Strandplaats in noord oost Europa

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Strandplaats in noord oost Europa

In Polen heb je de haven/strand stad Gdansk. Gdansk ligt in het noordoosten van Polen en heeft ongeveer een half miljoen inwoners. Gdansk lijkt een beetje op Amsterdam vanwege de grachten in de stad, echter zijn deze een stuk breder dan in Nederland.

Bezienswaardigheden& Musea  in Gdansk

De lange markt is een marktplein met de Langestraat. Hier vind je typische Poolse gebouwen en huizen. In veel van deze typische Poolse huizen zijn tegenwoordig winkels en cafés gevestigd. De lange markt is ontstaan in de 13e eeuw. Gdansk was bezet door Duitsland en alle typische Poolse majestueuze huizen werden toen verwoest en later weer opgebouwd.

Gerelateerde afbeelding     Afbeeldingsresultaat voor de lange markt gdansk

 

Het Tweede wereldoorlog museum is het grootste oorlogsmuseum van Europa. Het staat op een historisch punt het ligt op een dichte afstand van twee plaatsen die een grote rol speelden in de aanzet tot de wereldbrand; het Poolse postkantoor van Gdansk en de grensovergang Westerplatte. De Duitse aanval op beide plaatsen markeert het begin van de Tweede Wereldoorlog in september 1939. Het ligt op 1,3 kilometer afstand van de Lange markt in noordelijke richting.

Afbeeldingsresultaat voor gdansk tweede wereldoorlog

Gdansk grenst in het noorden aan het strand. Hier vind je mooie stranden en pieren en met Molo Brzezno een brug waar je een stukje over de zee kan lopen. In het oosten ligt de Westerplatte op een schiereiland hier vind je een museum en een stenen monument van 28 meter hoog. Vlakbij het strand zijn er diverse Hotels, Parkjes en vuurtorens.

Gerelateerde afbeelding  Gerelateerde afbeelding

Gerelateerde afbeeldingGerelateerde afbeelding

Gerelateerde afbeelding
Molo Brzezno ( Brug)

Het nationale museum in Gdansk is een van de oudste van Polen. Het Nationale museum van Polen werd opgericht door een fusie van 2 instellingen: het Stedelijk Museum (sinds 1870) en het Handwerkmuseum (sinds 1881). Hier vind je de verzamelde collectie van Jakub Kabrun. Bestaande uit duizenden verschillende schilderijen, tekeningen en kunstwerken. Het museum ligt op 800 meter ten zuidoosten van de Lange markt.

Afbeeldingsresultaat voor national museum gdansk polenAfbeeldingsresultaat voor gdansk national museum

Gerelateerde afbeelding Gerelateerde afbeelding

 

Winkelmogelijkheden

 

In Gdansk vind je 4 winkelcentrums. Namelijk Galeria Baltycka, Manhatten, Galeria Metropolia en Alfa centrum. De eerste 3 liggen dichtbij elkaar in het westen van de stad. Alfa centrum ligt nog meer westelijk dan de andere 3. In Baltycka vind je meer als 200 winkels.

Afbeeldingsresultaat voor galeria manhattan gdańsk
Manhattan
Afbeeldingsresultaat voor baltycka
Baltycka
Bronhttps://voetbalblogcom.wordpress.com/2018/01/09/strandplaats-in-noord-oost-europa/

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *