Morgan Freeman van Hollywood acteur tot provocateur

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor morgan freeman the new US cia agent cartoon

Het is al gek genoeg met de beschuldigingen aan het adres van Rusland, dat zij de VS verkiezingen gehackt zouden hebben, komt nu de bekende acteur Morgan Freeman, nog even een duit in zakje doen.

Ingehuurd door de CIA, NSA? Waarom zou een acteur zich in godsnaam met deze onzin gaan bemoeien? Geldgebrek, of gebrek aan goede film rollen, hieronder een waanzinnig verhaal van een zogenaamde Top-Navo-adviseur! Een raar verhaal, wat volgens mij sterk op “nep-nieuws”lijkt!

Een top-NAVO-adviseur  zegt over de Russische internetpropaganda en disinformatiewerken,  dat de Amerikaanse acteur Morgan Freeman last heeft gehad van “gecoördineerde pro-Kremlin Social Media Attacks” door de Russische president Vladimir Putin “himself”, tijdens de verkziezingen van vorig jaar!

Rolf Fredheim, een data analist bij het NAVO Strategisch Communicatiecentrum  in Riga, zegt dat de online aanvallen tegen Freeman een “klassiek patroon” volgen, anti-NAVO-socialcampagnes uit Rusland die gericht waren op het manipuleren van de westers publieke opinie en invloed op het publieke debat.

Het Strategisch Communicatiecentrum is een NAVO-geaccrediteerde internationale denktank die zich richt op propaganda, disinformation campagnes en andere vijandige activiteiten in radio- en televisie-uitzendingen en op sociale media.

Fredheim vertelde op 21 september j.l. dat hij niet kon zeggen of de lawine van recente aanvallen op Freeman op Twitter, YouTube en andere sociale media direct door het Kremlin werden gecoördineerd.

Maar hij zei dat de timing en gelijkenis van veel van de aanvankelijke aanvallen zich als pro-Kremlin voordoen. Online trollen hebben op 20 september een aanval op Freeman gedaan zegt hij!

https://www.youtube.com/watch?v=Uz9PNoecNxU

“Het ziet er erg gecoördineerd uit, omdat je iets op meerdere platforms tegelijkertijd ziet, en hetzelfde bericht communiceert,” zei Fredheim. “. Het kan een voorbeeld zijn van Russische trollen “fabrieken”.

De woordvoerder van Putin deed het als af “fake-niews” toen de  Academy Award-winnende acteur  Freeman verscheen in een video die op 19 september werd gepubliceerd door een non-profitorganisatie in de VS, die de commissie heeft uitgeroepen om Rusland te onderzoeken.

Bron: www.rferl.org

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *