Libanon het volgende doelwit van NWO ? gas en olie nog steeds het doelwit!

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor de NWO want Lebanon cartoon

De Libanese minister van Buitenlandse Zaken, Gebran Bassil, heeft gezegd dat er momenteel een anti-Libanon-campagne in het Midden-Oosten is, gericht op het “intimideren” van zijn land en het dwingen om een gezamenlijk gasproject met Rusland op te geven.

Beiroet heeft bepaalde moeilijkheden ondervonden bij zijn eigen inspanningen om de regio te “stabiliseren”, zei de Libanese minister van Buitenlandse Zaken vrijdag, voorafgaand aan zijn gesprekken met de Russische minister van buitenlandse zaken, Sergey Lavrov in Moskou. Hij zei dat Libanon vóór de huidige crisis “als allereerste een contract zou afsluiten om schaliegasvelden te ontwikkelen met Russische bedrijven.” Echter, een campagne om de deal te hinderen  is nu aan de gang, beweerde hij (RT).

Het is parallel met wat er in Syrië gebeurde in 2008: De Amerikaanse politicoloog Jack Snyder heeft voor zijn democratiseringstheorie het concept ‘gouden parachutevertrek’ bedacht: een amnestieregeling voor ondemocratische staatshoofden. Van deze regeling wilden Franse presidenten in de betrekkingen met Syrië maar al te graag gebruikmaken, om zo Bashar al- Assad ten val te brengen en de president Bashar al-Assad af te zetten.

Zo voltrok zich in de lente van 2011 op het kantoor van Hezrve Ladsous, de stafchef van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken. Toentertijd was Alain Juppe minister van Buitenlandse Zaken, een ruzie die werd gevoerd tussen Syrië-ambassadeur Eric Chevallier en Midden-Oostenadviseur van ex-president Sarkozy, Nicolas Galey. Onder de aanwezigen waren: Patrice Paoli (voormalige directeur van het departement Midden-Oosten en Noord-Afrika, nu Libanon-ambasadeur), Joseph Maila (aspirant-directeur van het departement) en een handjevol diplomaten die aan het dossier-Syrië werkten.

Chevallier geloofde dat “het Assad-regime” niet ten val zou komen”  en dat president Assad sterk was. Dit had hij als diplomatieke boodschap vanuit Damascus gestuurd, waarvoor hij naar Parijs moest terugkeren. Ook op het ministerie bleef de Syrië-ambassadeur bij zijn standpunt, en zei dat hij nauw betrokken was bij wat er “in het veld” gebeurde, en dat hij verschillende regio’s in Syrië had bezocht maar niet het idee kreeg dat het “Assad-regime” aan het “afbrokkelen” was.

Tijdens zijn uitleg werd Chevallier onderbroken door Galey: “Praat geen nonsens!” zei de Midden-Oostenadviseur. “We moeten niet aan de feiten vasthouden, maar verder kijken dan onze neus lang is.” De interruptie van Galey werd door de aanwezigen als “vijandig” ervaren.

Toen president Assad in 2008 in Frankrijk als een “vorst”onthaald werd, door Sarkozy, zou dit de laatste keer zijn.

Afbeeldingsresultaat voor assad in syria 2008

Er werd een voorstel voorgelegd aan Assad om de “olie en pijpleiding door Syrië te laten lopen”. Frankrijk zou 80% van de opbrengst krijgen en Syrië 20%. Hierop antwoorde (tegelijkertijd de oorzaak van de oorlog, de droogte in Daraa was het startschot niet de aanleiding) president Assad, dat het koloniale tijdperk voorbij was en Syrië een soevereine en onafhankelijke staat is, die zelf beslist wat en hoe te doen met haar economisch belangen! Dit is de “trigger” geweest voor de plannen van de NWO (Nieuwe Wereld Orde, of schaduwregering), om in 2011 de oorlog aan Syrië te verklaren!

Het boek Les Chemins de Damas  (Oorspronkelijk gepubliceerdmei 2005 AuteurPierre Bordage )  beschrijft hoe Franse diplomaten en inlichtingendiensten onder druk werden gezet.

Ook zouden er naderhand in latere jaren rapporten gemanipuleerd zijn. Deze rapporten gaan over het overlevingsvermogen van de Assad regering en over de nasleep van de chemische aanval van het Syrische leger op de regio Ghouta in augustus 2013.

Over het laatste zou president François Hollande een aantal opmerkelijke besluiten hebben genomen. Volgens Al-Akhhbar probeerde Hollande “samenvattingen van een aantal voorgaande externe veiligheidsrapporten en militaire intelligentierapporten over de chemische aanval op de Syrische regio Ghouta” minder relevant te maken.

Op dat moment mobiliseerde de Franse president internationale steun voor een militaire aanval op de degenen achter de chemische aanval en die onschuldige mensen hebben “vergiftigd”. Het boek stelt vast dat aan de conclusie van het bijbehorende rapport zo was ‘bijgeknipt’ door de minister van Defensie Jean-Yves Le Drain, dat het schadelijk was voor informanten.

Terugkomend op Libanon, hetzelfde spel wordt geprobeerd te spelen, de spelers zijn hetzelfde, de VS, Saoedi Arabië, EU/NATO, m.n. Frankrijk speelt een grote rol als manipulator, Libanon en Syrië waren immers koloniën van Frankrijk.

Saoedie Arbië speelt nu meest verderfelijke rol in het midden-oosten, met hun wahabi ideologie (waar ze zogenaamd concessies gedaan hebben, vrouwen mogen autorijden) blijven samen met Israël (geworden tot een terroristische politiestaat) de drijvende motor alle oorlogen in het midden-oosten, zoals Jemen, de onderdrukking van de Palestijnen en grootste exporteur van drones en wapens.  Israël, samen met Noord-Korea, heeft het non-profileration (niet aanval verdrag) inzake kernwapens bij de IAEA (Inyernational Atomic Energy Agency) niet ondertekend en dat zegt veel…heel veel!

Bron:

https://www.babelio.com/livres/Bordage-Les-chemins-de-Damas/10438

RT, de Wereld van morgen.

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *