Het bewijs – Grote Exodus met ISIS strijders krijgt vrije doorgang van de VS uit Raqqa

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Fighters from US-backed SDF describe unimpeded ISIS exodus from Raqqa on their watch

Ik schreef er al over en de BBC berichtte het, honderden zo niet duizenden ISIS (DAESH) strijders zijn met hun gezinnen uit Raqqa gevlucht, met goedkeuring en hulp van de VS en wellicht ook de coalitie, bestaande uit o.a.:  Australië, België, Duitsland, Italië,  Nederland, Verenigde Staten, Canada, Jordanië, Marokko, Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Frankrijk, Noorwegen, Portugal, Spanje, Turkije(overgelopen naar Rusland) en Nieuw-Zeeland en natuurlijk Saoedi Arabië, Qatar (uitgestapt) en UAE.

Hmeimim Russisch Centrum in Latakia zegt honderden IS (DAESH) zijn gevlucht uit Raqqa en de COALITIE helpt hen nieuwe terreurdaden te verrichten!

Van de week werd ook al bevestigd dat veel terroristen van Al-Nusra, Al-Queda en Jays-al-Islam een nieuwe basis, c.q. trainingskamp hebben, getraind natuurlijk weer door de Amerikanen, zeker met hulp van enkele bovengenoemde bondgenoten. De nieuwe bases is in Al-Tanf, waar de VS mensen ronselt, de nieuwe groep terroristen, vervanging voor DAESH.

De Amerikaanse troepen hebben hun militaire basis in de buurt van de stad al-Tanf in het zuidoosten van Syrië effectief omgebouwd tot een trainingskamp voor terroristen volgens  Ruslands Komsomolskaya Pravda.
“Volgens satelliet- en andere surveillancegegevens zijn daar terroristische groepen gestationeerd. Ze trainen daar zeer intensief.
Ook heeft de VS een vluchtelingenkamp in het noordoosten van Syrië, buiten de stad Al-Shaddadah in de provincie Al-Hasakah,  gebruikt als trainingskamp voor de overblijfselen van de terroristische groepering van de Islamitische Staat (IS, voorheen ISIS), waaronder die geëvacueerd uit Raqqa en andere militanten. De rest van IS, de hoogeplaatste, gewonden, vrouwen en kinderen, zitten in kampen of zijn door smokkelaars via Turkije naar Europa gebracht!




Ruptly – het videokanaal van RT kreeg via SDF (Syrian Democratic Forces – Koerden) een video met beelden die de berichten bevestigen van  honderden DAESH e.a. terroristen  samengepakt op een konvooi  die volledig onbelemmerd Raqqa kon verlaten.

Waar zijn de IS strijders uit Raqqa gebleven?

RT’s video-kanaal Ruptly heeft gesproken met SDF-strijders in Syrië, die voor het eerst bevestigden dat terroristen van de islamitische staat in (IS, DAESH) Raqqa vrije doorgang kregen, al eerder door een onderzoeksverslag van de BBC beschreven als een IS-uittocht. SDF strijders stonden op wacht toen ze getuige waren van veel vrachtwagens, bussen en auto’s met IS strijders voorbij rijdend en joelend de  (SDF) bevrijde stad achter zich lieten.

We hebben ze met onze eigen ogen gezien. Ik was op wacht en bewaakte de graancontainers toen IS vertrok. Er waren er veel, we waren niet bang voor hen, “vertelde een SDF-strijder aan Ruptly eind november maar het was niet normaal. Hij toonde het beeldmateriaal van het konvooi op zijn mobiele telefoon en zei dat hij het had gefilmd.

“Ik zag IS, ze vertrokken met vrachtwagens en bussen, ze namen hun bagage en gingen op weg naar Rumelan,” zei een andere SDF-strijder. “Ze gingen door tot Deir ez-Zor. Ik weet niet waar ze daarna heengingen, of ze nu naar Abu-Kamal of naar Mayadeen gingen, ze namen in ieder geval de weg erheen. ” Hij voegde eraan toe dat er ongeveer 1.000 gewonde IS- en ongeveer 2000 niet gewonde gezien heeft, maar misschien waren het er veel meer.

Bron: RT, Ruptly, You-Tube, Freesuriyah, BBC

 

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *