George Clooney als Al-Nusra “White Helmet”

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Het kon niet uitblijven natuurlijk een “blockbuster”, Hollywood style over “the White Helmets”en in de hoofdrol, de Nespresso man: George Clooney, getrouwd met Amal (Clooney), een Druze Libanese, die de zijde van Qatar en Saoedi Arabië gekozen heeft, het blijft voor mij een raadsel, een vrouw, intelligent, rijk, die voor deze Wahabi lui kiest, als je jezelf propagandeert  als mensenrechten advocate. Geld zal waarschijnlijk de doorslag gegeven hebben. Wat kan jou het schelen, je bent met een acteur getrouwd en leid een comfortabel leven in Hollywood, USA.

Bericht:

George Clooney gaat een film maken over de Witte Helmen, de vrijwilligersorganisatie die burgers in Syrië bijstaat.

De film wordt gebaseerd op documentaire The White Helmets, die dit jaar op de shortlist staat voor een Oscar, meldt Variety. De docu genereerde veel aandacht voor de hulporganisatie, die wordt gefinancierd door onder meer het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Witte Helmen, officieel het Syrian Civil Defense, bestaat uit vrijwilligers die zonder politieke voorkeur te werk gaan. Van de drieduizend leden zijn er sinds de oprichting in 2013 volgens berichten 130 omgekomen.

De organisatie, die dit jaar in de running was voor de Nobelprijs voor de Vrede, zou al ruim 70.000 mensen hebben gered.

Clooney is vooralsnog alleen als producent aan het project verbonden. Zijn bedrijf Smokehouse Pictures produceerde eerder films als Argo en The Ides of March en zit ook achter de komende film in de Ocean’s reeks, Ocean’s Eight.

Conluderend:

Volgend jaar: Who’s the winner: George Clooneey. Met een mooie Oscar!

Bron: Nu, diverse mediaoutlets

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *