Pro-islamisten Rena Netjes en Jan-Jaap de Ruiter verbolgen over komst pro-Assad zanger Melhelm Zein

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor melhem zein

Natuurlijk komt er kritiek vanuit de zogenaamde Arabisten hoek. Met name Rena Netjes, ooit in Eqypte veroordeeld voor het ondersteunen of samenwerken met de moslimbroeders, toen zij bij de propaganda zender Al-Jazeera werkte. Deze propaganda zender, standplaats Qatar, is door vele landen nu geboycot.

Jan-Jaap de Ruiter een pseudo-Arabist, met onduidelijke voorkeuren, tegen salafisten, tegen souvereine staten, tegen Hezbollah, tegen alles?

Dit is de CV van de ondersteunder van Salafisten:

Rena Netjes (1966) Nederlands arabiste, journaliste en politica.

Netjes haalde in 1988 haar propedeuse Arabisch aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waar ze Hebreeuws als bijvak had, en studeerde in 1992 als arabiste af aan de Universiteit van Amsterdam. Hierna richtte ze in 1994 haar eigen taalinstituut op (Rena Lingua). Van 2005 was ze docent Arabisch en de Arabische wereld voor de NOS.

Vanaf 2002 is ze als freelance schrijver en journalist actief. Media waarvoor ze schrijft of heeft geschreven zijn onder andere de Volkskrant (in 2003), Elsevier (2005 – 2008), Knack (vanaf 2007), Trouw (vanaf 2010), NCRV (vanaf 2011), Het Parool, BNR Nieuwsradio, NOS, De CorrespondentZaman VandaagNewsweek en de New York Times.

In 2010 ging ze in Egypte wonen, waar ze directeur werd van het instituut ‘Learn Arabic in Cairo’. Ook was ze correspondent Egypte en Libië voor diverse media. In 2014 raakte Netjes in Egypte betrokken bij een strafproces tegen een aantal journalisten uit zowel binnen- als buitenland, dat met name medewerkers van Al Jazeera trof. De journalisten werd ten laste gelegd dat ze de als terroristische organisatie aangemerkte Moslimbroederschap hadden geholpen en valse informatie hadden verspreid. Netjes werd ervan beschuldigd dat zij zich voor Al Jazeera had ingelaten met dergelijke praktijken, hoewel dat geen opdrachtgever van haar was.Na intensieve bemiddeling door de Nederlandse ambassade kon ze het land verlaten, nog vóór ze kon worden aangehouden Op 23 juni dat jaar werd ze bij verstek veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf. Ze heeft een aantal malen een gratieverzoek overwogen, maar dat is nog niet ingediend, onder meer omdat ze daarvoor persoonlijk naar Egypte zou moeten afreizen.

Netjes is ook actief geweest voor de politieke partij CDA. Van 1994 tot 1998 was ze namens het CDA raadslid in de Amsterdamse deelgemeente De Baarsjes en van 2006 tot 2010 in de gemeenteraad van Amsterdam. Ook stond op de kandidatenlijst van het CDA bij de Europese Parlementsverkiezingen van 2009.

Jan Jaap de Ruiter (1959)

Arabist en de Arabische taal is zijn grote -professionele- liefde. Het Arabisch staat is een van de twee ankerpunten in zijn onderzoek. De taal onderscheidt zich in een standaard en vele dialectale varianten. Processen van globalisering en superdiversiteit raken evenwel ook het Arabisch dat daardoor razend interessante ontwikkelingen doormaakt.

Het andere ankerpunt van de Ruiter’s onderzoek is de islam, een religie die in het middelpunt staat van de aandacht van de wereld. De islam zoals deze zich in Europa ontwikkelt is een belangrijk te bestuderen fenomeen. En ook al staat het Midden-Oosten op dit moment (2017) in brand, toch zijn er ook daar ontwikkelingen binnen de islam die duiden op nieuwe niet-gewelddadige vormen van geloofsbeleving. Het zijn allemaal elementen waar de Ruiter zich voor interesseert.

Hij (Jan-Jaap de Ruiter) was opeens bij Nieuwsuur om salafisten te veroordelen, maar veroordeeld ook soevereine staten als Syrië..Raar toch? Dubbele agenda heeft de man, dat is duidelijk. Zoals Netjes, samen zijn zij de pseudo Arabisten van Nederland, met de ballen verstand van de Arabische wereld..Veroordelen en beschimpen is alles wat ze doen.

Maar Nederland heeft, ook door toedoen van dit soort pseudo-arabisten verloren samen met de zogenaamde coalitie in Syrië en kunnen niets meer beginnen tegen het optreden van deze zanger, met voorkeuren voor een soeverein en vrij Syrië (en Libanon)!

O ja natuurlijk is Hezbollah volgens de Nederlandse standaarden een terroristische organisatie, de Moslim broeders natuurlijk niet, maar van wie hebben we het meeste last in Europa? Juist de Moslim broeders, geworden tot Al-Queda en IS!

Het artikel op AT5:

‘Concertgebouw programmeert lofzang voor Assad en Hezbollah’

‘Ik wil flirten met Syrië’, of ‘Allah, Syrië en Bashar: meer hebben we niet nodig’. Het zijn teksten van de Libanese zanger Melhem Zein, die woensdag op de planken van het Concertgebouw mag optreden.

Het muziekhuis boekte de zanger in het kader van ‘Turning East’, een zesdaags festival met muziek uit het Midden-Oosten. Blijkbaar is daarbij niet gelet op de politieke voorkeuren van de artiesten.

Zein laat zich met enige regelmaat goeddunkend uit over de Syrische dictator Bashar al-Assad. Ook terreurgroep Hezbollah vecht in zijn ogen voor de goede zaak. In een interview op 10 maart 2016 met de in Londen gevestigde Arabische krant Al-Quds al-Arabiyy,  karakteriseert Zein Hezbollah toch vooral als verzetsbeweging.  In een ander interview met de Libanese tv-zender al-Jadeed meldt Zein dat ‘Hezbollah geen terreurorganisatie is.’

De militaire tak van Hezbollah, die in het Syrische conflict vecht aan de zijde van het regeringsleger, wordt door de Europese Unie gezien als terreurgroep. Hezbollah staat onder meer bekend vanwege de introductie van zelfmoordaanslagen.

‘Vocaal vermogen’
Op de site van het Concertgebouw wordt de 35-jarige zanger echter geprezen om zijn ‘groot vocaal vermogen’.

Jan Jaap de Ruiter, Arabist verbonden aan de Universiteit van Tilburg, en jouralist en Arabist Rena Netjes hekelt de programmering van het Concertgebouw. ‘Het kan toch nooit de bedoeling zijn dat het Concertgebouw een podium wordt voor één grote lofzang met vlaggen en slogans aan de Syrische president Assad?’

Het Concertgebouw was volgens Netjes niet op de hoogte van de politieke voorkeur van de zanger, maar heeft geen blijk gegeven van eventuele wijzigingen in het programma.

Bron: AT5, Wikipedia, website Jan-Jaap de Ruiter

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *