Nederland is de spil in de oorlog tegen Rusland wapen en drones handel

Nederland investeert 400 miljoen euro om drones te maken met Oekraïne, of beter gezegd voor Oekraïne. Minister van Defensie Ruben Brekelmans maakte dit trots bekend samen met de opperbevelhebber van het Nederlandse leger (en NAVO), Foto’s: Nu.nl, nee tegen wapenhandel, bewerking: Mirjam©Photo

Nederland, zoals ik altijd zeg, is het meest globalistische land van Europa en weet overal ‘geld van te maken’, dit keer is het de wapenhandel. Volgens minister Brekelmans (VVD) gaat Nederland nu samen met Oekraïne drones produceren, uiteraard worden deze grotendeels in Nederland geproduceerd voor Oekraïne. Want verderop in het artikel van Nu.nl lees je dat Nederlandse bedrijven hiervan profiteren.

Het geld zal worden gebruikt om de drones te ontwerpen en onderdelen te fabriceren. Ongeveer de helft daarvan komt terecht bij Nederlandse bedrijven en instellingen. “Met dit actieplan zet Nederland haar voortrekkersrol voort”, zegt Brekelmans. Volgens de minister gaat het om “de meest geavanceerde drones”, en niet om de kleinere die massaal worden ingezet. De onbemande toestellen die Nederland en Oekraïne gaan ontwikkelen zijn niet alleen bedoeld voor verkenningen, maar ook voor aanvallen. Het gaat om zowel vliegende als varende drones”.

Wapenhandel

Waar de (politieke) elite tegenwoordig het geld vandaan haalt, is natuurlijk een raadsel, maar ja, de geldpersen draaien wel, denk ik zo als je dit allemaal leest. En de Nederlandse burgers worden natuurlijk ‘leeggezogen’ voor nieuw technisch oorlogsmateriaal. Maar als je dacht dat dit nieuw was, de uitbreiding van de wapenvoorraad en ontwikkeling, nee hoor, Nederland is al betrokken bij wapenleveringen en -ontwikkeling sinds 2014, na de staatsgreep van het Westen in Oekraïne.

Zeer belangrijk is de betrokkenheid van de Nederlandse overheid bij de Azov Steel fabriek in Mariupol, die sinds mei 2022 onder controle staat van het Russische leger. In 2022 berichtte ik over de Azov Steel fabriek, direct (een week) na de inname van deze fabriek in Mariupol, deze fabriek werd gerund door de Oekraïense oligarch Rinat Akhmetov, die zijn geld witwast in Nederland. Er werd een ingewikkeld systeem gecreëerd door allerlei constructies zoals lege vennootschappen en holdings. Nederland staat bekend als het Europese witwasparadijs, na de Kaaimaneilanden en andere bekende plekken. De lege vennootschap Metinvest B.V. was opgericht om geld wit te wassen.

Maar Metinvest wast niet alleen geld wit, maar is ook betrokken bij de wapenhandel via de Nederlandse overheid. Metinvest werkt momenteel samen met Nederland aan de bouw (of heeft al) van ondergrondse fabrieken om de drones en andere wapens te assembleren. Metinvest is feitelijk eigendom van de Nederlandse overheid en staat onder curatele vanwege corruptie en andere zaken. We kunnen dus zeggen dat Metinvest. BV, Nederlands is.

In 2023 was er volgens de website van Metinvest sprake van verlies, uiteraard was de oorzaak de Speciale Militaire Operatie en ze adverteren ook om rechtstreeks in het bedrijf te investeren via Nederland: Investor relations contacts: Yuriy Mykhantso, +31 20 644 00 80 (Nederland), yuriy.mykhantso@metinvestholding.com. Het is duidelijk dat bepaalde mensen in de politiek in Nederland, zoals waarschijnlijk oud-premier Mark Rutte, die nu de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO is, (nationale) belangen hebben bij Metinvest en met ‘verdriet’ moesten toezien dat het bedrijf verlies leed. Maar bepaalde mensen in Nederland en de EU hebben nu een oplossing gevonden, althans voorlopig, ze investeren nu in ondergrondse wapenfabrieken in Oekraïne, in verlies lijdende fabrieken van Metinvest.

Metinvest levert ook kogelwerende vesten, helmen en draagbare bunkers. Maar de binnenlands geproduceerde items die ze het meest gebruiken zijn drones. In september 2023 nodigde acteur-president Zelensky van Oekraïne 250 vertegenwoordigers van militaire bedrijven (Western) uit voor een conferentie in Kiev. Zijn doel was om van Oekraïne de grootste wapenproducent van Europa te maken. Het Duitse Rheinmetall kondigde in december 2023 aan dat het in 2024 pantservoertuigen in Oekraïne zou gaan produceren. Het Britse bedrijf BAE kondigde ook aan dat het een vestiging in Oekraïne zou openen. Nederland is natuurlijk de spil in dit verhaal, immers Metinvest. BV is als je het goed bekijkt Nederlands.

Metinvest is nu betrokken geraakt bij de defensie-industrie (Nederland) . De groep heeft dat gedaan op een moment dat Zelensky de groei van de Oekraïense militaire productie als een kwestie van leven of dood heeft bestempeld, volgens El-Pais: Ukraine boosts domestic arms production at secret factories | International | EL PAÍS English (elpais.com)

Oekraïne, voornamelijk het westelijke deel, is overgenomen door veel bedrijven uit de Europese Unie en met name door Nederland, het belangrijkste handelsland in Europa voor Oekraïne. Nederland heeft 315 bedrijven in Oekraïne, het meeste geld (winst) vloeit terug naar Nederland. Een voorbeeld hiervan is een bedrijf genaamd Madoqua Renewables, een (zogenaamd) Nederlands-Portugees “groen” chemisch bedrijf, het investeerde € 900 miljoen in de bouw van een afvalverwerkingsfabriek in Ternopil.

Dat is wat ze je willen laten geloven, het is geen afvalverwerkingsfabriek, maar het bedrijf is een doofpotaffaire, het bedrijf werd opgericht in 2016, voordat de Speciale Militaire Operatie begon, en is nooit actief geweest. Elke keer (in de media) wordt er gesproken over de intentie om het bedrijf te laten werken. Maar in werkelijkheid is het waarschijnlijk een magazijn en fabriek voor de productie of assemblage van UAV’s (Drones).

De Nederlandse directie van Madoqua Renewables 2023 om zogenaamd Oekraine op te bouwen! De eerste overeenkomsten aan de zijlijn van de grootste internationale tentoonstelling over de wederopbouw van Oekraïne ReBuild Ukraine – #UkraineInvest en het Nederlands-Portugese bedrijf op het gebied van groene energie #Madoqua Renewables Holding Limited zijn overeenstemming bereikt over investeringssteun en analytische ondersteuning voor een nieuw project voor een totaalbedrag van 900 miljoen euro. Ukraine Invest – ⚡️Перші домовленості на полях найбільшої… | Facebook


Het bedrijf is van plan een afvalverwerkingsfabriek te bouwen in Ternopil. Het is een installatie voor de productie van ecologisch schone ‘groene brandstof’ (methanol) uit afval van de suikerproductie met behulp van afvalwater. Het project voorziet in de creatie van meer dan 500 directe banen en 2500+ indirecte banen. Madoqua Renewables Holding Limited is van plan om tot 40 miljoen euro te investeren in de ontwikkelingsfase van het project, met een kapitaalinvestering van 300/400 miljoen euro en een totale investering van 800/900 miljoen euro. Madoqua, opgericht in 2016, is een ontwikkelaar en exploitant van projecten die hernieuwbare energiebronnen gebruiken en milieuvriendelijke chemicaliën en gassen produceren”.

Op dinsdag 27 februari 2024 overhandigde burgemeester Serhiy Nadal (van Ternopil) een nieuwe partij “warbird drones” aan het Oekraïense leger, die taken uitvoeren om het land te verdedigen. Verkenningsapparatuur, waaronder 100 FPV-drones in een kit, werd door de gemeenteraad van Ternopil gekocht als onderdeel van het “Defense Capability”-programma van de gemeenschap en overgedragen aan het leger. Foto: gemeenteraad van Ternopil

In totaal heeft de gemeenteraad van Ternopil UAH 40,7 miljoen uitgegeven aan de aankoop van quadcopters (drones) zogenaamd geschonken door de gemeenschap in Ternopil (die arm zijn)? Het was het geld van met name Nederland (Metinvest) en Portugezen voor het zogenaamde bedijf Madoqua Renewables.

De VS investeerde ook onder het mom van USAID DOBRE in gebouwen, opslagruimtes, enz., in Ternopil ogenschijnlijk voor lokale investeringen onder het programma “wederopbouw van Oekraïne”, in werkelijkheid zijn het opslagruimtes voor wapens, met name drones, die waarschijnlijk voor de door Nederland en Portugal gefinancierde Madoqua Renewables zijn. De drones worden geproduceerd of onderdelen worden geleverd vanuit Nederland. Nederland gaat nog meer investeren nu zo’n 400 miljoen, volgens Brekelmans.

Want Ternopil is ter ziele gegaan. Het Russische leger kwam er waarschijnlijk achter dat het geen ‘groen afvalwater’-faciliteit was, maar een productiefaciliteit voor drones (UAV’s), en voerde in maart 2024 een aanval uit. In het Oekraïense nieuws werd het volgende gemeld: ‘als gevolg van aanvallen door vijandelijke (Russische) Shahed-achtige UAV’s brak er brand uit bij een infrastructuurfaciliteit in het district Kremenets‘.

Nederland is samen met Duitsland de spil geworden voor wapenhandel en leveringen aan Oekraïne en tegenwoordig ook naar Israël. Duitsland (dat verboden is volgens het 2 plus 4 verdrag) wapens te leveren, levert 30% van haar wapenproductie (o.a. Rheinmetal) aan Israël en waarschijnlijk 50% aan Oekraïne. Nederlandse cijfers zijn niet echt beschikbaar maar daar gaat het grootste deel van de productie naar Oekraïne, denken we aan de (oude) F16’s en nu de drones en natuurlijk leveren ze onderdelen en repareren ze de Amerikaanse F35 gevechtsvliegtuigen die kinderen en vrouwen doden in Gaza en Libanon. Waar een klein land groot in is!

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

Als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

freesuriyah.eu – DEVEND.ONLINE – Sonja van den Ende (vk.com)

X (Twitter)  sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

Loading

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)