De stilte rondom Idlib, het laatste bolwerk van de westerse en Turkse gesponsorde jihadisten

Graphic image of Syria war
Foto: BBC /Getty Images
De noordelijke Syrische provincie Idlib is het laatste overgebleven bolwerk dat wordt gecontroleerd door Tahrir as Sham/Al-Queda/Al-Nusra en ISIS
Fares Shehabi, een Syrisch parliamentslid zei in 2018,dat er in Idlib wel 100.000 “al-Queda”-gelieerde terroristen’ waren, van wie er 40.000 waren die hij “hardcore” radicalen noemde.

DONEER EN STEUN ONS WERK
DONATE AND SUPPORT US:
IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

De belangrijkste gewapende groepen die actief zijn in Idlib:

  • Hayat Tahrir al-Sham (HTS, een jihadistische alliantie)
  • Nationaal Liberation Front (Turks-gesteunde rebellenalliantie)
  • Hurras al-Din (offshoot pro-al-Queda HTS)
  • Turkistan Islamic Party (Chinese door de Uighur gedomineerde jihadistische groep)
  • HTS is de meest dominante groep en bestuurt grote delen van Idlib, waaronder de provinciale hoofdstad en de grensovergang met Turkije bij Bab al-Hawa.

De andere belangrijke factor is het National Liberation Front (NLF), dat in 2016 werd opgericht door rebellen groeperingen die HTS wilden tegengaan.

Het omvat islamitische hard-line groepen, waaronder Ahrar al-Sham en de Nour al-Din al-Zinki Brigades (die een 11 jarige Syrische/Palestijnse jongen onthoofde) evenals verschillende groepen die vechten onder de vlag van het zogenaamde “Vrije Syrische leger”(FSA), een groep die door westerse landen meer “gematigd” werd geacht. Tot September 2018 werden deze groepen ook door Nederland en de rest van de “Coalitie”gesteund, gesponsord, er werden zelfs salarissen aan de Jihadsten betaald door Nederland.

Er wordt nagenoeg, in de westerse media weinig tot geen aandacht meer besteed aan Idlib, de hysterie is verdwenen nu Syrië bijna bevrijd is voeren het Russische en Syrische leger luchtaanvallen uit op Idlib en is er afgelopen nacht een wapendepot van de Jihadisten geraakt.

Foto: SANA
De westerse machten doen verwoede pogingen om aandacht te vragen voor de vluchtelingen in Libanon en Jordanië, maar gaan totaal voorbij aan de gruwelijkheden in Al-Rukban kamp (Jordanië). Waar de VS geen “humantaire” konvooien van Syrië en Rusland doorlaat en er op satellieten foto’s al drie massagraven zijn gevonden.

“Ondanks de succesvolle afronding van alle voorbereidende werkzaamheden van de Syrische regering om de vluchtelingen uit het Rukban-kamp te halen voor permanente hervestiging heeft de VS, de gezamenlijke oproep (door Rusland en Syrië) afgewezen met het verzoek om het transport in de Al-Tanf zone, te laten doorgaan.

Meer dan 40.000 vluchtelingen, voornamelijk vrouwen en kinderen, leven naar schatting in het kamp nadat ze zijn verjaagd door jarenlange conflicten. Er wordt gezegd dat ze lijden aan een tekort aan adequate medische hulp en basisvoorzieningen. Een kanttekening moet gezet worden, in het kamp leven veel famlieleden van voormalige Jihadisten.

Het Westen blijft “gehersenspoeld” over de overwinning van het Syrische volk, m.n. over de democratisch gekozen President Bashar al-Assad. Blijft “propaganda” verspreiden over “zogenaamde” oppositie en de “dictator”Assad.

Het westen geeft toe dat President Assad aan de macht zal blijven, maar gebruikt de economische invloed van mogelijk wederopbouwgeld om te proberen Assad over te halen om met de zogenaamde oppositie in het reine te komen, of nog liever op te stappen. Een nieuwe gezant van de VN, Geir Pedersen, heeft de jarenlange zoektocht naar een politiek uitgebalanceerde commissie om de Syrische grondwet te herschrijven opnieuw gelanceerd. Zijn de woorden van de westerse MSM en politiek (de Guardian en de VN).

Echter is er al een concept tot een nieuwe grondwet, in Astana door de Russen, Iran en Turkije, i.o.v., Syrië samengesteld en wordt op democratische wijze door het “volk” goedgekeurd. Dus blijft het westen zich verschuilen achter de “dictator” Assad en wordt alles is in werking gesteld om te voorkomen dat Assad gezien wordt als een held van het Syrische volk, zoals het dagen voor het ICC, een “uitgebalanceerde” groep advocaten , betaald en gerecruiteerd door de EU/ Atlantic Council en m.n. Nederland, zegt naar Jordanië geweest te zijn en daar “bewijzen” van aanhangers van de zogenaamde “oppositie”gesproken te hebben, daaruit blijkt voor hen dat Assad misdaden tegen de menselijkheid begaan heeft.

Stop, wacht even, ISIS, het zogenaamde FSA en andere groepen hebben dat niet gedaan? Met ondersteuning van, o.a. de Nederlandse regering. Natuurlijk daar zijn veel bewijzen van en hoef je niet naar Jordanië te reizen. Trouwens als ze in al-Rukban kamp geweest zijn, hadden ze ook bewijzen kunnen verzamelen van de VS en coalitie, die geen hulpgoederen toelaten, of de massagraven als bewijslast. Ook de ontelbare bombardementen van de coalitie die vele Syrische burgers gedood hebben.

Een groep “bezorgde”Nederlanders heeft nu dan zelf maar bewijzen naar het ICC gestuurd, een “zaak “tegen de Nederlandse regering.

Afbeeldingsresultaat voor carla del ponte on Syria

Conclusie

De westerse coalitie/MSM en politiek, hebben verloren in een wereld waarvan ze dachten dat zij superieur waren, de unipolare wereld visie is een term gebruikt in de internationale betrekkingen waarmee men een situatie aanduidt waarin één land alle andere landen naar eigen wil kan beïnvloeden (VS). Wanneer een land over zulke macht over andere landen beschikt, wordt ook wel van een hegemon gesproken. Vlak na de Koude Oorlog bestond de gedachte dat de wereld unipolair geworden was, doordat alleen de Verenigde Staten als supermacht overeind waren gebleven. Dit idee heeft door de economische wederzijdse afhankelijkheid en de afname van politieke invloed van de VS echter aan populariteit verloren, en de wereld is tegenwoordig meestal als multipolair gezien.

Waar zij ongestraft regime-changes kunnen doorvoeren en miljoenen de mensen de dood ingejaagd hebben. Het is nu afwachten wat er in Idlib verder gaat gebeuren, maar het zal bevrijd worden en de jihadisten gedood of terug na Europa. Waar er in de souvereine landen zoals Syrië en Irak anders over gedacht wordt en terecht, de misdaden zijn op hun grondgebied gebeurd en moeten de misdadigers daar ook terecht staan en niet in Europa. Meestal na een borgsom te hebben betaald aan de VS en haar coalitie kunnen de overgebleven (hoogeplaatste) jihadisten terug naar Europa, ook gaat de “hersenspoeling”nog steeds door als het “Anne Frank Huis”, met de volgende stelling komt:

Afbeeldingsresultaat voor anne frank centrum wants ISIS to be reselted in Europa cartoon

Het Anne Frank Centrum, Amsterdam, Nederland is de discussie aangegaan rond ISIS-terroristen die waarschijnlijk terugkeren naar Europa, m.n. over Duitsland, implicerend dat ze dezelfde rechten verdienen als de Joden die door de nazi’s werden vervolgd in de 2e Wereldoorlog.

Het Anne Frank Centrum, Amsterdam, Nederland is de discussie aangegaan rond ISIS-terroristen die waarschijnlijk terugkeren naar Europa, m.n. over Duitsland, implicerend dat ze dezelfde rechten verdienen als de Joden die door de nazi’s werden vervolgd in de 2e Wereldoorlog.

Bron: the guardian. Freesuriay, Anne Frank Centrum, RT, Wikipedia, SANA.

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *