Duran – Adam Garrie’s interview met Afraa Dagher – Syrische journaliste

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor afraa dagher

In dit exclusieve interview spreekt  Adam Garrie  met Afraa Dagher over hoe  het is om een goed opgeleide Syrische vrouw te zijn in de Syrische crisis,  die het gevolg is van het westen en het islamistisch terrorisme.

Adam Garrie: In 2003, toen Amerika en Groot-Brittannië illegaal Irak binnenvielen, waren er heel weinig mogelijkheden voor Iraakse journalisten en gewone burgers om hun stem te laten horen in Europa en Amerika. Nu, dankzij sociale media, kunnen Syriërs  direct met de hele wereld spreken. Denkt je dat dit heeft bijgedragen aan hoe de mensen het conflict begrijpen en de aard van de strijd in Syrië en hoe President Assad de terroristische extremisten  bestrijd?

Afraa Dagher: Volkomen mee eens, de elite van het Westen  gebruikt  hun volk om ze voor de gek te houden en desinformatie te geven, zoals je al zei; over Irak, het excuus voor een invasie in die tijd waren de “massavernietigingswapens” vermoedelijk in handen van Saddam Hussein! Echter, de veronderstelde ‘massavernietigingswapens’ hadden absoluut niets te maken met hun invasie. Gelukkig in Syrië, speelt  het internet en de sociale media een zeer belangrijke rol als alternatieve media. We zijn tegen zenders  zoals Al-Jazeera uit Qatar die oneindige leugens verspreidt, vooral met hun zogenaamde ‘ooggetuigen’, die eigenlijk in hun eigen studio, of zelfs in Europa waren voor opname. Neem bijvoorbeeld de beroemde ‘Danni’, de Britse “reporter”. Wij waren wel op de plaatsen waar het werkelijk gebeurd is, niet hij en wij kunnen rechtstreeks rapporteren, door middel van onze video’s en foto’s. De reactie van onze vrienden en  mensen uit alle hoeken van Syrië te verspreiden en te schrijven erover, dat was echt een belangrijke factor, zo niet cruciaal voor onze weerstand.

Adam Garrie: Bronnen, zoals de BBC, CNN, New York Times en de Washington Post publiceren niet en leggen niet uit dat de Syrische Arabische Republiek een seculiere staat is waar tot het conflict, alle moslims en christenen  naast elkaar leefden als goede  vrienden en buren? Wat denk je wat  hun (verborgen) agenda is en denk je dat mensen in het Westen deze leugens nog steeds geloven?

Afraa Dagher: Helaas is hun agenda om de oorlog in Syrië te propageren als een burgeroorlog. Maar Syrië is een land van echt multiculturalisme en erfgoed. In Syrië, zult je christenen en moslims verenigd zien in dezelfde familie. Veel van mijn moslimvrienden trouwden met christelijke partners. De meeste van onze vrienden (buitenlandse) op Facebook,  zijn naar Syrië gereisd  en zij zagen de waarheid, dat het totaal  niets te maken heeft met een burgeroorlog! Het is een georganiseerde oorlog en een complot tegen Syrië en haar bevolking!

Adam Garrie: Kunt je een beschrijving geven van je persoonlijke gedachten over president Assad en wat zijn leiderschap is voor de echte Syriërs?

Afraa Dagher: president Bashar Al-Assad werd gekozen door de meerderheid van de Syrische kiezers (bevolking). Hij is goed en hoog opgeleid,  universitair in het Verenigd Koninkrijk,  hij wil van Syrië een ​​seculier en progressief land maken en behouden, dat is een reële bedreiging voor Israël! Het is ons niet toegestaan ​​om een ​​machtig land te vormen in het Midden-Oosten en op hetzelfde moment een land van verzet te zijn (tegen Israël).

Adam Garrie: Turkije  is sponsor, bewapend en er vechten veel  terroristische  groepen (gesponsord en bewapend ) die er na  streven om Syrië te vernietigen,  recent zei [Turkse president] Erdogan  dat Turkije’s doel is om de regering van Syrië omver te werpen. Heb je enig optimisme over de rol die Turkije nu kan spelen in de vredesbesprekingen naast Rusland en Iran?

Afraa Dagher: Turkije is de slechtste speler en heeft de  slechtste rol in deze proxy oorlog tegen Syrië. Turkije heeft buitenlandse strijders bewapend en getraind , en vervolgens naar Syrië gestuurd. Geld werd naar Turkse banken gestort door Qatar en Saoedi-Arabië, zodat ze (Turkije) hiermee de jihadisten zouden kunnen financieren. Turkije gebruikte zijn grenzen  voor doorstroom van terroristen om zo mee te doen met de oorlog tegen de Syrische bevolking ! Turkije streefde ernaar Aleppo te annexeren en tot hun grondgebied te eigenen, net zoals ze dat deden met het Syrische  Liwa Iskenderun,  na de 2e wereldoorlog.  Turkije heeft nooit een goede rol gespeeld. Alleen door het verslaan van de door haar gesteunde terroristen en door het herwinnen van de grond, alleen dan zal Syrië en ook beschermd door zijn grote bondgenoot Rusland, in staat  zijn om goede voorwaarden aan Turkije op te leggen.

Adam Garrie: Als een goed opgeleide, Syrische vrouw,  hoe voel je, je als landen als Amerika en de EU steun geven aan terroristen, wiens perverse uitzicht en doel is dat vrouwen slaaf worden of erger?

Afraa Dagher: Het bevestigd voor mij  hun valse beweringen over het steunen van vrijheid en democratie in Syrië. In feite, is Syrië  een seculier land, waar iedereen  gelooft dat hij of zij wil, of dat nu christelijk of islamitisch is, of wat dan ook. En vrouwen bekleden hoge posities in Syrië, zoals vice-presidenten, presidentiële adviseurs, en de leider van de nieuw gekozen vergadering etc. Echter in Saoedi-Arabië, worden vrouwen  gedwongen te lopen naar de moskee om daar op tijd te bidden!  Wahhabi mentaliteit! Vrouwen zijn er niet toegestaan ​​om een ​​auto te rijden! Bovendien kunnen ze niet reizen zonder toestemming van hun echtgenoot! Saudi-Arabië respecteert geen mensenrechten, vrouwen zijn slavinnen; we kunnen eraan toevoegen het feit dat ze elke oppositie verbieden en deze veroordeeld wordt door de  koninklijke familie en hen ter dood zal veroordelen!

Adam Garrie: Wat is je mening over de rol van Hezbollah in Syrië? Heb je het gevoel dat Hezbollah deel moeten kunnen uitmaken van de toekomstige vredesonderhandelingen ?

Afraa Dagher: Hezbollah en Syrië hebben een ideologie, om de eenheid en de identiteit van onze regio tegen de ambities van onze vijanden te verdedigen! Libanon en Syrië hebben één stelling, alles wat van invloed zal zijn op Syrië zal ook Libanon beïnvloeden. Beide zijn onder bedreiging van Israël wiens  droom het is om zich uit te breiden tot een groot-Israël. Dus Hezbollah was een noodzakelijke kracht om de Israëlische aanvallen op Libanon tegen te gaan, als een synonieme kracht met het Syrische leger. Hezbollah wilde nooit de enige positie in regerende Libanon bekleden. Als een Libanese politieke partij, is hun doel  gewoon om Libanon te beschermen en te verenigen met het Syrische Arabische Leger, het leger van het land dat Hezbollah steunt. Dus ik denk niet dat ze eigen doelen voor een conferentie, maar Syrië en Iran zouden hen kunnen vertegenwoordigen en we zouden ze graag zien als bondgenoot en beschermer, iets dat ze echt verdienen, gezien hun staat van dienst in Syrië.

Adam Garrie: Hillary Clinton wilde het beleid van Obama voortzetten en ze zelfs verder uitbreiden. Bent u helemaal optimistisch over Donald Trump, op basis van zijn verklaringen dat president Assad niet Amerika’s probleem is, maar het terrorisme?

Afraa Dagher: het beleid van Obama was het ergste, hij creëerde  sabotage en veroorzaakte  een totale oorlog in de regio, hij creëerde ook de vluchtelingen crisis, die Europa beïnvloedt en ellende heeft gebracht! Clinton was één van de meest oorlogzuchtigste president kandidaten! De meeste Syriërs waren pro-Trump, maar vertrouwen hem niet volledig, de Joodse lobby is altijd aanwezig in de VS. Het is aan zijn regering en degenen  om hem heen. Maar in ieder geval moet hij de onrechtvaardige sancties die de Syriërs al meer dan 5 jaar zijn opgelegd op te heffen.

Adam Garrie: Er zijn een aantal recente terreur aanslagen in Jordanië geweest. Denk je dat Jordanië ooit in staat zal zijn om samen te werken met Syrië of zal de monarchie in Amman doorgaan met haar anti-Syrische beleid?

Afraa Dagher: Jordanië is, net als de Arabische Golfstaten een monarchie die  niet tot doel hebben hun  nationale Arabische land te dienen; ze volgen hun meesters in het Westen en zijn er om Israël te dienen! Jordanië heeft wederzijdse militaire operaties met Israël bij  de zuidelijke grens van Syrië. Deze operaties dienen om terroristen met wapens te sturen en met het Syrische leger te vechten , omdat ze willen proberen Damascus onder controle te krijgen en met name  Sweida in het zuiden van Syrië.

Adam Garrie: Waar zie je Syrië over vijf jaar?

Afraa Dagher: Syrië is altijd in onze ogen en harten. Met ons bloed en onze offers, zal Syrië voortleven en opnieuw verenigd worden, vanwege de grote steun van onze bondgenoten, Rusland en Iran. Ik hoop  Syrië weer te zien als een rustig, seculier en progressief land. Syrië was en is grote een beschaving voordat ze haar probeerde te vernietigen.

Afbeeldingsresultaat voor Pro assad demonstratie in NEderland

Comité Syrian Nederland, voor Syrië en Assad

Bron: Duran

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *