De reguliere media vertelt niet de waarheid over Libanon en Syrië.

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor lies about Lebanon Syria and Iraq cartoon

Cartoon: Jerenberg Blogspot

De mensen die de alternatieve media lezen, wisten dit al, maar voor de mensen die alleen het reguliere nieuws volgen zoals NOS, RTL etc.. kan het een shock zijn, dat wat bijna alles wat zij lezen een leugen blijkt te zijn, propaganda of eigen interpretaties van de waarheid.

Dit komt voornamelijk om de MSM (Main Stream Media), gefinancieerd is door door de overheid, of onderdeel zijn van een grote media corporatie met een eigen “gekleurde” politieke bril, of al jarenlang niet meer in het land geweest waar hun nieuws eigenlijk over gaat. De grote bron voor Nederlands (gekleurd) nieuws is bijna altijd ANP.

Het Algemeen Nederlands Persbureau BV (ANP) is het grootste  Nederlandse persbureau. Jaarlijks levert het ANP ruim 160.000 nieuwsberichten en 600.000 foto's.Het persbureau verzorgt dagelijks tientallen radio-uitzendingen en videoreportages. Het beeldarchief van het ANP omvat 2,5 miljoen dia's en een digitaal archief met 2 miljoen beelden. Ook is het persbureau eigenaar van de beeldarchieven van KIPPA en Benelux Press.
Het ANP is gevestigd in Rijswijk en heeft redacties in Amsterdam (economie, stad en entertainment), Den Haag (politiek), Rotterdam (stad), Utrecht (regio), Eindhoven (regio) en Brussel (politiek). Het persbureau heeft ruim 250 medewerkers in dienst, onder wie 160 journalisten en gebruikt daarnaast nieuws en foto's van internationale persbureaus . In Nederland vertegenwoordigt het ANP de persbureaus Agence France Presse (AFP), Deutsche Presse-Agentur (DPA), EFE (Spanje) en Belga (België).

In de beginjaren van de radio in Nederland werd de nieuwsvoorziening verzorgd door het Persbureau M.S. Vaz Dias. De Nederlandse dagbladen maakten zich in die tijd zorgen over het feitelijke monopolie dat de grote particuliere persbureaus hadden, en streefden naar het opzetten van een nationaal persbureau zoals dat in vele andere Europese landen gebruikelijk was. Daarop werd op 11 december 1934 de stichting Algemeen Nederlands Persbureau opgericht door de Nederlandse Dagbladpers (NDP). In 2000 werd de stichting omgezet in een BV. In 2003 kocht NPM Capital, de participatiemaatschappij van het familiebedrijf SHV, een belang van 70 procent in het persbureau van onder meer de krantenuitgevers PCM Uitgevers, Telegraaf Media Groep en Wegener. 

De investeerder verkocht in 2004 daarvan 15 procent weer door aan investeringsmaatschappij Halder, een dochter van de Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Vlaanderen (GIMV). NPM gunde het management van het ANP een belang van 10 procent. 

In 2007 stapten de Nederlandse dagbladuitgevers uit het ANP en verkochten zij hun resterende belang van 30 procent aan NPM, Halder en de leiding van het persbureau. De belangen van NPM en Halder kwamen hierdoor ieder op 43,75 procent. Het management van het ANP hield daarna een belang van 12,5 procent. Op 28 mei 2010 nam Vereniging Veronica, via investeringstak V-Ventures, alle aandelen van het ANP over.

Op 28 maart 2018 werd ANP overgenomen door Talpa Network. Dus TALPA een commercieële maatschappij is de eigenaar, dat zegt genoeg voor "gekleurd en onafhankelijk"nieuws.

Libanon

Na er zelf verschillende keren te zijn geweest en met lokale bevolking en politici gesproken te hebben is het beeld wat de media schets niet de werkelijkheid. De demonizering van Hezbollah, het ondersteunen van de vluchtelingenkampen, waar Syrische “zogenaamde” rebellen bij de huidige al bestaande Palestijnse kampen ingetrokken zijn. De gevaarlijke situatie die het oplevert voor de Libanese bevolking en de regio. De autochtone bevolking van Libanon telt ongeveer 4 miljoen, de vluchtelingen (voornamelijk uit Syrië) en immgranten (uit Eritrea, Bangladesh, Irak e.a) hebben een aantal van bijna 2 miljoen bereikt, volgens lokale bronnen.




Hezbollah, is er volgens vele (libanzen) een Libanese vrijheidsorganisatie, die Libanon beschermt tegen aanvallen van Israël, zij hebben de oorlog tegen Israël in 2006 immers gewonnen, aldus de meeste Libanezen. De MSM plakt hen de sticker  Shia-militie op, de Libanezen zien dat anders, veel Christenen en ook Soennieten zijn heel blij met Hezbollah, het biedt hen bescherming, als autochtone Libanees, zij helpen de “gewone” bevolking, die net als in Westerse landen er alleen voorstaat. Veel Libanezen vrezen dat als Isräel aanvalt het echt uitdraait op een 3e wereldoorlog, een verlenging van wat er in Syrië speelt!

Hezbollah werkt samen met de AMAL partij van Nabih Beri. Deze partijen proberen iets voor de autochtone Libanese bevolking te doen, ongeacht geloof.

Het  westen, de regeringen, de media, blijven Hezbollah, de AMAL partij en zo ook het merendeel van de Libanese bevolking wegzetten als terroristen, maar over de echte terroristen wordt niet gesproken. Dan zijn de zogenaamde rebellen, ondersteund, al acht jaar door het westen, die massaal in Palestijnse vluchtelingenkampen zitten, of in de voor hen speciaal (VN) opgerichte kampen (de tenten stonden al klaar in 2011, volgens lokale bronnen).

Hezbollah een vrijheidsorganisaties opgericht om de Zionistische staat buiten de deur te houden en de interventies van het westen, die het Syrische conflict aangewakkerd heeft en daarmee bijna afgedwongen heeft, dat Hezbollah zich in de strijd mengde, het was immers de grens met Libanon, waar het conflict zich afspeelde. Bang als de bevolking was en is om een herhaling van 2006 te krijgen, besloten zij zichzelf te beschermen, her reguliere leger van Libanon mag niet interverneren en is volgens veel Libanezen, een show leger, gesponsord door het westen en de Hariri-clan, dus Saoedie Arabië.

Syrië

Al jarenlang schrijf ik over het conflict in Syrië, verbonden met Libanon en het westen. Waar het westen, zeg maar gerust derde wereldoorlog heeft uitgevochten, klaar is het nog steeds niet, zoals we elke dag kunnen lezen via de reguliere MSM, grijpt DAESH af en toe nog dorpen aan, m.n. oost-Syrië, de olievelden, hulp krijgen ze van de VS en haar zogenaamde coalitie. Sinds kort is het in de Nederlandse Media geweest dat Nederland ( en natuurlijk de rest) rebellen steunde die ordinaire terroristen zijn.




Interview 2017 met Zeinab al-Saffr, Al-Mayadeen TV  (opgenomen in Tehran, Iran), over de vluchtelingen crisis en de situatie in Syrië!

Maar dit was de opzet sinds 2011, de Arabische lente gemaakt door het westen met als doel controle over het midden-oosten, een groter Israël en de olie!

Het westen is goed in misleiding als het om haar eigen burgers gaat en legt alles keurig in de media uit dat het een “sectarische” oorlog is ,verzwegen wordt de steun aan DAESH (ISIS of IS), wat eigenlijk al in Afghanistan begonnen is, DAESH is het “huurlingen” leger” van het westen, die worden ingezet om zo de algehele controle te krijgen.

Mensen worden gebruikt en de autochtone Syrische bevolking, gebruikt en uitgemoord. Daarna heeft Duitsland opgeroepen om de vluchtelingen naar Europa te laten komen, wat zij natuurlijk deden. Duitsland en de rest van Europa hebben een groot probleem, vergrijzing, zij hebben (liefst laag opgeleiden) arbeidskrachten nodig, totdat de industrieële revolutie 4.0. voltooid is.

In Duitsland spreekt bijna niemand meer Duits, als je naar een Amerikaanse McDonald, Burger King, supermarkt in de grote steden gaat. Arabisch is bijna de voertaal geworden, of een verbastering van het Duits een straattaal, maar dat geldt voor alle Europese steden.

Al deze feiten opgesomt is dit wat de regeringen en media verzwijgen, de bevolking krijgt info over andere dingen, wat ook een vorm van controle is, zoals einde levenspil, vaccinatie, zorg, genderissue, hoge huizenprijzen..eigenlijk de ineenstorting van een systeem, net als het Romeinse rijk ten onder gegaan is! Europa zal het, het  langst volhouden, de VS is al bezig aan haar ondergang!

 

Bron: Wikipedia, lokale bronnen Libanon, Syrië, You Tube, Jerenberg Blogspot.

 

 

 

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *