Het gevaarlijke spel van de VS in Syrië

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Gisteren heeft de VS, Syrië gebombardeerd, voor de 2e keer in korte tijd vallen zij het Syrische leger en haar bondgenoten aan. Dit keer in Al-Tanaf, een basis van het Syrische leger, maar ook iets verder weg is een Palestijns vluchtelingenkamp in de woestijn, waar nog geen bericht van gekomen is.

De grensovergang van Al-Tanaf is van strategisch belang voor de levering van door de VS gesteunde strijdkrachten in Zuid-Syrië Het is duidelijk dat de VS deze strijdkrachten via Jordanië kunnen bevoorraden, aangezien zij een lang stuk van de grens tussen Syrië en Jordanië bezetten. Ook gaan er via deze grensovergang zogenaamde getrainde (VS) rebellen naar binnen. De EU en de VS ondersteunen ook trainingskampen in Jordanië, waar de strijders, wapens etc via deze grensovergang Syrië binnen gaan – illegaal- volgens het internationaal recht.

De VS lijkt een erg gevaarlijk spel te spelen in Zuid-Syrië. Tot 2 keer toe gebombardeerd, een schending van het internationaal recht, maar dit is  de werkwijze van de VS en haar EU bondgenoten, die zichzelf heer en meester voelen over de wereld en bombarderen waar ze maar kunnen en landen bezetten!


Hierboven een kaart van de aanval van het Syrische leger om delen van Syrië te bevrijden, Rusland is des duivels, de VS vecht niet met IS maar met het Syrische leger en haar bondgenoten Rusland!

Bron: VT

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *