Syrische gevangene Abdul-Mawla dood in Israëlische gevangenis

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Quneitra,  De Syrische gevangene Fares Abdul-Mawla stierf in een Israëlische gevangenis gisteren, zondag. Hij had een gevangenisstraf voor het bouwen van een huis, zonder vergunning. In het gebied Masada, in de door Israël bezette Syrische Golan hoogte.

Een paar weken geleden, arresteerden de  Israëlische bezetting autoriteiten Abdul-Mawla en veroordeelde hem tot 8 maanden in de gevangenis, voor bovengenoemde “misdaad”‘ hij kon de opgelegde boete niet betalen en moest daarom in de gevangenis.

In een verklaring aan SANA,  de gouverneur van Quneitra Ahmad Sheikh Abdul-Kader zei dat de dood van Abdul-Mawla in een Israël gevangenis “een schandvlek”‘is en het een flagrante leugen is om te beweren dat Israël, een democratie is.

Hij dringt er verder op aan, om internationale mensenrechtenorganisaties de omstandigheden onderzoeken rondom zijn dood.

Abdul-Mawla was eerder gearresteerd in het begin van 1970. Voor het leiden van de protesten tegen de  Israëlische beslissing om de Syrische Golan te annexeren.

Verdere berichten uit de Israëlische gevangenissen:

Syrische gevangenen in Israëlische gevangenissen: Syrië op zijn weg naar de overwinning.

Afbeeldingsresultaat voor Majed Farhan al-Shaer

Majed Farhan al-Shaer, Syrische gevangene in de Israëlische gevangenissen, zei dat Syrië in zijn oorlog tegen de internationale terrorisme  op het pad is van het bereiken van de overwinning.

In een boodschap aan het Syrische volk op de 33e verjaardag van bezetting van de Golan hoogte, riep al-Shaer op tot verzet en offers van het Syrische volk en het leger.

Hij voegde eraan toe : “Vanuit  Gilboa Gevangenis in het noorden van bezet Palestina, herhalen we onze loyaliteit aan het Syrische volk, leger en leiderschap.”
Al-Shaer werd opgesloten in 2010 na beschuldiging van spionage, hij is de vader van Fedaa al-Shaer, ook een gevangene in de gevangenissen van de zionistische identiteit.

Bron: Sana

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *