Syrische trappisten nonnen zeggen dat Westerse mogendheden en de media oorlogspropaganda voeden

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor trappist nuns in syria

In een geschreven oproep nemen de religieuze zusters afstand van de westerse versie van het conflict  die wordt verspreid  door regeringen, ngo’s en internationale nieuwsorganisaties. In het oosten van Ghouta vallen jihadisten de hoofdstad aan en gebruiken ze burgers als menselijke schilden. De Syrische regering en het volk hebben de plicht zich tegen deze aanvallen te verdedigen. Het conflict heeft de co-existentie tussen christenen en moslims in het land ondermijnd.

OPROEP VAN DE ZUSTERS

Wij, de mensen die in Syrië wonen, zijn  uitgeput en geïrriteerd door de wereldwijde verontwaardiging die haar algemene veroordelingen uitspreekt over de mensen die hun leven en hun land verdedigen. “Omdat de slachtoffers van deze bloedige oorlog nu in haar zevende jaar, niet alleen honderdduizenden onschuldige burgers heeft geraakt, maar ook de waarheid en informatie die in het westen wordt gebrach, als zijnde de waarheid, alleen voor de belangen van buitenlandse regeringen en machten, dit zijn de harde woorden in een schriftelijke oproep van de Syrische trappistenzusters, die uit de eerste hand ervaring hebben met de tragedie van het conflict.

De afgelopen weken hebben internationale instanties, westerse regeringen en NGO’s zoals grote nieuwsnetwerken een frontale aanval op de regering van Damascus en de Syrische president Bashar al-Assad gelanceerd, waarbij ze worden beschuldigd van opzettelijke aanvallen op burgers die vastzitten in oostelijk al-Ghouta , een rebellen-enclave noemen ze die,  in de buitenwijken van de hoofdstad . Echter, zeggen de zusters, is het juist uit dat gebied “dat de aanvallen tegen de burgers lanceert en niet omgekeerd”. Bovendien worden degenen in het gebied “die de jihadisten niet ondersteunden, in ijzeren kooien gezet: mannen, vrouwen, buiten opgehangen en gebruikt als menselijke schilden”.

Afbeeldingsresultaat voor menselijke schilden in east ghouta

Afbeeldingsresultaat voor menselijke schilden in east ghouta

De zuster sparen de buurlanden niet die de voorkeur hebben gegeven aan de komst van ‘de huurlingen’ om het conflict aan te wakkeren en de regeringen in het Westen die met de jihadisten hebben gehandeld en samengewerkt om olie onder de kostprijs te krijgen. Hoe durven ze en wie zijn zij, om de Syrische regering, te vertellen dat het zijn natie en eigen volk moeten verdedigen – zeggen de nonnen  – is tegen alle gerechtigheid”. En degenen die spreken over ‘partijdige verering van de kerken’ van ‘Assad, onthullen  met deze woorden en domheid dat ze Syrië niet kennen, omdat christenen en moslims altijd samen in dit land geleefd hebben en zullen leven, alleen deze imperialistische oorlog is de schuldige voor het verwonden van deze samenleving in vele delen van het land”.

Wanneer stoppen ze met hun wapens? En wanneer zullen ze zo veel partijdige journalistieke media tot zwijgen brengen? Wij, de mensen die daadwerkelijk in Syrië wonen, zijn uitgeput, misselijk van deze wereldwijde verontwaardiging die haar algemene veroordelingen uitspreekt van degenen die hun leven en hun land verdedigen. Voor de doden, de gewonden, de families zonder zonen en dochters, het grote offer wat er gebracht is.

Wij (de zusters)  zijn in deze maanden verschillende keren naar Damascus geweest, we waren er precies nadat de rebellen bommen en raketten op een school hadden afgeschoten en vele kinderen hadden afgeslacht, we waren er zelfs een paar dagen geleden, de dag nadat  jullie “lievelings rebellen” vanuit oost-Ghouta raketten en granaten hadden afgeschoten en 90 mensen het leven lieten, op het regeringsdeel van de stad. We hebben de verhalen gehoord van de kinderen, de angst om van hun huis naar school te gaan, de angst om hun klasgenoten nog steeds  in lucht uit elkaar zien scheuren, of uit elkaar gereten … Kinderen die ’s nachts niet kunnen slapen , uit angst dat een raket door hun dak zal vallen. Angst, tranen, bloed, dood.  Zijn deze kinderen ook jullie aandacht niet waard? Nee voor het westen niet, alleen de bizarre aantallen kinderen 200.000 zeggen ze, in oost Al-Ghouta, die zijn zielig, niet de Christelijke kinderen in Bab Touma of de Alawitische en andere moslim kinderen, die kunnen gewoon letterlijk dood vallen, geen woord in de westerse media of poltiek wordt eraan vuil gemaakt. De 200.000 kinderen (het aantal is sowieso bizar) zonder getuigen zonder namen worden als helden afgeschilderd in de leugende westerse media!

Waarom heeft het publiek geen oog dichtgedaan, waarom was niemand verontwaardigd, waarom werden er geen humanitaire of andere oproepen gedaan voor deze onschuldige mensen? En waarom alleen wanneer de Syrische overheid tussenbeide komt, de dankbaarheid opwekt van Syrische burgers omdat ze zich tenslotte verdedigd voelen tegen zoveel afschuw (wat we met eigen ogen hebben gezien en waarover we horen), zijn we verontwaardigd over de wreedheid van de oorlog ? Het antwoord is nee, het westerse publiek heeft geen verontwaardiging over de dood van “Assad’s”kinderen en niet over “Assad’s burgers”.

Natuurlijk, zelfs als de bommen van het Syrische leger ook op vrouwen, kinderen en achtergebleven burgers vallen, verwonden of doden,  bidden we ook voor hen. Niet alleen de burgers, we bidden ook voor de jihadisten, want iedereen die voor het kwaad kiest, is een verloren kind, een mysterie dat verborgen is in het hart van God.

Maar dit betekent niet dat je de dingen niet bij hun naam mag noemen. En je kunt niet diegenen verwarren die aanvallen met degenen die zichzelf verdedigen.

De aanvallen op burgers in Damascus, zijn begonnen vanuit AL-GHOUTA  en NIET  door het regering gecontroleerde deel. Moeten we mensen er echt aan herinneren? – Dat burgers die de jihadisten niet steunden, sinds 2015 in ijzeren kooien gezet worden: mannen, vrouwen, buiten  en gebruikt als menselijke schilden. Goutha: het district waar tegenwoordig de burgers die willen ontsnappen hun toevlucht zoeken in het regeringsdistrict, die durven te profiteren van de toegekende wapenstilstand, het doelwit zijn van rebellen sluipschutters …

Waarom deze blindheid van het Westen? Hoe is het mogelijk dat degenen die het publiek informeren, zelfs in de kerkelijke context, zo eenzijdig zijn?

De meeste gesmokkelde ISIS olie gaat naar Turkije,- Verslag uit Noorwegen

Oorlog is slecht, oh ja, ja het is zo erg! Je hoeft het Syrische volk dit niet te vertellen, een volk dat de oorlog heeft gezien, berooft van het leven hun kinderen en waardigheid, nu zeven jaar geleden … Maar we mogen niet worden geschoffeerd door de brutaliteit van de oorlog en blijven zwijgen over wie de  oorlog eigenlijk willen, nog steeds de oorlog van vandaag, of zwijgen over de regeringen die hun  wapens, hun militairen , de afgelopen jaren naar Syrië hebben gestuurd … om nog maar te zwijgen over de huursoldaten die opzettelijk toestemming hebben gekregen om Syrië binnen te gaan via de buurlanden. ISIS en andere groeperingen zijn huurlingen van het westen. Nee dames en heren geen complot theorieën, maar feiten, gezien door Syriërs en deze nonnen.

Afbeeldingsresultaat voor pater frans van der lugt

Afbeeldingsresultaat voor pater frans van der lugt

We kunnen niet zwijgen over deze regeringen die deze oorlog hebben uitgelokt en begonnen zijn. Kijk maar naar wat er is gebeurd met de belangrijkste Syrische oliebronnen. Maar dit is slechts een detail, er staat hier iets veel belangrijker op het spel.

Oorlog is slecht. Maar we hebben het doel nog niet bereikt, waar de wolf en het lam samen zullen wonen en voor hen die geloven, moeten we niet vergeten dat de kerk geen legitieme verdediging veroordeelt;  zelfs niet als men gebruik wil maken van wapens in de oorlog, veroordeelt het geloof niet degenen die hun land verdedigen, hun familie, zelfs niet hun leven. Je kunt geweldloosheid kiezen, tot je sterft. Maar het is een persoonlijke keuze, die alleen kan worden toegepast op het leven van degenen die ervoor kiezen, we kunnen dit niet voor een hele natie, een heel volk vragen.

Raqqa’s Rockefellers: Hoe de oliestromen van de Islamitische Staat naar Israël stroomt

Niemand, man of vrouw, die een minimum aan menselijkheid heeft, kan oorlog wensen. Maar vandaag, in deze oorlog opgelegd door het westen om tegen Syrië te zeggen, tegen de Syrische regering, is het niet de enige manier om de natie te verdedigen tegen alle gerechtigheid ?  Het de enigste manier om degenen die het land willen plunderen te verspillen en haar bevolking doden, zich te verdedigen.  In deze lange jaren waarin  wapenstilstanden vooral  gebruikt werden door de rebellen (terroristen)  om zich opnieuw te bewapenen en de humanitaire corridors om nieuwe wapens en nieuwe huursoldaten toe te laten … En zeg ons hoe kunnen we vergeten welke gruweldaden er in deze jaren zijn gebeurd in de gecontroleerde gebieden door de jihadisten? Geweld, standrechtelijke executies, verkrachtingen … de verhalen die we hebben gehoord hebben van hen die eindelijk zijn ontsnapt?

Onlangs werd een artikel onder onze aandacht gebracht: waar zoveel woorden werden besteed aan één enkele these, namelijk dat alle kerken in het oosten louter dienaren van de macht zijn …Het westen met haar moreel verval en waarden die wij na deze 7 lange jaren verachten, moeten wij hier in Syrië dit echt serieus nemen?

Natuurlijk lijdt de Syrische politiek aan corruptie (zoals in alle landen van de wereld ook in het westen) en er is zonde in de kerk (zoals in alle kerken, zoals de paus zo vaak heeft geklaagd, in alle landen van de wereld).

Maar een beroep op het gezonde verstand van allen, ook op de niet-gelovigen: wat is het echte alternatief dat het Westen voor Syrië oproept? De Islamitische Staat, de Sharia? Dit in naam van vrijheid en democratie voor het Syrische volk? Laat ons niet lachen, laat ons eigenlijk huilen.

Maar als je denkt dat het in geen geval legitiem is om compromissen te sluiten, dan vragen wij u om, om maar een klein voorbeeld te geven, dat u geen olie zou hebben “zonder compromissen te sluiten met jihadisten en terroristen”, aangezien de meeste bedrijven  goedkope olie van ISIS kochten, doorgangsland Turkije, die nog een vriend (destijds)  van de NAVO en de VS was. Deze olie is het bloed van de doden, gestolen olie, waarbij je de dieselolie gebruikte die het huis van een kind moest verwarmen in Syrië..

Als je echt democratie in de wereld wilt brengen, zorg dan dat je vrij bent van de leugens van het Westen, en maak je zorgen over je consistentie, voordat je ingrijpt in dat van anderen.

Als laatste punt men moet op zijn minst het feit  in acht nemen dat als een christen of een moslim de wreedheden van jihadistische groepen hekelt je een westerse media stilte tegenkomt, hij of zij vindt slechts een zeldzame echo in marginale omgevingen, terwijl degenen die kritiek hebben op de Syrische regering winnen, in de media en westerse politiek, nog wel….De voorpagina’s van de grote media staan er vol van. Weet iemand nog een interview of een interventie van een Syrische bisschop over een belangrijke krant in het Westen, of een activist en onafhankelijk journalist, een westerse dominee of een Christelijke politiek partij? Nee want die zijn er niet, de opposanten, de waarheid verspreiders worden doodgezwegen, maar niet meer lang…Men kan het  natuurlijk  eens of oneens zijn, maar echte informatie komt van twee kanten, anders is media en politiek een dictatuur, zoals als over ons zeggen! Of zoals vele mensen zeggen de Main Stream Media (MSM) is dood en begraven, zoals de democratie en mededogen.

Bovendien proberen degenen die spreken over een geïnteresseerde verering van de Syrische Kerk ten opzichte van president Assad zichzelf te verdedigen of de westerse maatschappij die kortzichtige belangen hebben tegenover christenen, en kennen Syrië niet, omdat in dit land christenen en moslims samenleven. Het was alleen deze imperialistische oorlog die het samenleven in vele delen van het land pijn heeft veroorzaakt, maar in gebieden die door het leger werden beveiligd (in tegenstelling tot de door anderen gecontroleerde gebieden), leven we nog steeds samen. Met diepe wonden te verzorgen, vandaag helaas ook met grote moeite om te vergeven, maar toch samen. En goed is goed voor iedereen: ik ben getuige van de vele werken van naastenliefde, ontwikkeling die door christenen en moslims samen worden uitgevoerd.

Natuurlijk weten degenen die hier wonen dit, zelfs in het midden van zoveel tegenstrijdigheden, niet degenen die achter een bureau schrijven, de westerse politiek en journalistiek, die willen alleen verhalen…Verhalen met bloed en dicatatuur, met geweld en “Hollywood” films, over de ruggen van de Syrische bevolking..Moge God hun vergeven of hun ziel in hel branden!

Getekend de Zusters trappisten nonnen in Syrië

Bron: Trappisten nonnen in Syrië, al eerst gepubliceerd in Asianews.it

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *