Freesuriyah verbannen in Turkije en toegang ontzegd!

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor geblokkeerd door turkije cartoon

Eindelijk was het zover, de 15 juli onze reis naar Syrië! Natuurlijk net als alle andere onafhankelijke niet door de overheid betaalde journalisten, zoek je dus de goedkoopste vlucht uit om op de plek van bestemming te komen en dat is dus Turkish Airlines, het zou ook geen probleem moeten opleveren, want een tussenstop in Istanbul, wij in dit geval naar Beiroet, is geen probleem, je bent in “transfer”, op de de luchthaven en je gaat er dus ook niet af!

De heenreis was ook prima verlopen, met wat vertraging, wat sowieso normaal is op lange vluchten, kwamen we aan in Beirout om daar onze reis naar Syrië verder te maken. (volgende artikelen over de reis in Syrië)

Na een paar dagen in Syrië te zijn, kwam er een mail! Een mail van het "6th International Criminal Court" in Istanbul, Turkije, met de volgende mededeling:

The Turkish authority (ordered by Mr.Recep Tayip Erdogan) has issued an order to block your WordPress.com site: https://freesuriyah.wordpress.com/

Unfortunately, we must comply, to keep WordPress.com accessible for everyone in Turkey. We, WordPress, will not be challenging this order in court, but if you wish to discuss what the legal avenues of appeal may be, please get in touch as soon as possible. There is usually a very short period of time in which objections can be lodged. 

As a result of this order, your site is now inaccessible for Internet visitors originating from Turkey. They will instead see a message explaining why the content was blocked.

Visitors from outside of Turkey are not affected. The block also says you are not allowed to enter Turkey nor will you get a visa, meaning a ban and block for life!

For your reference, we have attached a copy of the complaint by the Turkish court. 

Istanbul 6th Criminal Judgeship of Peace 2018-3996 Misc (1)

De bijlage, betrof alle websites, m.n. wordpress, die in Turkije geblokkeerd zijn, waaronder, mijzelf, Carlos Latuff, Freesyrian Press, Uprooted Palestinians, e.v.a., een document van 11 bladzijden met desbetreffende sites!

Sommige artikelen zijn al uit 2013 of zoals bij uit 2014. Onze sites zijn geblokkeerd oké jammer dan zou je denken, maar het betreft niet alleen de sites, maar ook de personen, zoals ik, die erachter zitten, de journalisten/bloggers/cartoonisten en fotografen. Dat houdt in dat ik GEEN visum krijg voor Turkije (levenslang staat erbij) , Turkije NOOIT binnen mag en zou ik binnen zijn wordt ik aangeklaagd!

Dit artikel uit 2014, is de aanleiding:

Turkey’s Priority is Dealing Blow to Kurds and Toppling Assad ~ [Middle East expert Michael Lüders]

Uiteindelijk kwam de terugreis, ik was iewat nerveus, maar dacht dat loopt zo’n vaart niet, immers ik ben gewoon in transfer in Istanboel, zo’n 3 uur en dan het volgende vliegtuig naar huis.

Nu was er een grote droogte in Europa (het lijkt net een beetje op het verhaal van Dara’a 2011), waardoor vliegvelden ontwricht waren, helemaal had ik het helaas niet meegkregen tijdens mijn verblijf in Syrië.  Aangekomen in Istanboel, na een goede vlucht vanuit Beiroet (Libanon), werd zonder opgaaf van reden mijn vlucht geannuleerd, niets omgeroepen, ons gewoon laten zitten en daarna, achter de kudde aangelopen, voornamelijk Turken die mij vertelde dat de vlucht niet doorging en wij naar de transferdesk moesten. Oké ook geen probleem (nog niet), zou je denken!

Aangekomen bij de transferdesk werden direct onze paspoorten ingenomen en werd er vertelt dat we eruit moesten en in een hotel gebracht zouden worden, 100 km van de luchthaven! Daar sloeg de angst toe, uit Turkije, betekent door de douane en een visum halen, die krijg ik niet. Na lang onderhandelen kreeg ik mijn paspoort terug en mij werd vertelt dat ik zelf maar door de douane heen moest om op de 1e verdieping een nieuwe ticket te gaan kopen, omdat de luchthaven (Hannover) dicht was, het asfalt was daar door de grote hitte gesmolten!

Met angst en beven liep ik naar de douane en heb daar aan een vrouwelijke douanier uitgelegd wat het probleem was, inmiddels had zij mijn paspoort al genomen, eerst een visum zei ze en ik heb mijn paspoort uit haar hand getrokken!

Weer terug in het piepkleine stukje “niemandsland” hal, zag ik een andere transferdesk van Turkish Airlines, met enorm veel schreeuwende mensen eromheen, eindelijk na 1 uur werden we geholpen door medewerker, ik legde de situatie uit en stond erop dat we een vervangende vlucht zouden krijgen, naar ergens in Duitsland, of ergens in Europa, als ik Turkije maar kon verlaten. Deze eerste poging mislukte met weer de opmerking dat we in een hotel moesten. Het 2e verzoek mislukte ook, een zielig aandoend meisje, met een zachte stem zei ons dat “I could not help you”!

Dan maar weer in de rij, de 3e keer, 3 uur later zonder drinken, kregen we een aardige medewerker, die eerst het geschreeuw van ettelijke Pakistanen en Egyptenaren aanhoorde en hen gewoon liet staan! Ik probeerde weer op een aardige manier uit te leggen dat ik echt een vervangende vlucht naar huis moest hebben, de luchthaven maakte me niet uit! Uiteindelijk vond hij 2 plaatsen naar Frankfurt am Main, 400 km van de originele luchthaven en 4 uur wachten! Dit heb ik met beide handen aangrepen! We mochten eindelijk uitgedroogd weer de vertrekhal in, na weer een bagage scan, gelukkig zonder paspoortcontrole en waren erg blij maar vol stress en aan het eind van ons “”latijn”!

De vlucht naar Frankfurt am Main verliep voorspoedig, de koffers zijn niet aangekomen in Frankfurt en daarna stond ons nog een lange treinreis met extra kosten te wachten, wat alles niet bij Turkisch Airlines te verhalen was, ook de EU airhelp etc gaan geen compensatie verlenen, omdat Turkije niet meedoet aan dit verdrag!

Afbeeldingsresultaat voor turkije aan de poort van wenen

Beleg van Wenen door de Turken 1683

Turkije, een prachtig land, met een totaal verkeerd regime en een president die graag het Ottomaanse rijk wil invoeren, zij stonden ooit voor de poorten van Wenen en willen graag weer Europa veroveren en naar mijn mening zal dat in de toekomst misschien wel gaan gebeuren, als de EU landen geen echte maatregelen nemen. De EU heeft al genoeg salafische moskeeën en Saoedie Arabië woont al in onze huizen en landen, door haatpredikers en eigenaar van vele gebouwen in Europa, het is een kwestie van tijd totdat Turkije misschien wel weer aan de poorten van Europa rammelt, dit keer zullen zij met gemak Wenen innemen en Europa!

Bron: 6th Criminal Court Turkey, Latuff, afbeelding Wikipedia

 

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *