Wapenleveranties van de VS en EU/NATO aan terroristen in Syrië – Nederlands parlements lid Pieter Omtzigt gaat vragen stellen aan het kabinet

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

 

In mijn berichten schreef ik er al over, de wapenleveranties, sovjet-style, via Bulgarije naar Syrië en Irak!

Socom supply-line (Special Operations Command)

Special Operations Command, SOCOM, heeft nog geen rol gespeeld in het programma Syrië , maar in een schriftelijke verklaring aan BIRN en OCCRP bevestigde het Pentagon dat het belast was met het werven van wapens en munitie voor Syrische rebellen.

Deze strategie en wervingsactie heeft ertoe geleid dat  tot mei 2017 wapens en munitie gekocht werden met een waarde van 240 miljoen dollar uit Bulgarije, Bosnië en Herzegovina (BiH), Tsjechië, Kazachstan, Servië, Polen en Roemenië, volgens een analyse een inkooprecord door BIRN en OCCRP. Voorafgaand aan het begin van het programma waren de uitgaven voor sovjet-style programma verwaarloosbaar.

SOCOM levert aan  Amerikaanse partners in andere conflict gebieden, zoals zij dat noemen, maar Syrië de belangrijkste bestemming voor deze aankopen.

Een bijkomend aspect te noemen is dat er in eerdere conflictgebieden, zoals, Afrika, denk aan de voormalig kindsoldaten in Burundi, Ivoorkust, Congo, Rwanda, Somalië, Soedan en Oeganda als Sierra Leone en Liberia geworven worden door SOCOM, maar ook door privé bedrijven (US) om wederom te gaan vechten, nu in Irak en Syrië, maar daarover zal ik in een nieuw artikel verder op ingaan.

Tussen december 2015 en september 2016 heeft SOCOM ook vier vrachtschepen beladen in de Roemeense en Bulgaarse Zwarte Zeehavens, geladen zijn ze met 6.300 ton  aangekochte munitie die in militaire bases in Turkije en Jordanië worden afgeleverd, de belangrijkste logistieke basis voor het beleveren van Syrische rebellen, bewijzen zijn gevonden op  inkoopdocumenten, verpakkingslijsten en verzendgegevens.




Hier is het volledige rapport in Engels, wat Pieter Omtzigt gisterenavond al op FB gedeeld heeft en hierover kamervragen gaat stellen aan het nieuwe kabinet:

http://frontinfo.media/wp-content/uploads/2017/12/Weapons-of-the-Islamic-State.pdf

Natuurlijk zal het rapport van CAR (Comflict Armament Research), uitgelegd worden met beschuldiging aan China en Rusland en zal het door het huidige kabinet afgedaan gaan worden als propaganda van de Russen, immers staat erin dat het “oude Sovjet-Style” wapens zijn.

De beschuldigende vinger zal bijna zeker uitgestoken worden naar Rusland en China, maar feiten blijven en onderzoek heeft uitgewezen dat deze “sovjet-style” wapens in opdracht van de VS en EU/NATO in oost-europa, m.n. Bulgarije gemaakt zijn, om het grote publiek te misleiden!

Deze wordt wat moeilijker uit te leggen:

CAR documentation shows that the most
rapid case of diversion following unauthorized
retransfer was that of an advanced anti-tank
guided weapon (ATGW). The weapon was
manufactured in the EU, sold to the United
States supplied to a party in the Syrian conflict,
transferred to IS forces in Iraq, and documented
by a CAR field investigation team following
it’s recovery from IS forces. The full chain of
transactions occurred within two months of the
weapon’s dispatch from the factory.
• Supplies of material into the Syrian conflict
from foreign parties—notably the United States
and Saudi Arabia—have indirectly allowed IS
to obtain substantial quantities of anti-armour
ammunition. These weapons include ATGWs
and several varieties of rocket with tandem
warheads, which are designed to defeat modern
reactive armor. These systems continue to pose
a significant threat to the coalition of troops
arrayed against IS forces.

Het Pentagon stuurt $ 2,2 miljard Sovjet namaak wapens naar Syrië

Het grote arsenaal aan wapens gevonden in Al-Mayadeen (Syrië)

De geheime lading wapens van Nederland naar Syrië

Nu is het uiteindelijk opgepikt door een Nederlandse Parlements-lid: Pieter Omtzigt, van het CDA (Christelijk Democratisch Appel), een partij die mee regeert in het huidige kabinet. Omtzigt kwam al in het nieuws bij de MSM, het AIVD – verlengstuk, het NRC, door zich kritisch uit laten over het MH-17 rapport en werd direct beschuldigd van “heulen met de vijand”, die vijand is Rusland, stuk voor stuk, degene die zich bezig houden met de waarheid, dus activisten, journalisten, Nederlandse, Russen etc, worden nu afgeschilderd als “Kremlin trollen” en Assad-dictator aanhangers. Het NRC en de rest van de MSM (politiek geindoctrineerd) zijn snel met beschuldigingen, dit is de droevige toestand van de media geworden, die zelf bijna geen onderzoeks journalistiek meer bedrijft!

De Kremlintrollen, behalve wij de activisten en journalisten worden deze door de MSM (zwaar) beschuldigd, het zijn praktijken uit de “koude oorlog” die nu in Nederland spelen, dat heb je als je verliest op het “grote geo-politieke) wereldtoneel!

http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/11/rob-de-wijk-in-trouw-thierry-baudet-pieter-omtzigt-en-harry-van-bommel-zijn-stiekem-propagandisten-voor-rusland/

Terwijl Premier Rutte, gisterenavond aan een verslaggever van de Telegraaf, bij het “gekleurde” praat programma (éénzijdig gebrabbel waar je geen speld tussen krijgt) van Eva Jinek, geld beloofde voor de (onderzoeks) journalistiek. Gekochte journalistiek heet dat, terwijl wij, beschimpt als propaganda en kremlin trollen, de financiering zelf moeten regelen, wat een wereld van verschil, zou ik zo zeggen!

Inline afbeelding 1
CARGO AANGEKOMEN IN SYRIË BIJ ISIS VANUIT NEDERLAND MET AMMUNITIE EN WAPENS
De video van 19/10/2017 toen Al-Mayadeen in Syrië, veroverd werd door het SAA




 

 

 

 

Maar de waarheid zal overwinnen, de Nederlandse regering, samen met haar partners-in-crime, de EU/NATO en de VS hebben verloren in Syrië en Irak en daar worden nu talloze bewijzen gevonden, die de Nederlandse politiek en MSM graag verzwijgd en niet vermeld in haar nieuws.

Het verhaal gaat verder, vandaag verscheen er een rapport in Rusland, over hoe en waarom de “Sovjet-Style”wapens niet in de handen kwamen van “zogenaamde” rebellen, maar direct bij ISIS (Daesh), of bij terreurbrigades Jays-as-Sham, al-Nusra en al-Queda. In de volgende video verklaart Stanislav Bernvald van de zender Russia 24, dat ISIS (Daesh) en de zogenaamde rebellen, dus bovengenoemde groepen, samenwerkten en gaf ISIS de wapens door aan deze groepen of kwamen ze direct in handen van deze groepen (alle groepen zijn en waren terroristen, die onschudige burgers doden).

Een volgend aspect is, iets wat allang bekend was bij ons, dat Amerikaanse vliegtuigen regelmatig boven “gevechtslinies” vlogen en wapens uit vliegtuigen en helicopters wierpen aan deze genoemde brigades, bron een Amerikaanse generaal Cleveland. In de video zijn duidelijke opnamen van terroristen, die het “geschenk uit de hemel” van de VS met liefde ontvingen! Oeps ze waren volgens de Generaal per ongeluk verkeerd geleverd. Maar het is moeilijk te verklaren hoe een advanced anti-tankguided weapon (ATGW), uit het vliegtuig geworpen kan worden!

De Bulgaarse journaliste Zelyana Gaytadzhieva, die veel ontdekte in Syrië en de aanvoerlijnen in kaart bracht, wordt nu direct beschuldigd door de VS/EU en er loopt nog steeds een onderzoek naar haar, zij bracht aan het licht hoe de wapentransporten liepen en bij wie ze terecht kwamen!

https://www.occrp.org/en/makingakilling/the-pentagon-is-spending-2-billion-on-soviet-style-arms-for-syrian-rebels

Het Pentagon heeft een beroep gedaan op een leger aannemers en onderaannemers – van  militaire giganten tot aan georganiseerde misdaad gelieerde bedrijven – om voor US $ 2,2 miljard aan wapens en munitie in Sovjet-stijl te leveren aan Syrische rebellen die zouden vechten tegen de Islamitische Staat (ISIS).

Wapenfabrieken op de Balkan en in Oost-Europa – die al in staat zijn om de voor Syrische oorlog te leveren – kunnen niet aan de vraag voldoen. Als reactie hierop heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie (DoD) zich tot nieuwe leveranciers in Kazachstan, Georgië en Oekraïne gewend voor extra munitie,  volgens een onderzoek van het Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) en het Georganiseerde Criminaliteits- en Corruptierapportageproject (OCCRP).

 Reporters hebben de complexe toevoerlijn van het Pentagon aan Syrië gevonden op basis van inkooprecords, scheepsregistratiegegevens, officiële rapporten, gelekte e-mails en interviews met insiders. Dit programma staat los van een inmiddels ter ziele gegane inspanning van de CIA om rebellen te wapenen tegen de Syrische president Bashar Al-Assad.

Het Pentagon koopt de wapens via twee kanalen: het Special Operations Command (SOCOM), dat toeziet op speciale operaties in alle diensten van het Amerikaanse leger en het Picatinny Arsenal, een weinig bekende wapenfaciliteit van het Amerikaanse leger in New Jersey.

De munitie wordt zowel door zee als door de lucht vanuit Europa naar Turkije, Jordanië en Koeweit vervoerd. Ze worden vervolgens per vliegtuig en vrachtwagen verdeeld onder Amerikaanse bondgenoten in Noord- en Zuid-Syrië. (Zie: Zwarte Zee-route)!!




We zullen zien, deze affaire afloopt het zal waarschijnlijk een “doofpot” affaire worden net als MH-17!

Bron: Youtube, Freesuriyah, balkaninsight.com. Russia24, CAR

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *