Saoedi Arabië bang voor faillisement, op bezoek in Rusland ! De olie raakt op!

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor Saudi Arabia Bankrupt cartoonGerelateerde afbeelding

 

Veel van ons, die de oorlogen in Syrië, Irak en Jemen volgen, konden het bijna niet geloven, Koning Salman, van Saoedi Arabië op bezoek in Rusland om deals te sluiten @#$?!

Ja inderdaad, de ex-sponsor van het Wahabi terrorisme, ISIS, AL-Queda, Al-Nusra en Osama bin Laden. De grootste vijand van Iran en tegenstander van Rusland, gaar nu, in het nauw gedreven, door de vallende olieprijzen en de slechte economie, net als “oom” Erdogan naar Rusland, om te bedelen voor geld en deals. Niet voor niets hebben ze snel een niewe wet gemaakt, voor vrouwen, ze mogen nu autorijden!

Gerelateerde afbeelding

Rusland en Saoedi-Arabië: Een geval van ‘VREDE VOOR OLIE EN OLIE VOOR VREDE

Gisteren waren we getuigen van het eerste bezoek ooit van een Saoedische monarch op Russische bodem en de grootste Saoedische delegatie die ooit Rusland bezocht, over deals in energie en andere commerciële doeleinden.

Dit bezoek heeft velen van ons verward  die zich met de geo-politieke betrekkingenbezig houden. Iets merkwaardigs is er gebeurd Saoedi-Arabië heeft Rusland nodig het gaat namelijk niet goed met Saoedi-Arbië, zij zitten in een diepe economische crisis en de olie voorraden raken op.

Afgelopen jaren hebben zij veel geld geinvesteerd in oorlogen, mee gedaan met hun grote broer en beschermer de VS. Maar de oorlog in Syrië is gewonnen door Assad, het Syrische volk en Rusland. Dus komt koning Salman, net als “oom” Erdogan met hangende pootjes naar Poetin, die naar ik vermoed hen met een gniffel ontvangt, de verliezer komt naar winnaar om vergiffenis te vragen en graag geld en deals willen. Zij zetten alle schroom opzij (de Saoediers) en gaan zelf zover om Iran te erkennen als partner!

Een gezamenlijk investeringsfonds van 1 miljard dollar met betrekking tot energieprojecten is nu tussen Soedi-Arabië en Rusland opgericht, waarvan de details waarschijnlijk deze week zullen verschijnen.

Eerder dit jaar heeft Rusland een overeenkomst gesloten met OPEC om de olieproductie te bevriezen in een poging om de dalende olieprijzen te stabiliseren. Met de Verenigde Staten die snel een belangrijke factor in de energie-exportmarkten (Schalie-gas) worden, bevindt Saoedi-Arabië zich nu als  concurrent met zijn bondgenoot Washington als het gaat om het verkopen van olie.

 

 

 

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *