Syrië – De mogelijke redenen achter de vertraging van Idlib’s bevrijding

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor het geopolitike spel om idlib

Afbeeldingsresultaat voor het geopolitike spel om idlib

Iedereen was denk ik, net als ikzelf, verbaasd over het (voorlopig) afblazen van de  bevrijding van Idlib en daarna de aanval van Israel op Syrië (dat is heel normaal, volgens Syrische bronnen, afgelopen jaar is er al meer dan 200 keer  gebombardeerd door de Zionistische regering). Elke land heeft zo zijn eigen geopolitieke reden om de aanval op Idlib uit te stellen of af te blazen.

Foto: Moon of Alabama

De Turkse reden

In de hedendaagse militaire en diplomatieke realiteit rond de Syrische crisis streeft Ankara de volgende tactische doelen na:
Om de invloed van door de VS gesteunde Koerdische gewapende groeperingen in Noord-Syrië te elimineren of op zijn minst te beperken;
Een verenigd pro-Turkse oppositie in Idlib te versterken en alle weerstand ertegen verwijderen, inclusief de eliminatie van Hayat Tahrir al-Sham en haar bondgenoten;
De terugkeer van vluchtelingen uit Turkije naar de Syrische gebieden onder eigen controle mogelijk maken;
Als deze doelen worden bereikt, zal Ankara haar invloed om de diplomatieke oplossing van de crisis en  de toekomst van het naoorlogse Syrië, aanzienlijk vergroten. De teruggekeerde vluchtelingen en aanhangers van militante groepen in het door Turken gecontroleerde deel van Syrië zullen een electorale basis, oftewel het doel van de Turken is Balkanisatie, worden van pro-Turkse politieke figuren en partijen in het geval van het vreedzame scenario. Als er geen grootschalige diplomatieke deal over het conflict wordt bereikt, moet men de mogelijkheid van een pro-Turkse quasi-staat in Noord-Syrië overwegen, waarmee de stelling wordt bevestigd dat Erdogan een neo-Ottomaans imperium probeert op te bouwen, met noord Syrië onder haar beheer.

De Russische reden

Moskou zou willen wachten tot oktober of november (2018) voordat het tot een totale aanval  zou overgaan, omdat het Kremlin verwacht dat de crisis in de Turks-Amerikaanse betrekkingen tegen die tijd nog dieper zal worden.

“Een alomvattende actie zal van start gaan in de tijd dat Turkije dringend Russische steun nodig heeft” en Ankara zal waarschijnlijk geen crisis met Rusland willen gezien haar  problemen met de Verenigde Staten. Amerikaanse sancties tegen de Iraanse olie-industrie, die in november beginnen, zijn een reden waarom de spanningen tussen Turkije en de Verenigde Staten binnenkort zouden kunnen verslechteren. Turkije koopt ongeveer de helft van zijn invoer van ruwe olie uit Iran en heeft gezegd dat het zich niet aan de nieuwe sancties zal houden.

Maar Turkije wil nog steeds niet Al-Qaeda uit Syrië verwijderen. Hij (Erdogan) wil de terroristische groep verplaatsen, zodat Turkije deze in eigen hand houdt. Het zijn uitstekende huurlingen, die hun werk al voor de VS en de NAVO gedaan hebben, sinds “the making of “Osama Bin Laden, die (al-Queda)  indien overgedragen aan Jarabulus in het Eufraatgebied van Turkije, potentieel zouden kunnen worden gebruikt tegen de door de VS ondersteunde Koerden in het noordoosten van Syrië:

Erdogan’s regering stelt voor om de extremistische groepen, zoals Hayat Tahrir al-Sham (HTS) beter bekend als Tahrir-as-Sham, een alliantie geleid door al-Qaeda’s , vanuit het zuiden en westen van Idlib naar het noorden van de provincie Idlib, of naar Afrin en Jarabulus, twee Turks gecontroleerde gebieden in het noorden van Syrië te verplaatsen.

Volgens nieuwsverslagen zou Turkije dan rebellerende troepen inzetten van het door Ankara ondersteunde Nationale Front voor Bevrijding (NFL) om door de alliantie van HTS verlaten posities in te nemen.

Elijah Magnier beschrijfd meer inzicht/redenen

Elijah J. Magnier @ejmalrai - 16:21 uur - 17 september 2018
#Belangrijk nieuws:
#Syria #Idlib uitgesteld tot 15 van #Decemer om mee te beginnen, met een 15km bufferzone en een engagement van #Turkey om Nusra te ontwapenen (of samen te voegen) en alle andere jihadisten te neutraliseren.

Moskau heeft Ankara meer tijd gegeven (om na de sancties van de VS ) om in Idlib de jihadisten in de stad op te ruimen, en de VS intentie om Syrië te bombarderen onschadelijk te maken.

Wat een grote zaak is en als een verraad zal worden gezien, Russland heeft in Syrië een militaire overeenkomst getekend met een NAVO-lid staat Turkije . De NAVO “is not amused”.

Turkije krijgt een maand meer dan verwacht. De door Turken bestuurde Jihadisten zullen proberen de al-Qaeda gerichtte Jihadis te doden en vice versa. Het Turkse leger zal ook het dodental betalen. De al-Qaeda-gerichte groepen, die onder Turkse aanvallen komen, zullen waarschijnlijk proberen Turkije binnen te glippen om daar aanvallen (aanslagen) te plegen.

Een  “gedemilitariseerd gebied” met een grote van 15-25 kilometer wordt ingesteld en gepatrouilleerd wordt er door Turkse en Russische troepen. Dit gebied zal de transporten op de snelweg M5 mogelijk maken. Het is van grote waarde voor Syrië en haar economie.

De kans voor Turkije om dit te bereiken is vrij klein. Deze week publiceerde HTS (Tahrir-as-Sham) een fatwa tegen het tonen van de Turkse vlag in Idlib. Andere Jihadistische groepen in Idlib hebben ook uitspraken gedaan tegen het “afvallige Turkse leger” en haar aanwezigheid in Idlib.

Het is aannemelijk dat de situatie in Syrië nu een tijdje zal kalmeren om binnen twee maanden opnieuw te escaleren, wanneer de operatie om Idlib te bevrijden in haar laatste fase zal komen!

Israëlische betrokkenheid bij het Syrische conflict 

Hoewel het Israëlische officiële standpunt neutraal is in het conflict, is Israël  tegen de aanwezigheid van Iran in Syrië. Iran is de aardsvijand (gemaakte en illisionaire gevaarlijke waanideeën van de Zionisten). De militaire rol van Israël in  Syrië was beperkt tot raketaanvallen,  die tot 2017 niet officieel werden erkend. Nu weten we beter!

Israël heeft zogenaamde humanitaire hulp verleend aan Syrische oorlogsslachtoffers (terroristen van Jihadi groepen en de Witte Helmen, die zijn weer onderdeel van Al-Queda) , een inspanning die drastisch is uitgebreid sinds juni 2016, toen de operatie Good Neighbor werd gelanceerd door het Israëlische leger .

https://www.idf.il/en/minisites/operation-good-neighbor/

Het is ook duidelijk waarom er nooit aanslagen in Israël gebeuren uit naam van ISIS (onderdeel van Al-Queda gemaakt door de CIA en MOSSAD in Kamp Bucca, Irak, er wordt nog steeds beweert dat Abu-Bakr-al-Bagdadi, een Israelische spion, gemaakt Shimon Elliot is, veel foto’s, info en bronnen wijzen erop.

De hoofdrolspeler, de “puppet-marionet” John McCain, is nu dood, hij is vaak op geheime tripjes geweest naar zijn “terroristen”.

Afbeeldingsresultaat voor simon elliot

https://anonhq.com/the-dark-star-rises-the-new-osama-bin-laden-made-by-the-usa-fiction-or-deception/

Er zijn veel verschillende  belangen die een rol spelen in de oorlog. De grootste reden is Iran, hen van de kaart vegen zou voor Israël top zijn, het is iets waardoor Israël te veel regionale invloed zou kunnen krijgen. Iran sponsort op haar beurt Hezbollah die gelegerd zijn tegenover Israëlische posities aan de grenzen met Syrië en Libanon , en Israël wordt verdacht van luchtaanvallen tegen konvooien van Iran die wapens naar Hezbollah vervoeren.Israël is dus duidelijk wel een speler in Syrië, tegn Iran en Hezbollah!

 

Bron: Kerim Has, een in Moskou gevestigde analist van Russisch-Turkse relaties, Elijah Magnier, Moon of Alabama, https://thearabweekly.com/russia-gives-turkey-more-time-find-solution-idlib, Twitter

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *