Verenigde Staten verhinderen om zijn  plannen uit te voeren om de Syrische Arabische Republiek op te splitsen, net als destijds gebeurd is bij Joegaslavië, Irak, Afghanistan en Libië  en deze landen leeg te plunderen. Het is absoluut noodzakelijk dat de Raad dit nu doet,  evenals de misdaden die de Verenigde Staten hebben begaan in de vernietiging van Raqqa en zo de ware aard van het beleid van de Amerikaanse regering hebben onthuld.

Raqqa

Raqqa is kapot, de burgers zijn kapot, dood, vermoord door Amerikanen en Europeanen. Eens een bloeiende stad is zo verwoest dat Dresden er niets bij was. Het ergst van het verhaal is Amerika en haar bondgenoten weigeren het op te bouwen, de paar miljoen die zij met een groots gebaar schenken is druppel op een gloeiende plaat. Doden liggen onder de puinhopen van de stadt. Een grove schending en oorlogsdaad die berecht moet worden door onafhankelijk recht, niet die van het ICC en de VN, die zijn partijdig.

De jihadisten van Ghouta bombarderen Jaramana

Afgelopen dinsdag 20 maart 2018, voerden gewapende terroristische bendes een nieuw gruwelijk bloedbad uit, tegen  burgers op de openbare markt van Kashkul in Jaramana vlakbij de stad Damascus, toen ze een dodelijke raket lanceerden tegen vrouwen en kinderen vanuit hun posities in Oost-Ghouta. Die misdaad resulteerde in de dood van 44 burgers en tientallen gewonden, van wie de meestenog steeds in kritieke toestand verblijven. Daarnaast hebben deze raketten gelanceerd door de terroristen ook dichtbevolkte gebieden van de stad Damascus getroffen waar meer dan 10 mensen gewond raakte in de wijk Imarah.

Deze misdaden zijn onderdeel van een reeks bloedbaden die werden gepleegd door deze terroristische bendes die sommigen graag “de gematigde gewapende oppositie” noemen. Dergelijke bloedbaden zijn aan de gang sinds het begin van de crisis die door de koloniale staten in Syrië in 2011 verzonnen zijn. Nog steeds bagatalissert de westerse MSM de ware toedracht, het was geen revolutie maar een door het westen betaalde “color-revolutie”

Syrië, de burgeroorlog die een terroristische oorlog is

stock-photo-democracy-or-oil-politics-cartoon-of-american-soldier-85058140

 

Er is veel geschreven en gezegd over Syrië, in het westen  de officiële  versie: het is  een burgeroorlog, omdat het Syrische volk opstond tegen de regering van president Assad.

De Syriërs, Russen e.a., hebben het bewijs dat er geen sprake is van een burgeroorlog, het is een oorlog, gevoerd en gesponsord door het westen, die onder invloed van de VS “Regime Change”roepen en daarmee eigenlijk de ondersteuning  en het vernietigen van Syrië en het Midden-Oosten, toestaat en zodoende zich indirect schuldig maken aan imperialisme en geopolitieke veranderingen, als leidraad altijd de VS, die deze praktijken sinds WO II bedrijven.

Hier zijn een aantal feiten en bewijzen hoe het begon en de huidige situatie:

Het begin

Er was een vreselijke droogte sinds 2010 in het oostelijke deel van Syrië, de mensen in Hasaka / Da’ara hielden spontane demonstraties, om hun aandacht te richten op deze vreselijke droogte voor hen. Onder  de demonstranten waren veel leden van de Moslim Broederschap en andere islamisten, ze zagen hun kans en benutte de situatie en begonnen een gewelddadige gewapende opstand, door het doden van soldaten en burgers..Ze zeiden dat de soldaten van de overheid  hen vermoorden en President Assad’s regering een vreselijk regime was!


2011 (volgens de officiële westerse verklaring)

De stad Dara’a, in de buurt van de Jordaanse grens, was het epicentrum van de protesten die het begin van de  anti-regerings sentimenten, eigenlijk het toneel  van een gewelddadige terroristische opstand , de oorzaak was uitgegroeid als gevolg van een recente toestroom van boze en wanhopige families onteigend door wat een deskundige noemde “de slechtste langdurige droogte en meest ernstige reeks van misoogsten sinds de agrarische beschavingen begonnen in de Vruchtbare Halve Maan vele millennia geleden”.

Wat er eigenlijk gebeurde  ( bronnen aan de  grond) 


President Assad probeerde de situatie te kalmeren door hoge regeringsfunctionarissen met familieachterban in de stad te sturen, medeleven en zijn persoonlijke betrokkenheid bij degenen die verantwoordelijk waren voor deze gewelddadige opstand en dit te benadrukken. Hij ontsloeg de provinciale gouverneur en een generaal van de politieke veiligheidsmacht, voor hun slechte rol, het niet onder controle kunnen houden van geweld. 
President Assad kondigde ook een aantal nationale hervormingen aan. Zoals samengevat door een onafhankelijke onderzoekscommissie over Syrië van de Verenigde Naties, “Deze stappen omvatten de vorming van een nieuwe regering, de opheffing van de noodtoestand, de afschaffing van het Opperste Gerechtshof voor de Staatsveiligheid, de toekenning van de algemene amnestie en de nieuwe regelgeving op het recht van burgers om deel te nemen aan vreedzame demonstraties. ”

Assad heeft dus gevangenen vrijgelaten, waar het westen om vroeg, deze waren allen Moslimbroeders en berucht om aanslagen en moordpartijen, amar het westen wilde dit, na we nu weten om het te trainen en zo o.a. Al_Queda, IS en andere moordbrigades te versterken, ook werden door de Amerikanen zelf ex-Al-Queda getraind om zo later IS te vormen. Die binnen 24 uur, met behulp van de Amerikanen en NATO Syrië en Irak veroverderden, bloedbaden aanrichtte onder Irakezen en Syriërs!


Verder: Tegelijkertijd echter, volgens een ander rapport, doodde onbekende schutters in Dara’a  19 Syrische militairen. 

De sociale media heeft een zeer slechte rol gespeeld in de zogenaamde opstand die beweerde dat er  vele doden waren, dat was echt niet in verhouding met de situatie op de grond, nogmaals, de islamitische Moslim Broeders en andere islamisten, die zich zouden verenigen in Al-Qaeda en andere Jihadistische groepen profiteerden naar eigen zeggen op sociale Media van de situatie.


600_syria_protest_daraa_ap_120303
Protesten in Daraa in 2011

Ondertussen hadden de protesten zich verspreid  naar andere steden, gevoed door de sociale media campagnes (gesponsord vanuit de VS en EU). Tegen eind april 2011, hadden regeringstroepen ,volgens hen, honderden demonstranten gedood. Waarvan tot op heden geen bewijs van te vinden is, geen andere dan de nieuwssite’s en sociale media accounts ..van henzelf!

Een ander voorbeeld: In het begin van april van datzelfde jaar, werden er negen Syrische soldaten op weg naar deze demonstraties in Banyas, overvallen en neergeschoten op de snelweg buiten de stad. Westerse media hebben gesuggereerd dat ze werden gedood door Syrische veiligheidstroepen voor het weigeren om het vuur op de demonstranten te openen, een fantasievol verhaal dat werd geanalyseerd en ontkracht door Professor Joshua Landis, directeur van het Centrum voor Midden-Oosten Studies aan de Universiteit van Oklahoma.


April 2011: Het doden van soldaten

Wat we wel zeker weten is dat op 25 april 2011, negentien Syrische soldaten  in Dara’a neergeschoten werden door onbekende aanvallers. De namen, leeftijden, data van geboorte en dood, de plaats van geboorte en dood en burgerlijke / ouderlijke status van deze 19 soldaten zijn gedocumenteerd in een lijst van militaire slachtoffers na te lezen in  het ministerie van Defensie Syrië.

De lijst werd bevestigd door een ander document – die door een niet-gouvernementele bron betrokken bij de vredesinspanningen deze gedocumenteerd heeft . Alle 19 namen werden geverifieerd door deze tweede lijst.

Maar nog meer verrassend dan eigenlijk het vinden van de 19 Dara”a soldaten op deze  lijst, was de ontdekking dat er in april 2011, achtentachtig soldaten waren gedood door onbekende schutters in verschillende gebieden in héél Syrië.

Houd in gedachten dat het Syrische leger meestal niet aanwezig was in het begin van het conflict. Andere veiligheidsdiensten, zoals de politie en de inlichtingendiensten groepen waren  aan de frontlinies  – en  zijn niet opgenomen in deze doden aantallen.

De eerste Syrische soldaten die werden gedood in het conflict: Sa’er Yahya Merhej en Habiel Anis Dayoub, werden gedood op 23 maart in Daraa.

Twee dagen na die eerste militaire slachtoffers, werd Ala’a Nafez Salman in Latakia neergeschoten.

Op 9 april werd Ayham Mohammad Ghazali doodgeschoten in Douma, ten zuiden van Damascus. De eerste soldaat gedood in Homs provincie – in Teldo – was op 10 april  Eissa Shaaban Fayyad, hij werd neergeschoten.

10 april was ook de dag dat we gehoord hebben van het eerste bloedbad van de Syrische soldaten – in Banyas, Tartous – toen negen soldaten werden overvallen en neergeschoten door schoten uit  een passerende bus. De BBC, Al Jazeera en de Guardian alle aanvankelijk citeerde getuigen die beweerde dat de dode soldaten  “overlopers” waren en neergeschoten door het Syrische leger voor de weigering om op burgers te schieten, dit was volkomen absurd .

Dan gaan we naar de meest gênante beweringen van de  westerse politiek, gevoed door de VS,  in de Amerikaanse regering, waren volgens vele bronnen, Moslimbroederschap adviseurs (onder Obama, waar tegen het verdacht is dat hij zelf een Moslim is), het adviseren van de regering van de VS op buitenlandse beleid in het Midden-Oosten.

Een plaats genaamd Jisr al-Shugour:

Jisr al-Shughour (ook Jisr ash-Shugur, Arabisch جسر الشغور) is een stad van rond de veertig duizend inwoners in de provincie Idlib, ongeveer 30 kilometer van de Turkse grens. Het is bekend om zijn conservatieve soennitische bevolking met een sterke Moslimbroederschap aanwezigheid en is de plaats van een bloedbad in 1980 in dezelfde opstand van het beroemde Hama bloedbad (onder Hafez al-Assad, Bashar al-Assad heeft hier dus niets mee te doen, de Moslimbroeders spelen een fatale rol in Syrië, zij zijn extreem gewelddadig en net als ISIS kunnen zij alleen met geweld bestreden worden, zelfs de meest pacifistische mens moet dit kunnen beamen, zij staken het  Baath-partij hoofdkwartier in brand, als gevolg veel slachtoffers. (Wikipedia).

In het begin van juni 2011, toen de wreedheden op de schaal van nu,  gemeengoed, gebeurde er een ander  bloedbad. 120 veiligheidsleden en een onbekend aantal burgers verloren hun leven. In de nasleep, vluchtten de meeste van de bewoners de stad,  naar Aleppo en andere steden in de buurt, maar enkele duizenden over de Turkse grens, dit is de oorzaak van de eerste golf van vluchtelingen en de eerste kampen werden opgezet  voor hen in het buurland, in een tijd waarin het aantal doden in de crisis werd geschat op ongeveer 1.000 mensen.

Het aantal leden van van veiligheidsdienst en burgerslachtoffers die  gedood werden is  algemeen aanvaard door alle commentatoren, alleen de redenen verschillen. Volgens officiële overheidsbronnen, kwamen terroristische groeperingen in de stad met behulp van de overheid auto’s en het dragen van de militaire uniformen, filmde zichzelf terwijl zij de veroorzakers waren van de algemene ravage en het opzetten van meerdere hinderlagen. Verkleed als soldaten en veiligheidstroepen, die zij bij de aanval op het hoofdkwartier gestolen hadden.

Volgens de oppositie bronnen, was er inderdaad een muiterij gebeurd en sommige van de slachtoffers waren overlopers neergeschoten door hun collega’s omdat ze weigerden te schieten op vreedzame demonstranten, terwijl anderen werden gedood door een woedende menigte als vergelding voor de aanvallen op burgers.

Als Landis (Landis bron) concludeerde: “Westerse pers en analisten willen niet erkennen dat er gewapende actieve elementen aanwezig waren”. Zij gaven de voorkeur aan een eenvoudig verhaal van goede mensen die vechten slechte mensen die vertellen.  Men vraagt zich af waarom alleen dat verhaal niet kon worden verteld zonder ook over de werkelijkheid -. Dat de gewapende elementen, waarvan de agenda niet vreedzaam was, een rol speelde .

Hij beschuldigde ook de westerse druk op dezelfde onjuiste aangiften om een   een bloedbad te voorkomen van de regering en veiligheidstroepen in het begin van juni 2011, in de stad van Jiser al-Shagour – een Moslim Broederschap bolwerk in de buurt van de Turkse grens – waarbij ongeveer 140 leden van de politie en de veiligheidsdiensten werden afgeslacht.

De aandacht moet worden gevestigd op het feit dat de vertegenwoordigers van de staten die normaal zo snel spoedbijeenkomsten van de Veiligheidsraad in New York bijeenroepen en de Mensenrechtenraad in Genève ter ondersteuning van de terroristen hebben bij deze gelegenheid, zoals nu gebruikelijk is geworden, hun redeneervermogen opzij geschoven en hun tong geslikt in het gezicht van de catastrofale gruwel van dit nieuwe bloedbad, dat kinderen en vrouwen tot slachtoffers en stijgt tot het niveau van een genocide, een oorlogsmisdaad en een misdaad tegen de mensheid. Het zou niet langer moeten verwonderen dat de vertegenwoordigers van de Verenigde Staten van Amerika, Frankrijk en Groot-Brittannië hun mond zouden moeten sluiten, die al geruime tijd niets meer zijn dan megafoons voor het ondersteunen van terrorisme en het rechtvaardigen van terroristische misdaden.

Syrië benadrukt dat dit systematische gedragspatroon van de vertegenwoordigers van die staten en hun volmachten en cliënten geen enkel besef van de mensheid kent. Er is geen enkel spoor van een morele dimensie in hun beleid. Ze hebben ook het geringste bewustzijn verloren van de waarden van internationaal recht en internationaal humanitair recht, omdat ze directe steun verlenen aan gewapende terroristische groeperingen door ze te financieren, te bewapenen en hun misdaden in internationale arena’s te verdedigen.

Gedurende de jaren van deze terroristische oorlog ertegen, heeft de staat Syrië zijn recht verdedigd om zijn bevolking te beschermen en het bloedvergieten te stoppen. Het heeft alle opoffering en moeite gedaan om Syrië, de regio en de wereld te ontzien van de bloedbaden die de terroristen begingen.

Zoals het in het verleden heeft gedaan, roept Syrië vandaag op tot beëindiging van deze terroristische daden. Het roept ook de staten die de terroristische bendes in dienst nemen, financieren en bewapenen, inclusief het Wahhabi Saoedische regime en het regime van Qatar, op om dit onverwijld te doen. Syrië doet ook een beroep op de lidstaten van de Verenigde Naties om zich te houden aan de waarden van het Handvest, dat het doel benadrukt van het redden van de volkeren van de wereld tegen de gesel van oorlog. Syrië roept de lidstaten op om de ware doelstellingen van deze oorlog van de koloniale staten, hun volmachten en hun terroristen tegen het volk en het land van Syrië bloot te leggen.

Nu zijn we aanbeland op een kruispunt, er zijn 2 wegen die van vrede of nog meer escalatie..De keuze is aan de politici, de westerse MSM en de bevolking. Willen we een escalatie, oorlog? Misschien zit de mensheid zo in elkaar, maar laten we hopen dat goed komt, al vrees ik het ergst!

 

Bron: Voltaire net, UN Security Council, Freesuriay.wordpress, Bashar Ja’afri

 

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *