Ter nagedachtenis aan Serena Shim – de vermoorde journaliste

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Het is vandaag op de kop af precies 3 jaar geleden dat de Amerikaanse journaliste Serena Shim vermoord werd in Turkije, als wil de westerse media en Turkije ons laten geloven dat het een auto ongeluk was!

Gerelateerde afbeelding

Serena  Shim 10 oktober 1985 in Detroit , Michigan ; † 19 oktober 2014 in Suruç , Turkije .

Zij was een Amerikaanse journaliste . Tijdens haar verslaggeveing over Ain al Arab (in het westen bekend als  Kobane (Koerdische naam)  voor het Iraans/Libanese  TV- station Press TV werd ze vermoord, de officiele versie luidt een auto ongeluk, maar we weten dat ze vermoord werd i.o.v. Turkije en waarschijnlijk NAVO/EU.

Serena Shim werkte voor Press TV uit Libanon, haar werkgebied was Irak, Oekraïne en Turkije. Ze was getrouwd en liet twee kinderen na.

Serena Shim was vanaf 11 oktober 2014, in Turkije om te rapporteren over de strijd in Kobane en om de beschuldigingen te onderzoeken dat Turkije het terrorism , n.l. ISIS zou ondersteunen  in de provincie Sanliurfa , een landelijk gebied in de buurt van de Syrische grens. 

Spionage beschuldigingen van Turkije 

Op 17 oktober 2014, twee dagen voor haar dood, meldde Shim dat de Turkse inlichtingendienst MİT haar van spionage beschuldigde.

Zij  filmde hoe  ISIS-strijders, op klaarlichte dag naar Syrië werden gesmokkeld  via de Turkse grens naar Syrië . Ze meldde dat ze gezien had dat ISIS-strijders werden vervoerd in vrachtwagens met het logo van de World Food Organization en andere NGO organisaties.  WHO is het Voedselprogramma van de Verenigde Naties.  In een tv-interview zei Shim dat ze “niets te verbergen” had , maar ze was “enigszins bezorgd” over de Turkse inlichtingendienst die haar  van “spionage” beschuldigde – maar zo zei ze;  ze deed niets anders dan haar werk.  En dat was zo, naderhand is via diverse bronnen naar buiten gekomen dat Turkije, m.n. in Antalya de basis was voor IS rekruten, zij haddan daar zelfs een eigen woonwijk, met goedkeuring van de Turkse overheid en medeweten van de NAVO/EU.

Lees mijn artikel over  Erdogan en NAVO bondgenoten van IS :

http://www.uitpers.be/artikel/2016/09/25/erdogan-en-navo-bondgenoten-van-is/

In dit artikel vertelt Yala (de Turkse terrorismebestrijdingambtenaar dat Turkije en Europa bewust ISIS sponsorde en Erdogan’s zoon diep verwikkeld was in de olieverkoop van ISIS naar Europa.

Haar dood

Serena Shim is overleden op 19 oktober 2014 in een verkeersongeluk op weg terug van Suruç naar haar hotel. Volgens de rapporten van de Turkse regering-georiënteerde krant Hürriyet botsde de huurauto van Shim, die met haar neef onderweg was, met een betonmixer (voertuig).

Shim overleefde het ongeluk maar stierf aan een hartaanval nadat zij naar een onbekende plaats is gebracht was. Dat is de officiële Turkse versie

Terwijl Hürriyet , samen met het Turkse persbureau Doğan Haber Ajansı , meldde dat de bestuurder onmiddellijk was gearresteerd, zei het Iraans/Libanese TV-station Press TV dat Serena Shim’s dood ‘verdacht’ was en beweerde dat van de bestuurder als van het voertuig geen spoor te bekenen was.

Şanlışra’s gouverneur İzzettin Küçük ontkende de beschuldiging van Press TV en veroordeelde hun beschuldigingen als ” totaal zonder bewijs uit de lucht gegrepen” met de bedoeling  “pogingen” om Turkije in een moeilijke situatie te brengen”.  

Amerikaanse journalist die voor auto-ongeluk in Iran werkt

Bron: Hurriyet, Uitpers, Wikipedia, Sabah

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *