Frans Timmermans beschuldigd Premier Minister Viktor Orbán (Hongarije) van anti-semitimse

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:
IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

articleimg-1


Politieke debatten kunnen “smerig|” verlopen. Er zijn rode lijnen die niet moeten worden overschreden. Ieder redelijk persoon, met inbegrip van de vicepresident van de Europese Commissie, Frans Timmermans, zou moeten weten dat, ongeacht hoe diep het politieke meningsverschil ook is, je de slachtoffers van de Holocaust niet als wapen in een politiek debat zou moeten gebruiken, volgens de premier minister Viktor Orbán (Hongarije).

Achtergrond: in een debat bij het Europees Parlement vorige maand, heeft de Hongaarse premier Viktor Orbán vragen gesteld over de warme ontvangst die de Hongaars-Amerikaanse miljardair George Soros heeft ontvangen in instellingen van de Europese Unie. Orbán noemde hem een ​​financieel speculant, die “de levens van miljoenen Europeanen verwoestte met zijn financiële speculaties.”

In een later interview met de Duitse krant Die Zeit, zei Timmermans, een stevige criticus, van conservatieve regeringen van Europa – met name Hongarije – dat de uitspraken van de premier antisemitisch waren en dat hij daardoor ” beschaamd ” was. Timmermans heeft deze opmerkingen gemaakt in antwoord op een beladen vraag van een verslaggever die Orbán beschuldigde van antisemitisme en Soros een “Amerikaanse financiële speculator” te noemen.

Dit is volgens de verslaggever een “duidelijk antisemitische stem” en Timmermans vond dit ook. Maar waarom? Soros is in Amerika veroordeeld en beboet met 2,2 miljoen EUR voor “insiderhandel” (beurs) in Frankrijk. Hij werd schuldig bevonden en kreeg een boete van 2,5 miljoen US dollar, opgelegd voor onrechtmatige handel in bankaandelen in Hongarije (de laatste werd door de financiële instantie van Hongarije onder de vorige regering opgelegd).

Hij speculeerde ook met de Bank of England in 1992 toen hij tegen het pond sterling inzette. Maar zelfs als alles niet waar was, wat zouden deze woorden antisemitisme betekenen? Wie vroeg naar Soros ‘achtergrond, of hij Joods is? Niemand, alleen de verslaggever en Frans Timmermans.

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, vroeg om onmiddellijk ontslag van Frans Timmermans. Iedere redelijke persoon zou het erover eens zijn dat hij, op basis van deze opmerkingen van de commissaris,  zich zou moeten verantwoorden. Een journalist zou zich kunnen verontschuldigen voor sensatie en “tabloid” nieuws, maar een leider van een organisatie binnen de EU zou moeten nadenken over wat hij zegt, vooral hij als EU-commissaris die niet in de politiek van de EU-lidstaten mag inmengen, zo staat het beschreven in  zijn functieomschrijving.

Gezien de feiten is de beschuldiging  belachelijk.

Dus waarom  de harde woorden van de commissaris nu? Omdat hij de feiten aangedragen door premier Orbán niet kon weerleggen, daarom!  Hetzelfde gebeurt onvermijdelijk wanneer Orbán wordt beschuldigd van ondemocratisch of schending van zogenaamde gemeenschappelijke Europese waarden. Wat precies deze waarden  zijn en hoe ze werden geschonden, is nooit helder duidelijk gemaakt.

Door de  beschuldigingen opzij te leggen en zich te concentreren op het echte probleem, is de regering van Hongarije in strijd met Soros over zijn beleid. Hier in de zuidelijke grenzen van de Europese Unie zien we zijn pogingen om een ​​politieke agenda van open grenzen en onbeheerde migratie te propaganderen en implementeren, als een bedreiging – een bedreiging voor Europa en zijn  cultuur als geheel, maar ook een directe bedreiging voor de veiligheid en stabiliteit van de Europese Unie.

Dit te gebruiken (antisemitisme) is een politiek wapen en roept de herinnering op, aan die donkere dagen van de 20ste eeuw, toen echt anti-semitische krachten verwoesting brachten. Voor een lid van de Europese Commissie  – is het slecht genoeg om de gekozen leider van een lidstaat te beledigen.

De “Soros” agenda moet doorgedrukt worden, door de zogenaamde “linkse” partijen..De verwoesting en cultuurverlies lappen zij aan hun laars.

De westerse landen, zoals Duitsland, Nederland, Frankrijk, België en vooral Zweden, zijn nu hun cultuur aan het verliezen, maar dat maakt deze lieden niet uit, zij zitten immers lekker in hun baantjes en daarbij behorende vergoedingen en huizen!

Bron: Die Zeit

http://www.zeit.de/2017/19/polen-ungarn-eu-kommission-frans-timmermans-viktor-orban-jaroslaw-kaczynskihttp://www.zeit.de/2017/19/polen-ungarn-eu-kommission-frans-timmermans-viktor-orban-jaroslaw-kaczynski

https://www.forbes.com/forbes/welcome/?toURL=https://www.forbes.com/sites/steveschaefer/2015/07/07/forbes-flashback-george-soros-british-pound-euro-ecb/&refURL=http://abouthungary.hu/blog/frans-timmermans-must-respect-the-dignity-of-holocaust-victims/&referrer=http://abouthungary.hu/blog/frans-timmermans-must-respect-the-dignity-of-holocaust-victims/#26e93f386131

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *