Interview met de Rabbi van Neturei Karta International, Joden tegen Zionisme

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Geschreven door: Sonja Van Den Ende
foto van Sonja van den Ende.
Foto: Rabbi Yisroel Dovid Weiss geïnterviewd door Sonja van den Ende – www.freesuriyah.eu – stopdebezetting.org
Tijdens mijn deelname aan de 4e internationale wereldwijde conferentie over ”de terugkeer naar Palestina” in de Libanese hoofdstad Beiroet van 11 tot 15 maart 2018, was ik in de gelegenheid om Rabbi Yisroel Dovid Weiss, één van de deelnemers te interviewen.
Hieronder vindt u de opname van het interview:
De verklaring van Neturei Karta International Jews Against Zionism, het hoofd ervan Rabbi Yisroel Dovid Weiss.
De authentieke Thora-weergave van de staat Israël in het algemeen en van Jeruzalem als hoofdstad.
Het authentiek Jodendom erkende nooit het BESTAAN VAN DE STAAT ISRAËL, laat staan ​​Jeruzalem als hoofdstad. Zei Rabbi Yisroel Dovid Weiss in het interview, dit is wat hij te zeggen had:
Rabbi: ”Het zionisme, de beweging die de staat Israël heeft geschapen, is het tegenovergestelde van het traditionele Joodse geloof. Het Jodendom is ondergeschikt aan de Almachtige, terwijl het Zionisme een totale transformatie naar  het nationalisme is. Sinds de vernietiging van de Joodse Tempel 2000 jaar geleden, zijn de Joden in “goddelijke mate” in ballingschap geweest. De Joden mogen geen eigen soevereine staat vestigen, of oorlog voeren tegen welk ander land dan ook. Het is dan ook zeker verboden om andere mensen te doden of het land van een ander volk te veroveren. De bezetting van Palestina, de moord en verdrijving van de Palestijnse bevolking en de onderdrukking van de overgeblevenen Palestijnen  vormen een totale schending van de Joodse religie en de traditionele Joodse waarden”.
De Rabbi sprak zich anoniem wereldwijd uit tegen de zionistische beweging vanaf het allereerste begin. De vooraanstaande rabbijnen van Palestina stonden in de voorhoede van deze Joodse religieuze strijd tegen het zionisme.
Rabbi: ”In juli 1947, toen de Verenigde Naties het verdelingsplan aan het overwegen waren getuigde de opperrabbijn van Jeruzalem, Rabbi Joseef Zvi Dushinsky voor de VN comissie. Hij zij het volgende: ”We willen onze definitieve oppositie tegen een Joodse staat uiten in welk deel van Palestina dan ook.” Enkele maanden later op 18 november 1947, toen hij zich realiseerde dat de VN een aanbeveling voor een Joodse staat deed, stuurde hij een telegram: “Onze gemeenschap eist dat Jeruzalem een ​​internationale zone is, onder VN bescherming, met volledige autonomie, en haar bewoners  vrije burgers van de internationale zone van Jeruzalem”. ”De VN heeft dit verzoek gehonoreerd”.
Rabbi: ”De zionisten negeerde echter de Verenigde Naties en ging verder met het veroveren en bezetten van Jeruzalem. De afgelopen 70 jaar is de zionistische bezetting en “annexatie” van Jeruzalem echter niet erkend door de wereldgemeenschap. Wij als gelovigen, geloven in de Torah en erkennen de wettelijkheid van de staat Israël niet. We erkennen zeker niet de soevereiniteit ervan over de Heilige Stad”.
Rabbi: ”De zionistische bezetting van Palestina in 1948 bracht verwoesting voor zowel Arabieren als Joden, beiden lijden, zij die tot dan in vrede en harmonie samen hadden geleefd. De uitbreiding van deze bezetting in 1967 en de vestiging van de nederzettingen en een verhoogde rebellie tegen Gods Torah, heeft de haat en het bloedvergieten in de regio doen escaleren”.
Rabbi: ”Bovendien zijn de anti-zionistische orthodoxe joden decennia lang vreselijk onderdrukt, geslagen en gearresteerd door het zionistische regime. De meest recente daarvan is hun campagne om met geweld al onze gemeenschappen in hun leger op te nemen en op brute wijze alle stemmen van de oppositie te onderdrukken”.
Rabbi: ”Naast ons verdriet over de erkenning door president Trump van de heilige stad Jeruzalem als hoofdstad van een onwettige staat, zijn we bang bij de gedachte aan de mogelijke gevolgen van een de erkenning van Trump”.
Rabbi: ”Daarom verklaren we: De staat Israël is GEEN JOODSE STAAT, het vertegenwoordigt niet de JODEN uit de wereld; massa’s Joden over de hele wereld verzetten zich volledig tegen het bestaan ​​van deze staat. Alles waar het voor staat en alle acties die daaruit voortvloeien. Authentieke Joden, die de traditionele Joodse religie volgen, hebben geen enkele behoefte aan soevereiniteit over welk deel van het Heilige Land dan ook – inclusief Jeruzalem”.
Rabbi: ”We begrijpen dat president Trump het goed bedoelde, en het zijn bedoeling was om zijn steun voor de Joden te tonen. Maar het helpen van de staat Israël helpt de Joden niet; integendeel, de staat Israël is een overtreding van de Joodse religie en creëert overal een gevaar voor de Joden”.
 
Foto: Rabbi Yisroel Dovid Weiss (links)  in Zuid-Libanon, vergezeld door de moeder van de martelaar Rachel Corrie, die door het zionistische leger door een bulldozer in Gaza werd overreden. Uitkijkend over de nederzettingen en het land bezet door de zionistische entiteit. Foto: Sonja van den Ende – www.stopdebezetting.org – www.freesuriyah.eu

 

Wij smeken de President van de Verenigde Staten en de EU-landen, wij smeken  Nederland om haar verklaring te heroverwegen en herroepen, ten gunste van alle betrokkenen. We smeken de lidstaten van de Verenigde Naties om een einde te maken aan de bezetting van Palestina in zijn totaliteit en om Jeruzalem te verlaten zodat het vrij van associatie met de Israëlische bezetting is.

We vragen die landen die de Joden willen helpen, hun deuren te openen voor de onderdrukte Joden die vedreven zijn onder het zionistische regime. Geef ze de vluchtelingenstatus en een kans om hun leven opnieuw op te bouwen.

Ik Rabbi Yisroel Dovid Weiss bid voor de snelle en totale ontmanteling van de zionistische staat Israël om alle rechten terug te geven aan de oorspronkelijke bewoners van Palestina. Ik bid dat deze verandering vreedzaam plaatsvindt, zonder dat er nog meer leed of bloedvergieten aan beide kanten is.

Mag ik het beleven om opnieuw de prachtige vrede te ervaren tussen Arabieren en Joden die ooit in het Heilige Land en in de Heilige Stad naast elkaar hebben bestaan.

Uiteindelijk bid ik tot de Almachtige voor de dag dat de hele mensheid zich verenigt om Hem met één hart te dienen. Amen.

 

Bron: Rabbi Yisroel Dovid Weiss

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *