Gekochte journalisten en sancties tegen Russische media door het Westen

Udo Ulfkotte was een van de eerste (Duitse) journalisten die nog net niet werden gesanctioneerd maar vermoord. Journalisten in het Westen worden meestal omgekocht door de geheime diensten of volgen de politieke agenda. Foto’s: Getty Images, “Gekaufte Journalisten”, bewerking: Mirjam©Photo

Tegenwoordig is het beroep van journalist een extreem gevaarlijk beroep geworden, deze trend zie je overal ter wereld. In het Westen moet je de politieke agenda volgen of de agenda van multinationals, die de media in hun greep hebben, er zijn immers maar 6 mediahuizen die allemaal zijn opgekocht door de rijke miljonairs en miljardairs, zoals Warren Buffet of in Nederland DPG media.

DPG media is in handen is van de Belgische familie Van Thillo. Er werken zo’n 6.000 mensen. Bekende merken van DPG Media zijn het Algemeen Dagblad, de Volkskrant, Trouw, VTM en De Morgen.

Het probleem is dat deze rijke mensen hun eigen politieke agenda hebben. Ofwel wie en wat ze steunen. Zij bepalen de trend: de ‘woke-agenda’, de klimaatveranderingsagenda, de oorlog met Rusland en het Midden-Oosten, steun voor Israël of steun voor Palestina. Zij bepalen feitelijk wat er in het nieuws komt. Het gaat natuurlijk niet om nieuws, maar om de agenda die gepusht moet worden. De andere partij wordt zwartgemaakt en afgeschilderd als slecht en duivels, terrorist en crimineel. De agenda is nu oorlog met Rusland en de genocide op Palestijnen. Niet zo vreemd als je bedenkt dat deze rijke mensen in Amerika vaak Joodse roots hebben en Rusland haten. Ze steunen bijvoorbeeld Zelensky, een omgekochte Jood, de acteur-president van Oekraïne.

Er gaan geruchten, die ik geruchten blijf noemen en geen feiten, dat het plan van deze mediabedrijven eigenaren (de 1% rijke) was om een ​​soort tweede Joodse staat in Oekraïne te stichten. Vóór de Holocaust woonden de meeste Joden in Oekraïne (en ook in Polen), maar zoals gezegd zijn dit geruchten en geen werkelijke feiten.

Udo Ulfkotte, een voormalig redacteur van het Duitse dagblad Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), weet uit de eerste hand hoe de CIA en de Duitse inlichtingendienst (BND) journalisten omkopen om artikelen te schrijven die vrij zijn van waarheid, feiten en met een uitgesproken pro-westerse, pro-NAVO-inslag of, met andere woorden, propaganda. In zijn bestseller Gekochte journalisten (“Gekaufte Journalisten”) legt hij uit hoe de propagandacampagne van de VS en de NAVO werkt. Ulfkotte geeft ook een schat aan namen! Journalists for Hire: How the CIA Buys the News – Udo Ulfkotte – Google Libri

RT – Russia Today

Deze week werd bekend dat de Russische nieuwszender RT opnieuw wordt gesanctioneerd, eigenlijk gaan ze nog een stap verder. Op een persconferentie in Washington maakte de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken bekend dat de VS een campagne zijn gestart tegen RT, de mediagroep Rossiya Segodnya en rechts- en natuurlijke personen die met hen verbonden zouden zijn. Blinken beschuldigde RT van spionage en het uitvoeren van ‘geheime operaties’ in het buitenland, evenals van fondsenwerving ‘voor het Russische leger’.

Blinken beweerde ook dat RT zich bemoeide met de verkiezingen in Moldavië en andere landen. De VS zullen nu “partnerlanden (EU – NAVO) ” benaderen en hen aanmoedigen maatregelen te nemen tegen het Russische tv-bedrijf.

RT heeft “verbindingen met Russische inlichtingendiensten” en “verdiept zijn coördinatie met traditionele inlichtingendiensten.” Het volgt het ‘Moskou-spelplan van corruptie en afleiding’.

Het doel van de maatregelen is om “actie te ondernemen tegen de structuren die Rusland heeft opgebouwd om invloed uit te oefenen over de hele wereld.” Een van de redenen waarom “de wereld Oekraïne niet zoveel mogelijk steunt” is bijvoorbeeld het bereik van RT.

RT werkt “onder directe instructies van Vladimir Poetin” en is “een volwaardig lid van het inlichtingenapparaat.” De leiding van RT gaf dit publiekelijk toe.

Deze leugens vertelde hij aan de aanwezige journalisten (voornamelijk gekochte journalisten van CNN, FOX etc.). Laat ik je vertellen, als commentator voor RT, dat er nog geen Russische inlichtingendienst naar mij toe is gekomen. Het enige (en ergste) wat mij is overkomen, is dat ik in het Westen als persona non grata word beschouwd, geschaduwd door de Nederlandse Geheime Dienst (AIVD) en de CIA. Ik ben op allerlei dodenlijsten terechtgekomen en op de lijst van MI5 of 6. Er is een discussie gaande in de Nederlandse media of ik, als ik terug zou keren naar Nederland, niet aan Oekraïne kan worden uitgeleverd of in Nederland terecht kan staan, omdat ik illegaal ben binnengekomen en verslag heb gedaan vanuit wat zij “geannexeerd gebied” noemen (d.w.z. de Russische Donbass). Ik noem dat intimidatie en alles waarvan ze RT beschuldigen, doen ze zelf, al jaren!

Mijn commentaar op RT Duits: Blinken initieert nieuwe sancties tegen RT
Op een persconferentie in Washington maakte de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken bekend dat de VS een campagne zijn gestart tegen RT, de mediagroep Rossiya Segodnya en rechts- en natuurlijke personen die met hen verbonden zouden zijn. Blinken beschuldigde RT van spionage en het uitvoeren van ‘geheime operaties’ in het buitenland, evenals van fondsenwerving ‘voor het Russische leger’
. Video: https://rumble.com/v5ewrr1-mein-kommentar-zu-rt-deutsch-blinken-leitet-neue-sanktionen-gegen-rt-ein.html en/of: https://vk.com/wall385287235_36245

Met deze actie kunnen we zeggen dat de VS en haar, zoals ik het graag noem, bezette gebieden Europa zichzelf voor gek hebben gezet. Ze bevestigen alleen maar dat er in hun ogen geen persvrijheid is, RT laat immers zien wat andere landen (buiten het Westen) vinden van de huidige geopolitieke situatie en laat zien wat de mening in Rusland is. Maar ik kan je verzekeren, in de twee jaar dat ik in Rusland ben, heb ik meer vrijheid ervaren in mijn schrijven en handelen dan in Europa en dan met name in Nederland.

Niemand dicteert hier in Rusland wat ik moet schrijven of zeggen, het zijn mijn woorden en mijn ervaringen die ik heb meegemaakt en nog steeds meemaak in de Donbass. Het zijn mijn standpunten over goed en fout, zoals in de Donbass en jaren daarvoor in Syrië en Palestina, ik heb geen ‘geheime’ agenda en ben niet omgekocht! Ik handel vrij en bepaal zelf waar ik over schrijf, een opsteker voor de (Nederlandse) westerse journalisten die mij moeten zwartmaken in hun propagandabladen volgens hun politieke correcte en gekocht agenda.

Het is heel duidelijk dat het Westen geen persvrijheid meer kent. RT is het meest gesanctioneerde medium sinds de moderne na-oorlogse geschiedenis. Iraanse media persbureaus (Press TV) werden een tijdje geblokkeerd, nu ook de Qatarese nieuwszender Al-Jazeera, is de toegang door Israël ontzegd, ze mogen de genocide niet meer aan de bevolking tonen. Maar ze worden geblokkeerd, niet gesanctioneerd, de Russen (en degenen die solidair met hen zijn) zijn de nieuwe “Joden” van de moderne geschiedenis, die geschiedenis die zich lijkt te herhalen in 2024.

Deze site is vrij van kunstmatige intelligentie en is geschreven door een echte persoon die verslag uitbrengt vanuit Rusland.

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

*PayPal donaties zijn niet meer mogelijk, PayPal heeft de rekening van deze website gesloten, als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

Loading

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)