Is het NAVO-hoofdkwartier in Rostock, Duitsland, de gamechanger voor de oorlog tegen Rusland en Oekraïne?

Dit is een vervolg op mijn laatste artikel genaamd; ‘De dag van de Duitse hereniging is misschien wel de laatste keer dit jaar dat Duitsers dit vieren’, ik zal het artikel hieronder delen. In principe is de vraag of de ‘oorlogsspelletjes’ van de NAVO en met name Duitsland het Twee Plus Vier-verdrag kan worden beëindigd door Rusland. Foto’s : Kettner Metale, Adobe Stock, bewerking: Mirjam©Photo

Volgende week zal de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius officieel een nieuw regionaal NAVO-hoofdkwartier openen in Rostock. In de toekomst zal dit alle NAVO-marineoperaties in het Oostzeegebied controleren. Voor dit doel worden soldaten uit alle NAVO-grensstaten naar Rostock overgebracht. Dit is regelrecht in tegenspraak met het Twee Plus Vier-verdrag, dat duidelijk de stationering of zelfs verplaatsing van buitenlandse strijdkrachten in Duitsland verbiedt. Dit is een bijzonder gevoelig punt omdat Rostock op voormalig grondgebied van de DDR ligt en daardoor op grote weerstand van de bevolking stuit.

Volgens veel Duitsers, vooral in de voormalige DDR, is Duitsland een bezet land waar mensen beter geïnformeerd zijn over de politiek dan in het Westen en zeker in bijvoorbeeld Nederland. Dat is de reden waarom de burgers van Oost-Duitsland nu alarm slaan en zich steeds dieper in de oorlog getrokken voelen. Een duidelijke schending van het 2+4-verdrag. Hoe de NAVO en de zogenaamde “Ampel”-regering de verdragen ondermijnen en het hele Duitse volk in gevaar brengen, hebben ze gelijk? In dit artikel zal ik proberen het uit te leggen.

Duitsland bezet door Amerika

Is Duitsland werkelijk bezet door de Amerikanen, zoals veel Duitsers beweren? Met name aanhangers van de partij Alternatieve für Deutschland (AfD) en de nieuwe partij van Sara Wagenknecht, Bundnis Sara Wagenknecht (BSW), voeren hiervoor campagne en hebben veel aanhangers in Oost-Duitsland. Ze worden ten onrechte afgeschilderd als rechts-extremisten, de AfD zou zelfs een NSDAP partij (nazi) zijn en de BSW wordt als links-extremistisch of populistisch bestempeld, volgens de gevestigde media in Duitsland en de politiek, die overigens (de media) zelfs nog extremer is dan in Nederland. Dit komt door het verouderde systeem van de “Rundfunkbeitrage” in Nederland hadden we dit vroeger ook, de omroep bijdrage, het is een staatsbelasting voor televisie en radio. Dit betekent dat ARD, ZDF enz.. echte staatsomroepen zijn en dat de salarissen van hun werknemers door de staat worden betaald. Daarom zijn de zaken in Duitsland nog extremer en politiek gekleurder.

Terug naar de ‘bezetting’: de feiten zijn als volgt; Er zijn momenteel 35.000 Amerikaanse soldaten in Duitsland gestationeerd, maar de totale sterkte bedraagt ​​ongeveer 63.000 (piloten, enz.) in West-Duitsland sinds 1945, het einde van de Tweede Wereldoorlog of beter gezegd de capitulatie van Duitsland. Deze Amerikaanse troepen zijn gestationeerd in de voormalige Bondsrepubliek Duitsland (BRD). Het Bundesland (provincie) Rijnland-Palts, zo’n 24.000 herbergt de belangrijkste Amerikaanse bases en militaire bases, zoals de dronebasis Ramstein, maar ook F35-vliegtuigen (die kernwapens kunnen gebruiken). Ongeveer 9.000 in Baden-Württemberg met hoofdkantoor in Stuttgart, 20.000 in Bayern (Beieren) met hoofdkantoor in Grafenwöhr en tenslotte 12.000 in Hessen met hoofdkantoor in Wiesbaden. Dus ja als we de cijfers zien, kun je spreken van een bezetting door de Amerikanen , die alleen maar groter geworden is sinds 1945.

Tot nu toe was de voormalige DDR vrij van Amerikanen, maar daar komt binnenkort verandering in. De haven van Rostock moet de grootste marinebasis en militaire basis voor de NAVO (en de VS) worden om de Oostzee (Baltische zee) onder controle te krijgen en via Polen, Litouwen en Letland dicht bij Rusland te komen. Uiteindelijk wil de NAVO de hele Oostzee onder controle krijgen en alle Russische schepen blokkeren. Indien nodig kunnen ook F35’s vanaf deze militaire basis aanvallen.

In 2023 werd besloten om een ​​NAVO-basis te bouwen op de grond van de voormalige rederij Warnow, een militair knooppunt noemen ze het. Van hieruit kunnen Polen, Litouwen en Letland bevoorraad worden, voor een eventuele oorlog met Rusland en natuurlijk kan Oekraïne bevoorraad worden via deze doorvoerbasis van de NAVO. NATO Deployment Hub Being Built at Warnow Shipyard – SeaWaves Magazine

Maar dit is de eerste keer dat de Amerikanen de facto Oost-Duitsland bezetten. De DDR werd tot 1991 bezet door de voormalige Sovjet-Unie en officieel tot 1994, toen de laatste soldaten van het Rode Leger Oost-Duitsland verlieten. Daarna was Oost-Duitsland vrij van de bezetting, zoals ze dat daar noemen, en nu hebben ze het gevoel dat ze weer bezet worden. De Oost-Duitsers hebben ook goede betrekkingen met de Russen. Niet zo verrassend, toch? Ze maakten deel uit van het ‘Warschau pact’, velen spreken (nog steeds) Russisch, dat vroeger op scholen werd onderwezen, ook onderhielden ze vriendschappelijke betrekkingen met Russen en gestationeerde Russische soldaten. Nu willen de Amerikanen volgens hen Oost-Duitsland bezetten en dat leidt tot grote woede onder de bevolking aldaar.

Duitsland is een bezet land. “En daarom is het niet verrassend dat we steeds dieper de oorlog in worden getrokken. Een duidelijke schending van het 2+4-verdrag, maar dat maakt Scholz en Co. niet zoveel uit”. Armin-Paul Hampel en Jürgen Elsässer vertellen in deze Compact uitzending (in Duits) hoe de NAVO en de ‘Ampel-regering’ de wet overtreden en het hele Duitse volk in gevaar brengen.

Het Twee Plus Vier-verdrag

Het Twee Plus Vier-verdrag is een verdrag tussen de voormalige Duitse Democratische Republiek (DDR) en de Bondsrepubliek Duitsland (BRD) enerzijds, en Frankrijk, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en de Sovjet-Unie anderzijds. Het verdrag dat de weg vrijmaakte voor de Duitse hereniging werd op 12 september 1990 in Moskou ondertekend en trad in werking op 15 maart 1991, toen de Sovjet-Unie het verdrag als laatste ratificeerde.

Zoals ik in mijn vorige artikel schreef: “De dag van de Duitse Eenheid zou de laatste keer kunnen zijn dat Duitsers deze dit jaar vieren”, rijst de vraag of het legaal was voor de DDR om deel uit te maken van de Bondsrepubliek Duitsland. Volgens vele rechtsgeleerde was het een illegale stap.

De BRD annexeerde de DDR, zonder referendum en onder ‘druk van Sovjet-, Britse en Amerikaanse troepen’. Wat zou er gebeurd zijn als de inwoners van de DDR een dergelijke ‘Europese integratie’ hadden geweigerd? Het was in feite geen hereniging, maar een annexatie, zonder toestemming van een groot deel van de bevolking‘.

De essentie van deze illegale annexatie (DDR) en ook de breuk van het verdrag inzake vrede, is uiteraard dat Rusland, die dit verdrag van de Sovjet-Unie heeft geërfd, het als beëindigd kan verklaren, aangezien belangrijke clausules en voorwaarden in het verdrag zijn geschonden sinds Duitsland wapens aan Oekraïne (en natuurlijk ook Israël) heeft geleverd.

De regeringen van de Bondsrepubliek Duitsland en de Duitse Democratische Republiek bevestigen hun verklaringen dat alleen vrede van Duitse bodem zal komen. Volgens de grondwet van het verenigde Duitsland zijn acties die geschikt zijn en worden uitgevoerd met de bedoeling het vreedzame samenleven van de volkeren te verstoren, in het bijzonder de voorbereiding van een agressieoorlog, ongrondwettelijk en strafbaar is. Artikel 2 van het 2-4-verdrag!

Op het grondgebied van de DDR mogen geen kernwapens en buitenlandse troepen worden gestationeerd. Volgens het twee plus vier verdrag. Wat nu wel gaat gebeuren in Rostock!

Volgens het verdrag zou het verenigde Duitsland (1991) de volledige soevereiniteit terugkrijgen, voor zover deze nog niet was overgedragen aan de Europese Gemeenschap. Dat is aan Amerikaanse zijde nooit gebeurd, Amerika werd de nieuwe bezettingsmacht in West-Duitsland en nu wordt een ander punt van het verdrag geschonden, het punt van buitenlandse troepen in de voormalige DDR in Rostock. Het verdrag kan dus officieel door Rusland worden beëindigd en dat heeft natuurlijk veel gevolgen voor de gebieden in Europa en met name voor Duitsland, dat nu samen met de NAVO en Amerika een oorlog voorbereidt, die zij uitleggen als verdediging tegen Rusland. Het zal andere mechanismen en claims van Europese staten in gang zetten die delen van Duitsland terug willen, of zelfs een nieuwe DDR. Hypothetisch gesproken zou dit allemaal kunnen gebeuren als Duitsland niet tot inkeer komt.

Sonja van den Ende (hoofd) Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

*PayPal donaties zijn niet meer mogelijk, PayPal heeft de rekening van deze website gesloten, als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

Loading

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)