President Assad’s interview met “The Sunday Mail”: De VK heeft de Witte Helmen publiekelijk gesteund terwijl zij een onderdeel van Al Qaida zijn!

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

President Bashar al-Assad zei tegen de journalist van de “Sunday Mail” het VK (Engeland) heeft de Witte Helmen, een tak van Al Qaeda en Jabhat al-Nusra, in verschillende gebieden van Syrië, gesteund, met de nadruk dat Syrië de Witte Helmen beschouwt als een dodelijke PR-stunt van het VK.

In een interview vandaag, zondagmorgen, dat werd gegeven aan de Britse krant “The Sunday Mail”, beweerde president al-Assad dat de vermeende chemische aanval in Douma werd opgevoerd als een toneelstuk door het VK, Frankrijk en de VS.

Hij zei ook dat er communicatie was geweest van verschillende geheime diensten in Europa, maar deze is onlangs gestopt omdat ze niet serieus zijn.

Hij benadrukte dat de aanwezigheid van de VS en het VK in Syrië illegaal is en een invasie vormt, omdat het de soevereiniteit van Syrië schendt.

President Assad bevestigde dat Syrië de belangrijkste partij is die ISIS bevecht en dat elke centimeter van Syrisch grondgebied zal worden bevrijd.

Hij zei verder dat de enige beslissing over wat er in Syrië gaande is en wat er gaat gebeuren, een Syrische beslissing is, en niemand mag daar enige twijfel over hebben.

https://www.youtube.com/watch?v=6Iq4qG0suIk

Hierna volgt de volledige tekst van het interview:

Vraag 1: Meneer de President, vanaf 31 maart 2018 is de totale som van de financiering die de Britse regering aan de Witte Helmen heeft gegeven, ook bekend als de Syrische Civiele Bescherming, 38,4 miljoen GBP. Tegelijkertijd beschuldigt Rusland Groot-Brittannië van het helpen uitvoeren van de aanval die plaatsvond in Douma via deze organisatie, de Witte Helmen. Gelooft u dat het waar is?

President Assad: Absoluut, zonder twijfel. Groot-Brittannië, Frankrijk en de VS volgen en hanteren hetzelfde beleid. Dat gezegd hebbende, om volledig openhartig  te zijn,  Groot-Brittannië en Frankrijk zijn politieke satellieten van de VS. Het VK steunde publiekelijk de witte helmen die een tak zijn van Al Qaeda, al-Nusra, in verschillende delen van Syrië. Zij (Groot-Brittannië) hebben veel geld uitgegeven en beschouwen de witte helmen als een PR-stunt voor het VK. Dus ja, het werd zeker door deze drie landen samen georganiseerd en het VK is zeker betrokken.

Vraag 2: De Britse premier Theresa May zei dat ze er geen twijfel over had dat het Syrische “regime” achter de chemische aanvallen van afgelopen 7 april, stond en haar critici vertelde haar, dat de deelname van Groot-Brittannië juist en legaal was en volgens het internationaal recht toegestaan ​​was om humanitair lijden te verlichten. Hebben staten geen verantwoordelijkheid om zich te beschermen tegen oorlogsmisdaden? Hoe is de deelname van het VK  tegen Syrië gerechtvaardigd onder internationaal recht?

President Assad: volgens haar verklaringen, toen Groot-Brittannië en de VS Irak in 2003 illegaal hebben aangevallen en miljoenen mensen hebben gedood, massavernietiging hebben veroorzaakt,  ​het aantal weduwen en gewonden immens groot is – zou volgens de logica van May elke regering het recht hebben, om deze oorlogs handelingen te rechtvaardigen en zou het legaal en volgens het internationaal recht toestaan! Dit is geen​ menselijk leed verlichten dit is oorlog!  Dit ten eerste.

Ten tweede, ze vertelden een leugen; ze hebben hun eigen publieke opinie – het Britse publiek – geen enkel bewijs gegeven. Nadat we al-Ghouta, waar de vermeende aanslag plaatsvond, bevrijdden, vroegen vele buitenlandse journalisten, sommigen tegen de Syrische regering, de lokale bevolking over de chemische aanval, en zij zeiden: “We hebben geen enkele chemische aanval gezien, het is niet gebeurd! “Het was een leugen, vooral nadat we het gebied hadden bevrijd, bevestigde onze informatie dat die aanval niet plaats heeft gevonden. De Britse regering zou eerst moeten bewijzen dat de aanval heeft plaatsgevonden en dan moeten ze bewijzen wie verantwoordelijk is – natuurlijk gebeurde dit niet.

Er was geen aanval; dit is waar de leugen begint. Nogmaals, het ging niet om de aanval; De kern van het probleem is dat ze de Syrische regering willen ondermijnen, omdat ze de Syrische regering moesten veranderen en omverwerpen aan het begin van de oorlogsgebeurtenissen in Syrië (regime-change – color revolutie ten gunste van de gas/pijpleidingen en wereld dominantie). Ze blijven falen, ze blijven leugens vertellen en ze blijven een uitputtingsslag tegen onze regering voeren.

Vraag 3: Er zijn onbevestigde berichten verspreid dat de Syrische regering westerse reguliere strijdkrachten en Britse strijders heeft gevangen genomen. Kunt u dit bevestigen of een licht werpen op deze rapporten?

President Assad: Er zijn strijders van over de hele wereld die de Jihadisten helpen. Ik zou niet zeggen dat we Britse strijders hebben die nog leven. De meeste van die strijders zijn gedood, ze zijn hier gekomen om te sterven en naar het paradijs te gaan, dat is hun ideologie.

Journalist: Maar u bevestigt dat zij dood zijn en dat zij uit deze landen kwamen?

President Assad: Ja.

Vraag 4: Zijn er pogingen ondernomen, zelfs via bemiddelaars of derden, door de Britse regering of haar inlichtingendiensten om de communicatie met Syrië voor inlichtingen om welke reden dan ook tot stand te brengen?

President Assad: Nee. We hadden wel berichten van verschillende geheime diensten in Europa, maar die zijn onlangs gestopt omdat ze niet serieus zijn. Ze willen informatie uitwisselen, ondanks dat hun regeringen en politiek tegen de onze zijn, dus we hebben gezegd dat wanneer je een politieke paraplu hebt voor dit soort samenwerking, of laten we zeggen wanneer je je politieke positie verandert, we klaar zijn. Nu is er geen samenwerking met Europese inlichtingendiensten, ook niet de Britten.

Vraag 5: Maar er zijn geen pogingen gedaan door Groot-Brittannië om communicatielijnen te openen, voor zover u weet, zelfs niet via bemiddelaars?

President Assad: zelfs als er een soort poging is, bespreken we het niet; het is triviaal, of het nu is of niet.

Vraag 6: Wat zijn uw opvattingen over May en Trump’s benadering van de problemen in het Midden-Oosten en specifiek in Syrië en wat is het verschil tussen hun interventies in de regio en die van Poetin?

President Assad: Een heel groot verschil: de Russen waren uitgenodigd door de Syrische regering, hun aanwezigheid in Syrië is legitiem, hetzelfde voor de Iraniërs. Terwijl het voor de Verenigde Staten, het VK, illegaal is, het een invasie, ze schenden de soevereiniteit van Syrië – een soeverein land. Hun bestaan ​​is dus  niet legaal, het is onwettig !!

Journalist: Maar hoe zien jullie het in Syrië, zowel May als Trump?

President Assad: het gaat niet om May of Trump; het gaat over de westerse politici in het algemeen, de westerse regimes in het algemeen. Ze accepteren niemand die een ander standpunt heeft, elk land, elke regering, elke persoonlijkheid. Dit is het geval met Syrië; Syrië is onafhankelijk in zijn politieke posities, we werken voor onze nationale belangen en we zijn geen marionettenstaat. Zij accepteren deze realiteit niet. Dus de hele benadering van Syrië in het Westen is “we moeten deze regering veranderen, we moeten deze president demoniseren, omdat ze niet passen in ons beleid.” Dit is de situatie, al het andere zijn leugens, ze praten over chemische wapens, ze praten over de slechte president die de goede mensen vermoordt, vrijheid, vreedzame demonstratie; al deze leugens zijn onderdeel voor het hoofddoel, namelijk regimeverandering.

Dus mijn antwoord op je vraag over hoe ik het zie is: dit is koloniaal beleid, zo zien we het, en dit is niet nieuw. Ze hebben dit beleid nooit veranderd sinds de oude manier van kolonialisme die bestond in het begin van de 20e eeuw en de 19e eeuw en zelfs daarvoor, maar vandaag is het bedekt door, laten we zeggen, een nieuw masker of verschillende maskers.

Vraag 7: Uw belangrijkste mondiale tegenstanders van vandaag zijn Trump, Netanyahu en Saoedische kroonprins Mohammad ibn Salman, een rij van ongewone, impopulaire personages. Ziet U er goed uit in vergelijking, met deze despoten?

President Assad: ik kan mezelf niet met iemand vergelijken, omdat ik zelf niet objectief zou oordelen, dus stel deze vraag beter aan anderen. Maar als je een objectief antwoord wilt hebben, moet je op zoek naar de echte feiten, niet naar de propaganda die nu zeven jaar in de westerse media circuleert. Dus, aan het einde, maakt het mij niet uit hoe ik er in vergelijking met die eruit zie; voor mij is het belangrijk hoe ik er in de ogen van de Syrische bevolking uitzie, dat is mijn focus.

Vraag 8: In 2013 vertelde u mij: “Syrië ligt geografisch, politiek, sociaal en ideologisch aan de breuklijn” en waarschuwde dat spelen met deze breuklijn ernstige repercussies zal hebben in het Midden-Oosten en Europa.

President Assad: Ja, we zitten aan de breuklijn, de afgelopen vijf jaar hebben aangetoond dat ik gelijk had, want kijk eens naar de repercussies over de hele wereld, kijk naar het terrorisme dat zich over de hele wereld verspreidt vanwege de chaos die wordt ondersteund door het westen in Syrië. Kijk naar de verschillende aanvallen in Europa, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en andere landen. Kijk naar de vluchtelingencrisis in Europa. Dat komt door de breuklijn waar ik het vijf jaar geleden over had.

Vraag 9: Vijf jaar later sinds U mij dit vertelde, of omdat U dat zei, werd, ISIS werd geboren, U ziet U zelf als het belangrijkste bolwerk tegen hen, waarom is dat?

President Assad: voor ISIS zijn wij de belangrijkste partij die ISIS heeft bestreden met steun van de Russen en Iraniërs in de afgelopen jaren. Geen enkele andere partij doet hetzelfde, zelfs niet gedeeltelijk. Als je wilt praten over het Westen en de westerse militaire alliantie onder leiding van de Amerikanen, heeft het eigenlijk ISIS gesteund en gemaakt, omdat ze het Syrische leger hebben aangevallen telkens als we aanvallen of we zijn aangevallen door ISIS; het laatste incident gebeurde slechts enkele dagen geleden, toen ISIS het Syrische leger opnieuw aanviel en natuurlijk versloeg  en in reactie daarop vielen de Amerikanen onze troepen in het oostelijke deel van Syrië weer aan. ISIS zijn de creatie van de VS!

Vraag 10: Was de wereld verkeerd in het isoleren van U gedurende de laatste zeven jaar?

President Assad: het concept van het isoleren van een land is in het algemeen verkeerd. In deze wereld, in de moderne politiek, zelfs in de politiek van weleer, heb je communicatie nodig. Wanneer je een land isoleert, isoleer je jezelf van de realiteit in dat land, dus je wordt politiek blind. Dus, het concept is verkeerd.

Vraag 11: Meneer de President, sommigen beschouwen U als een internationale paria, een dictator, met bloed aan uw handen, geef me een argument waarom u dat niet bent, toen in de afgelopen zeven jaar honderdduizenden Syriërs werden gedood, gearresteerd, gevangengezet en zelfs gemarteld?

President Assad: Dus, het verhaal waar u het over hebt, of laten we zeggen het westerse verhaal, dat ik een slechte president ben; hij vermoordt zijn eigen mensen, en de hele wereld is tegen hem omdat hij een internationale paria is, maar hij zit al zeven jaar in zijn positie terwijl hij iedereen in deze wereld bevecht?  Kun jij je lezers overtuigen van dit verhaal? Het houdt geen stand, ik bedoel de verschillende factoren van dit verhaal, het is niet logisch, het is niet realistisch. Dus deze president is in zijn positie omdat hij de steun heeft van zijn eigen mensen, dus hoe kan hij deze steun krijgen terwijl hij dezelfde mensen vermoordt? Dus het verhaal is niet correct. We vechten tegen de terroristen en die terroristen worden gesteund door de Britse regering, de Franse regering, De Duitse en de Amerikanen en hun andere marionetten (NAVO), zowel in Europa als in onze regio. We vechten tegen ze en we hebben publieke steun in Syrië om die terroristen te bestrijden. Dat is waarom we oprukken en winnen. We kunnen deze vooruitgang niet maken alleen omdat we Russische en Iraanse steun hebben; zij kunnen de populaire steun niet vervangen en het bewijs van waar ik het over heb: de sjah van Iran, de westerse marionet, hij kon de spanningen van het Iraanse volk niet verdragen en hij stortte in, het hele systeem zakte binnen enkele weken ineen en hij moest zijn land ontvluchten.

Vraag 12: Maar ondanks de steun van vele Syriërs, blijft het een feit dat er duizenden, tienduizenden mensen zijn die zijn gedood en gevangen zijn gezet.

President Assad: Natuurlijk spreekt u over een oorlog; er is geen goede oorlog, er is geen vreedzame oorlog. Dat is waarom oorlog slecht is. Dus, als je het hebt over oorlog, is het natuurlijke en het vanzelfsprekende resultaat dood en bloed, gevangen, overal, maar de vraag is: wie is deze oorlog begonnen en wie deze oorlog gesteund heeft? Het Westen. Het Westen steunde de oorlog vanaf het allereerste begin en het steunde de terroristen die overal begonnen te exploderen om overal en iedereen te vermoorden en te onthoofden. Het Westen ondersteunde Al Qaida. Dus, het is niet genoeg om te zeggen dat er moord is. Natuurlijk zijn er doden; dat is vanzelfsprekend, maar wie is er begonnen? Het Westen is in de eerste plaats verantwoordelijk.

Vraag 13: Het Westen is verantwoordelijk, maar sommigen zeggen ook dat de president de verantwoordelijkheid zou moeten dragen.

President Assad: elke Syriër kan verantwoordelijkheid dragen vanwege wat er in Syrië gebeurt. Dat is een ander probleem, dit is een Syrisch probleem, we bespreken het niet met het Westen. Het is niet de rol van het Westen om ons te vertellen wie verantwoordelijk is in Syrië, de president of de regering,  het leger of de terroristen, dit is een kwestie van Syrië; wij beslissen wie. Het Westen is niet in staat om ons te vertellen en is  uiteindelijk niet haar rol , maar zij hebben schuld , omdat,  het interveneert in een soeverein land en verantwoordelijk is voor de vele moorden in ons land, ongeacht zijn verhaal en zijn leugens.

Vraag 14: Rusland lijkt veel beslissingen te nemen over Syrië, of het nu gaat over buitenlandse troepen die zich terugtrekken om deals te sluiten met Israël over Zuid-Syrië, waar U  wapens heeft. Neemt Rusland nu uw beslissingen?

President Assad: Rusland vecht namens de internationale wet (het Internationale Recht) en een deel van deze internationale wet is de soevereiniteit van verschillende landen, Syrië is daar één van. Hun politiek, hun gedrag, hun waarden gaan niet over bemoeien of dicteren; ze doen het niet. We onderhouden al meer dan zestig jaar een goede relatie met Rusland, bijna zeven decennia. Ze proberen nooit, tijdens onze relatie, te dicteren, zelfs als er verschillen zijn; omdat er oorlog is en omdat er nu een hoge dynamiek in de regio is, is het normaal dat er verschillen zijn tussen de verschillende partijen, of dat nu binnen onze regering of andere regeringen is; Rusland-Syrië, Syrië-Iran, Iran-Rusland en binnen deze regeringen, dat is heel natuurlijk, maar aan het eind, is het enige besluit over wat er gaande is in Syrië en wat er gaat gebeuren, een Syrische beslissing. Niemand mag hier enige twijfel over hebben, ongeacht de verklaringen die u misschien hoort, omdat ik weet op welke basis de vraag gesteld is!

Journalist: gebaseerd op verschillende verklaringen.

President Assad: Precies.

Vraag 15: Waarom heeft Rusland u niet de S300 gegeven die zij al jaren beloofden, in een tijd dat Israël vrijwel elke week Syrië treft, en waarom coördineert Rusland de doelen van deze aanvallen achter de schermen met uw vijanden?

President Assad: Rusland heeft nooit iemand gecoördineerd tegen of met Syrië, noch politiek noch militair, dat is tegenstrijdig; hoe kunnen ze het Syrische leger vooruit helpen en tegelijk met onze vijanden werken om ons leger te vernietigen?

Journalist: Maar ze weten meestal van tevoren waar de aanvallen zullen plaatsvinden …

President Assad: Nee, nee, dat is niet waar, dat is zeker niet waar. We kennen de details. Met betrekking tot de S300, waarom zij  hebben aangekondigd en daarna gestopt erover te praten, vraag het maar aan de Russische functionarissen. Het is een politieke verklaring, ze hebben hun eigen tactieken. Maar of ze het nu sturen of niet, dit is een militair probleem; daar praten we niet over.

Vraag 16: Functionarissen van het Pentagon hebben gewaarschuwd dat ze militaire vergeldingsacties zullen plegen als u met hun bondgenootschap rommelt. Bent U ooit van de militaire aanwezigheid van de VS in Syrië af, of bereid  rechtstreeks met hen te vechten?

President Assad: Sinds het begin van de oorlog zijn de Amerikanen en hun bondgenoten niet gestopt met het bedreigen van Syrië, ze zijn niet gestopt met het ondersteunen van de terroristen en ze zijn (nog) nooit bij verschillende gelegenheden direct tegengehouden. Maar desondanks zijn we opgeschoten tegen de terroristen en hebben we gezegd dat we elke centimeter van Syrië zullen bevrijden, ongeacht enige verklaring of aanval. Dit is ons land en dit is onze plicht; het is geen politieke mening, het is een nationale plicht. We gaan in die richting vooruit, ongeacht de militaire of politieke positie van onze tegenstanders.

Vraag 17: U hebt gezegd dat U elke centimeter van het Syrisch grondgebied terug zal veroveren, hoelang verwacht U, dat dit u zal duren?

President Assad: dit gaat niet alleen over het Syrische leger en de terroristen, of over de gebeurtenissen binnen de grenzen van ons land, anders had ik u misschien een precies tijdschema gegeven. Maar ik heb altijd gezegd dat we in minder dan een jaar dit conflict kunnen oplossen, het is niet erg ingewikkeld. Wat het gecompliceerd heeft gemaakt, is de externe interventie. Hoe meer we opschieten, hoe meer steun de terroristen hebben vanuit het Westen. Kijk bijvoorbeeld, we stonden slechts twee weken geleden op het punt om een verzoening te bereiken in het zuidelijke deel van Syrië, maar het Westen bemoeide zich en vroeg de terroristen dit pad niet te volgen om het Syrische conflict te verlengen. Dus, we denken dat hoe meer vooruitgang we politiek en militair maken, hoe meer het Westen, vooral de VS, het VK, Duitsland en Frankrijk, zullen proberen het te verlengen en de oplossing verder van de Syriërs uit te stellen. Maar desondanks sluiten we de kloof tussen deze twee.

Vraag 18: Meneer de President, over drie jaar komt u  aan het einde van uw voorzitterschapstermijn, en het zijn  lange zeven jaar geweest en de komende twee jaar denkt u dat u weer als president zult optreden, of  neemt U op  een dag het besluit dat het tijd is om een ​​pauze te nemen?

President Assad: het is nog vroeg om erover te praten; je hebt het over drie jaar vanaf nu. In drie jaar  weet niemand hoe de situatie in ons land zal zijn. Als ik voor het presidentschap ga, zijn er twee factoren: ten eerste wil ik – om persoonlijke reden de verantwoordelijkheid  nemen en ten tweede – wat het belangrijkste is, de wil van het Syrische volk. Aanvaarden zij die mij als persoon? Is de overeenstemming over mij als president nog steeds hetzelfde, of zal het Syrische volk van standpunt veranderen? Dus over drie jaar zullen we naar deze twee factoren moeten kijken en dan beslissen of het gepast is of niet.

Vraag 19: Hoe denkt U  dat de geschiedenis U zal herinneren?

President Assad: Dat hangt van welke geschiedenis : de Westerse geschiedenis? Het zal slecht zijn; het gaat om leugens, leugens en leugens die ze vertellen; dezelfde leugens die we niet alleen over ons heden hebben gehoord, maar ook over het verleden. Onze Syrische geschiedenis aan de andere kant, waar ik het meeste om geef, zal hoop ik, mij herinneren als iemand die tegen terroristen vocht om zijn land te redden, dat was mijn plicht als president.

Vraag 20: Heeft U, met het WK om de hoek, een favoriet team?

President Assad: In deze omstandigheden, ja, mijn favoriete team is het Syrische leger, om de terroristen te bestrijden.

Journalist: Welke favoriete Britse teams, voetbalteams?

President Assad: Nee, ik volg niet.

Vraag 21: Het is zeven jaar oorlog geweest, wat doet U om stoom af te blazen, hobby’s etc.?

President Assad: sport is geen hobby, het wordt een deel van je gezondheid en een deel van je dagelijkse routine, omdat een goede gezondheid belangrijk is om actief te blijven. We kunnen het dus niet als entertainment beschouwen; er is geen tijd of gemoedstoestand hier voor entertainment. Je leeft met de oorlog, de moord, met het terrorisme. Dat is dus de enige hobby die een gewoonte is geworden, een dagelijkse gewoonte die afhangt van de tijd en de omstandigheden.

Vraag 22: Uw vrouw is Brits en U woonde  vele jaren in Londen, is er iets specifieks dat U mist van uw dagen daar?

President Assad: ik woonde in Londen, ik studeerde er voor arts. Het is  onmogelijk om in een stad te wonen en je niet het gevoel hebt dat er een speciale band is met die stad of met de mensen waarmee je dagelijks samenwerkt. Dus je mist misschien deze relatie, maar ik leeft nu in tegenspraak; dat dezelfde stad die je leuk vindt, hetzelfde land is dat je land heeft aangevallen, wat niet goed is.

Journalist: Heel erg bedankt meneer de president.

President Assad: bedankt.

Bron: SANA, The Sunday Mail, Youtube

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *