Assad: VS en Turkije’s leger in Syrië zijn indringers!

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor turkey and Us enemies of Syria cartoon

In een interview met: Phoenix TV, China zegt hij:

Alle buitenlandse troepen ingezet in zijn land zonder de goedkeuring van de Syrische regering zijn indringers,  verwijzend naar de Amerikaanse en Turkse troepen.

Assad maakte de opmerking in een interview met het Chinese TV station: PHOENIX TV, een video werd vrijgegeven door SANA Syrië, het  officiële persbureau zaterdag.

Op de vraag of Damascus groen licht gegegeven had voor de inzet voor de recente inzet van Amerikaanse troepen in de noordelijke Syrische stad Manbij , antwoordde hij: “Nee, nee, dat  deden we niet.”

“Elke buitenlandse troepenmacht  die naar Syrië zonder onze uitnodiging, overleg of toestemming komt,  zijn indringers, of ze nu zijn Amerikaanse, Turkse, of enig ander land”, zei Assad.

“We denken  niet dat dit gaat helpen. Wat gaan zij doen?  Vechten tegen ISIS (Daesh)? De Amerikanen verloren bijna elke oorlog,  en zijn zogenaamd al 2 jaar bezig dit te doen”voegde hij eraan toe.

Afbeeldingsresultaat voor turkey and Us enemies of Syria cartoon

De VS ”  sturen troepen overal ter wereld, en maken er een puinhoop van; ze zijn erg goed in het creëren van problemen en het vernietigen van burgers en landen, maar ze zijn erg slecht in het vinden van oplossingen, “kijk naar de landen om ons heen, Afghanistan, Irak en Jemen, totaal vernietigd en vele honderdduizenden doden, door interventies van de VS en haar bondgenoot NATO!

Een konvooi met Amerikaanse gepantserde voertuigen rijdt in de buurt van het dorp Yalanli, aan de westelijke rand van Manbij, Syrië, 5 maart, 2017. (Foto door AFP)

Eerder deze week, kondigde het Pentagon aan dat de Verenigde Staten een klein aantal strijdkrachten in en rond de stad Manbij zullen inzetten, in een poging om botsingen te voorkomen tussen de Turks en de VS  troepen die in het gebied al eerder waren ingezet.

De inzet was de eerste in zijn soort door de VS in Manbij. Amerikaanse troepen hebben training en advisering van missies, voorheen aan de Koerden, in de stad gelaten.

Turkije, heeft ook troepen in Syrië, dat is een schending van de soevereiniteit Syrië, door Turkije, volgens het internationaal recht.

Elders in zijn opmerkingen,  benadrukte Assad, dat de oplossing voor het Syrische conflict moest worden gemaakt in twee parallelle manieren, namelijk een dialoog en de strijd tegen het terrorisme, waarin hij zei dat de regering verantwoordelijk is.

Referendum over de politieke toekomst van Syrië’


Syrian President Bashar Assad (L) speaks in an interview with China’s PHOENIX TV.

Interview met PHOENIX CHINESE TV (AP)

Hij zei verder dat Syrische volk moest beslissen over de toekomst van het land.

Onder verwijzing naar het volk van Syrië, zei hij: ‘we gaan een referendum houden, over wat ze het volk wil.

Een vraag over de situatie in Raqqah waar Daesh hun troepen hebben bijeen geroepen hebben, zei de Syrische leider dat Syrische  regeringstroepen had “zeer dicht bij de stad  genaderd zijn.

“Gisteren, hebben onze troepen de rivier de Eufraat genaderd en deze ligt dichtbij Raqqah Stad …, dus het is een  ​​prioriteit voor ons, maar dat betekent niet dat de andere steden geen prioriteit zijn,” zei hij.

Bovendien benadrukte Assad, dat hij  “niets concreets ” van de Amerikaanse president Donald Trump ontvangen heeft, n.a.v. de agressieve retoriek die hij gebruikt heeft tijdens zijn verkiezingscampagne om de strijd op Daesh/IS.

 

Bron: SANA/RT/PRESSTV

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *