NRC twijfelt aan Jihadisten, vindt ze toch echte “rebellen”.


NRC schrijft:
Syrië De Syrische groep die steun kreeg uit Den Haag heeft in de strijd tegen IS ook Nederland veiliger gemaakt, schrijven Jan Jaap de Ruiter en Rena Netjes, in het NRC
Foto: dearkitty1.wordpress.com

Het Levant-front , Jabhat al-Shamiyah, ook bekend als het Sham-front is/was een Syrische jihadistengroep rond Aleppo. Het werd opgericht in december 2014.
Leden van de Harakat Nour al-Din al-Zenki terroristen groep, die geld en wapens uit de VS heeft ontvangen en onderdeel waren van het Levant Front, filmden zichzelf op brutale wijze het onthoofden van een kind http://www.wikiwand.com/en/Nour_al-Din_al-Zenki_Movement.


Het Levant-front , Jabhat al-Shamiyah, ook bekend als het Sham-front is/was een Syrische Jihadistengroep rond Aleppo. Het werd opgericht in december 2014
Foto: Twitter/ the Daily Beast.

Het Levant-front , Jabhat al-Shamiyah, ook bekend als het Sham-front is/was een Syrische jihadistengroep rond Aleppo. Het werd opgericht in december 2014.
Leden van de Harakat Nour al-Din al-Zenki terroristen groep, die geld en wapens uit de VS heeft ontvangen en onderdeel waren van het Levant Front, filmden zichzelf op brutale wijze het onthoofden van een kind http://www.wikiwand.com/en/Nour_al-Din_al-Zenki_Movement.

Nederland subsideerde het Levant Front, met “zogenaamde NLA onderdelen”, zoals Pick-up Trucks (die voor gevechten kunnen worden ingezet, wapens kunnen worden bevestigd).

Ideologie

Het lidmaatschap van het Levant Front omvat de grootste soennitische islamitische groeperingen die opereren in het noorden van Syrië en die een spectrum van ideologieën vertegenwoordigen, de meeste omvatten een hardlijnige salafisme. De groep legt de Sharia-wet op waar moord en afvalligheid in de islam en door de dood strafbaar zijn. De groep is vele malen beschuligd door de EU en VS haar eigen gesubsidieërde “zogenaamde” mensenrechten organisatie voor vele moorden.

Na maandenlange onderhandelingen in Turkije en het noorden van Syrië tussen het Islamitische Front (voornamelijk de al-Tawhid-brigade), het leger van Mujahideen, de Nour al-Din al-Zenki-beweging, de Fastaqim-Unie, en Liwa Ahrar Souriya , op 25 december 2014, kondigden de facties aan dat ze hun strijdkrachten samenvoegden tot een gezamenlijk commando genaamd het Levant Front. De door de VS gesteunde Hazzm Movement trad toe tot de coalitie op 30 januari 2015 en kondigde de ontbinding en fusie aan met andere Levant Front-facties op 1 maart 2015.

Op 20 februari 2015 dwong het Levant Front de troepen van het Syrische leger met succes terug te trekken van plattelandssteden in Aleppo, de groep beweerde 300 Syrische soldaten te hebben gedood en 110 gevangen te hebben genomen. In dezelfde maand ondertekende de groep (gedwongen) een overeenkomst met de YPG en installeerde sharia-rechtbanken in Sheikh Maqsood en Afrin.

Buitenlandse steun

De Nederlandse regering leverde materialen aan het Levant Front als onderdeel van het NLA (Non-Lethal-Assistance) programma, aan 22 rebellengroepen in Syrië van 2015 tot 2018. In september 2018 verklaarde het Nederlandse openbaar ministerie het Levant-front als een ‘criminele’ organisatie en omschreef het als een” salafistische en jihadistische “groep die” streeft naar de oprichting van het kalifaat. Drie jaar lang heeft de Nederlandse overheid deze terroristische groep gefinancierd met geld van de Nederlandse belastingbetaler.

Het NRC schreef gisteren:

Gaf Nederland echt steun aan jihadisten?

De Syrische groep die steun kreeg uit Den Haag heeft in de strijd tegen IS ook Nederland veiliger gemaakt, schrijven Jan Jaap de Ruiter en Rena Netjes.

Syrische rebellen tijdens een eerder offensief tegen Islamitische Staat, in november 2015
Syrische rebellen tijdens een eerder offensief tegen Islamitische Staat, in november 2015 Foto Huseyin Nasir/Anadolu Agency 

Jan Jaap de Ruiter is arabist aan Tilburg University. Rena Netjes is arabist en journalist. De Pseudo Arabisten weer aan het werk, voor de NRC, de Nederlandse staats krant, gefinancieerd door de Nederlandse regering, d.m.v. subsidies, volgens Rutte in een uitzending van PAUW.

Nederland heeft een jihadistische beweging in Syrië gesteund en Nederlandse niet-militaire hulpgoederen zijn daar ingezet aan de fronten. Met die dubbele claim kwamen journalisten Milena Holdert van Nieuwsuur en Ghassan Dahhan van Trouw vorig najaar. ChristenUnie en CDA reageerden geschokt. Na een eerder debat met minister Blok (Buitenlandse Zaken, VVD) debatteert de Kamer dinsdag plenair opnieuw over het zogeheten Non Lethal Assistance-programma (NLA).

Eerst de claim dat de strijdersgroep al-Jabha al-Shamiya (‘Levant Front’), die de steun ontving, ‘salafistisch’ en ‘jihadistisch’ zou zijn, zoals het Nederlandse OM deze beweging had genoemd. Desgevraagd zegt het OM nu tegen ons echter dat die karakterisering alleen gold voor de periode midden 2014-midden 2015 en dat het geen uitspraken wilde doen over 2017, het jaar waarin Nederland de groep steunde. Zo blijft onduidelijk waarop het OM die uitspraak baseert. Temeer daar het Levant Front medio 2014 nog niet bestond omdat het pas eind december 2014 is opgericht.

Zie ook een reactie op dit stuk:Minister Blok moet uitleggen wat wel en geen jihadisme is

Beide journalisten spraken ook met Baraa al-Shami, woordvoerder van de groep. Maar in een gesprek met een van ons, op 27 september 2018 in Istanbul, zei al-Shami dat de twee niet vroegen naar het ideologische karakter van zijn beweging, maar alleen naar de goederen die Nederland had geleverd. Maar omdat binnen het NLA-programma geheimhouding was afgesproken, zweeg hij ook daarover. Al-Shami zei verontwaardigd te zijn toen hij later de Nieuwsuur-uitzending zag waarin zijn Front jihadistisch werd genoemd. „We bedankten de Nederlandse regering, we bedankten het Nederlandse volk, en dan hoor je: jullie zijn jihadisten.”

Volgens Charles Lister, directeur van het Countering Terrorism & Extremism-programma van het Middle East Institute in Washington, is het onjuist om de groep jihadistisch te noemen. „Te suggeren dat al-Jabha al-Shamiya hetzelfde is als al-Qaeda of Islamitische Staat, is volslagen belachelijk”, zegt hij desgevraagd. „Wie dat concludeert, lijkt niets te weten over deze groep zelf.”Kijk hier naar de Nieuwsuur-items over steun aan Syrische strijdgroepen

Niet-dodelijke goederen

Dan het tweede punt: het vermeende misbruik van ‘niet-dodelijke goederen’. Het Levant Front heeft een belangrijke rol gespeeld in Euphrates Shield, een operatie die nauw werd gecoördineerd tussen de Syrische oppositie in Istanbul en de Verenigde Staten, Turkije, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Het NLA-programma met de Nederlandse bijdrage hoorde daarbij.

Dus hier wordt glashard beweerd dat het Levant Front geen Jihadistische of Salafistische group zou zijn, in tegenspraak met Amnesty en de Nederalndse regering, maar ook de Syrische burgers, waarvan vele kunnen getuigen van de moorden van deze groep, waaronder ook vele andere groepen. Maar het Levant front is volgens hen zeer zeker een terroristische jihadistische organisatie.

Het was Frankrijk dat Nederland vroeg mee te doen. De Fransen hadden de aanslagen van november 2015 achter de rug; het idee was om IS-operaties in Europa op die manier moeilijker te maken. Euphrates Shield kostte 1.281 strijders het leven, maar slaagde erin IS van de grens te verdrijven. Het Levant Front heeft zo direct bijgedragen aan de veiligheid van Europa en dus ook van Nederland. Maar dat laatste hebben beide journalisten hun lezers en kijkers niet verteld. Een excuus voor deze terroristen hoe absurd kun je zijn om dit te beweren, dan moet je wel toegeven dat je een voorliefde hebt voor terroristen. De NRC is de propaganda krant bij uitstek voor anti-Rusland propaganda en nu dus ook voor Jihadisten voorliefde.

Een advies van het NRC en deze pseudo Arabisten aan de Nederlandse regering: Niemand beweert dat het Levant Front geen bloed aan de handen heeft, dat heeft namelijk elke strijdgroep in Syrië. Maar vastgesteld moet worden dat IS met Nederlandse hulp een gevoelige slag is toegebracht. Het wordt tijd dat de politiek zich ook deze kant van het verhaal realiseert om tot een beter afgewogen oordeel te komen.

Conclusie:

Met dit artikel is het beste bewijs geleverd dat het NRC, niet meer weet wat het schrijft, indoctrinaties levert aan de Nederlandse bevolking en dat nog aan de zogenaamde “hoogopgeleiden”..Een schande, lachwekkend, was het niet dat duizenden Syriërs hun leven hebben verloren, door o.a. mensen die deze onzin verkopen en geen idee hebben hoe het in Syrië was en is!

Bron: NRC, Wikipedia

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *