De NCPN (Nieuwe Communistische Partij Nederland) is altijd paraat tegen de Imperialistische oorlogen van de VS en NATO

Leden van de NCPN, gisteren in een korte demonstratie (picketline) in Enschede, demonstratie tegen oorlog in Iran, Enschede 11.01.2020.
HANDEN AF VAN IRAN
STOP DE OORLOG en STOP DE GEWELDSSPIRAAL

De Nieuwe Communistische Partij van Nederland (NCPN) is een Nederlandse politieke partij uit opgericht in 1992 (voortvloeiend uit de CPN e.a. (Communistische Partij Nederland). Het neemt een marxistisch-leninistisch standpunt in. De Duitse Communistische Partij (bijvoorbeeld) beschrijft de NCPN als een van haar zusterpartijen.

Manifest

De NCPN is opgericht in 1992 en verschilt van de andere partijen. De politieke partijen die in Nederland de dienst uitmaken, doen wat de grote multinationale ondernemingen willen. En precies daarin ligt het onderscheid met de NCPN.

De NCPN is antikapitalistisch van karakter. Ze baseert zich op het marxisme-leninisme, de wetenschappelijke wereldbeschouwing waarvan Marx en Engels de grondleggers zijn en die door Lenin en anderen verder ontwikkeld is.

Het marxisme-leninisme biedt inzicht in de wetmatigheden van de productieverhoudingen, de economische ontwikkeling en de geschiedenis van de mensheid.

Vanuit deze uitgangspunten komt de NCPN op voor de bevolking en sluit aan bij de beste, positieve tradities van de communistische beweging in ons land.

Doel

De NCPN streeft naar een socialistische maatschappij zonder uitbuiting en onderdrukking, zonder onrecht. Naast het doel van opheffing van de sociale ongelijkheid staan evenzeer de idealen van vrijheid, democratie, de strijd voor zelfstandigheid en gelijke rechten voor vrouwen, en strijd voor herstel van het natuurlijk milieu hoog in het vaandel.

In onze communistische krant Manifest wordt verslag gedaan van acties en worden d.m.v. achtergrondbeschouwingen verschillende aspecten van de strijd in binnen- en buitenland belicht.

Handen af van Syrië!

De NCPN en CJB (Comministische Jongeren Beweging) veroordelen de nieuwe invasie van Turkije in Syrië. De invasie verergert de gevolgen van de oorlog in Syrië die al acht jaar voortduurt. Al honderdduizenden mensen zijn omgekomen en miljoenen mensen zijn gevlucht.

Wij sluiten in onze kritiek níet aan bij de hypocriete woorden van de Nederlandse regering, noch de ‘kritiek’ die door andere leiders van de EU of de VS wordt geuit. Zij zijn medeverantwoordelijk voor de oorlog in Syrië door hun steun aan de gewapende opstandelingen en hebben zelf al jaren geleden een nog steeds lopende invasie gepleegd door tegen de uitdrukkelijke wens van de Syrische regering militair te interveniëren op Syrisch grondgebied.

NCPN en CJB (Communistische Jongeren Beweging) zijn solidair met het Syrische volk en de Koerdische populatie in de regio, die lijden onder de imperialistische interventies. We eisen de onmiddellijke terugtrekking van buitenlandse militaire strijdkrachten uit Syrië en beëindiging van elke buitenlandse militaire actie tegen het land. Alleen de bevolking van Syrië kan beslissen over de toekomst van het land.

Bron: NCPN

[dntplgn]  

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *