De VS en de Koerden blokkeren het Syrische Leger in Raqqa

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor US balkanization of Syria cartoon

Het Amerikaanse plan, met goedkeuring van de EU en NATO bondgenoten, doet wat het altijd deed, proberen landen te veroveren en te verdelen, voor eigen gewin. Na Irak, Afghanistan en Libië kapot gemaakt te hebben proberen ze nu de truc, die ze in voormalig Joegoslavië gebruikt hebben: Balkanisatie van Syrië.

Een Amerikaanse operatie, met hulp van hoofdzakelijk Koerden,  in de buurt van Raqqa is erop gericht Syrische regeringstroepen uit het westen te verslaan”. De Balkanisatie van Syrië begint, de hoop is dat Rusland en Iran en het SAA een tegenoffensief tegen de VS en haar zogenaamde alliantie kan beginnen en Raqqa terugveroveren.

Dachten we niet dat het anders zou lopen? Maar geopolitiek spelletjes lopen altijd anders dan dat wij denken. De plannen liggen altijd klaar en met Trump de goede zakenman maar een grote nul op het gebied van Buitenlandse zaken gaat het dus gewoon verder.

De VS heeft ook de woede van Rusland op haar hals gehaald. Tillerson heeft gezegd dat Assad gekozen is door de Syrische bevolking een goede uitspraak, dat zouden ze ook met Raqqa moeten doen, Raqqa is NIET koerdisch het is een orthodox Soenni gebied, grenzend aan Irak met olie.

Tillerson zei verder dat de NATO gewoon haar gang kan gaan tegenover Rusland en ook zullen zij, de VS, de sancties  tegen Rusland in stand houden, ter wille van de Oekraïne.

Verder over Raqqa:

De weg naar Raqqa is nu geblokkeerd door de Amerikaanse troepen en haar bondgenoten. De kans dat Raqqa (en omgeving) zal worden teruggegeven aan Syrië zijn nu aan het vervagen.  Buitenlandse legers en hun gevolmachtigden scherpen hun messen voor het olierijke gebied.

Amerikaanse Special Forces en Koerdische strijders hebben net een “strategische luchtmachtbasis” veroverd van de Islamitische Staat in het noorden van Syrië; door dit te doen , hebben zij ook de opmars van het Syrische leger bij het naderen van Raqqa uit het westen “geblokkeerd” .

Maar laten we hoop houden, al zie ik die verdwijnen door de domheid van Trump en zijn alliantie met Israël. De komende dagen zullen beslissend zijn voor het SAA.

LAVROV over de VS:

Afbeeldingsresultaat voor lavrov

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov heeft gereageerd  over de Amerikaanse geleide operatie, waar zij het Syrische Arabische leger (SAA) blokkeren om te marcheren naar het bolwerk van de Islamitische Staat in  Raqqa.

In antwoord op een vraag van een journalist over de ontwikkeling, Verklaarde Lavrov dat Rusland alle internationale inspanningen ondersteunt ter bestrijding van de Islamitische Staat, maar waarschuwde Amerika “om terreur te bestrijden in plaats geopolitieke voordelen te krijgen in Syrië”.

Een leuk bericht is verder, dat de “meest nep” nieuws zender CNN verkondigde dat Rusland geen goed arsenaal heeft.

Afbeeldingsresultaat voor CNN nepnieuws brenger cartoon

Heeft Rusland echter  een indrukwekkend arsenaal aan precisie-bommen die gebruik maken van “state-of-the-art” begeleiding systemen. Perfect voor  het elimineren vande ” Saudi-gefinancierde” terroristische groepen.

De lasergestuurde Russische bommen in het oosten van Damascus zijn slechts het laatste voorbeeld van de Russische arsenaal.

Bron: RT, RI, SANA

 

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *