Het andere Duitsland – de verkiezing

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

By: Sonja

Sinds enige tijd woon ik in Duitsland en houd de aankomende verkiezing hier nauwlettend in de gaten.

Wat opvalt is het propaganda materiaal, wat zelfs in de kleinste vervallen dorpen aanwezig is, kostte nog moeite wordt gespaard om zichzelf te promoten, wat je niet van onze nogal ingetogen buren zou verwachten!

Wat ook direct opvalt is het grote verschil in de steden en dorpen, hoe liefelijk waren de dorpen vroeger en besteedde zij aandacht aan de huizen en dorpskern. Nu is het wel anders, weggevaagd zijn de dorpskernen en vervallen zijn de huizen.

De politici schijnen zich, hetzelfde geluid als in Nederland, behalve de verwaarlozing, alleen druk te maken over de economisch groei en integratie van vluchtelingen. De Duitsers zelf worden vergeten, hun huizen verwaarloosd, de infrastructuur van de dorpen kapot en leegstaande huizen in elk dorp.

Het gaat zo goed met Duitsland, een sterke economie zeggen ze, daarvan is niets en dan ook niets terug te vinden in het gewone leven van de “Duitser”. Huizen met interieur uit de jaren 70, toeristische plekken verwaarloosd door gebrek aan opvolging of een goed plan vanuit de gemeente. “Buurtsupers”uit de vorige eeuw.

Gemeenten lijken zich alleen druk te maken over foldermateriaal en naleven van de regels, maar de infrastructuur kan hen totaal niet boeien.

De steden zijn rampzalig, zoals ik vorig jaar al schreef, armoede, vluchtelingen op de straten en getto vorming.

Een plakaat in elke Supermarkt in Berlijn: Tekst: Runden Sie auf, Jedes 3 Kind in Berlin lebt unterhalb der Armutsgrenze (geef en rond af, elk 3e kind in Berlijn leeft onder de armoedegrens) Hangt in bijna elke supermarkt in Berlijn!

branden

Afrikaanse vluchtelingen bij de “Branderburger Tor”Berlijn!

Veel toeristen in de steden letten er niet op, die lopen met oogkleppen op en bezoeken de voor hen belangrijke dingen. Maar een ieder die zich nog het Duitsland van circa 20 jaar geleden herinnert weet hoe mooi het hier was, de Deutsche Sauberkeit und Pünktlichkeit” is een utopie en niet meer te vinden!

 

 

Op de achtergrond zie het je het verval! Dit is overal in Duitsland in de dorpen.

Een hele generatie, zo tussen de 18-40 jaar is compleet weg uit de dorpen, alles wat je vind zijn “bejaarden” Duitsers met vluchtelingen. Triest en treurig, een somber beeld voor de toekomst van het land!

De “jongere” wonen, studeren en of werken in de grote steden en komen voor hun sportieve activiteiten en vakanties naar deze dorpen om toch van de natuur te genieten, terwijl Duitsland voor een derde uit bos bestaat! Triest toch!

De verkiezingsuitslag is eigenlijk al bekend, Merkel wordt het weer. Hoezo toch zou je denken?

Dit komt omdat, net als de rest van west-Europa, de jongeren zich totaal niet interesseren in politiek, niet zo gek een verouderd systeem, vriendjes politiek, oude mannen (vooral in Duitsland) in grijze pakken die blind zijn voor bovengenoemde problemen. “Mutti Merkel” die met ijzeren hand regeert en geen millimeter van haar macht af zal staan!

Dan hebben we Martin Schulz, de man bedoelt het goed, maar heeft een concept uit de jaren 90, soft over vluchtelingen, oogkleppen op, of opdracht van de elite, die arme vluchtelingen toch, moeten zo snel mogelijk geintergreerd worden, niemand, behalve de AFD, spreekt erover, dat ze (vluchtelingen) eigenlijk hun “eigen” land op moeten bouwen, nu Syrië en Irak de overwinning proeven! Totaal de realiteit kwijt!

De AFD, die is sterk in m.n. Oost-Duitsland, tussen Oost en West is nog een gigantisch verschil, al wil de media het ons, zoals gewoonlijk, anders laten geloven. De Oost-Duitsers zijn sinds jaren ontevreden met het huidige kapitalische systeem, wat Brussel hen opdringt, ook het opgedrongen schuldgevoel over de WWII, gaat er bij hen niet meer in. Zoals een AFD aanhanger het op de ZDF verwoordde”: Ik ben na WWII geboren en wordt doodziek van het opgedrongen schuldgevoel, ik kan er niets aan doen, wel aan de nu ontstane situatie en de bedreiging voor de Duitse cultuur en waarden.

Nee dit is geen racisme, maar werkelijkheid in Duitsland, ze slaan door op elk gebied en zoals ik zei zal de “Duitser”over 10-20 niet meer bestaan of een marginale bevolkingsgroep!

Sinds lange tijd is er een trend in Duitsland, de “Reichsburgers”, deze verwerpen de “Verfassung van de Bundesrepubliek uit 1946” en voelen zich bezet door de Amerikanen, voor hen is het “Deutsche Reich”nog realiteit. Zij leven de wetten en regels van de “Bundesrepubliek: niet na en rebelleren. Hun aantal is onbekend!

En dan natuurlijk de “groteske”media hetze tegen de voorman van de AFD, Alexander Gauland, die eigenlijk precies bedoeld wat de AFD aanhanger op het ZDF zei, maar wordt neergezet als anti-semiet, haat tegen buitenlanders etc..

Dit is eigenlijk wat hij  zei:  Duitsland heeft het recht  “om trots te zijn op de prestaties van Duitse militairen in twee wereldoorlogen. Soldaten zei hij niet SS, geen Jodenvervolging en geen uitroeiing van zigeuners (wat ook al te gemakkelijk vergeten wordt in de westerse pers, de Joden eerst dan de zigeuners).

Zijn de Amerikanen zulke lieverdjes? 3 miljoen Vietnamezen dood, door hen, de oorlogen in Syrië, Irak, Afghanistan, Mali en de rest van alle shit, die ik maar eens niet zal noemen? Dat wordt verzwegen, de eigenlijke bezetting van Duitsland, waar de VS ettelijke bases heeft en als klap op de vuurpijl de grootste drone basis van de wereld, in Ramstein.

Hoe durf je dan eigenlijk kritiek te hebben op Gauland of de “gewone” burger die van zijn WWII oorlogsschuld gevoel af wil? Als je zelf vele doden op je geweten hebt sinds 1945 tot vandaag de dag? Er duizenden slachtoffers per dag vallen door EU en VS oorlogsgeweld? Deze vraag wordt nooit gesteld in de westerse media!

Als Duitsland niet snel iets aan haar infrastructuur, het tegengaan van de vervallen dorpen en het stimuleren van haar eigen jeugd om een beetje van de Duitse cultuur te bewaren, is er over 10 tot 20 jaar een land dat heet Duitsland, maar onherkenbaar, maar ja is dat niet precies wat de politici en de “elite”willen? Een multiculturele staat, waar het multiculturele op de voorgrond treed en de eigen cultuur zoals ik kan zien in de vergetelheid raakt!

Bron: https://freesuriyah.wordpress.com/2016/07/04/armoede-in-berlijn/

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *