Oost Ghouta – Dweir vluchtelingenkamp

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Dweir vluchtelingenkamp – ontvangst bij de directeur! Dweir- gelegen op het platteland rond de hoofdstad Damascus, Syrië

Tijdens ons verblijf in het klooster Qara, heeft onze delegatie het vluchtelingenkamp in DWEIR, bezocht. Het opvangcentrum was vroeger een kampeerterrein en een sportcentrum voordat het Syrische conflict zeven jaar geleden uitbrak. In de westerse media is er niets over te vinden, alleen de door de VS en EU/UN  gesponsorde kampen zoals Zaatari (waar tegenstanders van de regering en het Syrische volk zitten) worden genoemd, ook wordt er geen melding van gemaakt wat er uiteindelijk met de bevolking van oost-Ghouta gebeurd, de westerse media-hype is over wanneer ze verloren hebben, ook de politiek kan het geen lor schelen wat er met de mensen uit oost-Ghouta gebeurd is! Iets is er over te vinden, maar altijd negatief, zoals korte bericht op news24, of een korte tocht door het kamp van het Rode Kruis (ICRC) :  

Reference : V-F-CR-F-02336-B
ICRC (Red Cross)
Date : 04/2018
Country/Region : SYRIA
Title : Syria : walking through Dweir camp, April 2018
Duration : 00:00:23
Director ICRC : RUBIN, Ariel
Keyword : CAMPDISPLACED PERSON
Description : "Since March 13, 2018, there have been almost 52,000 arrivals from eastern Ghouta into north-west Syria. In total, over 140,000 people left Eastern Ghouta, with 52,000 going elsewhere in Syria and about 90,000 to shelters like Dweir."
Een korte video (die niet te downloaden is) is erbij maar veel zie je er niet op!

https://twitter.com/twitter/statuses/977649984828067840

https://www.nieuwskoerier.nl/news/270902-oost-ghouta-is-bevrijd-het-westen-is-wederom-stil-de-hype-is-over

Maart 2018

De bevrijding van oost-Ghouta werd gevierd door de Syrische bevolking van oost-Ghouta. Langzaam, afgelopen maart, vluchtte de bevolking , door de corridors, die opengesteld werden door het Syrische leger, i.s.m. de Russen.

Het kaartenhuis stortte totaal in elkaar in het westen, hun geliefde “Witte Helmen” (nu via de de hulp van Israël gevlucht naar Duitsland), waren gespot bij de groene bussen met terroristen van Al-Queda, die vertrokken naar Idlib, hun laatste bolwerk, totdat ze verdreven worden naar hun broeders in Turkije (Erdogan, die nu massaal de Koerden uitmoorden, maakt niet uit eerst de Syriërs dan de Koerden), of gedood worden door het Syrische of Russische leger.

De burgers werden geholpen en tijdelijk naar opvangkampen zoals Dweir gebracht, waar op het hoogtepunt, na de bevrijding in maart 2018, zo’n 56000 vluchtelingen opgevangen werden.

Tijdens ons bezoek afgelopen week, verbleven er naar schatting nog tussen de 3 en 6000 vluchtelingen, veel van de vluchtelingen zijn naar hun huizen teruggekeerd, of hebben andere huisvesting gekregen.

http://community.dewereldmorgen.be/blog/sonjavandenende/2018/02/28/1500-buitenlandse-officieren-geven-leiding-aan-de-terroristen-in-al-ghouta-om-assad-uit-te-schakelen

April 2018: In het bevrijde gebied van Oost-Ghouta bij Damascus, zijn containers met gifgas chlorine uit Duitsland en rookgranaten uit het VK (Groot-Brittannië) gevonden. 
De woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova maakte in April 2018 bekend dat er in het bevrijde gebied van Oost-Ghouta o.a. containers met chlorine zijn gevonden.Deze containers behoorden tot de wapenvoorraden van Jaysh al-Islam (leger van de islam), een zogenaamde gematigde rebellen groep, maar zoals je waarschijnlijk al begreep, die niets maar dan ook helemaal niets met 'gematigd' te maken heeft, de groep (zoals de andere 'gematigde rebellen in Syrië) bestaat uit psychopathische moordenaars,verkrachters en martelbeulen,losgelaten op de Syrische bevolking door de VS/NATO, om zo President Assad en zijn regering tot aftreden te dwingen, omdat zij weigerde te buigen voor het westerse imperialisme en hun land uit te verkopen aan het verderfelijke westerse kapitalistische systeem. Volgens Zakharova kwamen de chlorine containers uit Duitsland (dat volgens mij geen gifgas op voorraad mag hebben) en de rookgranaten wederom uit Duitsland en Groot-Brittannië, twee van de landen die zich eerder scherp uitspraken tegen Syrië n.a.v. de zogenaamde 'gifgasaanval' in Douma, April 2018. Waar het VK, Frankrijk en de VS, een illegale aanval uitvoerden op Syrische doelen, dit vanwege de zogenaamde gifgasaanval van het Syrische leger op Douma, iets waar geen bewijs voor is en ook niet zal komen, hun eigen huurlingen de terroristen hebben de zogenaamde aanval in scene gezet, ook de Witte Helemen deden mee in de horror-show!

Volgens de directeur van het vluchtelingenkamp Dweir, waar ik bij aankomst een gesprek mee had, is het grote probleem wat in het westen verzwegen wordt het aantal tienermeisjes dat door de geliefde rebellen van het westen, wat ordinaire psychopathische moordenaars, high op Capatagon pillen beesten zijn,  in Ghouta, misbruikt en uitgehuwelijkt waren.

Bij aankomst van de vluchtelingen uit oost-ghouta, werden er diezelfde week 200 baby’s geboren, vader onbekend, veel van deze tienermeisjes hebben vreselijke trauma’s en volledig verstoorde verhoudingen met hun familie.

Dweir foto: C.Lucassen

Na het gesprek werden we in door het kamp geleid, helaas konden we niet de tenten/barakken, daar er nog ziektes heersen en veel mensen zich schamen voor hun situatie!

Bron: Directeur Dweir, news24.com, ICRC, Twitter, C.Lucassen, team st. James the Mutilated, Freesuriyah, Nieuwskoerier, Dewereldvanmorgen.

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *