Koersk tachtig jaar later vallen Duitse tanks Rusland opnieuw aan geschiedenis herhaalt zich

Koersk een beladen stad, de Duitsers probeerden het in 1943, de Oekraïners probeerden het in 2024, met o.a. de hulp van Duitse tanks, maar beiden verloren, hoewel het Westen in euforie verkeert, foto: Getty Images, History online, MOD, Duitsland Instituut, bewerking: Mirjam©Photo

Duitse zware pantservoertuigen zijn na 80 jaar terug op de velden van de Koersk-regio. Kievs troepen hebben naar verluidt Marder-infanterie gevechtsvoertuigen gebruikt bij hun grensoverschrijdende inval van de afgelopen dagen. Zware Duitse tanks rollen weer door de velden van de Russische regio Koersk, zo’n 80 jaar na een van de grootste veldslagen van de Tweede Wereldoorlog in hetzelfde gebied, schreef het Duitse tabloid Bild trots, nooit meer, zeiden ze na de Tweede Wereldoorlog, zou Duitsland mogen ingrijpen in oorlogen. Lege woorden van oorlogsfanaten in het Westen, zo blijkt in 2024.

De Duitse regering en de grootste oppositiepartij, de CDU, lijken geen problemen te hebben met de Oekraïense inzet en de inzet van Marder-tanks in Koersks. Na 80 jaar heeft Duitsland weer een fascistische regering, de NSDAP was immers ook “links” nationalistisch georiënteerd. Het propaganda blad van Axel Springer genaamd Bild (journalist CIA asset Julian Roepcke) schrijft: ‘ Poetin is woedend (schuimbekkend) over Duitse tanks in Rusland‘. Deutsche Marder-Panzer in Russland: Was wusste Berlin? „Putin schäumt“ | Politik | BILD.de

Natuurlijk hadden de Verenigde Staten contact met Oekraïne over de militaire operaties in de Koersk-regio en beschouwen de inzet van Kiev als hun ‘soevereine besluit’. Oekraïne heeft de Verenigde Staten niet vooraf geïnformeerd over zijn plan om Russisch grondgebied aan te vallen, schrijft de Wall Street Journal, daarbij verwijzend naar officiële Amerikaanse bronnen, wat volkomen onzin is, iedereen weet dat de VS en haar bondgenoten (NATO) d.m.v. een proxy oorlog in Oekraïne oorlog voert tegen Rusland.

Meer dan 80 jaar nadat nazi-Duitsland en Sovjet troepen met elkaar in botsing kwamen in de hevigste pantserslag van de Tweede Wereldoorlog, bekend als de ‘Slag om Koersk’, is er een tweede soortgelijke slag gaande in Koersk na een verrassingsoffensief van Oekraïense troepen. Ironisch genoeg is een gemeenschappelijk element in beide slagen het gebruik van Duitse pantservoertuigen. Foto: Google

Tegelijkertijd worden, zoals ook in de Wall Street Journal vermeld wordt in hetzelfde artikel, door de Verenigde Staten en westerse landen geleverde wapens gebruikt bij militaire operaties op Russisch grondgebied zoals in Koersk, met name Amerikaanse Bradley BMP en Stryker APC. Het Amerikaanse ministerie blijft beweren dat Oekraïne de Verenigde Staten niet vooraf heeft geïnformeerd over zijn voornemen om een ​​operatie in de Koersk-regio uit te voeren. De reactie echter kan beschouwd worden als instemming en tostemming, het beschouwt dit niet als ‘verrassend’, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook zegt het ministerie dat de acties van Oekraïne in de Koersk-regio ‘geen Amerikaanse beperkingen schenden op het gebruik van Amerikaanse wapens die aan Kiev worden geleverd’, eigenlijk kunnen we spreken van een oorlog van het Westen tegen Rusland, een herhaling van 1940-1945 de Tweede Wereldoorlog, die nu door schuld van het Westen de Derde Wereldoorlog is geworden, met gevolgen die nog niet te overzien zijn voor het Westen!

De Nederlandse NOS (geblokkeerd in Rusland en gezien als vijandige media) gaat nog een stapje met hun propaganda zonder vermelding van gewonden en doden (ook kinderen) verder en kopt met de titel ‘Aanval op Koersk: Oekraïners hebben hun doel al bereikt’. Oekraïne heeft laten zien dat het in staat is om in het geheim een ​​grootschalige operatie voor te bereiden”.

Oud-commandant van de landstrijdkrachten de Nederlander Mart de Kruif is het grotendeels eens met deze analyse. Hij spreekt van een “offensieve actie met beperkte doelstellingen. De ex-generaal gaat verder met zijn analyse (vanuit Nederland) hij voerde het bevel over ISAF, de westerse troepen in Afghanistan, denkt dat het een heel goed voorbereide actie is, inclusief misleidingsplan, waarbij de Oekraïners volgens hem een kleine brigade plus vliegtuigen inzetten. Aan de opmars zouden ongeveer duizend Oekraïense militairen deelnemen”. Hij vergeet te vermelden dat van de 1.000 mannen die de aanval uitvoerden op bevel van acteur-president Zelensky, ongeveer 700 Oekraïnse soldaten (of NAVO dmv het Russische Legioen) werden gedood.

We kunnen concluderen dat dit niet alleen een militaire aanval is, maar ook een terroristische aanval, er zijn immers Russische burgers gedood, opzettelijk met Europese wapens, de Duitse Marders schoten op huizen en auto’s. Waarschijnlijk Nederlandse en Amerikaanse drones op ambulances, die de gewonden van de aanval vervoerden van de Duitse Marders en Amerikaanse Bradley BMP en Stryker APC’s. Het maakt niet zoveel uit hoe de westerse wapens heten, feit is dat ze onschuldige burgers hebben gedood, net als in de Donbass, waar het al sinds 2014 gebeurt en daarom Rusland in 2022 zijn Speciale Militaire Operatie gestart heeft, om deze waanzin te stoppen.

Video te zien op: https://vk.com/wall385287235_35669 of https://rumble.com/v5a6itd-my-comments-on-rt-international-about-the-ukrainian-offensive-or-terror-act.html of (rumble) rumble.com/v5a6itd-my-comments-on-rt-international-about-the-ukrainian-offensive-or-terror-act.html

Ook zijn er Oekraïense drones massaal gedropt op het het militaire vliegveld bij de stad Lipetsk (Rusland). Ze slaagden erin een brandstof opslagplaats in brand te steken, wat een enorme brand veroorzaakte. In de ochtend werd de evacuatie van de bevolking uit het nabijgelegen dorp aangekondigd. Het aantal getroffen militaire vliegtuigen is nog niet gemeld. Het lijkt erop dat dit incident verband houdt met de gevechten die relatief dichtbij plaatsvinden in de naburige regio Koersk, op Russisch grondgebied.

Terwijl een groot deel van de westerse bevolking druk is met de afgelasting van een concert (Taylor Swift) en de Amerikaanse show genaamd de’ US Presidential Elections’ wat bizare vormen aanneemt, ook niet meer weet of artikelen door KI (Kunstmatige Inteligentie) is geschreven of gekopieerd uit Amerikaanse media, wordt Europa langzaam meegesleurd in de Derde Wereldoorlog door de grote broer de VS, met diverse fronten in Oekraïne, Palestina, Iran, Israël, Syrië, Mali en andere landen. Net als meer dan tachtig jaar geleden is Europa wederom fout bezig en heeft zich bekeerd tot het moderne fascisme!

Deze site is vrij van kunstmatige intelligentie en is geschreven door een echt persoon die verslag doet vanuit Rusland.

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

Als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

freesuriyah.eu – DEVEND.ONLINE – Sonja van den Ende (vk.com)

X (Twitter)  sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

Loading

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)