Oorlog met Iran betekent 3.5 miljoen vluchtelingen – nieuwe vluchtelingencrisis

Gerelateerde afbeelding
Afghaanse vluchtelingen in Iran foto:
gandhara.rfer
Er zijn meer dan 3 miljoen Afghaanse vluchtelingen in Iran, verdreven door de oorlog die gevoerd wordt door de NATO en de VS, sinds de “war on terror” begon in 2001.

Wat veel Nederlandse media niet berichten en dus Nederlanders ook niet weten is dat er ongeveer 3.5 miljoen vluchtelingen in Iran zijn. De meeste zijn gevlucht uit Afghanistan, door de “war on terror”, waar de VS en NATO sinds 2001 dood en verderf gezaaid hebben.

  • Er zijn meer vluchtelingen en ontheemden volgens de laatste geschiedstelling wereldwijd. Naar schatting zijn 65,3 miljoen mensen ontheemd,waarvan 21,3 miljoen vluchtelingen. Hier zijn feiten over vluchtelingen in Iran.
  • Vanaf oktober 2016 was de Islamitische Republiek van Iran het vijfde grootste vluchtelingen-ontvangende land ter wereld. De vluchtelingen in Iran komt binnen via Jordanië, Turkije, Pakistan en Libanon.
  • Iran heeft een belangrijke rol gespeeld in de vluchtelingencrisis en heeft ongeveer 979.400 vluchtelingen opgenomen, waarvan de meesten zijn gevlucht uit Afghanistan en Irak.
  • Eind 2015 heeft Iran drie scholen gebouwd en gerenoveerd ten behoeve van vluchtelingen- en gastgemeenschappen.
  • In 2016 steunde de UNHCR Iran bij de bouw van vier extra scholen en het verstrekken van alfabetiseringslessen aan ongeveer 3.000 vluchtelingen, zowel kinderen als volwassenen.
  • Meer dan 20 miljoen vluchtelingen, inclusief vluchtelingen in Iran, zijn jonger dan 18.
  • Elke dag worden er bijna 34.000 mensen gedwongen om hun thuisland wereldwijd te ontvluchten.

Nu is de VS, zoals gewoonlijk, uit op regime-change en oorlog in Iran, Europa is te verdeeld en “laf” om een tegenbuffer te vormen tegen de VS en de “deep-state”, de meeste Europese regeringsleiders zijn namelijk zelf ook onderdeel van de “deep-state”.

Het recente “incident” met de olie tankers in UAE, was een provocatie en een “flase flag” van de VS. Tot nu toe heeft Iran nog niet gereageerd op deze provocaties. Maar het geopolitieke spel tegen Iran is geopend en het is wachten op de volgende zet.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=IuvoQQid2Es
Youtube – Press TV 2015 – Afgaanse vluchtelingen in Iran

Gisterenavond kwam de waarschuwing van een woordvoerder van de Iraanse regering, 60 dagen bedenktijd heeft de EU, anders trekt Iran zich terug uit de “atoom-overeenkomst” en zoals de woordvoerder letterlijk zei, het kan de deuren naar Europa openzetten en de 3.5. miljoen vluchtelingen op weg helpen naar Europa, dat betekent een “nieuwe” vluchtelingencrisis.

De oorlogen van de “deep-state”en de VS/EU nemen bizarre gevaarlijke vormen aan!

Bron: Borgenproject.org, PressTV, Youtube,
gandhara.rfer

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *