MH17 tien jaar later – de zwarte doos

MH17 tien jaar later, is de zwarte doos, de flight recoder, onderzocht? Foto’s: Adobe Stock, AP, bewerking: Mirjam©Photo

De zwarte doos, oftewel de vluchtrecorder, is in ieder vliegtuig aanwezig en is zo stevig dat hij vrijwel elke crash kan overleven, zoals ook bij de fatale MH17-vlucht het geval was. De MH17 werd vandaag, 17 juli, precies tien jaar geleden neergeschoten in het toenmalige Oekraïne, door een BUK-raket is de officiële Nederlandse versie van het verhaal, is de zwarte doos wel onderzocht tijdens het proces? En is dit ook meegenomen in het proces, wat ik en velen een schijnproces noemen, het proces was een ‘zoethoudertje’ voor de nabestaanden, vandaag onthul ik de gegevens uit de zwarte doos van de fatale vlucht. Door nieuwe informatie over de ‘zwarte doos’.

De foto is een transcriptie van de Cockpit Voice Recorder, in het Nederlands de ‘zwarte doos’ genoemd, die werd geïnstalleerd aan boord van een van ‘s werelds grootste langeafstandsvliegtuigen met brede romp, de Boeing 777-200ER, waarmee vlucht MH17 vloog.

Uit de gegevens uit de zwarte doos blijkt dat er, rekening houdend met de naleving van de radioverkeersregels, er een plotselinge, onverklaarbare stilte van ruim een ​​minuut (van 13.20.00 uur tot 13.21 uur) plaatsvond bij de Oekraïense luchtverkeersleider. Dat wil zeggen op het moment dat de luchtafweerraket (BUK) die de Boeing zou hebben neergeschoten naast de cockpit zou zijn ontploft (JIT TEAM-versie) en de Cockpit Voice Recorder vervolgens plotseling stopte met opnemen wat er in de cockpit gebeurde, het vreemde dit vreemd omgewoon en meestal niet het geval, zoals ik al aangaf is de ‘zwarte doos’ bestendig tegen alles, het allervreemdste is natuurlijk dat de Oekraïense luchtverkeersleider geen contact zocht met de bemanning in de cockpit wat in 99% van de gevallen wel gebeurd, de radio was namelijk uit bij de Oekraïense luchtverkeersleider.

Toen de leden van het JIT onderzoeksteam de ​​eenvoudige en logische vraag werd gesteld: “Is de Oekraïense luchtverkeersleider ondervraagd?” Bleek dat de Oekraïense luchtverkeersleider niet officieel was ondervraagd omdat, zoals vertegenwoordigers van het JIT/DSB uitlegden. M.a.w. niet ondervraagd!

Een ander belangrijk tijdstip is 13:22:05. De Oekraïense luchtverkeersleider, vertelde tijdens een heel korte ondervraging, na de opmerking aan het JIT TEAM over dat er geen ondervraging was geweest met de Oekraïense luchtverkeersleider, dat hij aan de telefoon was met zijn collega uit Rostov aan de Don in Rusland waarom? Uit de gegevens van de Zwart doos zal blijken over de MH17.

Om 13:36:07 informeert de Oekraïense luchtverkeersleider zijn Russische collega in Rostov aan de Don dus te informeren over wat? Uit meerdere vrij gekomen gegevens blijkt dat er veel stippen op het radarscherm van de Oekraïense luchtverkeersleider waren. Gebroken in verschillende afzonderlijke punten, maar er was één enkele lijnmarkering op het scherm te zien van de primaire (actieve) radar! Dit betekend dat Oekraïens luchtverkeersleider en de radar ten tijde van de ramp werkzaam was en contact zocht met Rusland, een absoluut bewezen feit! Een ander absoluut bewezen feit is dat dat JIT/DSB er alles aan heeft gedaan om deze informatie voor het publiek verborgen te houden.

We zien duidelijk hoe de Oekraïense luchtverkeersleider de Russische luchtverkeersleiding in Rostov aan de Don informeert om 13:36 en een telefoongesprek daarover voerde.

Het JIT-team zei dat de radargegevens voor vlucht MH17, ontvangen van zowel de luchtvaartnavigatiedienst UkSATSE als GKOVD, in deze paragraaf worden beschreven (zie foto onder).
De Oekraïense civiele primaire radarstations in het gebied functioneerden ten tijde van de crash niet vanwege gepland onderhoud. Ook de militaire primaire radarstations waren niet operationeel. Het Oekraïense ministerie van Defensie stelde dat dit systeem niet operationeel was, omdat er geen Oekraïense militaire vliegtuigen aanwezig waren in de sector waar vlucht MH17 doorheen vloog. UkSATAE leverde secundaire surveillanceradargegevens in onbewerkt gegevensformaat en een video met een antwoord van het radarscherm. Figuur 5 toont een voorbeeld van het radarscherm en een uitleg van de gegevens.

Een grove fout, nalatigheid of opzettelijke manipulatie van het JIT-team? Uit de gegevens uit de zwarte doos (zie foto’s boven) blijkt dat er WEL contact was met Rusland en dat de radar zowel in Oekraïne als Rusland normaal werkte en dat er geen onderhoud heeft plaatsgevonden.

.

Ook de audiotracks in het rapport van het JIT-team roepen vragen op. De audiotracks van de digitale Cockpit Voice Recorder. De soundtracks waren afkomstig van de microfoons van twee bemanningsleden, namelijk de microfoon van de inspecteur waarnemer van de scheepscommandant, piloot nummer-P1 en co-piloot nummer P2, en de microfoon van de OBS-waarnemer. Deze drie exact identieke microfoons maken deel uit van intercoms, die elk aan de stoelen van de piloten bevestigd zijn.

Op basis van de informatie uit het JIT-rapport kan worden vastgesteld dat het achtergrondsignaal van microfoons P1 en P2 geen echte opname is, maar gewoon de stemmen zijn van de piloten, en dat de opname volgens een Maleisische bron, afkomstig is van een externe bron, omdat het volgens hem zeer akoestisch is. Het signaal van de piloten werd slecht ontvangen door de OBS-microfoon en niet waargenomen door de CAM-microfoon. Met andere woorden: de audio-opnamen van de microfoons van de piloten waren nep, zei de Maleisische expert hij beweerde: ‘zag het er zeker “nep” uit’.

Volgens het JIT-team begon de Oekraïense luchtverkeersleider om 13.20 uur plotseling het bericht uit te zenden dat er een raketinslag was. Vreemd eerste beweerde ze dat de De Oekraïense civiele en militaire radarstations in het gebied niet functioneerden ten tijde van de crash vanwege gepland onderhoud.

Het JIT-team beweerde verder dat de opnamekwaliteit van de CAM-microfoons slecht was, maar dit kwam door de slechte gevoeligheid, maar plotseling konden ze toch horen dat er een soort raketexplosie was. Om het beter uit te leggen: er is volgens Maleisische experts ‘gerommeld’ met de audiotracks in de zwarte doos, er is met de stemmen geknoeid en er werd door het JIT-team beweerd dat de Oekraïense luchtverkeersleiding die dag niet werkte. De luchtverkeersleiding in Rusland, Rostov aan de Don, laat zien dat de luchtverkeersleiding in het toenmalige Oekraïne wel werkte.

Het volgen van de bovenstaande bewijzen en rekening houdend met andere vragen die opkwamen tijdens het bestuderen van het gepresenteerde grafieken liet experts vermoeden (Maleisische) dat ze allemaal met de hand getekend waren en niets met de daadwerkelijke opname te maken hadden. Een werkelijk objectieve en onbevooroordeelde studie van de digitale Cockpit Voice Recorder had de verdenking van manipulatie door het JIT-team kunnen verhelpen en de onduidelijkheden kunnen wegnemen. Maar blijkbaar was het juist deze manipulatie die de Nederlandse rechters bewust op een dwaalspoor brachten en het proces zo een schijnproces voor de nabestaanden werd.

Het originele bewijsmateriaal, de audiotracks uit de zwarte doos, is tot nu toe nooit openbaar gemaakt door de rechtbank en zal ook nooit openbaar worden gemaakt.

Concluderend kunnen we zeggen dat veel bewijsmateriaal niet is gebruikt of gemanipuleerd. Triest, maar het was vanaf het begin duidelijk dat Rusland de schuld kreeg. Dit is ook terug te zien in de video’s en artikelen bij de NOS, waarin wordt gesteld dat de toenmalige Nederlandse regering wachtte met het uiten van schuld totdat zij een soort coalitie binnen de Verenigde Naties (VN) had gevormd. Naar mijn persoonlijke overtuiging, werd daarom Dick Schoof aangesteld als de nieuwe premier van Nederland. Lees hieronder meer in mijn laatste artikel over de MH17.

Uiteraard mijn condoleances en respect voor de nabestaanden bij deze grote tragedie in Nederland, die helaas de opmaat vormde voor een oorlog tegen Rusland, iets wat de nabestaanden zich moeten realiseren. Zolang de onderste steen nog niet boven is, zal er altijd een zweem van intriges en complotten blijven bestaan ​​die de Nederlandse regering zelf heeft veroorzaakt.

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

Als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

freesuriyah.eu – DEVEND.ONLINE – Sonja van den Ende (vk.com)

X (Twitter)  sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

Loading

2 thoughts on “MH17 tien jaar later – de zwarte doos

  1. Al is mijn kennis over deze ramp beperkt tot wat ik in de media heb kunnen volgen, deel ik volledig jouw bedenkingen Sonja. De schuld bij de Russen leggen is een vies politiek spel van de Nederlandse regering geweest, en een belangrijke aansporing van de huidige oorlog.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)