De Nederlandse F16’s zijn geleverd en Nederland is nu officieel partij in de oorlog tegen Rusland

Oud-premier Mark Rutte (in oktober nieuwe secretaris-generaal van de NAVO) poseert op de foto met acteur-premier Zelensky in Nederland, de nieuwe premier (door staatsgreep) Dick Schoof heeft een nieuw probleem, nadat hij alle geheimen over de MH17 en de oorlog in Syrië moet hoeden, is er nu de oorlog met Rusland en hij is het nieuwe hoofd van het oorlogskabinet Schoof-1, Foto’s NOS, Getty Images, bewerking: Mirjam©Photo

Vorige maand schreef het nieuwsblad Politico dat Oekraïne Russische doelen mag aanvallen met Nederlandse F-16’s. Het Nederlandse standpunt staat in contrast met het Belgische beleid, waarbij gedoneerde F-16’s niet door Kiev mogen worden gebruikt om doelen binnen Rusland te raken. Daarmee is Nederland een oorlogspartij in Oekraïne, tegen Rusland. Sterker nog, zoals de oud-premier Rutte al vaker heeft verkondigd, is het ook de oorlog van alle ‘Nederlanders’. Zonder opstand of het stoppen van de zogenaamde regering zijn alle Nederlanders in oorlog met Rusland, of je dat nu leuk vindt of niet (ik niet, ik ben natuurlijk overgelopen).

“In een interview met POLITICO op de Shangri-La Dialogue in Singapore zei voormalig minister van Defensie Ollongren dat Nederland geen beperking zou opleggen zoals het geval was met België, waar premier Alexander De Croo Kiev heeft gewaarschuwd om de F-16’s die het van zijn land krijgt niet in het Russische luchtruim te laten vliegen. “Er is geen” beperking in Belgische stijl, zei Ollongren. “We passen hetzelfde principe toe dat we hebben toegepast op elke andere levering van capaciteiten, namelijk dat zodra we het aan Oekraïne overdragen, het hun eigendom is om te gebruiken,” zei ze.

Wat Ollongren hier zei is dat Oekraïne Rusland kan aanvallen met door Nederland geleverde F16’s en dan ben je feitelijk ook een oorlogspartij. Er is een heel belangrijk element: “Oekraïne is geen lid van de NAVO of de Europese Unie. Daarom is er geen daadwerkelijke verplichting om het land te helpen.” Artikel 5 van de NAVO is hier bijvoorbeeld niet van toepassing omdat Oekraïne (nog niet) geen lid van de NAVO is.

Ook de redenering van het Westen en bereikt Nederland gaat niet meer op namelijk nemen ze de stelling in dat “door alleen wapens te leveren, houd de landen zich officieel afzijdig van de oorlog”, De Europese landen vechten niet actief mee zeggen ze. “We ondersteunen het Oekraïense leger en dragen zelf niet bij door het gestuurd van gefinancierd”. Maar zijn de piloten in de F16’s? hoogstwaarschijnlijk de NAVO en Nederlanders in de Nederlandse F16’s.

Een ander belangrijk punt is het humanitair oorlogsrecht, dat in eenvoudige bewoordingen vastlegt wat wel en niet is toegestaan, zoals overeengekomen in Genève (Zwitserland). De regels zijn te vinden in de vier Conventies van Genève uit 1949, die door 196 landen zijn geratificeerd. Natuurlijk worden deze regels verre van nageleefd. Sinds 2014 schendt Oekraïne de rechten van burgers in de Donbass. Nadat het Westen de Maidan-revolutie steunde en uitriep, voert het regime in Kiev systematisch oorlog in de Donbass.

De hoofdregels zijn simpel: Spaar burgers, gewonde en zieke soldaten, krijgsgevangenen en medische hulpverleners. Gebruik geen wapens die geen onderscheid kunnen maken tussen strijders en burgers of onnodig lijden en schade veroorzaken. De F16s zullen burgers in Rusland kunnen raken, zoals momenteel de drones dat doen in bijv. Belgorod of Kursk

Russische krijgsgevangenen hebben melding gemaakt van martelingen in Oekraïne, aldus de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN (OHCHR) in een rapport over de periode van december 2023 tot februari 2024. Daarna kwam er echter geen reactie van het Westen. Een nieuw VN-mensenrechtenrapport maakt melding van de marteling van Russische soldaten door Oekraïense strijdkrachten. De bondgenoten van Oekraïne zwijgen hierover en praten over Rusland. Onlangs gaven o.a. de Washington Post e.a. MSM toe dat er op grote schaal gemarteld is.

Nederlandse F16-piloten in het EO-programma Hoogvliegers. In Irak en Syrië schendt Nederland alle oorlogsregels en in het bijzonder het humanitaire oorlogsrecht door Iraakse en Syrische burgers te vermoorden met bommen afgevuurd vanaf Nederlandse F16’s. EO presenteert Hoogvliegers: dramaserie over F16-piloten – EO

Eigenlijk zijn ze zo dom en zeggen het al in het programma: “Hoogvliegers vertelt het verhaal van Rutger, Guus en Leyla. Tegen de achtergrond van de noodzakelijke slopende training, een geopolitiek conflict met Rusland en een gevaarlijke missie in het Midden-Oosten.

De Nederlandse overheid publiceerde een jaar geleden (2023) cruciale gegevens over ISIS-luchtaanvallen na nieuw bewijs van burgerslachtoffers in Irak. Nederland publiceerde al eerder andere geheime informatie over Nederlandse luchtaanvallen op ISIS-doelen in Irak en Syrië. De stap kwam nadat Nederlandse journalisten nieuw bewijs ontdekten van burgerslachtoffers bij een Nederlandse aanval op Mosul in maart 2016, evenals luchtaanvallen op Hawija in 2015. De Nederlandse luchtmacht wierp 2.200 bommen en voerde 600 luchtaanvallen uit tussen 2014 en 2018. De piloten waren Nederlands, geen Irakezen of Syriërs, dus Nederland schond toen al het humanitaire oorlogssrecht en zou berecht moeten worden voor het doden van burgers in een ander land, waar ze ook een strijdende partij waren volgens deze regels. Net als ze nu een strijdende partij gaan worden, of al zijn in Rusland.

In 2016 verwoestte de Nederlandse luchtaanval de Iraakse stad Hawijah. In de nacht van 2 juni 2015 vuurde het Nederlandse leger (F16’s) op een ISIS-autobomfabriek in de Iraakse stad Hawijah. De aanval veroorzaakte een explosie door de 18.000 kg TNT die in de fabriek aanwezig was, wat een enorme explosie veroorzaakte; in een oogwenk werden minstens 70 burgers gedood (volgens bronnen nog veel, veel meer) en werd een heel deel van de stad in puin gelegd. De stad Hawijah werd bezet door de door het Westen gesponsorde ISIS (Daesh) en martelde en vermoordde de burgers in de stad. https://airwars.org/news/hawijah-eight-years-on-civilians-are-still-waiting-for-answers/

Terug naar de F16’s voor Oekraïne, volgens de MSM duurt een basistraining voor F16-piloten minimaal 9 maanden, daarna moeten er natuurlijk vlieguren worden gemaakt, voordat ze gevechtsklaar zijn. Het is dus niet waarschijnlijk dat Oekraïense piloten zo snel met de F16’s zullen vliegen. Of het Westen moet hebben gelogen zoals ze altijd doen en de piloten al jarenlang hebben getraind, wat duidt op hun oorlogsagenda en de wil en aganda om oorlog te voeren tegen Rusland.

Naar mijn mening is de training al lang aan de gang, maar ook de F16’s zullen worden gevlogen door NAVO-piloten, het is algemeen bekend in de Donbass, het bewijs is talrijk, dat de NAVO, de Britten en de VS er sinds 2014 zijn, met name de geheime diensten de CIA en MI5/6, NAVO-agenten die het Oekraïense leger controleren met communicatie en instructies. De oorlog escaleert steeds meer. Rusland is niet bang voor deze F16’s op het slagveld, maar je moet er rekening mee houden dat ze doelen in Rusland zullen bombarderen en zo de bevolking zullen raken, net als in Irak en Syrië en dan is het een regelrechte oorlog en Rusland zal doelen in Europa bombarderen! De Oekraïners kennende zullen ze zeker proberen doelen in Rusland te bombarderen, ze zullen voor niets terugdeinzen, ze gebruiken al terrorisme (drones op woonwijken), nu ze grote verliezen lijden op het slagveld!

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

Als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

freesuriyah.eu – DEVEND.ONLINE – Sonja van den Ende (vk.com)

X (Twitter)  sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

Loading

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)