Het verraad van de VS “deep state – schaduwregering” verkoopt het “counterterrorisme” voor bedrijfsleven

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor the deep state

Vertaald uit het Engels: middleeasteye. – Sonja van den Ende

De New York Times columnist Tom Friedman haalde de woede op zijn hals van veel lezers toen hij op 12 april een opiniestuk schreef waarin president Trump werd opgeroepen om ‘ ISIS in Syrië te bestrijden’. De reden die hij voor die aanbeveling gaf, was niet zo zeer dat de Amerikaanse oorlogen in het Midden-Oosten onvermijdelijk zelfvernietigend en eindeloos zijn, maar dat het de druk op Assad, Iran, Rusland en Hezbollah zou verminderen.

 De hele oorlog tegen terrorisme is in feite een “farce” voor oliepijpleidingen en macht.

Hij (Friedman) suggereerde verder dat de VS haar belangstelling voor terrorismebestrijding in het Midden-Oosten uitverkoopt om haar eigen voordeel te bemachtigen in de macht concurrentie met zijn tegenstanders, dit werd als cynisch en onjuist beschouwd, door lezers van deze “mainstream – vaak onjuiste info” New York Times.

Maar de nationale beveiliging bureaucratieën van de VS – die we de ‘Deep State – of schaduwregering noemen”‘, hebben hun belangen in het terrorismebestrijding uitverkocht, zij zijn, zoals ze dat zelf noemen verschillende avonturen in de regio aangegaan, oftewel oorlog, sinds  George J.W. Bush de ‘Global War on Terrorism’  uitriep in  2001.

Afbeeldingsresultaat voor the deep state

De hele oorlog tegen terrorisme is in feite een “imperialistisch” machtsvertoon met uiteindelijke overheersing van de regio, dat was duidelijk vanaf het begin. Het idee dat Amerikaanse militaire operaties op een of andere manier Amerika veiliger zouden maken na de aanslagen op 9/11 was het lokkertje voor de bevolking. Wat er sindsdien  gebeurd is, echter, volgens senior ambtenaren in het Pentagon en de CIA alleen in het belang van Amerikaanse staat, voor de mensen (soldaten) die hun leven geofferd hebben is het totaal niet relevant.

Het begon allemaal  met de invasie van Irak (2003). Terrorismespecialisten in de Amerikaanse regering wisten heel goed dat de Amerikanen, de regering in Irak door militaire macht zou veranderen, het zou de organisatie van Osama bin Laden’s  Al-Queda en  de Amerikaanse terreur  versterken. 

Nadat het al snel duidelijk werd dat de Amerikaanse oorlog in Irak,  jonge mannen in het Midden-Oosten moest motiveren om de jihad tegen de VS uit te vechten , kwam de voornaamste architect van de bezetting van Irak, Paul Wolfowitz, met valse beweringen,  Irak Zou een “paradijs” zijn voor jihadisten.

Maar in januari 2005,  twee  jaar na de invasie, gaf de CIA een belangrijke inlichtingen beoordeling af en waarschuwde dat de oorlog meer al-Qaeda-extremistische militanten uit heel het Midden-Oosten zou aantrekken en met deze gevechtservaring,  zouden ze die in de VS kunnen gebruiken.

Afbeeldingsresultaat voor the deep state

De oorlogsmanagers bleven verder beweren dat hun oorlogen  Amerika veiliger maakten. Michael Hayden, oud CIA-directeur, zei in 2008 in de Washington Post dat de CIA grote vorderingen maakte tegen al-Qaeda, vooral in de drone oorlog in Pakistan.


Het werd al spoedig duidelijk dat  de situatie van al-Qaeda in het noordwesten van Pakistan niet echt verslechterde. Zelfs drone exploitanten begonnen zich privaat te bekritiseren over de drone aanvallen en voor het kweken van veel meer haat onder jonge Pakistanen jegens de Verenigde Staten.

Barack Obama was erop uit op een grote oorlog in Irak te creëren. Centcom Commander General David Petraeus en Joint Director of Staff Director General Stanley A McChrystal keurde Obama’s oorlogen goed en startte zo  een nieuwe serie van geheime oorlogen met behulp van CIA drones en speciale commando operaties tegen al-Qaeda en andere zogenaamde jihadistische organisaties in een HEEL VEEL landen in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Centraal-Azië. Bovenaan de lijst was de geheime oorlog tegen Jemen, waar al-Qaeda (AQAP) zojuist was gevormd.

Scherpe tegenstrijdigheden

Eind 2011 en begin 2012 verslechterde de situatie voor veel  landen,  de oorlogen en aanvallen en het Midden-Oostenbeleid verergerde. Toen de Obama-regering een nieuwe “harde” anti-Iran lijn in de regio had aangenomen, om de Saudisch te verzekeren dat de VS zich steeds inzette voor  hun veiligheid (Saudisch). Dat harde beleid had niets te maken met de nucleaire capaciteiten van Iran, die kwamen meer dan een jaar later, het was alles voor Saudi Arabie en de olievoorraden.

Steun aan de Soenni (Saoedi-Arabië )bondgenoten werd gegeven om de Soenni-anti-Assad-krachten in Syrië te versterken. In 2014 gaf de Obama-administratie anti-tankraketen aan geselecteerde anti-Assad gewapende groepen.  Toen het Al-Nusra Front de groepen wilde coördineren, die de CIA in Idlib had geholpen met een jihadistische offensief om de controle over Idlib-provincie te pakken, heeft de regering van Obama dit voluit ondersteund.

Dus dubbel spel, enerzijds zeggen dat je Al-Queda bestrijd, maar eigenlijk help je Al-Queda, Al-Queda is gemaakt voor de VS, voor het bestrijden van de Russen in Afghanistan. Alles is een leugen van A tot Z.


Toen Saoedi-Arabië in maart 2015 naar Washington kwam met een plan om een ​​grote oorlog in Jemen tegen de Houthis en hun nieuwe bondgenoot, de voormalig president Ali Abdullah Saleh, te voeren, was de “Deep State – schaduwregering”  klaar om de Saudies het groene licht te geven. Een voorspelbaar gevolg van die beslissing was de opkomst van AQAP (Al-Queda groepen), die  voorheen als de voornaamste bedreiging van een terroristische aanval op de VS was ontstaan.


De grootste winnaar

Afbeeldingsresultaat voor the deep state

Zoals door de International Crisis Group gedocumenteerd is, is AQAP (Al- Queda Groepen) de grootste winnaar in de oorlog geweest, gebruik gemaakt van de ineenstorting van staten, in een open alliantie met de regering van Saoedi-Arabië en een grote toevloed van wapens gekregen van de VS, Saoedi-Arabië en Israël.

Maar de reden voor het verraad van  Amerikaanse terrorismebestrijding policy “Deep State”  zijn niet  de senior ambtenaren, die belast zijn met deze oorlog bureaucratieën en al-Qaeda willen bestrijden. Het is een ordinair machtsspel om olie, geld en pijpleidingen, waar de bevolking in oost, west, zuid en noord onder lijdt en dit lijden zal pas stoppen als de “Deep State” gevallen is!

De aardverschuiving van Trump, heeft alles met de “Deep State” te maken, hun macht gaat ver, eigenlijk beheersen zij een groot deel van de wereld, dus ook Trump en wij zijn de “poppetjes” die moeten luisteren en meedoen in de spiraal van het geweld!

Bron- Gareth Porter is een onafhankelijke onderzoekende journalist en winnaar van de Gellhorn-prijs voor 2012 voor journalistiek. Wikipedia, Middleasteye.

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *